Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 745746747748749 ... 1068>
Сообщение Добавлено: Сб 21 авг, 2021 20:45

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Успіх писал(а):
  Faceless писал(а):Можна закласти одну з квартир, тоді можна домовитися за менший власний внесок

Ну, хоч щось))

Але, я можу і без іпотеки ;)
(якщо моя племінниця таки стане ріелторкою і захоче здавати подобово хостел) - то я можу втнути таку фішку зі своїм смартом)))
Зробити хостел на 4 койко-місця ;)

(тільки дуже тапками за це не кидайтесь)))))

Я б для таких "бізнесменів" підтримав би примусовий продаж "інвестиції" на торгах + штраф у кілька сот тисяч грн.

А чого це ви вирішили, що ріелтор буде займатися здачею подобово? Це не робота ріелтора
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 21 авг, 2021 23:19

Faceless писал(а):Я б для таких "бізнесменів" підтримав би примусовий продаж "інвестиції" на торгах + штраф у кілька сот тисяч грн

Казав же - тапками сильно не кидатись)))))
  Faceless писал(а):А чого це ви вирішили, що ріелтор буде займатися здачею подобово? Це не робота ріелтора

Просто чув, що були такі випадки...
Тим більше, що ріелтор добре знає/розуміється на цій кухні, тому спокійно може таким займатись і отримувати НОРМАЛЬНИЙ, а головне стабільний прибуток!
(з кожного заселення/виселення капає прОцент)
Успіх

С нами с: 18.03.21
Благодарил (а): 299 раз.

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Вс 22 авг, 2021 14:36

За крок до перевороту думок©

Faceless писал(а):
Успіх писал(а):
  Faceless писал(а):Можна закласти одну з квартир, тоді можна домовитися за менший власний внесок

Ну, хоч щось))

Але, я можу і без іпотеки ;)
(якщо моя племінниця таки стане ріелторкою і захоче здавати подобово хостел) - то я можу втнути таку фішку зі своїм смартом)))
Зробити хостел на 4 койко-місця ;)

(тільки дуже тапками за це не кидайтесь)))))

Я б для таких "бізнесменів" підтримав би примусовий продаж "інвестиції" на торгах + штраф у кілька сот тисяч грн.

Доречі про хостели))
От що пише сусідка з Вайберу
Изображение

Тож, виявляється, що хостели - не таке вже й велике зло, відносно подобовки ;)
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Вс 22 авг, 2021 23:47

Шановні панове експерти!

Задачка:
є голий бетон в модному новобуді на Чорновола біля Ашану, куплений колись по 700 за метр. з метою пасивного інвестдоходу.
1 кімната - 43 кв. м з "совдепівським" плануванням, але гарним краєвидом на Високий Замок.
На даний час вже накапало тисяч 5 грн. за послуги ОСББ.
Зараз можна продати за "позатисячу" за метр, або зробити ремонт і пробувати здавати. Дизайн + ремонт + меблі = близько 20 к. і до 1 року часу.

Питання:
Як правильно порахувати інвестиційну привабливість того, чи іншого варіанту?
mulax

С нами с: 06.04.18
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 24 авг, 2021 12:50

А УСПІХ завжди там, де ним вміють ділитись!©

mulax писал(а):Шановні панове експерти!

Задачка:
є голий бетон в модному новобуді на Чорновола біля Ашану, куплений колись по 700 за метр. з метою пасивного інвестдоходу.
1 кімната - 43 кв. м з "совдепівським" плануванням, але гарним краєвидом на Високий Замок.
На даний час вже накапало тисяч 5 грн. за послуги ОСББ.
Зараз можна продати за "позатисячу" за метр, або зробити ремонт і пробувати здавати. Дизайн + ремонт + меблі = близько 20 к. і до 1 року часу.

Питання:
Як правильно порахувати інвестиційну привабливість того, чи іншого варіанту?

Щось, ніякі експерти не відгукнулись/не відповіли на це)) - тоді, що це за експерти такі? :mrgreen:

Спробую я))
Точніше - покажу свого підрахуя на прикладі свого смарту))

Цінність/дохідність свого смарту я буду рахувати так:
Купив за 450К і за півтора роки чекання до здачі будинку(+3міс. тривалість ремонту = 15міс.) додаю ще ГРУБО 80К(це так, як би я тих 15міс. тримав на депо під 10% чистими) = 530К + вартість ремонту під ключ з меблями і технікою ще ГРУБО 170К = 700К
І, якщо, на моменті, будуть з руками відривати за 6К/міс в оренду - це буде ТВЕРДИХ 10%! - що вже не погано! :wink:

А якщо продавати - то знову ж, яка буде ціна?
Якщо буде менше 20% річних за тих 1,5р. - то мені НЕ цікаво продавати!
Цікавість моя продавати появиться при 40%+ :D

Тож -
ДумайТЕ!
ДійТЕ!
БагатійТЕ! :D
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Вт 24 авг, 2021 19:43

Успіх

Дякую, десь так і я думаю, але при варіанті здачі в оренду ще вилазять:
1. Курсові ризики.
2. Ризик знецінення за час старіння.
Тому більше схиляюся до продажу.
Але тоді виникає питання 3:
куди інвестувати дохід?

P.S.
Як Вам вдалося зробити ремонт за 170 Кгрн?
(у мене зараз на 100 кв. м. цифра вже перевалила за 50К$, і то ще всіх меблів не куплено...
Ви точно всі витрати записували? :))
mulax

Сообщение Добавлено: Ср 25 авг, 2021 08:20

mulax писал(а):Тому більше схиляюся до продажу.
Але тоді виникає питання 3:
куди інвестувати дохід?

