Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Ethereum написав:Шановні форумчани! Є квартира,район хороший,стан середній,центральне опалення. 3 кімнати. Не знаю що робити- здати в аренду,чи побілочку і продати,хоча ціни не дуже зараз. Дякую за поради.
ОДНОЗНАЧНО - продавати! - а за виручені кошти, купити "однуху" в НОВОБУДОВІ В ХОРОШОМУ РАЙОНІ! ...на мою думку "хрущики" та "панельки" вже НІКОЛИ не повернуться(із-за ЦО і старості) до НОРМАЛЬНОЇ ціни! - а навпаки, будуть ЩЕ БІЛЬШЕ падати в ціні, бо довкола стільки "молодиць", які з кожним роком ростуть, як гриби після дощу!
Правильно думаєш, Долярчику! Старе житло, як і старі велосипеди - лише дешевшає! Молодець! Продовжуй думати далі!
Як на мене, все, що більше 2 кімнат - не дуже хороший варіант для здачі в оренду. Краще продати трикімнатну квартиру та купити дві однокімнатні у новобудові з доплатою (доплата може бути дуже незначна або відсутня, якщо взяти на себе ризик інвестування на стадії котловану). Діапазон можливостей значно розшириться. Практичний досвід останніх 15 років свідчить, що забудовники Львова добудовують свої об'єкти і вводять їх в експлуатацію. Якщо дві однокімнатні купувати в одному будинку і на одному поверсі, то отримаєте еквівалент чотирикімнатної квартири, якщо - не в одному будинку, то будете мати два хороші райони, а не один.
Ethereum написав:Навіть 12% ,що хочуть зробити недодепутати це космічні %. Іпотека має бути 6% ,як в Польщі в злотих,тоді піде розвиток.
Не зовсім орієнтуюся в цінах на польському ринку нерухомості. Там ціни та зарплати такі як львівські? Різниця - тільки у відсоткових ставках? Я вважаю, що вартість будь-якої нерухомості в світі буде вимірюватися часом, який потрібно затратити на її придбання робочим масам. Іншими словами, в середньому років 15. Хто себе краще почуває, купить швидше (5-10 років), а хто - пізніше (20-25 років). І зовсім неважливо яка буде її вартість чи відсоткова ставка по кредиту. Так склалося у цьому світі, що житло - це та матеріальна цінність, яка змушує працездатне населення піднімати економіку, без чого бажаючих трудитися було б мало, а бажаючих відпочивати на дивані перед телевізором у робочий час - багато. Для прикладу, коли 1 м кв. житла у Львові коштував порядка 2 тис. доларів, а сьогодні 850, дистанція між середньою зарплатою та вартістю житла не сильно змінилася тоді і зараз. Так само буде і з відсотковими ставками: їх зниження призведе до подорожчання вартості нерухомості, а платежі по кредиту залишаться такими ж. І змінюватимуться вони пропорційно до росту інфляції. Ринок слідкуватиме, щоби народ працював до пенсії, а не перетворювався у рантьє (активне населення) або щоби не овочів удома (диван і телевізор). Кому пощастить, той-таки стане цим рантьє, але це явище не буде масовим.
Долярчик написав:- про суборенду квартири - хіба це моя ідея? ... от про іпотеку і щоб цей бенкет оплачував мені мій квартирант... - тут так, я б спробував
І що, вдалось реалізувати ці геніальні ідеї нашому думальщику?
Долярчик написав:- про суборенду квартири - хіба це моя ідея? ... от про іпотеку і щоб цей бенкет оплачував мені мій квартирант... - тут так, я б спробував
І що, вдалось реалізувати ці геніальні ідеї нашому думальщику?
зачекайТЕ,квартирантом може стати горлівська Мальвіна,що буде краще дружини.Ото буде ще та "Санта-Варя" від Баксика
Frant написав:То він собі купив. З допомогою тестя і тещі
... це тільки твоє припущення! - бо квартиру я купив самотужки/своєю наполегливою працею і ЖОРСТКОЮ економією на всім і на всьому(крім дітей, - на них не економив) - які можуть бути гроші у батьків вчительки? - такі, як і зарплати у вчителів)))))
... а мій тато - допоміг і ще допомагає мені НЕ фінансово, а фізично! - робити ремонт! - купу грошей вдалось ЗЕкономити!
.... ремонт вже на стадії завершення, тож тесть з тещею вже пускають сльозу за хорошим зятем!
п. с. ...от думаю, чи то на наступне літо, за ЗЕкономлені кошти, взяти іпотеку...... чи маринувати далі на депо у грн/дол?
А тепер можете написати свій досвід, реально вартувало того щоб жити у батьків і заїхати в власне житло на рік-півтори раніше, ніж зразу знімати окреме житло і жити як вільна людина? Те що ви економили Х років і робите самі ремонт - не додає вам жодної переваги на ринку праці чи бізнесу, вклавши той самий час у власний розвиток чи розвиток вашого бізнесу в результаті вам могло допомогти в рази більше. Дуже хороша стаття на цю тему http://www.otozh.com.ua/2019/08/23/chom ... -z-nichogo
Востаннє редагувалось dinozavrik в Сер 06 лис, 2019 15:27, всього редагувалось 1 раз.
У Львові замість спортивного комплексу зводять 16-поверховий житловий будинок
Приватне підприємство «Озерна алея» розпочало будівництво 16-поверхового житлового будинку на вулиці Володимира Великого, 2-а у Львові під назвою ЖК «Львівська мрія». Хоча дозвіл фірма отримала на зведення «спортивно-рекреаційного комплексу із житловими одиницями», наразі жодної спортивної інфраструктури там не передбачається. Про це пишуть «Наші гроші. Львів» у матеріалі «Спортивний інтерес виконкому» .
Компанія отримала містобудівні умови та обмеження на «спортивно-рекреаційний комплекс з житловими одиницями, підземним паркінгом та об’єктами громадського призначення» у липні 2018 року. На етапі розгляду на архітектурно-містобудівній раді забудовник показав проект 3-х секційного будинку від 10 до 14 поверхів на 190 квартир, із трьохрівневим паркінгом.
Вже зараз забудовник на своєму сайті вказує абсолютно інший проект. Тепер це 16-поверхівка, де кількість квартир становить понад 300. Лише два поверхи призначені під комерційну діяльність. Як повідомили у відділі продажу компанії, другий поверх мала плани орендувати мережа спортзалів SportLife, однак передумала, а тому чи будуть спортивні приміщення у будинку порадили уточнити за кілька місяців. https://perets.media/2019/11/06/u-lvovi ... UGPkeJn4bA
dinozavrik написав:А тепер можете написати свій досвід, реально вартувало того щоб жити у батьків і заїхати в власне житло на рік-півтори раніше, ніж зразу знімати окреме житло і жити як вільна людина?
... тут не так все просто відповісти... - от дивіться: якщо б я орендував, то МІНІМУМ 5-6тис/грн міс(а то і більше) витрачав на оренду! - тобто - нехай 200дол/міс!(чи, нехай до війни, - теж 200дол. - бо, були ціни на оренду однухи +/-1,5тис. грн/міс. =200дол) - тобто - 200х12міс. =2400дол/рік що = 24тис.дол. за 10р. ... бачите, яка циФєрЬ виходить?! ... а я наскирдував 28 за 7р., що дало мені змогу, 2р.тому вкластись у котлован НЕ в Рясному і НЕ у Винниках!
dinozavrik написав:Те що ви економили Х років і робите самі ремонт - не додає вам жодної переваги на ринку праці чи бізнесу, вклавши той самий час у власний розвиток чи розвиток вашого бізнесу в результаті вам могло допомогти в рази більше.
... тут ще важче відповісти 1) - те що я економив.... - головне, що було з чого економити, бо з мінімалки - не дуже розженешся - дало мені результат за 7р.! - а тепер на хвилинку - віднімемо 16 800дол, які я зекономив на оренді за 7р. від отих 28тис. = 11 200дол!!! - а якщо ще б НЕ економив, а їздив по Турціях/Єгиптах.... весь час купував їжу, яку хотів.... і т. д., то яку б я цифру отримав за 7р???! 2) - що-до економії на ремонті(власними руками) - тут, як не дивно, Франт написав правильно 5-7тис.дол. - а так, як цього року ШАЛЕНО зросли ціни у майстрів(будь то плиточник, маляр, електрик, чи сантехнік...), то думаю, що моя економія на ремонті склала таки ближче семи тисяч доларів! 3) - і в бізнес я вкладався, на "початках" - що і принесло результат! (а потім вже перегорів ним, стало НЕ цікаво.... - хочу ЛЕГШЕ заробляти гроші)
dinozavrik написав:Дуже хороша стаття на цю тему
... тож стаття ця, більше підходить для тих, хто заробляє мінімалку/чи близько неї - і жорстко економить.... - а в Долярчика, - таки трохи по-іншому