|
Політичні дискусії архів |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:25
katso написав: ЛАД написав:Знать украинский обязан каждый гражданин.
Да, а это хорошо или плохо? То что "знать" - точно хорошо (я знаю  ) а то что "обязан"? Почему обязан? Так уж исторически сложилось что в стране миллионы людей разговаривают на разных языках  - давайте разберем исторические примеры - вот интересно, обязаны ли жители Монреаля владеть английским, а Женевы - немецким? 
Насчёт Монреаля не скажу. Но попробуйте жить в Германии, не зная немецкого. 
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5341 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:26
Козак-характерник написав: YKK написав: ЛАД написав:Знать украинский обязан каждый гражданин.
Никто, никому ничего не обязан и не должен, по крайней мере в вопросе языка.Если у кого сомнения- открываем Конституцию Украины и читаем, в том числе про ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА.
Треба міняти законодавство.
Так-так, давайте поміняємо - а потім будемо ще більше дивуватися "а звідкі ж у Бойка/Вілкула стільки відсотків" 
-
katso
-
-
- Подякував: 117 раз.
- Подякували: 245 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:28
budivelnik написав:Давайте не натягувати сову на глобус... Якщо Ви десь бачили конкретні відповіді- хто заважає тут запостити на них ссилки? Якщо ж відповіді Ми будемо думати Проведемо референдум Розженемо ДФС Попросимо Путіна Змусимо Трампаі так далі... То інтелектуальний рівень тих хто вважає подібні відмазки відповідями - навіть нижчий ніж я припускав...
Почему Вы решили, что вашу неосведомленность исправлять должен я или кто-то другой? Это не школа и не ВУЗ. И ладно бы Вы вели дискуссию без уничижений, без заносчивости и пафоса под стать Порошенко, но нет. Вы зачастую довольно выскомерны. Так будьте добры тогда немного поработать для заполнения пробелов по тем вопросам, которые, с Ваших слов, Вас очень волнуют как избирателя. Так что браузер -> гугл -> вопрос и читайте.
-
Imp
-
2
-
- Подякував: 232 раз.
- Подякували: 1225 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:28
katso написав: ЛАД написав:Знать украинский обязан каждый гражданин.
Да, а это хорошо или плохо? То что "знать" - точно хорошо (я знаю  ) а то что "обязан"? Почему обязан? Так уж исторически сложилось что в стране миллионы людей разговаривают на разных языках  - давайте разберем исторические примеры - вот интересно, обязаны ли жители Монреаля владеть английским, а Женевы - немецким? 
В нас ситуація не проста. Постколоніальна. Треба мабуть той досвід переглянути. Але темношкірі мешканці бувших колоній володіють мовою агресора. Але рідна мова все ж своя.
-
Козак-характерник
-
2
-
- Подякував: 2241 раз.
- Подякували: 2359 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:29
katso написав: Квесторе_поверніться написав:Кatso, володіння Українською це повага до держави Україна в якій ми живемо. Якщо до мене завітає гість який володіє лише російською з поваги до нього буду спілкуватися російською. Але якщо російської не знаю, як ми порузуміємося тут в Україні? Чи мені обовязково потрібно вивчити російську?
Так, спілкуватися мовою опонента - це повага до нього. Але питання було про держ чиновників - які зараз вимушені спілкуватися лише українською (якнайменш тому що держактів російською не існує) - у тому числі у виключно російськомовних регіонах.  Не певен, що місцевому населенню це подобається. Де ж тут сприяння/гарантії використання російської мови (ст.10 Конституції)? Чому б не запровадити досвід Швейцарії/Канади з цього питання?
Коли розвинемося і укріпимо деджаву до рівня Швейцарії і Канади цілком можна. В Україні за 300 років під Московією відбулася насильна русифікація. В час гібридної війни з Московією мова це зброя інформаційної війни. Заклик захисту російськомовних регіонів як привід війни в ОРДЛО зі сторони Московії.
-
Квесторе_поверніться
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1918 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:31
katso написав:Так-так, давайте поміняємо - а потім будемо ще більше дивуватися "а звідкі ж у Бойка/Вілкула стільки відсотків" 
На все повинна бути воля, фінанси, плани. І свій час. Жодного з цього немає у "іліти". Бо не державники. Лише кесарю кесарево! 
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Сер 03 кві, 2019 17:32, всього редагувалось 1 раз.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:32
Козак-характерник написав::roll: YKK написав:В таком случае, я лучше поменяю страну.
Світ відкритий. Риба шукає де глибше, а людина де... 
Я, например, готов на своей мечте о жизни в комфортном для человека государстве поставить крест, мне много не надо. Но если я не буду видеть перспектив для своих детей - то буду делать все возможное, чтобы хотя бы они имели возможность насладиться жизнью в правовом цивилизованном мире. Так что если вдруг в Украине кого-то из следующих переклинит на национализме и он станет выше комфорта и уровня жизни - то ни секунды лишней не буду думать.
-
Imp
-
2
-
- Подякував: 232 раз.
- Подякували: 1225 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:32
Козак-характерник В Индии английский и сегодня государственный наряду с хинди. Сами понимаете, они дальше друг от друга, чем украинский и русский.  При этом англичан в Индии крайне мало.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5341 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:34
Imp написав: Козак-характерник написав::roll: YKK написав:В таком случае, я лучше поменяю страну.
Світ відкритий. Риба шукає де глибше, а людина де... 
Я, например, готов на своей мечте о жизни в комфортном для человека государстве поставить крест, мне много не надо. Но если я не буду видеть перспектив для своих детей - то буду делать все возможное, чтобы хотя бы они имели возможность насладиться жизнью в правовом цивилизованном мире. Так что если вдруг в Украине кого-то из следующих переклинит на национализме и он станет выше комфорта и уровня жизни - то ни секунды лишней не буду думать.
А там доведеться мову вчити... Зовсім чужу. П.С. А за комфортне життя і майбутнє перспективне життя дітей тут, за умови використання мови скрізь, готові пересилити себе? І заспівати солов'їною? 
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Сер 03 кві, 2019 17:38, всього редагувалось 2 разів.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 кві, 2019 17:36
ЛАД написав: katso написав: ЛАД написав:Знать украинский обязан каждый гражданин.
Насчёт Монреаля не скажу. Но попробуйте жить в Германии, не зная немецкого. 
А что Германия -я привел пример стран где также как у нас, исторически сложилось что население говорит на разных 2-х основных языках (Канада, Швейцария) и мне интересно как справляются с вопросом именно они. Кстати - Козаку - в Ваших примерах выше - Япония - остров, Корея-полуостров - там смешивания населения с соседями нет. Польша - это да, но опять же - это монокультура, не наш вариант 
-
katso
-
-
- Подякував: 117 раз.
- Подякували: 245 раз.
-
-
Профіль
-
-
|