Оце - справді надскладне питання!
Бо, інвестувати в наступний котлован, зараз, наче, не комільфо...
  mulax писал(а):Як Вам вдалося зробити ремонт за 170 Кгрн?

1. В мене - смарт 27м2
2. Враховано всі матеріали/меблі/техніку, але БЕЗ роботи майстрів(так, як планую робити все своїми руками і, трошки допоможе тато)
3. Та й ремонт - "під оренду", - трохи можна і зекономити на деяких речах ;)

От, наприклад, якщо зробити щось подібне, як тут в ютубі, то - як мінімум, можна стіни за меблями НЕ штукатурити/гіпсувати/фарбувати!
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Ср 25 авг, 2021 08:24

Успіх писал(а):Цінність/дохідність свого смарту я буду рахувати так:
Купив за 450К і за півтора роки чекання до здачі будинку(+3міс. тривалість ремонту = 15міс.) додаю ще ГРУБО 80К(це так, як би я тих 15міс. тримав на депо під 10% чистими) = 530К + вартість ремонту під ключ з меблями і технікою ще ГРУБО 170К = 700К
І, якщо, на моменті, будуть з руками відривати за 6К/міс в оренду - це буде ТВЕРДИХ 10%! - що вже не погано!

А під податок на нерухомість вже попадаєте? Додасте до розрахунку якщо є? При продажі теж зявляються податки - треба теж враховувати.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 25 авг, 2021 09:30

BIGor писал(а):
  Успіх писал(а):Цінність/дохідність свого смарту я буду рахувати так:
І, якщо, на моменті, будуть з руками відривати за 6К/міс в оренду - це буде ТВЕРДИХ 10%! - що вже не погано!

А під податок на нерухомість вже попадаєте? Додасте до розрахунку якщо є? При продажі теж зявляються податки - треба теж враховувати.

Я рахую продаж по переуступці (правда, там забудовнику 1% перепадає) + нотаріусу - тому мінусую 500-800дол на "все-про-все"!

А от при оренді, то я ще не врховую(просто ще не усвідомлюю :mrgreen: ) що мій смарт 27м2 додадуть до моїх 53м2 і тоді мені будуть присилати листи щастя на "зайвих" 20м2 :evil:

Чи оформити права власності на дружину?
Але, якщо там нотаріус при оформленні таких документів захоче 3-5К, чи будуть це теж трактувати, як переуступку - ну то тоді не вартує робити такі "зайві рухи"?

А як би Ви зробили на моєму місці?
Успіх

4
8
1
5
Сообщение Добавлено: Ср 25 авг, 2021 10:07

Успіх
що скажу про відео, виходячи зі свого досвіду ремонтів:

1. Керамограніт на стіни - мінімум у 2 рази дорожче, ніж пофарбування.
При випадкових пошкодженнях локально не ремонтується, ніяк (правда пошкодити важко, це факт). Але оновити інтер"єр з часом - тільки новий ремонт за всі гроші. Простіше зробити фарбовані, а на решту докупити + 1-2 кв. метрів площі бетону.
2. Високий дизайнерський радіатор між вікнами, коли вікна не до підлоги - це абсурд (його ціна - мінімум + 1 кв. м. до площі бетону).
3. Кухня по колористиці подібна до моєї (ДСП Дуб Галіфакс Еггер, зараз ціна на Віярі 5600 грн. за стандарний лист). Для квартири під здачу з обмеженим бюджетом на ремонт ну точно можна взяти щось віддалено подібне, але до 2000 за лист.
4. Ліжко-трансформер. Ця штука в нормальній якості з механізмом, який не поламається за місяць, буде коштувати мінімум 2K$. А це ще + 2-3 кв. м бетону.
І при цьому люди його будуть проклинати кожен вечір і ранок..))
5. Біла стеля і магнітні трекові світильники - це дуже дорого, як для смарта (і ще й понижує стелю мін на 5 см-7 см.) Я би краще залишив бетонне перекриття: на щастя, ще тренд голого бетону не пройшов. А може й у москві вже пройшов, не знаю )).
6. Стіл кухонний - взагалі не стіл. Хіба кави попити, і то одному.. А нормально повечеряти, і щоб поставити хоча би 4 тарілки на 2-х + одну загальну з хлібом посередині - це має бути прямокутний стіл мінімум 80 х 100 см. А ще краще 120-140.
7. Але головний меседж був у кінці - в них є гардеробна в підвалі! )). Ось цим усе і сказано.
Тобто повноцінна площа для життя і зберігання в них мінімум 30+ метрів.

Можливо, з московськими цінами на бетон, такий ремонт буде окупним при здачі. Але при наших цінах я би краще докупив + 3-5 кв. м (як різниця на цінах матеріалів і меблевих рішень, про яку писав вище) + гардеробна 3-4 кв. м. = 33-35 кв. м.
І саме на такій площі вже можна починати жити.
А 27 метрів - це готельний номер, і не більше.

P.S. За використання прихованих об"ємів дизайнеру ріспект, тут він молодчинка однозначно.
P.P.S. Не штукатурити за меблями не можна (максимум - не фарбувати). Майстри роботу все-одно порахують на те саме, або й дорожче (бо їм доведеться махатися з переходами між штукатуреною стіною, і не штукатуреною і т.д). Рівно зробити важко, тому буде нерівно. А потім меблевики виїдять мозок, що не можуть виставити і закріпити меблі, чи вбудувати їх в ніші без зазорів, бо десь криво - і в результаті вийде довше, дорожче, і з нервами ). А ще летітиме з часом пилюка в шафи із тих нештукатурених стін ззаду, і чорний піджак за 200 баксів стане брудним і дешевим))
mulax

#<1 ... 745746747748749 ... 1068>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор