як на людей ОВДП почінає діяти!!!
|
|
- 7 часов разница. Востаннє редагувалось kluychkooleg в Сер 26 січ, 2022 22:10, всього редагувалось 1 раз.
Re: Валютный рынок в контексте ДС Вот я куплю сейчас и курс упадет)))Это ж надо было провтыкать хороший и сидеть теперь в гривне
uaprofi по плану, со следующей недели на валютном - паника, но паниковать не стоит, так как все прогнозируемо
Re: Валютный рынок в контексте ДС Коливання курсу долара значно не вплине на інфляцію в Україні — Милованов
Коливання курсу долара незначним чином вплине на інфляцію в Україні, серед більш значущих чинників — пандемія COVID-19 та зростання цін на енергоносії у світі. Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів радник керівника Офісу Президента України, президент Київської школи економіки, голова наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" Тимофій Милованов. "У нас інфляція, насправді, 10%. Оця зміна курсу [долара] з 27 до 28 грн, за розрахунками наших аналітиків Київської школи економіки, лише додасть 1% до інфляції. Більш вагомі чинники інфляції пов'язані з тим, що висока ціна на енергоносії у світі, висока ціна на продукти — ціни, дійсно, зростають по всьому світу", — пояснив він. Також експерт рекомендував українцям поговорити з роботодавцями щодо прив'язки заробітної плати до відсотка зростання інфляції. "Тому я би порадив делікатно поговорити з роботодавцями. Я би сказав: дивіться, у всьому світі зарплати прив'язані до інфляції, якщо я отримую гривневу зарплату, інфляція становить 10%, то щоб я міг купувати так само, як і раніше, можна мені зарплату прив'язати, наприклад, до інфляції, або індексувати? Тобто якщо це приватна компанія, говоріть зі своїм роботодавцем, і переконайте його, що важливо індексувати зарплату", — наголосив Милованов. У держбюджеті-2022 на кінець цього року прогнозувався курс 28,60 грн за долар. А ось прогноз інфляції на 2022 рік — 7,7%. Подібний рівень інфляції зараз у США. Він продиктований пандемією COVID-19. "7,7% — прогноз інфляції. Добре. Зараз 10%, ми очікуємо 8%. Тому я на 7,7% не реагую. А ось 7% — це зараз інфляція у Сполучених Штатах Америки. Звичайно, є певний тиск від того, що відбувається оце нагнітання [з імовірним вторгненням РФ]. Але інфляція зараз в усьому світі. В США інфляція 7%, в Росії — понад 8%, у Європі — 5%. Для США інфляція 7% — найбільша за 40 років. В них ніколи такого не було, 40 років. А ми лише на 3% вище за них. Тому це інфляція у сьогоднішніх умовах усього світу. Пов'язані ці умови з пандемією. В Україні вона відповідає рівню розвинутих країн", — деталізував експерт. До 5% попередніх прогнозів інфляції, які раніше озвучували у Нацбанку, Україна може повернутися упродовж півтора року. "Нацбанк може затиснути інфляцію до 5%. Він може різко підняти облікову ставку, але це сповільнює економіку. Це як у машині, можна навіть аналогію провести. Коли ви швидко розігналися згори вниз, швидко гальмувати небезпечно, треба плавно. Тут та сама історія. Добре буде 7%. Але Нацбанк поверне її до 5% за півтора роки", — уточнив президент Київської школи економіки. У 2014-2016 роках інфляція сягала 60% річних, нагадав Милованов. "Було й 40%. У нас було і 15%, і 20% інфляції. Ми просто вже звикли до часів, коли у нас інфляція 3,5%, як у Сполучених Штатах Америки. Але у всьому світі інфляція, і у нас інфляція. Економіка — це живий організм. Тому це нормально. Тут кризи немає", — наголосив він. Як повідомляв Укрінформ, в НБУ заявили, що пришвидшення інфляції у 2021 році було загальносвітовою тенденцією, зумовленою насамперед швидким відновленням економічної активності після коронакризи на тлі порушень ланцюгів постачання, пов'язаних із карантинними обмеженнями. Пішли перші інсайди по переговорах ... поки домовились про "дотримання перемир"я" і нову зустріч через 2 тижні.
Завтра, ймовірно, долар трохи втратить до гривні, або ж гривня відіграє у долара панічні %, але нижче 28 не піде до третьої декади лютого. Якщо США і сателіти перестануть щодня "возити" взад-вперед своїх дипломатів із челяддю і собаками, то маємо шанс пірнути нижче 28 на початку березня. Поки чекаємо на виступ наших олімпійців на Зимових в Пекіні. Востаннє редагувалось stas_rst в Сер 26 січ, 2022 22:17, всього редагувалось 1 раз.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||