Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
vitaliian написав:если сдадут первую очередь там квартиры перестанут продаваться или все продавцы автоматически добавят ноль к ценникам?
Так я думав, що в зданому будинку додадуть до ціни, як мінімум, податки! А ви кажете, що роками можуть не оформляти квартири "ні на кого" і продавати по переуступці без податків?
За налоги я сейчас не очень в курсе, в 2022 пока ничего не оформлял. В 2021м я платил услуги нотариуса (4к) и 8% от оценочной стоимости. НДС не платил.
Если вы помните моё последнее помещение, там санузел шел отдельными документами, и до меня он вообще не был оформлен ни на кого. Это называется первичное оформление. Оно проходит без нотариуса и без договора купли/продажи, длиться примерно 2 недели, по стоимости так же как у нотаря НО если оформить и продавать выйдет дороже чем если оформить уже на покупателя. То есть это не переуступка и не "купля/продажа" а 3й вид оформления первички сразу на покупателя. Дом 2016 года то есть помещение ждало оформление 5 лет!
vitaliian написав:За налоги я сейчас не очень в курсе, в 2022 пока ничего не оформлял. В 2021м я платил услуги нотариуса (4к) и 8% от оценочной стоимости. НДС не платил
Я веду до того, що по переуступці - 0 податку, а якщо ввели в експлуатацію - 5% +1,5% = 6,5% Тобто, у зданому будинку інвестори/перекупники мають накинути +6,5% до ціни хотєлки.
vitaliian написав:То есть это не переуступка и не "купля/продажа" а 3й вид оформления первички сразу на покупателя. Дом 2016 года то есть помещение ждало оформление 5 лет!
А оце дуже дивно, що є отакий "3й вид оформлення". Цікаво, чи таке з квартирою можливо? Може і можливо, якщо цим заморочився сам забудовник(підставні особи і т.п.) - а от чи таке може простий/пересічний інвестор? - навряд.
Успіх написав:Я веду до того, що по переуступці - 0 податку, а якщо ввели в експлуатацію - 5% +1,5% = 6,5% Тобто, у зданому будинку інвестори/перекупники мають накинути +6,5% до ціни хотєлки.
Якщо накинуть +6,5%, то будуть неконкурентоспроможні з квартирами в інших чергах по переуступці.
Успіх написав:Я веду до того, що по переуступці - 0 податку, а якщо ввели в експлуатацію - 5% +1,5% = 6,5% Тобто, у зданому будинку інвестори/перекупники мають накинути +6,5% до ціни хотєлки.
Якщо накинуть +6,5%, то будуть неконкурентоспроможні з квартирами в інших чергах по переуступці.
Так і я про це ж! Тому, всі інвестори, всіма силами намагаються продати до введення в експлуатацію, щоб скористатись перевагами переуступки. Тому я кажу, якщо ще першу чергу не ввели, то ще багато конкурентів з неї є гравцями на ринку переуступки у цьому ЖК! Іншими словами, якщо я зараз виставою свій смарт - то в мене буде, умовно 300 конкурентів з аналогічними смартами, ніж якщо б була здана перша черга і в мене конкуренція склала 100 аналогічних смартів! Відповідно, якщо товару багато на ринку - дорого його не продаш Ось до чого я підводив свою думку...
Тому зле, що аж так занадто затягнули першу чергу, хоч на перший погляд, вона до мене "ніяким боком", так як мій смарт у другій черзі.
1. Гетто, ціна відповідна 2. Котельня - це рідкісне гівно, лише ІО Ви ще заціните.... 3. Кухня-студія - усі смороди від варіння/готування по тій чарівній студії, просмерджуються меблі, штори, геть усе 4. Там заплановано будувати ще кілька термітників. 5. Навіть уявити собі не міг, що після усіх викривань, що діється на Малоголосківський, ще є інвестори у цей "неймовірний" район. 6. Якщо купували собі - мої співчуття, якщо під оренду - успіхів у пошуку клієнтів [/quote]
1. Не сильно високоповерхові будинки з внутрішнім двориком це вважається гетто у Львові?....хм...може я щось пропустив в плані хороших ЖК у Львові. 2. В мене є квартира і з ІО і з котельнею (не в Україні правда). Ну ІО таке. Вже і вибух був в будинку і 104 їздить регулярно. 3. Ага. На кухні треба закрити жінку і хай там варить собі і закрутки закриває. Є така думка. Але можна і по іншому. Скажу тільки що в Європі зараз лише кухні-студії, інших варіантів нема. 4. Заплановано. Не сперечаюсь. Надіюсь і інфраструктуру підтягнуть. 5. В чому викривання? Школи нема чи заїзду? А де є школа? в ЖК Пасічний чи в Парус Смарт, чи може в Авалон на Зеленій. То я дивлюсь в тому ціновому діапазоні. Знову таки більшість альтернатив або біля заводів або між ними. 6. Брав не для себе. Дякую.[/quote]
Підведу підсумки. Брав за 24000$. Продав на днях за 46000$.[/quote]
а скільки вартує аналогічна квартира в забудівельника в новій черзі ?дайте вгадаю фантиків на руках стало більше але на купівельну спроможность це ніяк не вплинуло. в 2019 році 1кмн в екодомі на батуринській 786 тис грн вартувала.
