Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 16221623162416251626 ... 14458>
Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 13:59

Гиркин засветил точки, которых у рашистов "нет".
https://t.me/voynareal/28025
https://t.me/Pravda_Gerashchenko/31508
hxbbgaf

Подякував: 1677 раз.
Подякували: 2369 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 14:02

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Успіх написав:Так я ж кажу, як командири нам відповідають)) - "Йде війна! Яка нах відпустка?"))
Если руководство не хочет проводить ротацию, то гражданские здесь не помогут.
Howl

Подякував: 580 раз.
Подякували: 1137 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 14:05

rjkz написав:Народ, я не знаю как правильно сформулировать то, что сейчас скажу так, чтобы не вызвать волны негатива в свой адрес, но как-то надо...
Читаю последние страницы и мне мерещится, что читаю чат то-ли Брестской крепости то-ли блокадного Ленинграда. Но в какой-то извращенной форме.
Может ветку стартануть
"В каких ЖК комфортней пережидать бомбежки. Служебные выходы в супермаркеты и наличие санузлов в паркингах. Как отапливать модные МОПы чтобы от сырости скрытые плинтуса не пожелтели и не повываливались наружу? Советы выживальщиков - в какие бутылки наливать кипяток, чтобы не окочуриться зимой."?

Я даже ничего не хочу сказать этим постом. Просто вы уже в это втянулись и вам это нормально?

А що робити? Битися головою об стіну чи як деякі вплав через кордон?

Не всі ж непризивного віку як Ти.

Живем, працюємо, готуємося, у тому числі до зими.
Первый

Подякував: 235 раз.
Подякували: 2383 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 14:13

antey1969 написав:Это наверное какой-то отдельный сводный батальон ТРО "Мажор" с усиленным питанием и службой онлайн.

В тому батальйоні портнов, який виїхав через кордон, напевно, з особливо важливим завданням.
V2
4

Подякував: 298 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 14:36

Frant написав:
  rjkz написав:Народ, я не знаю как правильно сформулировать то, что сейчас скажу так, чтобы не вызвать волны негатива в свой адрес, но как-то надо...
Читаю последние страницы и мне мерещится, что читаю чат то-ли Брестской крепости то-ли блокадного Ленинграда. Но в какой-то извращенной форме.
Может ветку стартануть
"В каких ЖК комфортней пережидать бомбежки. Служебные выходы в супермаркеты и наличие санузлов в паркингах. Как отапливать модные МОПы чтобы от сырости скрытые плинтуса не пожелтели и не повываливались наружу? Советы выживальщиков - в какие бутылки наливать кипяток, чтобы не окочуриться зимой."?

Я даже ничего не хочу сказать этим постом. Просто вы уже в это втянулись и вам это нормально?

Війна надовго.

Ви мабуть, не в курсі, що зелена пошесть зовсім не готувалась до війни???? За 2,5 років до війни не було закуплено жодного 122 і 152 мм снаряда для української армії!!!!
За тиждень до війни не були перекопані лісові дороги на кордоні з білорусією, і російські танки спокійненько в перший же день доїхали до Іванкова! Чумаход сказав "Війни не буде, в травні шашлики в Харкові будемо смажити".

При такій якості управління - дивно, що держава ще існує.
"На майдані біля бані ревлюція іде....
Най пастух за отамана буде!"

Я прощу прощения у модераторов, это не тема ветки совсем, но...
Уважаемый Франт, Вы может не в курсе, но Президент Зеленский сейчас один из самых реально влиятельных людей в мире. Он с начала войны, реально изменил политическую картину мира по отношению к Украине и раше. Его в мире считают человеком, который добился реальных результатов в борьбе с коррупцией в верхних эшелонах. Не порох, которого считают олицетворением ее. Для коллективного Запада, где несколько иные ценности и ментальность, это крайне важно. Я понимаю, что в Украине это далеко не всем понятно.
Украинская армия была не готова? Ок. Это здорово, что украинская армия БЕЗ ПОДГОТОВКИ к войне так костыляет рашистам.
Снаряды вам 122 и 152 калибра? Вы серьезно? У кого купить? У 3,14даРасии?
Это советский стандарт! Если Украина стремится в НАТО, то какие нах 122 и 152?
И для чего? У Украины и своего такого г-на на хранении с советских времен дохера и ни диверсии в Балаклее ни Новобогдановке и пр существенно не уменьшили арсенал этой х.ни, которая жрет денег дохера на хранение и потом на утилизацию.
А 155 ДО войны нам никто не продал-бы да и не для чего. Рылом не вышли.
И во время войны не давали. Чья заслуга в том, что сейчас они есть?
Дороги не перекопаны?
Как лейтенант инженерных войск (который ни дня не служил), могу сказать, что на вооружении армий как рф так и Украины есть специальная инженерная техника (ее много и она простая) для преодоления таких простых препятствий. Время наведения такого мостика через "перерытие" 5-7 минут. Реально остановить войска могут только взорванные мосты через водные преграды.
Надо было все мосты повзрывать ДО войны?
Я осмелюсь напомнить, что уже был момент с похожим скоплением рашистской техники у границ Украины и Запад допускал начало войны примерно за год до этого.
Каждый раз взрывать мосты?
И что дальще. Взрывать мост надо тоже вовремя. Когда вражеские войска уже подошли к переправе, чтобы они не могли выбрать другой марщрут. Тогда они оказываются в тупике и останавливаются. И их можно эффективно уничтожать.
Что и было сделано ВСУ. Какие вопросы? Или надо было начинать фигачить по территории рф еще ДО войны? Знаете тогда на чьей стороне был-бы Запад?
rjkz

Подякував: 8649 раз.
Подякували: 5447 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 14:53

rjkz написав:Лесные дороги не перекопаны?

