За сколько вы готовы купить квартиру?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1011121314 ... 22>
Повідомлення Додано: Вів 05 січ, 2010 19:43

budivelnik написав:
Я не верю в цену квадрата в 300 долларов, но опустить цену в Киеве в нормальных районах возле метро до 800 баксов это реально.

Моя пропозиція трошечки відрізняється від Вашої :wink:
Замість падіння до ціни 800 що в свою чергу призведе до суттєвого скорочення будівельних потужностей , що в свою чергу обовязкове призведе до локальних дефіцитів на нерухомість , тормознути на ціні 1200 ( це позволить не тільки не скорочувати потужності , але й розвивати їх ) , таким чином постійно випереджаючи можливе створення бульбашки за рахунок постійного перевищення пропозиції над попитом на рівні величин які в стані організувати спекулятивний капітал.
Опять не согласен с Вами. Вы говорите в общем-то про уменьшение количества строящихся обьектов. Какая причина?-ответ: Не покупают, Какая причина?-высокая цена метра. Но цена в 800 баксов за квадрат -это не есть цена убыточного строительства , а есть цена с меньшей рентабельностью чем раньше. Возможно строй организациям придется включать в состав учредителей людей имеющих свободные ресурсы. Тем самым они уйдут от кредитов и уменьшат себестоимость строительства 1 кв.м. жилья. и.т.д. Путей к снижению цены на метр и оптимизации себестоимости много. Вот Вы продаете в районе 600 баксов, Вы продаете в убыток??? Я уверен что с прибылью минимум процентов 20% (извините возможно Вы указывали какая прибыльность, перечитывать посты неохото, есть предположение что зарабатываете до 40%, потому как некое представление о стройках имею).
P.S. Читал на сайте КГС, к сожалению найти ссылку сейчас не могу, что доля затрат лежащих в квадратном метре от кредитных ресурсов в оконченных обьектах составляет 30%. Вот Вам и реальная возможность к снижению цены.
Dimchickk

Подякував: 1 раз.
Подякували: 63 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 05 січ, 2010 22:12

Я уверен что с прибылью минимум процентов 20% (извините возможно Вы указывали какая прибыльность, перечитывать посты неохото, есть предположение что зарабатываете до 40%, потому как некое представление о стройках имею).
P.S. Читал на сайте КГС, к сожалению найти ссылку сейчас не могу, что доля затрат лежащих в квадратном метре от кредитных ресурсов в оконченных обьектах составляет 30%. Вот Вам и реальная возможность к снижению цены.

Якщо у нас розмови пішли навколо рівня 600-800-1000 , то не гріх і деякі секрети видати :D
1 Не шукайте інформацію на сайтах КГС . про 30 % вартості кредитних ресурсів в кінцевій ціні , бо я ці розрахунки з різних сторін неоднократно вже приводив . Суть їх в слідуючому :
Наприклад нам на будівництво потрібно 300 попугаїв на 3 роки , ми беремо їх в зоопарку ( банк ) під умову повернення на 15 % в рік більше :D
___1 рік_________2рік__________3 рік_____________висновок
100 + 15 % = ( 115+100) +15 % = ( 247 + 100 ) +15 %= (399 - 300 ) / 300 = 33 % :D
Я вихожу з цієї колізії дуже просто
-По-перше швидше будую ,
-по друге не звертаюсь до банку , а укладаю угоду з інвестором :D
Так як зараз знайти нормального інвестора дуже важко , то я його створюю , для цього передаю дружині власні заощадження на збереження , але при цьому виставляю умову , що вона на протязі року зобовязанна на передані мною гроші отримати прибуток не менший ніж кредитна ставка серьозного банку :D . Так як малювати грошові знаки моя дружина не вміє , то вона шукає надійного і відповідального підприємця , в чий бізнес можна вкласти гроші з гарантією їх повернення + відсотки . Я думаю що нікого з Вас не здивує , що на протязі вже багатьох років тендер на отримання цих грошей виграю я , при чому відсоткові ставки для мене колихаються в районі 12-15 % :D
Отже інвестора я знайшов . Слідуючий крок - земля
Знову є кілька варіантів
- влізти в покупку землі на аукціоні . заплатити дикі гроші + пообіцяти 10 % місту і так далі
- купити земельний участок за містом і побудувати там особняк
- купити земельний участок за містом і побудувати там багатоквартирний будинок ( мотивація перед дозвільними органами проста - 4 дітей + уявляєте скільки внуків буде + зелені папірці )
Перший варіант відкидаємо , в другому на участку в 8 соток можна побудувати особнячок , але при площі 100 кв метрів . вартість землі в метрі житла = 200 доларів , а при площі 400 кв метрів вартість особняка навіть як що це 500 за квадрат сягає 200 000 . а маючи такі гроші люди думають що можуть будувати самостійно
Тому залишається варіант №3 . будуємо на участку 10-15 квартирний будинок на 1 000 кв м і вартість землі в квадраті житла становить 20 доларів , що явно менше 200 :D .
80 забираю собі відразу за ідею :D . на 100 опускаю майбутню ціну житла .
Далі вже все просто :D
Будую за 350 + 100 земля + 15% інестору + 20 % прибутку собі = 600-650 квадрат :D
Як бачите задоволенні всі включаючи мене, інвестора , і покупця .
Повторити цю ж операцію при будівництві багатоповерхового ( в мене 3-4 поверхи ) практично не вийде
1 Збудувати великий будинок скорше як за 2-3 роки - проблематично . а значить інвестор отримає більше
2 Конструктивна частина дорожча - в 350 не вложитись , дай бог в 500-700
3 Земелька мінімум 100 - в квадраті житла
4 Податки ніхто не відміняв
5 10% місту - віддай не гріши
Висновок :
От і виходить що нижче 1200 в Києві , якось не світить .
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 05 січ, 2010 23:14

