|
|
![]() observer.ukr писал: Не ожидал, что приведенный мною бюджет семьи из 3-х человек вызовет шквал таких противоречивых мнений.
Мое мнение: не экономьте на здоровье и образовании своем и детей - это единственный объект инвестиций в этой стране, который 100% даст отдачу!!!Если наши дети не получат хорошего образования, перспектив у нас нет. Хочу внести ясность к чему были приведены цифры доходов и расходов семьи, относящей себя в этих условиях к среднему классу ( если о таком у нас вообще можно говорить). Рынок спасет инвестор. Так вот кто он этот гипотетический массовый инвестор, который готов отреагировать на коррекцию цены и влить в отрасль и экономику свои активы? 1. инвестор, который покупает для дальнейшей продажи - таких спекулянтов было много, но они сейчас "затарены" под завязку и желающих на падающем рынке делать такие "инвестиции" в ближайшее время не ждите - ЗНАЧИТ НЕТ 2. люди с шальными деньгами, которые хотят красиво жить прямо сейчас, не анализируя ситуации - таких сейчас нет, а кредиты ушли тоже надолго.- ЗНАЧИТ НЕТ 3.люди, которые имеют какое-то жилье и с доплатой жаждут улучшить жилищные условия - таких будет единицы и тот, у кого калькулятор поламался))) Остальные подождут -им не горит- ЗНАЧИТ НЕТ. Вот и получается, что те кто в Киеве еще умудряется зарабатывать от 2000 у.е. и выше, и что-то поднакопил в прошлые периоды, и есть целевой массовый инвестор. Другого не будет. Но учтите!!! Эти люди не жируют. Живут достойно, но значительно скромнее европейского среднего класса. Эти люди знают цену деньгам, при этом имеют хорошее образование и глубокое понимание ситуации. Они свои за 5-6 лет накопленные средства за "абы шо" не отдадут . Теперь лично к Будивельнику. В любом бизнесе, если допущены серьезные ошибки и просчеты - следует банкротство или ликвидация бизнеса. И нет сфер коммерческой деятельности, где наложен статус неприкосновенности и общество готово ценой своих резервов этот бизнес реанимировать. Вами лично и Вашими коллегами было допущено целый ряд недопустимых ошибок, что привело отрасль на грань краха. Безусловно, не Вы не Ваши подчиненные продолжительный период времени не смогут рассчитывать на процветание отрасли и нормальные доходы. Это о том, сколько Вы хотите платить своим работникам. А как Вам спасать бизнес, я уже свои взгляды высказывал на днях. Budivelnik отвечал: Думаю що про результати діяльності в бізнесі найкраще судити по кінцевим результатам Результати моєї діяльності за 2009 рік слідуючі : 1 Викупив орендовані в держави 60 кв м комерційної площі у власність , знаходяться на одній з магістральних вулиць міста Львова . На мій погляд плюсовий результат цієї операції 90 000 $ ( оборот на точці кілька мільонів гривень на рік ) 2 Продав в 2009 ( згідно податкової декларації на 1 200 000 грн житла ) , в реальності трошки більше ( оптимізація оподаткування в дії ) 3 Підготував до продажу в 2010 - 320 кв м житла , вартість продажу визначу після здачі в експлуатацію , думаю це буде літом 2010 , і скорше всього це буде 700 за квадрат ( для довідки в 2008- 850 або 4250 грн , в 2009 - середньзважена 600 або 4800 грн ) 4 Старший отримав бакалавра міжнародних економічних відносин + забив на жаль всього один гол в 2 лізі 5 Молодший на контракті в одній з команд вищої ліги Після цього всього , чи можна назвати ведення мною бізнесу - не ефективним Будете мене далі вчити і переконувати , що для того щоб Ви могли тратити 820 грн в день на сімю , я повинен продавати по 350 observer.ukr писал: Я дійсно вважаю, що тільки дієві люди виведуть нашу країну зі скрути. Дійсно рад за Ваші успіхи, які Ви навели. І це щиро. Хочу сказати, що Ви помилково приписали мені висловлювання про місячний бюджет родини з 3-х людей обсягом 3000 у.о. Це писала інша людина, і це її справа скільки витрачати, а скільки заощаджувати. Як і моя особиста справа, скільки витрачати і яку вартісь нерухомості (під терміном «нерухомість» я маю на увазі - її якість, місце росташування, якість інфраструктури об`єкту, планування квартири або коттеджу, ринкова цінність т.і.) вважати адекватною для поточного часу. Хочу наголосити, що я виступаю за ощадливе планування життя, за ведення обліку сімейного бюджету і за планування фінансів з разрахунку довгострокових перспектив. Але як я вже писав в першому коментарі, є статті видатків, які є приоритетними напрямками сімейних інвестицій - це здоров`я родини та освіта усіх її членів. Впевнений, що в цьому наші погляди співпадають. Але мені не зрозуміло, чому Ви впевнені, що всі свої надлишки з прибутків я повинен віддати Вам – будівельникам і ріелторам, не аналізуючи та не висуваючи вимог до якості товару та послуг ( в нашому випадку – житла та будівельних послуг). В мене набагато більше цілей в житті, щоб я дозволив собі так марнотратно вчинити. Є потреба в отриманні освіти ще вищого рівня, є потреба заощаджувати для вищої освіти дітей. Тому не треба великодушно виділяти мені кошти з моїх заробітків на скромне харчування, а залишок вже, подумки, рахувати на свій рахунок. В цьому і є Ваша корінна помилка. Ви ще не готові мати справу з новим гатунком інвестора, котрий докорінно відрізняється від бездумного інвестора 2007-2008 р.р. Сьогоднішній інвестор буде готов віддати не стільки заощаджень, скільки в нього є взагалі, а готов заплатити адекватну ціну за нерухомість відповідної якості. Тобто ще «вчора» були покупці, що купували «житло, як мрію», а зараз покупці роблять інвестицію. На СПАДАЮЧОМУ РИНКУ , звісно, немає бажаючих робити інвестиції. В інтересах усіх сторін побачити ДНО. Для цього потрібні поступки від усіх учасників процесу. З Вашого боку є вкрай доцільним направити весь комплекс маркетингових зусиль на розуміння рівня платоспроможності Вашого цільового прошарку інвесторів, а не розповідати цьому інвестору скільки треба йому витрачати на харчування. Це хибна стратегія. Повірте мені, незаощадливі люди будуть наказані самим життям. Виходячи з потенційного обсягу продаж, ви зможете вийти на імовірну вартість продажу квадратного метру. Інші методи обчислювання в сьогоднішніх умовах – є ворожінням на картах.
![]()
Цена не зависит от количества страниц на форуме. Она зависит от реальных доходов потенциальных покупателей.
![]() По данным домика, за прошедшую неделю еще 0,2% потеряли...
Доходность отрицательная... Ничего не меняется... планируем вниз!!!
![]()
немогу тебя понять ![]() ![]() ![]() ![]()
![]()
Все пізнається в порівнянні . Якщо за таке саме житло , але в спальному районі міста , яке просто на 2 км ближче і через яке їде той самий транспорт загального користування , треба заплатити на 30 % більше ( при моїй ціні 50 к за 80 м кв , 30 % = 15 к ![]()
![]()
А при чому тут ціна в 2001 ![]() ![]()
![]() Так,леди и джентльмены, презентую еще одну цифру:
1200 новых квартир продано в Киеве с начала года. Итого имеем: объем рынка вторички 200-350 квартир в месяц объем рынка первички 120 (1200 делить на 10 мес.) квартир в месяц Источник по первичке: http://news.finance.ua/ru/~/7/2009/11/23/178808 ![]()
Для следящих за моими постами, но не внимательно читающих их: я не собираюсь для себя лично в ближайшие несколько лет ни продавать, ни покупать недвижимость. Поэтому виртуальная стоимость ее меня не волнует. Если это в очередной раз не понятно, то к врачу тебе. И не к психологу... PS. Это ж как человек влетел... на каждый аргумент в сторону падения цен не ленится перечитывать мои посты... ![]() ![]() ![]()
![]()
вот скажи.... купил ты например GL500 за 100к евро ![]() ![]() прочитай Фрейда и не занимайся детским садом ![]()
|
|