Не перекопані.
І не закидані соснами, які поруч росли.
І не заміновані.

Все це можна було зробити за тиждень-два до війни.
Якщо поставити в межах 10-15 км гаубічну батарею, то розібрати цей завал швидко не вийде.

rjkz написав:Его в мире считают человеком, который добился реальных результатов в борьбе с коррупцией в верхних эшелонах

Ух ти!
Він мабуть це робив у тайні, під грифом "секретно"???
Кого він посадив за 3 роки?????

У мене взагалі враження, що верхівка з Офісу Резидента - незряча і глуха. Барці з карупцією рік не здатні назначити голову відповідних відомств по боротьбі з корупцією. Чого ж, хто їм заважає? Порох????
  rjkz написав:Снаряды вам 122 и 152 калибра? Вы серьезно? У кого купить?
у власної промисловості.За 2,5 роки можна було щось зробити.
У поляків, у чехів.
Жодного снаряду не було закуплено!!!

Факт той, що зелена пошесть до війни 2,5 років взагалі не готувалась.
Взагалі!

Вам нагадати, що Херсон, Херсонська область і найбільша в Європі атомна станція були пройопані за перший тиждень війни?
Російські танки з Білорусії - на другий день стояли під Києвом.
Ось так готувався ваш геніальний стратег до війни.
"Надо просто перестать стрелять!"
"В має будєм жаріть шашлики в Харькове" - нагадати, хто сказав, який пацифіст????
Хто дав наказ розмінувати Чонгар?
  rjkz написав:Взрывать мост надо тоже вовремя. Когда вражеские войска уже подошли к переправе,

Чому не був підірваний Антонівський міст біля Херсона, що заважало????
Клятий Порох???
Frant

Подякував: 1763 раз.
Подякували: 2581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 15:36

Щось знову пішли в жорсткий оффтоп, є ж гілка про війну.

Может ветку стартануть

Люди взагалі люблять потеревенити на такі теми.
Пам'ятаю, як під час блекаутів у Техасі все тільки й обговорювали як вижити у 110Ф(43С) без холодильника, кондиціонера і навіть простого вентилятора і як де там тесла-хоум.
У Флориді перед сезоном ураганів усі готуються, забивають гаражі водою, їжею так що полиці напівпорожні. І скаржаться що немає підвалів, але будинки з ними будувати чомусь не поспішають.

А в Шрі-Ланці зараз друзі спокійно обговорюють повний апокаліс, вже звикли готувати на багатті, до того що бензу немає навіть для мопеда, і що за нормальною їжею чергу треба займати з світанку. І це дрібниці на тлі того, що частина місцевих вже реально голодує.
У Києві на цьому фоні курорт, де давно вже більша ймовірність бути вбитим самокатом, ніж ракетою, та й тенденція на постійне зниження тривог очевидна. Люди до всього звикають, так чи інакше.
zerocool

Подякував: 115 раз.
Подякували: 114 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 16:42

Щодо бомбосховищ . Якщо їх не будували більше 30 років , напевно і викинули з містобудівних документів - то де вони раптом з"являться .
Наприклад Київ лівий берег . Там практично все нове - кінець СРСР і далі . Максимум - підвали , які нічого не витримають . Ну хіба якісь паркінги глибокі - так там машини в принципі . Плюс по-простому кількість населення на одиницю площі ...
Так само як садки та школи . Садок рядовий немаленький - 200 дітей , чи стандартна школа - понад 1000 учнів . Можна уявити які бомбосховища потрібні ? Єдиний можливий варіант - офігітєльно працююча ПРО та ППО .
Все останнє - просто балачки та голий популізм , причому безтолковий ...
Puente

Подякував: 0 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 16:45

rjkz написав:Дороги не перекопаны?
Как лейтенант инженерных войск (который ни дня не служил), могу сказать, что на вооружении армий как рф так и Украины есть специальная инженерная техника (ее много и она простая) для преодоления таких простых препятствий. Время наведения такого мостика через "перерытие" 5-7 минут. Реально остановить войска могут только взорванные мосты через водные преграды.

Не хочу подливать масла в огонь, но именно сегодня прочел, что на Волыни до сих пор укрепляют границу с Беларусью - копают рвы. И бетонный забор устанавливают. Судя по фото - забор сняли с садиков/школ/больниц. По словам главы ОВА работы начали "еще до начала полномасштабного вторжения и они будут длиться до победы.".

Если кто не в курсе - Польша УЖЕ построила забор с РБ.
striped

Подякував: 3616 раз.
Подякували: 733 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 лип, 2022 16:48

Puente написав:\\\.
Так само як садки та школи . Садок рядовий немаленький - 200 дітей , чи стандартна школа - понад 1000 учнів . Можна уявити які бомбосховища потрібні ? Єдиний можливий варіант - офігітєльно працююча ПРО та ППО .
Все останнє - просто балачки та голий популізм , причому безтолковий ...

Вот как раз "садки та школи" -- если времен совка -- _все_ строились с бомбоубежищами.
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 16221623162416251626 ... 14458>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість