yama написав:Сетпан Генадійович Демура звісно ще той балабол і приколіст , але серед сотні недолугих приколів анекдотів і матів інколи проскакує здорове зерно , так ось його останній семінар у Києві був з мінімумом матів анекдотів і досить не поганим по суті - рекомендую - пошукайте в ютубі швидко знайдете в цьому році . Тепер підсумую , поки у нас тут вимальовується картина що 80% Биків , якщо не більше , точніше зрозуміти не можливо ,бо голосування в темі вказано на дуже великий проміжок часу і запущене давно, так от майже всі ( до 80% ) ,в тому числі і я, сподіваються на крутий і стрімкий ріст курсу, що ось ось ми ракетою полетимо, звучить і кратна девальвація і проскакують панічні настрої, а це значить лише одне, що розвороту не буде, доти , доки 80% не буде впевнена у подальшому падінні курсу ... Тут може допомогти перезапуск голосування , щоб форумчани мали змогу переголосувати, або щоб форумчани могли змінювати своє голосування постійно, тоді ми зможемо від чогось відштовхуватися ...Варіант як було у темі про політику, де можна було кілька разів змінити свій вибір у голосуванні аж до самих виборів . По такій голосувалці я б легко вгадував тренд ...
P.S. і я б не дивився на фундаментальні штуки політику експорти імпорти МВФ ЗВР облігації нерези і так далі ... заднім числом можна буде пояснити рух в будь-який бік , для цього знайдуться фундаментальні факти.
Предлагаете отталкиваться от проголосовавших 465 аккаунтов (реально людей может быть в разы меньше) а не от макроэкономики??)))))) Прекратите уже писАть сюда..!)
давайте ваш макроэкономический прогноз по курсу и посмотрим насколько он вам поможет Голосовалка тут как пример ,если вы найдете более репрезентативную выборку буду очень признателен , но к сожалению мы не центр Разумкова что бы проводить все Украинские опросы онлайн типа экзит полов . По масштабных опросах конечно - я бы взялся прогнозировать. А по этой голосовалке я же и указал что она НЕ совершенна и указал чем, ну и выборка маловата.
По оценке Oxford Economics, в результате гривна сейчас переоценена на 10%. Резервы Украины могут исчезнуть, если новое правительство страны не договорится с МВФ о финансировании, предупреждают экономисты.