|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Пон 25 лип, 2022 15:39
Zebra написав:І як вбачається розвал Рашки, коли ціни на нафту 100+ баксів, а газ 1700+
Мені розвал рашки не вбачається. Мені вбачаєтсья фінансову неможливість вести активну війну протягом тривалого часу. З нафтою проблем нема. О от газ навіть при ціні 1700+ не сильно допоможе після того, як труба буде перекрита. І перенаправити цей потік не вийде нікуди. А поки що рашка сама максимально старається, щоб труба була перекрита. Не здивуюсь, якщо в листопаді-грудні рашка його повністю перекриє. Стосовно нафти - на заході насуваєтся рецесія і чергова фінансова криза. Як правило, це призводить до падіння цін на енергоносії. І ті ж араби можуть спробувати викинути рашку з ринку. З мінусів - на заході буде дедалі менше можливостей нас підтримувати. Звичайно, я не кажу, що так і станеться. Я не виключаю, що взимку Європа прогнеться, і змушуватиме нас прийняти мир на умовах орків. Але поки що плакати, що все пропало - я поки що теж не бачу причин, як andrijk777, ситуація міняється дуже динамічно.
Востаннє редагувалось sashaqbl в Пон 25 лип, 2022 15:42, всього редагувалось 1 раз.
-
sashaqbl
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 15:41
Schmit написав:що Південь втримати було неможливо, а передмістя Києва були приречені на руйнування.
война никогда не идёт по написанному заранее сценарию (нападения или обороны). В каких то неудачных операциях русня понесла большие потери и потеряла наступательный потенциал. Вряд ли Зеленский хотел чтобы напали на Киев со стороны Гостомеля, если вы на это намекаете.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Пон 25 лип, 2022 15:45
vitaliian написав: andrijk777 написав:Тобто в Афганістані була "капітуляція" СРСР. Дякую. Не знав.
позорная капитуляция. Bobua написав:Якщо вони аполітичні -- для чого їм паспорт громадянина? Паспорт НЕгромадянина має більше вигод для них. Служба у війську не передбачена, мабуть, для НЕгромадян.
это технически хорошая идея , но реализовать её невозможно. Во время войны миллионы будут становиться негражданами, а в мирное время опять возвращаться в гражданство. Если убрать элемент добровольности то получит дискриминацию, которую ни один институт демократии не одобрит. Скорее нужны мирные контрактники, которые 1-2 р в год будут проходить учения, в мирное время работать на своих работах, а когда война менять профессию на военного. За каждым должен быть "гарантийный" накопительный депозит типа "пенсионного" фонда, если человек дезертировал этот фонд - аннулируется.
Навіть добровільний вихід з громадянства зараз, і добровільне повернення потім -- було би корисне, якби, хоча би, цих людей зобов'язали здати ЗНО з мови й літератури для отримання громадянсва. Як то є у прибалтів, і США, і всюди, мабуть, крім якьв Україні...  От прочитають такі "громадани" книгу "Жовтий князь" Барки -- то може хоч щось проясніє в головах...
-
Bobua
-
-
- Подякував: 120 раз.
- Подякували: 177 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Пон 25 лип, 2022 15:48
sashaqbl написав: Zebra написав:І як вбачається розвал Рашки, коли ціни на нафту 100+ баксів, а газ 1700+
Мені розвал рашки не вбачається. Мені вбачаєтсья фінансову неможливість вести активну війну протягом тривалого часу.
Протягом тривалого часу Україна не зможе вести активну оборону. Кожен місяць 2 млрд доларів тільки одні зарплати 1 млн "оборонців". Війна на виснаження - теж війна. Треба прийняти той факт, що - або чекати смерті Путіна і потім домовлятися з наступниками про деокупацію якоїсь частини територій, або готуватися 10-20 років до наступу, аккумуляючи техніку, зброї, снаряди у підземних бункерах. Але є одне але - призвати на війну можна буде максимум 1/5 від того, що було у другу світову, коли юнаків призовного віку було разів в 5 більше, ніж зараз - тоді народжувалося 2 млн дітей на цих територіях щорічно, проти 400 тисяч останні роки.
-
Zebra
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1885 раз.
- Подякували: 2675 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Пон 25 лип, 2022 15:51
sashaqbl написав:Тому що ми скоріш за все не "звільнятимемо" Херсонську область. Це буде черговий "жест доброї волі", спричинений ударами по комунікаціях. Наприклад, в підтримку чергової стамбульської угоди про вивіз хліба. Так само, як було в кінці березня. Маю великі сумніви, що наша армія на даний момент здатна на серйозний наступ. І що буде здатна найближчі півроку.
це 100%, будь-які суттє ві звільнення територій можливі лише як "жест доброї волі", коли чуєш про плани взяти Крим до Нового року то аж тошно
-
Letusrock
-
-
- Подякував: 16 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 16:00
Zebra написав:Кожен місяць 2 млрд доларів тільки одні зарплати 1 млн "оборонців".
наразі втрати москалів зростають за рахунок дії ХАЙМАРСів. Якщо до весни нам дадуть кілька ескадрилій F-16 - це сильно посилить протиракетну оборону. Йде підготовка військ на полігонах. Попри плач Долярчика і Бобюей - деякі підрозділи вже проводять ротацію (знаю особисто два бата, які забрали). Йде підготовка якихось підрозділів за кордоном. Враховуючи, що поставки зброї, які не які - але йдуть - російська армія ослаблюється швидше, ніж наша. Якщо до весни ми і ЄС не накриємось економічно, то навесні я б вже не виключав не тільки активну оборону, а й появу кількох резервних бригад, які зможуть вести активні наступальні дії принаймні на одному напрямку. Наразі мене найбільше смущає те, що наша влада почала політичні розборки.
-
sashaqbl
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 16:04
Zebra написав:Війна фактично ще продовжується, бо є західна зброя, але якщо там набридне нам її давати, ракет до Хімарсів, або 155 мм снарядів взяти буде ніде.
А чому їм має набриднути??? Навпаки, будуть постачати ще більше. Ось Союзу помагали до останніх днів війни, хоча вже в 43 було очевидно що Союз переможе. Але ж помагали своєму майбутньому ворогу(і було очевидно що він буде ворогом). У вас якісь песимістичні прогнози.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 16:08
Zebra написав: або готуватися 10-20 років до наступу, аккумуляючи техніку, зброї, снаряди у підземних бункерах.
Якраз це є нереальним. РФ не Вірменія, а ми не Азербайджан. Повернення воєнним шляхом територій(типу Криму) "в майбутньому" є нереальним.
-
andrijk777
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 16:11
andrijk777 написав:А чому їм має набриднути??? Навпаки, будуть постачати ще більше.
Їм має набриднути через фінансово економічну ситуацію. Через прихід путінських шавок до влади, або принаймні у владну коаліцію. Через перевагу проросійських поглядів у інфополі і т. д. Це звичайно не дуже ймовірно, але я б повністю не виключав такі варіанти розвику подій
-
sashaqbl
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 лип, 2022 16:14
sashaqbl написав:Їм має набриднути через фінансово економічну ситуацію.
Та це копійки для Заходу. Зберегти(отримати) такого союзника як Україна - набагато важливіше. sashaqbl написав: Через прихід путінських шавок до влади, або принаймні у владну коаліцію. Через перевагу проросійських поглядів у інфополі і т. д.
Вибачте, але це щось на грані фантастики.
Востаннє редагувалось andrijk777 в Пон 25 лип, 2022 16:18, всього редагувалось 1 раз.
-
andrijk777
-
-
-
-
Профіль
-
-
|