Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Оренда - гривнева, - і кажуть, що на моменті, вона приносить 6-8% річних.(це, звичайно, без врахування затрат на косметичний ремонт через 10р.)
А сьогодні телефонували з банку Лева, що у них підвищились депоставки до 12%(10% чистими/твердими)
Очевидно, що гривнедепо - вигідніше, якби не одне "але"! В оренді "тіло депозиту"(тобто, квартири) доларове і, якщо навіть, трохи спаде ціна, то все одно це набагато твердіше, ніж тіло фантиків на нерозривному гривнедепо))
Хомякоид написав: Тобі вже повезло, після цього шухеру багато людей захочуть забетонуватись в Львові, так що твій смарт продасиш або здасиш вигідно. Сам поглядаю на Вінницю або на Львів. В Львові є райони де не треба брати на твій розсуд ? Я в Львові крім центр і ж.д ніде не був.
Райони де бажано не брати - Сихiв, Пасiчна, Наукова-Пулюя, Левандiвка, Мазепи-Щурата, Рясне 1-2, Патона, Збоiща та ще багато чого, але самий ядерний шлак перерахував.
.. del..
А що не так з Сиховом або з тією ж Науковою ? Як на мене, навпаки, якось просторіше за центральну частину. Якщо школа/робота поруч та нікуди їздити не потрібно, як на мене непогані райони, уся інфраструктура присутня. Все залежить від умов користування, імхо.
Успіх написав:В оренді "тіло депозиту"(тобто, квартири) доларове і, якщо навіть, трохи спаде ціна, то все одно це набагато твердіше, ніж тіло фантиків на нерозривному гривнедепо))
у нас цены на "тело депозита" (то есть, на квартиры) до сих пор не вернулись к уровням 2008 года, еслишо. И это в номинальном выражении, а если ещё учесть инфляцию доллара за эти 14 лет....
Успіх написав:сьогодні телефонували з банку Лева, що у них підвищились депоставки до 12%(10% чистими/твердими)
в аренду под 6% сдают люди у которых нет калькулятора в смартфоне, вложились лям получили 5к в месяц и довольны. Аренда может приносить 20% без простоев. Или 13-15 если демпингануть. Дальше депозит замораживает ваши деньги, если девал то уменьшая его валютный эквивалент. Недвига тоже теряет при девале, но не так сильно как гривна. И отыгрывает потерянное через 5-7 лет. Чё там отыграет депозит неизвестно потому что никто не знает как себя поведет нацбанк, даст сильно уронить гривну или наоборот сильно поднимет учётную ставку чем удержит курс.
Для бюджета (и карманов чиновников) выгоднее уронить гривну. Для людей - поднять учётную ставку.
Я рассматриваю Депозит как временный вариант пристроить деньги на 3-6 месяцев.
Коротше, уточнив я в Вайбері, в менеджера ріелу, що-до здачі першої, а також другої(моєї) черги, то - трохи печалька Не розумію, наче йшли/будували другу чергу нормальними темпами, а виявляється - будуть затягувати її, мінімум, на 3міс.! Хоч, я до цього розвитку подій і був готовий (ще рік тому писав, що нормально поставлюсь до затягування на 3міс, і трохи буде сумно, якщо затягнуть на 6міс.) - але якось трохи некомільфо...
І, як завжди - викладаю пруфи, а не просто плещу язиком, як деякі
Тож - мене ці події більше підштовхують до продажу, ніж до запуску в оренду
А що ви думаєте, панове? (і не забувайте, в кінці свого допису, після всіх підмахувань, додавати трохи конструктиву!)
Успіх написав:Тож - мене ці події більше підштовхують до продажу, ніж до запуску в оренду
а где связь?
Якщо б здавали вчасно(до початку літа) і мені б не вдалося продати по нормальній ціні - то нема питань, роблю через літо ремонт і в вересні, у супер-гарний сезон для здачі в оренду, вистрибую на білому коні в орендний бізнес!👍 А так, якщо затягують до осені(а там не факт, може і до зими) - а мені, наприклад, не вдається продати до літа, а там - тим більше, бо глухий сезон по продажам - то, восени, зробивши ремонт, виповзаю)) на орендний бізнес в грудні, а то й пізніше - в глухий сезон по здачі в оренду!
Тому, тут як би однозначно - треба продавати до літа і, навіть, трохи послабити свої цінові хотєлки у зв'язку з оцією картиною, яку я описав вище☝️