Голова Національного банку Яків Смолій написав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
"Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами.
Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", - заявив Смолій.
jump написав:Голова Національного банку Яків Смолій написав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку.
Так то може інсайдери на міжбанку були в темі і тому така реакція в другій половині дня? Невже таки стартуємо на прогнозовані тут 30+ після відставки? Чи Володимир Олександрович не підпише, бо з ОВДП ще сам не вийшов?
Realist написав:Як зниження облікової ставки впливає на зниження вартості кредитів. ПриватБанк прислав Сміюсь... Ось текст "Вау-новина! З 01.08.2020 знижується базова процентна ставка до 3,4% на місяць за договором вашої картки «Універсальна Gold»! Тепер базова процентна ставка становить усього - 3,4% на місяць! "
Щоб ви зрозуміли, попередня ставка була або 3,6% або 3,5% в місяць!!! Тобто в річному вираженні % ставки за користування кредиткою впаи АЖ на 1,2 або 2,4%!!! Оце я розумію падіння. Краще би промовчали. А вони - "Вау-новина!"
це з 50% річних на 48%, нормально, зробили разом!!! цікаво, в ломбарді дешевше?
Смолия заставили подать в отставку. "Зеленым" нужен свой глава НБУ, чтобы можно было запустить на полную мощность печатный станок. Идея бесконтрольно печатать гривну уже пару недель педалируется в кулуарах ОП. Вот только дедушка Смолий и наблюдательный совет НБУ были против. Теперь со Смолием порешали, а на НС можно и плевать некоторое время. Кредитов МВФ в ближайшее время не предвидится, так что терять особо "зеленым" нечего. Они же еще год назад дефолтом агитировали народ. Тогда не прокатило. Зато теперь можно сделать почти то же, но путем накачки пустой денежной массы.
Напомню - в бюджете страны дыра в 300 миллиардов гривен еще с начала года! А уже прошло полгода, и эта дыра вообще не уменьшается. Наоборот еще растет за счет недобора налогов в пенсионный фонд. Вот эту дыру и будут закрывать свеженькими фантиками. Пенсы будут очень рады! Правда не долго...
Востаннє редагувалось yuri_m в Сер 01 лип, 2020 21:46, всього редагувалось 1 раз.
jump написав:Голова Національного банку Яків Смолій написав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку... "Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами...", - заявив Смолій.
Який жах...Пристебніться, зона турбулентності буде важкою і тривалою..
jump написав:Голова Національного банку Яків Смолій написав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку... "Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами...", - заявив Смолій.
Який жах...Пристебніться, зона турбулентності буде важкою і тривалою..
Фінанс уа буде гудіти до ранку, поки не відкриється міжбанк, а потім нова хвиля.
Вкладчик1234 написав:Интересно, кто теперь будет? Корабельная сосна?
Идет Данила Никитич с Марфушкой по лесу. Марфушка говорит: - Данилушка, а ты мог выдернуть березку с корнем? - Березку? ну смог бы, поди... - А дубок? - Дубок? ну, поди, смог бы... - А сосну? - Ну, коль соснешь, так весь лес с корнями повыдергаю.