Ринок енергоносіїв в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 133134135136137 ... 243>
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 00:00

Denik написав:
  zРадио написав:Denik взял и нашел выход - оказывается, все, что нужно для покрытия дефицита, это посчитать нашу пшеницу, кукурузу и подсолнух в гигакалориях, а не тоннах И вуаля, проблемы нет.

Я про це писав раніше. Вугілля на піку коштувало під 300 (зараз -140 дол/т), а кукурудза з поля з 25% вологістю (яку дорого сушити до 14% норми) віддають за 3000 грн. Врожай кукурудзи десь 41 млн.т. Спалити пару мільйонів тонн замість вугілля - ринок би й не помітив...

:shock:
Можна ще далі посунути межі уяви: керований термоядерний синтез в полі ... кукурудзи. :idea:
centurionus

Подякував: 374 раз.
Подякували: 508 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 00:22

Denik

Все (якобы) просто, но никто так не делает. Причина - Нью-Васюки, или экономически невыгодно? С последним тяжело согласиться, учитывая, что сжигая кукурузу, много лет уже как можно было получать гарантированную продажу и зеленый тариф. Но под биотопливо зачем-то строят электростанции в чистом поле, хотя можно было всего лишь подвезти низколиквидную для кормового сбыта кукурузу на существующие ТЭС :roll:
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 09:20

sani_2012 написав:Если не хватает электричества ( ставьте мини реакторы по 100 Мвт ; темболее их можно ставить где угодно ; они компактны ) ; вопрос в цене и желании ...

И вообще лучше наладить производство этих реакторов у нас ( штука перспективная ) ; тем более Урана у нас своего хватает ...

*Відправлено з Чату
sani_2012

Подякував: 0 раз.
Подякували: 35 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 10:20

centurionus написав:
  Denik написав:
  zРадио написав:Denik взял и нашел выход - оказывается, все, что нужно для покрытия дефицита, это посчитать нашу пшеницу, кукурузу и подсолнух в гигакалориях, а не тоннах И вуаля, проблемы нет.

Я про це писав раніше. Вугілля на піку коштувало під 300 (зараз -140 дол/т), а кукурудза з поля з 25% вологістю (яку дорого сушити до 14% норми) віддають за 3000 грн. Врожай кукурудзи десь 41 млн.т. Спалити пару мільйонів тонн замість вугілля - ринок би й не помітив...

:shock:
Можна ще далі посунути межі уяви: керований термоядерний синтез в полі ... кукурудзи. :idea:

нет пределов совершенству - я сделал предзаказ на лампу освещения, потребляющую ~5 ватт, и дающую света эквивалент 700 ватт лампы накаливания, основанную приблизительно на:керований термоядерний синтез в полі... и это не шутка....
edvardd

Подякував: 155 раз.
Подякували: 2902 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 10:25

edvardd написав:нет пределов совершенству - я сделал предзаказ на лампу освещения, потребляющую ~5 ватт, и дающую света эквивалент 700 ватт лампы накаливания, основанную приблизительно на:керований термоядерний синтез в полі... и это не шутка....

Никто не сомневается, что вы такое заказали.
Другое дело, что между фактом заказа и фактом реализации вполне может быть некоторый интервал....лет в 100...
juristkostya

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 10:32

juristkostya написав:
  edvardd написав:нет пределов совершенству - я сделал предзаказ на лампу освещения, потребляющую ~5 ватт, и дающую света эквивалент 700 ватт лампы накаливания, основанную приблизительно на:керований термоядерний синтез в полі... и это не шутка....

Никто не сомневается, что вы такое заказали.
Другое дело, что между фактом заказа и фактом реализации вполне может быть некоторый интервал....лет в 100...

презентация в декабре, поставка в течении 2022 года...
и денег я не платил, по факту...
edvardd

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 10:44

edvardd написав:..

я на алиэкспрессе и не такую дичь находил
sequence

Подякував: 2068 раз.
Подякували: 1856 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 11:28

Denik написав:Сьогодні вони вже свою паличку від неї отримали. Енергетична війна б'є лише по союзникам ПНХ в ЄС. Україні - пох, бо
https://www.energoatom.com.ua/ua/press_ ... temi-48504
18 листопада 2021 року о 16:43 після успішного завершення середнього планового ремонту енергоблок №4 Запорізької АЕС підключили до Об’єднаної енергосистеми України. Завдяки зусиллям персоналу атомної станції ремонт блока вдалося завершити на 9 діб раніше запланованого терміну.
Зараз в енергосистемі працюють 14 енергоблоків атомних електростанцій.

В Китаї перед зимою накопичують вугілля на ТЕС, на росії - газ в ПХГ, в Україні та Франції - правильно планують ремонтни енергоблоків АЕС і спостерігають за тим як підгоратиме у фрау Меркель, яка закриває 3 енергоблоки АЕС вже в грудні цього року :D

Шановний Denik, чи могли б ви нам всім пояснити, а куди дівається надлишок електроенергії виробленої АЕС в Не пікові періоди споживання. На скільки я розумію, її потрібно кудись дівати/продавати. І ваші твердження про "перебути зиму на атомці" будуть справедливі тільки тоді, коли ми матимемо можливість балансувати нашу енергосистему. Тому питання: - хто купляє нашу електроенергію в Не пікові години?
У мене складається враження, що ми всі тут ведемо дискусію про предмет в якому розуміються одиниці. Якщо ви маєте можливість, час і головне - знання, "просвітіть" нас будь ласка.
Це також стосується всіх хто має відношення до даної теми. Одним постом, по-тезах, щоб прочитали всі учасники даного валютного форуму і ми перестали переливати із "пустого в порожнє". Прохання адмінів не переносити в іншу тему, оскільки імпорт-експорт електроенергії має прямий вплив на курс в Україні.
Дякую.

Ф. 26,45/26,60 Повернулись до того, що було у Вівторок.
Як би хотілось списати дану ситуацію на чиїсь заздалегідь продумані дії. Адже погодьтесь, ріст курсу в момент, коли всі очікували його найнижчих значень, і коли потрібно багато гривні - це дуже хороша робота (оберти це ніби підтверджують). Хтось отримає чудові премії.
Realist

Подякував: 3101 раз.
Подякували: 2235 раз.

Профіль

1
2
1
1
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 11:41

sequence написав:
  edvardd написав:..

я на алиэкспрессе и не такую дичь находил

американцы на алиэкспрессе не торгуют...
edvardd

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 19 лис, 2021 11:42

Re: Валютный рынок в контексте ДС

edvardd написав:американцы на алиэкспрессе не торгуют...

LOL, однако китайцы торгуют в США
SILVER_UA

Подякував: 198 раз.
Подякували: 84 раз.

Профіль

#<1 ... 133134135136137 ... 243>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей