budivelnik написав:Мене більше цікавить мінімум смертей
Я именно о ней и говорю. Более того,не о оф.ковмдныз смертях, а избыточных по месяцам, как более честным. Я бы вас попросил, вы же любите это дело, поработать с цифрами укрстата по помесячной избыточной смертности , и проанализировал о сроках локдаунов. Нам стало бы ясно: Локдауны снижают пики смертности или нет. Своевременно и разумно ли они вводились (дать оценку действиям властей). Проипевый локдаун наверное сразу можно сказать , что неуместный. Но со сноской, что хз что было бы, если бы его не было.
Hotab написав:Локдауны снижают пики смертности или нет.
1 Як і будь який карантин(обмеження) - то піки вони знижують 2 Але мене не цікавить зменшення піку просто ради зменшення 3 Треба зменшувати піки,якщо завтра провакцинуємось 4 Або розтягувати піки щоб отримати природну вакцинацію якнайшвидше 5 Просто зменшувати пік і не добитись ні природного імунітету ні провакцинованого - це маразм.
Пояснюю Якщо знати що потрібно місяць-квартал на проведення вакцинації(як в Ізраїлі) - то доцільно вводити локдаун. Якщо ж усвідомлювати ,що збивання піку просто розтягне сам час протікання хвороби і все одно треба буде чекати поки перехворіють 70-80%...то навіщо це розтягування? Яка його доцільність Чи в чому виграш? Ми чітко усвідомлюємо , що провакцинуватись в найближчий рік-не вийде... То імунітет ми все одно отримаємо тільки в тому випадку поки не провакцинується+перехворіє 30 млн населення... Тобто від ковіду все одно загине якась частка з цих 30 млн А загине вона за квартал чи 3 роки - нам все одно. Тільки втрати економіки за квартал ми ще якось переживемо,а втрати за 3 роки можуть мати катастрофічні наслідки.
Hotab написав:И тут уже снова появляется все тот же вопрос: если отпустить ситуацию и дать в 2021 году умереть 1-2 миллионам ЛИШНИХ, Будивельнык, украинцев - это норм или нет?? Я хз. Если обычно скажем умирало 600 тысяч в год, а умрет 2.5 миллиона. Которые да, Будивельнык, согласен, не умрут потом в 2022 и далее годах.
Як би ми не відпускали ситуацію ,але а - не помруть за рік додатково 1-2 млн б - максимум помре 50000-60000 з тих,хто мав померти в наступному році.
budivelnik написав:5 Просто зменшувати пік і не добитись ні природного імунітету ні провакцинованого - це маразм.
Можливо ви звернули увагу на останніх локдаунах: їх вводили лише тоді, коли бачили, що медична система скоро стане на грані. І вона дійсно на неї з деяким часовим лагом виходила. Тобто там теж сидять не дурні, і навчились моделювати,коли саме тей час, коли тягнути вже нема куди. Але ,я думаю,ви розумієте, що якщо не ввести зовсім (або ще якісь необхідні заходи) то ситуація піде в рознос. Коди є можливість надати допомогу - це одне. Коли люди будуть помирати не тільки в реанімації, а і дома, це зовсім інші цифри. Я згоден з вами, що коли переспективи вакцинації примарні, то єдиний вихід - це давати хворіти, доводити ситуацію до критичної (коли медики не встигають рятувати всіх) , і тоді різко гасити це зростання. А способу іншого як локдаун не придумали.
budivelnik написав:Як би ми не відпускали ситуацію ,але а - не помруть за рік додатково 1-2 млн
Чому ви так думаєте? Ви хіба не бачите,що при контрольованому протіканні епідемії , коли лікарі рятують тих, кого можливо врятувати, виходить 2% летальність. А якщо не контролювати....
budivelnik написав:5 Просто зменшувати пік і не добитись ні природного імунітету ні провакцинованого - це маразм.
Можливо ви звернули увагу на останніх локдаунах: їх вводили лише тоді, коли бачили, що медична система скоро стане на грані. І вона дійсно на неї з деяким часовим лагом виходила. Тобто там теж сидять не дурні, і навчились моделювати,коли саме тей час, коли тягнути вже нема куди. Але ,я думаю,ви розумієте, що якщо не ввести зовсім (або ще якісь необхідні заходи) то ситуація піде в рознос. Коди є можливість надати допомогу - це одне. Коли люди будуть помирати не тільки в реанімації, а і дома, це зовсім інші цифри. Я згоден з вами, що коли переспективи вакцинації примарні, то єдиний вихід - це давати хворіти, доводити ситуацію до критичної (коли медики не встигають рятувати всіх) , і тоді різко гасити це зростання. А способу іншого як локдаун не придумали.
Це вже який раз звертається увага Будівельника на цей головний момент. Але він вперто його ігнорує.
Можна лише додати, що скоріш за все в нас застосовують повний локдаун на відміну від часткових обмежень шведів з наступною причини -- оскільки дисциплінованість в нашому суспільстві суттєво нижча, то такого ж ефекту-впливу на стримання спалахів розповсюдження хвороби можна отримати в нас лише таким повним локдауном. Ну і звісно, що медсистема в нас набагато слабкіша, тому витримає менше навантаження.
Тобто будівельник обмежує картинку і оперує в цих зручних для його висновків обмеженнях.
detroytred написав:Можна лише додати, що скоріш за все в нас застосовують повний локдаун на відміну від часткових обмежень шведів з наступною причини -- оскільки дисциплінованість в нашому суспільстві суттєво нижча,
Я взагалі не розумію, як можна картинку шведів прикручувати до українців. Якби ми були як шведи,хіба б ми жили так? Може у шведів живе такий вільнолюдь, коли окурки і пачки від цигарок летять з вікна попередньої машини на капот наступній? Чи в лісосмугах причепи і багажники зі сміттям розвантажують?? Ми не тільки не шведи, ми не тільки не німці, ми навіть не чехи чи поляки. Так чехи (я думаю і поляки теж, скоро знайду їх стату) закопують по +50% від звичайного. Так навіщо нам порівняння з дисциплінованими націями?? Хіба ми так вміємо? Ми прямо пишемо, що ковід-паспорти будемо купляти від підробників. В Швеції цю Ледю вже б лише за ці слова викинули з форуму порядних людей. А у нас вона трималась, аж поки не вияснили, що вона дволика.
fler написав:...... Или резко возросшее число суицидов детей/подростков, оказавшихся из-за дистанционного обучения без надзора школы/родителей и с ограниченным общением, что было на руку группам смерти? В 2020 их вроде 126 насчитали, а в 2019 было не более 20…
А ссылку можно? Только желательно не такую, как тут:
Нове дослідження американських учених показало, що причина повторного зараження коронавірусом криється зовсім не в нових штамах. Дослідження показало, що проблема криється в ослабленому імунітеті людей, що вже перехворіли.…. Пацієнти, що повторно перехворіли перенесли захворювання в десять разів легше тих, хто заразився вперше. Источник: https://www.moirebenok.ua/materialy-na- ... -covid-19/
Потому что по этой же ссылке читаем:
Лікарі з медичної школи імені Карла Айкана проаналізували здоров’я близько 2,5 тис. новобранців морської піхоти, щоб виявити наслідки та причини повторного зараження COVID-19. У двотижневому експерименті взяли участь військовослужбовці у віці 18-20 років. Після перевірки на антитіла до коронавірусу виявилося, що серед них 189 осіб вже перехворіли, а 2247 — ні. × Дослідники знайшли коронавірус у 48% морських піхотинців, а серед тих, хто вже перехворів — у 10.
Не смешно. Возраст, количество, сроки "эксперимента"... Сколько же из "в189 осіб" переболевших успели заболеть повторно? За 2 недели?
Hotab написав:И тут уже снова появляется все тот же вопрос: если отпустить ситуацию и дать в 2021 году умереть 1-2 миллионам ЛИШНИХ, Будивельнык, украинцев - это норм или нет?? Я хз. Если обычно скажем умирало 600 тысяч в год, а умрет 2.5 миллиона. Которые да, Будивельнык, согласен, не умрут потом в 2022 и далее годах.
Як би ми не відпускали ситуацію ,але а - не помруть за рік додатково 1-2 млн б - максимум помре 50000-60000 з тих,хто мав померти в наступному році.
Я ж вам наводив результати моделювання лондонців. В них за умов відсутності обмежень збільшення в рази.
Звісно, що хто зна як вони там рахували... Але й ви рахуєте прикольно...
Стосовно італійців 90+ 22%. А ви не припускали, що може ізолювати цю групу є проблемою. Хто їх обслуговує в будинках старих? Гастери... А вдома? Діти, онуки...