andriybv написав:а скільки вартує аналогічна квартира в забудівельника в новій черзі ?дайте вгадаю фантиків на руках стало більше але на купівельну спроможность це ніяк не вплинуло. в 2019 році 1кмн в екодомі на батуринській 786 тис грн вартувала
Тут справді є нюанси, якщо перестрибувати знову в котлован - то не є дуже класно От взяти мій смарт, куплений 1,3р.тому за 16К$(450Кгрн на той час по курсу 28) - зараз можна його продати за 26К чистими(відкинувши всі витрати на нотаря і % за переуступку забудовнику) - то виходить, наче, класно👍 - АЛЕ! Але, якщо брати зараз, навіть, не в цьому ЖК(бо не бачу аналогічного метражу) - а в іншому, теж від ріелу Шенген(навіть, трошки в гіршій локації за Рудненьську) - то аналогічний метраж(27м2) можна купити за 566Кгрн(по курсу 28 = 20К$) Тобто вигода вже НЕ буде 26-16=10К$, а 26-20=6К$
Одне лише тішить - на депо в доларах за 1,3р. стільки не заробити💰
andriybv написав:а скільки вартує аналогічна квартира в забудівельника в новій черзі ?дайте вгадаю фантиків на руках стало більше але на купівельну спроможность це ніяк не вплинуло. в 2019 році 1кмн в екодомі на батуринській 786 тис грн вартувала
Тут справді є нюанси, якщо перестрибувати знову в котлован - то не є дуже класно От взяти мій смарт, куплений 1,3р.тому за 16К$(450Кгрн на той час по курсу 28) - зараз можна його продати за 26К чистими(відкинувши всі витрати на нотаря і % за переуступку забудовнику) - то виходить, наче, класно👍 - АЛЕ! Але, якщо брати зараз, навіть, не в цьому ЖК(бо не бачу аналогічного метражу) - а в іншому, теж від ріелу Шенген(навіть, трошки в гіршій локації за Рудненьську) - то аналогічний метраж(27м2) можна купити за 566Кгрн(по курсу 28 = 20К$) Тобто вигода вже НЕ буде 26-16=10К$, а 26-20=6К
Одне лише тішить - на депо в доларах за 1,3р. стільки не заробити💰
Раджу зайти в бетон та зафіксувати свої 6k. Я б дивився на однокімнатні не більше 45 м. Це максимум. Більше важче продавати.
vasilii написав:Раджу зайти в бетон та зафіксувати свої 6k. Я б дивився на однокімнатні не більше 45 м. Це максимум. Більше важче продавати.
Може і краще зафіксувати...(але, це якщо я отримаю ЧИСТИМИ, мінімум, за свого смарта 26, ну може 25К - але НЕ менше! - в іншому випадку - однозначно роблю ремонт і запускаю в оренду! - хоч теж з місяць попробую продати з ремонтом по ціні, яка мене влаштує)
А от, якщо входити одразу в бетон - наприклад, не відходячи від "каси" в того ж забудовника)) в тому ж кабінеті)) - просто зразу там же оформити 40-42м2 в ЖК Шенген - то вийде, що в руках, я так і не потримаю жодного долара)) - а швидше, то ще й докласти прийдеться 1-2Куя! Тому, якщо щось зараз (а точніше - через місяць-два) і фіксувати, то треба далі сидіти у кеші і чекати, може "спливуть" якісь гарні варіанти квартир, чи комерції через пів-року-рік
Успіх написав:- через місяць-два) і фіксувати, то треба далі сидіти у кеші і чекати, може "спливуть" якісь гарні варіанти квартир, чи комерції через пів-року-рік
я свою последнюю коммерцию искал год по золотому соотношению локация/цена/ремонт. Лучше чтобы весь этот год деньги были в свободном доступе а не пристроены в малоликвидные активы. Я даже на депозите их не держал, чтобы если выкинут что то срочное и приличное сразу же купить. Иногда такие варианты висят один день. Да потерял на % примерно 1куе, которые бы мог получить на гривневом депозите, но зато купил что хотел. Это не тот случай когда можно сидеть на двух стульях, не теряя ничего и нигде.