vitaliian написав:20 лет назад я зарабатывал 150$ и мне их хватало снимать комнату, содержать машину, покупать модную одежду (не в секонде), на столовскую еду, и еще что-то оставалось на спиртное по выходным.
На $150 і зараз можно знімати конуру у хрущобах, їсти у ригалівках та їздити на 20-річній таратайці.
Про модний одяг - розважило. Мабуть вдягалися виключно в louisvuitton, nike. та gucci.
Долярчик написав:Голосовалку вгорі коли думаєте змінювати? Наприклад на таку - "Як відреагує валютний ринок на вибори у жовтні? 1) Майже ніяк 2) Зросте більше, ніж на 1 гривню відносно курсу 28,00 3) Впаде більше, ніж на 1 гривню відносно курсу 28,00
Moneta написав:я уже давно пишу, что ежемесячный рост денежной массы по ~3% при нулевой инфляции приводит к тому что мы видели в 2015г. Это бомба с кратной просадкой.
Давно пишешь, а думать не любишь. Не приходило в голову сравнить темпы печатания гривны и темпы печатания доллара и прочих валют? Может они не дураки и всё синхронно? Что тогда с предполагаемой кратной просадкой?
Долярчик Что-то давно скринов депозитов не было,что случилось,с вами всё хорошо?
Может и настало время для коррекции по паре доллар гривна,тем более в миру доллар пошёл в наступление,обычно у нас всё в противоходе,выходит пора гривне пару десятков копеек отыграть.
Хотя я лично сомневаюсь,что это верная гипотеза)))
Долярчик написав:Голосовалку вгорі коли думаєте змінювати? Наприклад на таку - "Як відреагує валютний ринок на вибори у жовтні? 1) Майже ніяк 2) Зросте більше, ніж на 1 гривню відносно курсу 28,00 3) Впаде більше, ніж на 1 гривню відносно курсу 28,00
А що, вже взяли 28? Може я щось пропустив
Влиятельный человек ,все таки ответили ......))))))
eduard_k написав:Как думаете, когда пойдем вниз хотя бы до 27.4? Или в этом году отката уже не будет?
Эдик, осень за окном, какой откат? 27.4 это уже фантастика) Пора пристегнуть ремни.
Не думаю, що ремені безпеки потрібно пристібати. Ми вже мали змогу пересвідчитись, що різкі коливання валют - не вигідні нікому. Ні державі, ні пересічному ні експортерам ні імпортерам. А от плавна девальвація на даному етапі та в даний час не є чимось таким, що вимагає протидій. Під плавною, я розумію девальвацію до 3-5% у проміжку 6-8 тижнів. Таким чином якщо не буде форс-мажорів, то вище 29,0-29,5 грн/дол до нового року не повинно бути. Інше питання, що на мою суб'єктивну точку зору, ми ще не торкнулись дна у діловій активності та стані справ у державних фінансах. А відповідно не можемо усвідомити всіх факторів які нас очікують зовсім скоро. Зелені з тріском прогрАють місцеві вибори і тоді почнеться боротьба за фінанси та їх розподіл між центральною владою та ОТГ на місцях. Ми вже бачимо, що масове не цільове використання СОVIDних грошей відбувається без жодного спротиву. А народ терпить і за все платить із власної кишені... Всі "ужимаються". А далі іде ефект мультиплікатора. Франківськ готується з понеділка відкрити школи та вузи перебуваючи у червоній зоні. Маски на вулицях не носять, але в магазинах вони обов'язкові так само як і обмежена кількість людей у магазинах. Ніхто не протестує. Люди починають привикати. Долар торгується в межах 26,65-27,80. Вчора маржа була майже 20 копійок. Сьогодні трохи звузили. Погода чудова. Хоча Осінь вже відчувається. В Чорному лісі біля Франківськ грибів не має, як на цю пору року.
А що, вже взяли 28? Може я щось пропустив
Ні, але для зручності, можна відштовхуватись від цієї округленої циферки
Scorpion1 написав:Коллеги по курсообразованию и валютным ОВГЗ, для того что бы исключить влияние последнего на курс, может стоить Минфину не продавать долар и выкупать потом, а сделать кредит в грн от НБУ под залог этих долларов. Доллары лежат на корсчете как резерв, валютных рисков для страны нет. И влияние долларовой массы при размещении ОВГЗ нивелируется.
Долярчик написав:Голосовалку вгорі коли думаєте змінювати? Наприклад на таку - "Як відреагує валютний ринок на вибори у жовтні?
Гривна скорее отреагирует на те выборы, которые в листопаді, а не на те, которые в жовтні. С какой стати гривну должна разволновать движуха на уровне наших сильрад? Валюты дрожат перед глобальными вызовами. А они в ноябре. Завершается столетний виток истории. Начнется новая индустриализация и НЕП. Теперь уже в США. Снова вернемся к золотому стандарту. Диалектика. Закон развития по спирали. Гегель. Капитан Либо.