Земелька мінімум 100 - в квадраті житла

я вас правильно понимаю - что при 5 что при 30 этажном доме цена земли в квадрате жилья одинаковая - 100 баксов? как так может быть?
Кирпич

Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 00:10

йоо нигамадефака
даешь видеообзоры от пана будивельника ?
почему есть видео от дс в хрущевке и посты от Оляка с ноута за 300 уе и нету видео от пана будивельника с места стройки ? а ?
и пора внешний вид сайта менять :) ато 2005 год у вас :)
apostol

Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 00:32

budivelnik написав:
Повторити цю ж операцію при будівництві багатоповерхового ( в мене 3-4 поверхи ) практично не вийде
1 Збудувати великий будинок скорше як за 2-3 роки - проблематично . а значить інвестор отримає більше
Висновок :
На сайте КГС есть обьекты стоимостью до 1100 долларов за квадрат http://www.kyivmiskbud.ua/price.php?rel=k Еще и скидку можно у них выцыганить от 5 до 10% в зависимости от квартиры. Сдача обьекта через 9 месяцев. Строить начали около 1 года назад. Так что в 1 к у.е. в легкую получается купить. И то, это уже цены после сговора всех строй компаний Киева о поднятии цен. Это же не секрет, что все застройщики подняли цены в гривне одномоментно...
Dimchickk

Подякував: 1 раз.
Подякували: 63 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 00:36

в другому на участку в 8 соток можна побудувати особнячок , але при площі 100 кв метрів . вартість землі в метрі житла = 200 доларів , а при площі 400 кв метрів вартість особняка навіть як що це 500 за квадрат сягає 200 000 . а маючи такі гроші люди думають що можуть будувати самостійно
Тому залишається варіант №3 . будуємо на участку 10-15 квартирний будинок на 1 000 кв м і вартість землі в квадраті житла становить 20 доларів , що явно менше 200 Very Happy .

Вибачте, а покупці задоволені плантаціями своїх присадибних ділянок. За містом будують, мабуть ,щоб в земельці покопатись. Це ж страшно об"єми в голос називати.
leondim_68

Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 00:59

budivelnik написав:
Я уверен что с прибылью минимум процентов 20% (извините возможно Вы указывали какая прибыльность, перечитывать посты неохото, есть предположение что зарабатываете до 40%, потому как некое представление о стройках имею).

