Искатель написав:И не лень Вам каждый день разрисовывать это "откровение от Алексея Козырева"
Не, мне так лучше читается. И вообще, Алексей Козырев хороший дядька.
Я знаю, мы с ним пересекались не раз. Очень грамотный, опытный и толковый. Но все же авторство неплохо бы указывать
И небольшой прогноз на завтра, в качестве антиоффтопа: завтра будет попытка сделать задерг вверх. Ключевое слово "попытка",не думаю,что увенчается большим успехом.
Искатель написав:Но все же авторство неплохо бы указывать
Так я ссылку на статью всегда оставляю. Сам читаю и делюсь с остальными, кому лень самому листать. А в самой статье всегда пишется "По материалам Finance.UA".
viy написав:В среднесрочной перспективе, ситуация когда себестоимость внутри страны выше цены импорта приводит к замещению импортным продуктом отечественного, в нашем случае из нетто экспортёра мы превращаемся в нетто импортёра по конкретной товарной продукции. В зависимости от веса отрасли получаем влияние на межбанк. Думаю под ударом так же производители мяса птицы (корма дорогие а тут еще и газ), и кто то может уйти по дорожке Агромарса, я не допускаю конечно ситуации возвращения ножек Буша на прилавки но смысл вы поняли. На моих глазах происходило замещение импортных моющих средств отечественными, импортной курятины отечественной, импортных яблок отечественными и мн. другое. Очень не хочу увидеть обратный процесс.
Ви не враховуєте, що інфляція не монетарного характеру. Відповідно ціни дорожчають як у нас так і закордоном. Якщо брати продуктовий ринок та FMCG, то наші виробники нічим не гірші (персонал та обладнання) за європейських. Тому ніякого імпортозаміщення не відбудеться або принаймні він не збільшиться від того що є. Це точно. Що стосується товарів довготривалого використання, то тут теж нічого не зміниться оскільки у нашій країні домогосподарства і так витрачають від 30 до 70% бюджету на продукти харчування та комуналку які скоро подорожчають. Відповідно грошей на все решта стане менше. Критичного імпорт як ним був - так ним і залишиться. Без нього ніяк. Резюмуємо. Все це майже ніяк не вплине на МБ і відповідно на курс.
Предлагаем обратить внимание на мобильное приложение «Минфин - Курсы валют Украины», которое поможет получать полезную информацию о курсах быстро и в удобном формате.
В этом бесплатном приложении доступны: — курс 150+ валют; — данные из четырех источников: в украинских банках, официальный курс НБУ, котировки на межбанке и курсы в пунктах обмена; — удобный конвертер валют; — карта с отделениями банков и пунктов обмена: если вам нужен наличный обмен валюты — карта поможет найти пункт обмена или банк, который подойдет вам по расположению и курсу.
Знайдено у ФБ Коментар. Зменшення портфелю ОВДП нерезидентами є симптоматичним. Можливі причини цього: 1) більш привабливі можливості на інших подібних боргових ринках (наприклад боргових ринках Туреччини, Єгипту) 2) очікування певної девальвації гривні і пошук кращої «точки входу» - повернення коштів, 3) очікування зростання відсоткових ставок в США і підготовка до інвестування більших коштів в цей ринок вже при більшій, ніж зараз дохідності державних паперів цієї країни, 4) очікування зростання дохідності боргових паперів в Україні. КІНТО
viy написав:В среднесрочной перспективе, ситуация когда себестоимость внутри страны выше цены импорта приводит к замещению импортным продуктом отечественного, в нашем случае из нетто экспортёра мы превращаемся в нетто импортёра по конкретной товарной продукции. В зависимости от веса отрасли получаем влияние на межбанк. Думаю под ударом так же производители мяса птицы (корма дорогие а тут еще и газ), и кто то может уйти по дорожке Агромарса, я не допускаю конечно ситуации возвращения ножек Буша на прилавки но смысл вы поняли. На моих глазах происходило замещение импортных моющих средств отечественными, импортной курятины отечественной, импортных яблок отечественными и мн. другое. Очень не хочу увидеть обратный процесс.
Ви не враховуєте, що інфляція не монетарного характеру. Відповідно ціни дорожчають як у нас так і закордоном. Якщо брати продуктовий ринок та FMCG, то наші виробники нічим не гірші (персонал та обладнання) за європейських. Тому ніякого імпортозаміщення не відбудеться або принаймні він не збільшиться від того що є. Це точно. Що стосується товарів довготривалого використання, то тут теж нічого не зміниться оскільки у нашій країні домогосподарства і так витрачають від 30 до 70% бюджету на продукти харчування та комуналку які скоро подорожчають. Відповідно грошей на все решта стане менше. Критичного імпорт як ним був - так ним і залишиться. Без нього ніяк. Резюмуємо. Все це майже ніяк не вплине на МБ і відповідно на курс.
Великий Пол Уолкер, голова ФЕДота, нехай земля буде йому пухом, казав (якщо мене не підводить пам"ять), що НЕМАЄ інфляції немонетарного характеру...
Як то кажуть деякі, усе інше (тіпа, немонетарна інфляція) від лукаваго
change_pm написав:Великий Пол Уолкер, голова ФЕДота, нехай земля буде йому пухом, казав (якщо мене не підводить пам"ять), що НЕМАЄ інфляції немонетарного характеру...
Як то кажуть деякі, усе інше (тіпа, немонетарна інфляція) від лукаваго
Все в тому світі відносно. Енштейн так казав. Звичайно, що СВІТОВА інфляція виключно монетарного характеру адже провідні центробанки надрукували так багато грошей, що і розігнало ціни на комоди. Але ж у нас не провідний центробанк. Правильно? Ми споживаємо наслідки діяльності інших. Тому і маємо право казати, що саме зараз інфляція в нашій країні має не монетарний характер. Тобто якщо ми зараз дуже сильно піднімемо вартість гривні - то це як гасити полум'я, а не джерело займання. Бо це джерело не у нас а в Штатах і Європі. А вода і там і там все-одно використовується. В даній аналогії, вода - це наш бізнес який ми пригнітимо піднявши ставки. Тим то і цікава дана ситуація. Як нам діяти?