Куди українці можуть здати пошкоджені долари і євро

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12
Повідомлення Додано: П'ят 16 лип, 2021 08:31

На днях случилась оказия.
Снимаю 10К баксов с евросчета в кассе привата. Заранее заказал, все как полжено. Деньги достали с сейфа, кинули в счетную машинку, пару раз поставил я роспись. Итак деньги между кассиром и мной в лотке. Я отхожу, подходит жена и мы просим положить эти же деньги ей на баксовый счет, чтобы перевести брокеру(на нее счёт с акциями открыт). Кассир берёт деньги, кидает в машинку, потом начинает просматривать купюры, находит несклько купюр с цвилью и говорит что не примет их... Я офигевший, говорю - деньги в лотке были их нико кроме вас не трогал.. кароче минут 15 ругались, пока она таки их не приняла.
dimo_0n

Подякував: 17 раз.
Подякували: 119 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 16 лип, 2021 18:19

GALeon написав:
Alex2007 написав:....
поэтому эта бумага должна быть в состоянии, близком к идеальному.
именно так. В банках, перед тем как принять, купюры чуть ли не под микроскопом рассматривают, а затем начинается - мне не нравятся пятно, она старая, грязная и вообще мы такую не приймем

О, была бы тема, что называется. Хотел сегодня положить некоторую сумму на карту, кассир отказалась принимать две купюры. На одной обнаружился мелкий штампик, другая просто "не понравилась". Это Альфа-банк. Они и раньше не всё брали, но на этот раз купюры вообще практически идеальные, нового образца.

Думаю написать жалобу в банк и в НБУ.

И я думаю, что тема сформулирована несколько неправильно. Основная проблема не в том, что делать с поврежденными купюрами, а в том, как доказать в банке, что купюры поврежденными не являются.
M-Audio

Подякував: 636 раз.
Подякували: 508 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 21 лип, 2021 13:32

У Львові на пл.Міцкевича, біля повороту на вул.Коперніка обмінник в магазині "Взуття", приймає любу пошкоджену валюту, я там обміняв стару порвану сотню доларів з відсутнім куском, казали що має бути 60% купюри.... а я уже викинути думав...
baronsten744

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лип, 2021 20:50

Було 300доларів, всі дійсні, підтвердили 2 обмінники і 2 банки, і ніхто не міняв, так як на одній купюрі було 2 п’ятна, не видимі для ока, інша була потерта, без надривів. І теретя була залита водою, висушена і мала вигляд з звичайної без пошкоджень.
Так ні обмінники ні банки не взяли, посилаючись на якусь постанову НБУ. А купюри ці в свій час мені підсунули в обміннику який потім їх і не взяв - скотиняки!
Витратив за кордоном - без проблем, беруть і не плюются як наші.
ek_osnova1

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 03 сер, 2021 14:20

У Львові на пл.Міцкевича, біля повороту на вул.Коперніка обмінник в магазині "Взуття", приймає любу пошкоджену валюту, я там обміняв стару порвану сотню доларів з відсутнім куском, казали що має бути 60% купюри.... а я уже викинути думав...
baronsten744

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 03 сер, 2021 14:46

Re: Куди українці можуть здати пошкоджені долари і євро

что я не врубаюсь в проблему. А зачем в банк и кассу ходить? Просто в обычный терминал пополнения загружаешь купюры и себе на счет.
Вадим Жураковский

Подякував: 28 раз.
Подякували: 29 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 сер, 2021 03:14

У Львові на площі Міцкевича, біля повороту з вул.Коперніка, є обмінник в магазині "Взуття", там без проблем обмінюють старі і пошкоджені долари, євро і іншу валюту. Обміняв там розірвану навпіл сотню.
baronsten744

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 23 сер, 2021 16:43

Вадим Жураковский написав:что я не врубаюсь в проблему. А зачем в банк и кассу ходить? Просто в обычный терминал пополнения загружаешь купюры и себе на счет.

Какие терминалы, кроме "Приватбанка" принимают валюту?
Да и "Приватбанк", по отзывам, начал зажимать настройки, и частично поврежеденные купюры уже и туда может не получиться пристроить.
К тому же у них идёт тенденция заменять терминалы на банкоматы с приёмом денег, которые тоже валюту, кажется, не принимают.
M-Audio

Подякував: 636 раз.
Подякували: 508 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 15 жов, 2021 08:41

У Львові на пл.Міцкевича, біля повороту з вул.Коперніка є обмінник в магазині "Взуття", приймає любу пошкоджену валюту, я там обміняв стару зацвілу сотню доларів здається 1988 року була. Ціле місто обійшов, всі відмовляли, тільки вони поміняли одразу.
Viakia

Профіль

#<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор