Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Турція як і весь світ увійшла в кризу. Особливості цієї кризи видніші із середини країни. Куди ця криза приведе? Який її подих в Анталії? Чи зможе країна заробити достатньо валюти, щоб не було суттєвої інфляції? Як аукнеться ця авантюра з Азербайджаном і Арцахом?
Це мабуть лише для турок і хто має вид на проживання?[/quote]
Трохи не так. За допомогою ZOOM приймав участь у конференції "Трудових - хі-хі - зборів" одного національного університету в Україні. Реткор сказав: по коридорах ходять всі стуленти без масок і ще гірше питання - як вони попали в університет - на МАРШРУТКАХ, де всі без масок. Все б нічого, але на сьогодні два професори лежать з двобічним запаленням легенів та ще пара студентів - з коронавірусом. Бояться, що закриють весь університет на карантин. Тому в Туреччині планують до кінця жовтня зробити так: прив"язати всі карти проїзду в міському транспорті до паспорта або посвідки ВНП для того, щоби унеможливити проїзд хворих або тих, хто контактує з хворими. Дуже правильно роблять. В Туреччині не платять за проїзд водієві м"ятими короновірусними купюрами - вхід в міський танспорт тільки з карткою передоплати. Її прикладують до дісплея біля водія. Тому така міра унеможливлює проїзд тих, хто не виконує правил самоізоляції. Нагадаю: в Туреччині кількість випадків коронавірусу пішла на спад - якщо в Україні більше 4000 випадків на добу, то тут - 1400 і тенденція зменшення...
А питання інфляції в Турції і зокрема в Анталії залишилось нерозкритим. Інфляція не завжди є мінусом...вона стимулює попит. Але є тонка грань перейшовши яку її важко зупинити...
То я візьму трохи на свій лад підкоригую, що більш точнішшою виглядала моя "картина світу" Поїали...
akurt писал(а):Дано: квартира-однушка за 1 000 000 гривень. Купівля під орендарів та отримання пасивного прибутку.
Варіянт 1. Перший внесок - 300 000 гривень. Кредит на 700 000 на 36 місяців (чи погоджується банк саме на 36 місяців - важливе питання).
Банк погоджується, так як іпотеку дає на 20р з ФІКСОВАНОЮ ставкою на перші 3р., а далі діє "плаваюча" ставка(тому я і пишу, що потрібно закрити повністю за 3р.)
akurt писал(а):Варто брати систему "аннуітет" - томо що пан розраховує на падіння курсу гривні до 35-50 гривень за долар, що цілком можливо. Тоді щомісячна виплата складає близько 24 000 гривень, а сума переплати за 36 місяців - близько 162 000 гривень. Тут перше питання - чи маєте можливість виплачувати саме 24 000 гривень на місяць - то не мало - - схоже, маєте. Все ОК
1) так, розраховую на курс 35+ через 1-2р. 2) При кредитних 700 000, місячний платіж буде становити майже 8 000, а решта суми(яка розкидана на 20р) треба заплатити пАпіжже!(в моєму випадку потрібно мати ВСЮ залишкову суму кредиту через 3р.) - отут і йде "теоретичний" розрахунок, що через 3р. буде легше заплатити всю суму, якщо гривня знеціниться.(а якщо ні - ну тоді легше не буде)
===== Далі про ремонт - цілком погоджуюсь.
akurt писал(а):Але чи вірно так рахувати, бо прибуток у Вас НЕ в доларах США. Правда, можете щорічно підвищувати орендну плату - з урахуванням інфляції
1) прибуток - не в доларах, але він підтягується з лагом ~ до пів року.(з нього потрібно буде відкладати/конвертуючи в долар/ на повне погашення іпотеки) 2) На це і розраховано - якщо йде знецінення гривні, то і орендна плата буде підвищуватись в гривні.(яка буде повністю, перекривати місячні платежі, а з часом, ще й зверху буде трохи лишатись)
akurt писал(а):Варіянт 2 виглядає значно приємнішим
А про варіант 2 - я писав, що буду брати менше м2 і там все трохи по-іншому. Але зараз озвучити не можу Скажу лише одне - що родичі мені позичуть без проблем і БЕЗ %% зверху! - правда, не більше 10тис.дол. але чекати можуть спокійно рік, чи при потребі і більше!(свого часу я їх виручив - закрив їхні, відносно "дрібні" кредити по декількох банків - де вже було дуже скрутно/банки передали справу колекторам/ - і теж на гроші я чекав щось з рік і БЕЗ %% зверху )
Так що поживемо - побачимо, як воно буде далі. Наразі, все ретельно обдумуЮ!
Про столичну нерухомість ісламських держав, зокрема Ірану: "После того как пузырь на иранском рынке недвижимости лопнул, многие объекты оказались невостребованными, особенно в сегменте премиум-класса (объекты дороже 80 млн риалов, или $2,5 тыс. за 1 кв. м). По информации Financial Tribune, количество пустующих квартир в Иране выросло с 620 тыс. в 2006–2007 годах до 1,65 млн в 2011-м и около 2 млн в 2016–2017 годах: фактически в Иране пустует каждое десятое жилое здание. По данным Статистического центра Ирана, по состоянию на март 2017 года только в Тегеране насчитывается 490 тыс. пустующих квартир. По словам министра дорожного и городского строительства Аббаса Ахунди, общая стоимость незаселенных домов в Иране достигает $250 млрд."
akurt писал(а):Вот давайте честно: что народ может купить в Украине за 30 000 долларов????
1к квартиру 40+ кв. метров с учетом, если сделать ремонт и мебель/технику докупить. (это в обл. центре Украины где на вторичке цены в районе 1К дол. за кв. метр)
akurt писал(а):Вот давайте честно: что народ может купить в Украине за 30 000 долларов????
1к квартиру 40+ кв. метров с учетом, если сделать ремонт и мебель/технику докупить. (это в обл. центре Украины где на вторичке цены в районе 1К дол. за кв. метр)
akurt писал(а):- в США точно с мешком денег заедете? Лазаренко уже заехал - уж лет 30 под домашним арестом...
Лазаренко - это отдельная история, если бы на вас натравили интерпол или еще кого с офиц. запросами из Украины, то думаю и в Турции вам бы мало не показалось и далеко не под домашним арестом вы бы коротали это время.