Якщо у нас розмови пішли навколо рівня 600-800-1000 , то не гріх і деякі секрети видати :D
1 Не шукайте інформацію на сайтах КГС . про 30 % вартості кредитних ресурсів в кінцевій ціні , бо я ці розрахунки з різних сторін неоднократно вже приводив . Суть їх в слідуючому :
Наприклад нам на будівництво потрібно 300 попугаїв на 3 роки , ми беремо їх в зоопарку ( банк ) під умову повернення на 15 % в рік більше :D
100 + 15 % = ( 115+100) +15 % = ( 247 + 100 ) +15 %= (399 - 300 ) / 300 = 33 % :D
-По-перше швидше будую ,
Так як зараз знайти нормального інвестора дуже важко , то я його створюю , для цього передаю дружині власні заощадження на збереження , але при цьому виставляю умову , що вона на протязі року зобовязанна на передані мною гроші отримати прибуток не менший ніж кредитна ставка серьозного банку :D . Так як малювати грошові знаки моя дружина не вміє , то вона шукає надійного і відповідального підприємця , в чий бізнес можна вкласти гроші з гарантією їх повернення + відсотки . Я думаю що нікого з Вас не здивує , що на протязі вже багатьох років тендер на отримання цих грошей виграю я , при чому відсоткові ставки для мене колихаються в районі 12-15 % :D
Знову є кілька варіантів
- влізти в покупку землі на аукціоні . заплатити дикі гроші + пообіцяти 10 % місту і так далі
- купити земельний участок за містом і побудувати там багатоквартирний будинок ( мотивація перед дозвільними органами проста - 4 дітей + уявляєте скільки внуків буде + зелені папірці )
Перший варіант відкидаємо , в другому на участку в 8 соток можна побудувати особнячок , але при площі 100 кв метрів . вартість землі в метрі житла = 200 доларів , а при площі 400 кв метрів вартість особняка навіть як що це 500 за квадрат сягає 200 000 . а маючи такі гроші люди думають що можуть будувати самостійно
Тому залишається варіант №3 . будуємо на участку 10-15 квартирний будинок на 1 000 кв м і вартість землі в квадраті житла становить 20 доларів , що явно менше 200 :D .
Будую за 350 + 100 земля + 15% інестору + 20 % прибутку собі = 600-650 квадрат :D
Висновок :

Скажіть ще скільки у вас часу іде на зведення одного 15 квартирного будинку, і я скажу вам який у вас середній дохід за місяц. Грубо прикидуючи 75 000 доларів з будинку, не враховуючи що ви інветстор. Швидко будуєте? Тоді скажімо 20 000 доларів на місяць.
А теперь подивіться хто взагалі на Україні отримує такі зарплати. Крім бізнесменів таких як ви, ніхто. Звичайна зарплата 500-700 доларів, професійного спеціаліста = 1500 (це в сердньому).
Виходить крім вас пане будівельник, ніхто купити ваші квартири не зможе. Мабуть тільки під кредит, теж в 26%, або продавши якусь спадщіну.

Якби ви собі з того будинку брали по 1000 доларів в місяць. Та постачальник будматеріалів (а саме власник фірми) теж 1000 доларів замість 100 000. Та і влада не брала хабарів, а виділяла землю безкоштовно тим кому вона потрібна для житла (адже земля належить людям-українцям, по праву). То мабуть і ціна квадратного метра була б не 650 баксів, а 20. І всі були б задоволені.

Та не бути цьому, тому що задоволення для вас, для нашої влади, це бути жадібним. Створювати несправедливі умови.
delicious

Подякував: 130 раз.
Подякували: 374 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 01:32

На сайте КГС есть обьекты стоимостью до 1100 долларов за квадрат http://www.kyivmiskbud.ua/price.php?rel=k Еще и скидку можно у них выцыганить от 5 до 10% в

Все що на сьогодні коштує дорожче 500 доларів ( я маю на увазі новобудови ) - може бути . В разі якщо відмінять ПДВ і дадуть кредити під 5 % , то може бути навіть 400 , а от дешевше тільки в тому разі якщо зарплата буде 100 доларів

Земелька мінімум 100 - в квадраті житла

я вас правильно понимаю - что при 5 что при 30 этажном доме цена земли в квадрате жилья одинаковая - 100 баксов? как так может быть?
Правильно зрозуміли.
На це є дві причини
1 Земля в межах міста дорожча від землі поза межами в десятки разів .
2 Будинок від іншого будинку будується на відстані не меншій ніж висота будинку , тому з зростанням висоти будинку пропорційно зростає і розмір земельної ділянки відведенної під будівництвом , що практично не позволяє покращити співвідношення 0,5-1 м кв землі на 1 м кв забудови ( як правило в висотках 1 кв м житла = 1,3-2 кв м забудови ). В разі якщо сотка землі коштує дорожче 10 000-20 000 доларів , то вартість землі в квадратному метрі починається від 100 доларів .

Вибачте, а покупці задоволені плантаціями своїх присадибних ділянок. За містом будують, мабуть ,щоб в земельці покопатись. Це ж страшно об"єми в голос називати.

1 Так у покупців є вибір . Вони можуть купити як у мене без землі дешевше , так і у десятка інших забудовників з землею - дорожче
2 Скажіть а у власників хрущовок по ціні 2000 за квадрат є свої плантації :?:
3 Я завжди казав , що суттєво знизити ціну без якогось погіршення споживчих характеристик - практично не можливо , тому якщо у мене купують свого роду неповноцінне житло ( хрущовка з кухнею в 2,5 кв м - також компроміс ), це говорить про те що до насичення ще дуже далеко . Як приклад насичення квадратними метрами це пусті панельні будинки в Німеччині з чудовим плануванням , але у Людини є вибір і вона вибирає нехай трішки дорожче , але найкраще . У нас на жаль в основній масі головний критерій - ціна .
Скажіть ще скільки у вас часу іде на зведення одного 15 квартирного будинку,

Швидше ніж 1 будинок в рік (9 квартир , 920 кв м) ще в моїй практиці не було .В 2009 - 320 кв м , в 2010 прогнозую 500
Якби ви собі з того будинку брали по 1000 доларів в місяць. Та постачальник будматеріалів (а саме власник фірми) теж 1000 доларів замість 100 000. Та і влада не брала хабарів, а виділяла землю безкоштовно тим кому вона потрібна для житла (адже земля належить людям-українцям, по праву). То мабуть і ціна квадратного метра була б не 650 баксів, а 20. І всі були б задоволені.

Росіяни кажуть так
Если бы да кабы , во рту росли грибы , а в ..опе опята , то в лес ходить не надо былоб
Фантазувати можна до безконечності , але при цьому хоч трошки мозги включати
1 По землі - не так все просто , тому реально дешевше 100 доларів за квадрат у Вас не вийде
2 По будові - так само дешевше ніж 350 не вийде , хіба з балончиків видувати навчитесь , але кінчиться так само як в казці про трьох поросят
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 09:33

budivelnik, ваші пости та в 2008 рік, тоді вони були би адекватні, а зараз потяг пішов. Пропозиція постійно зростає, а рівень платоспроможного попиту неухильно падає. Ера будівельного обкрадання скінчилася, у людей банально нема грошей і якщо ще вчора можна було їх кинути змусивши підписати іпотечну кабалу на десятки років і втюхати в рази дорожче, то зараз цей номер вже не проходить. Іпотечного кредитування нема і не буде. Чому ринок так суттєво впав? Тому що за такі ціни ніхто не може купувати, житло в рази переоцінено. Але якщо була нормальна ситуація, то можливо ціна й прийшла до озвучених вами меж, але у нас значне кредитне ярмо. Спитайте у ріелторів і вони вами скажуть що більшість операцій це цілий ланцюг обмінів, коли додають 10-20 тис. дол., або в кінці віддають банку свої борги і грошей в обороті стає все менше і менше. Це як гойдалка, відтягнувши в один бік ви отримуєте значний поштовх в інший.

Хоч ви і хамовітий, але я вам бажаю успіху і щоб ви вийшли на запланований вами рівень, але чесно - віриться в це з великою натяжкою.
hrundik

Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2010 14:43

budivelnik написав:

-По-перше швидше будую ,
Знову є кілька варіантів
Висновок :

На скільки я зрозумів, будь-яка структура, що вийде на український ринок із власними обіговими коштами зможе продавати аналогічне вашому житло за:
350 (будівництво) + 20 (земля) + 20%прибутку = 444.
А при масовій забудівлі і нижче 444.
SSerg

#<1 ... 1011121314 ... 22>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми