samvexler написав:Moneta, я у Львові чогось черг до обмінників ніразу не бачив)) де той шалений попит? щоб рости вдень по 1 грн, в кожного обмінника черги мають бути щодня. валютчики керуються вулицею, їм яка різниця скільки резервів. якщо ніхто не несе гривні ніде, то з якого росте курс?
так, я теж відмічаю, що черг біля київських обмінок майже нема. значить пересічний (крім військових) видоїний насухо - ставка 25% робить свою справу.
але ж є не і непересічний. є чиновники, що додруковують бюджетний дефіцит тупо зі станка. є імпортери, яким все важче дається працювати. є мафія на митницях, в НБУ які перегортаються на мільйонні сумми в день. вся ця публіка не стоять в чергах до обмінок - у них є свої люди в офісах фін.компаній.
а тепер найголовніше - торгове сальдо -1 ярд$\тиждень нікуди не ділося. нбу далі розбазарює ЗВР (файненшнл таймс писав що їх лишилося $12 ярдів - на 2.5 місяці імпорту). а це значить подальший пошук балансу (девальвація). і аналізуючи економічні новини, я не певен що взагалі обійдемося двозначними числами, коли все скінчиться.
Востаннє редагувалось Moneta в П'ят 29 лип, 2022 12:31, всього редагувалось 4 разів.
unicdima вчора типу був 41 на сайтах )) то я йшов на обід , деякі обмінники не продавали, а деякі 40 висіло і в черзі ніхто не бився)) Висновок -валючики просто займмаються беспредєлом. особливо купівля 40 а продаж 42. некисло лохів шукають) краще б зразу 30,00 та 50,00 написали, що вже мєлочитися)
укргазбанк найкраще рішення, бо не має коммісій при знятті
Востаннє редагувалось samvexler в П'ят 29 лип, 2022 12:29, всього редагувалось 1 раз.
samvexler написав:бариги спекулянти - валютчики наше всьо. Така сама ситуація як пригадую з 20 до 40 піднімали...потім коли НБУ вже сказав, що за беспредєл, чомусь всі обмінники за день два верннулися до 20...
40 не было в феврале 2015, было 38,0/38,5 потом три дня курс стоял на 32,0/33,0 но после 38 ждали возврат и поход на 40 (как ванговала Дафна)
память вас подводит -гривна укрепилась летом 2015 до 22,0/22,2
Укреплялась до 21.хх наличке, А 40 на прием было буквально несколько часов, пока алени бегали, а у валютчиков на улице валюта закончились, они под клиента искали нал по 40, чтоб впарить по 42. Действо это длилось короткий промежуток времени, а не так как сейчас на расслабоне можно приехать и скинуть по 41 бакс.
samvexler написав:бариги спекулянти - валютчики наше всьо. Така сама ситуація як пригадую з 20 до 40 піднімали...потім коли НБУ вже сказав, що за беспредєл, чомусь всі обмінники за день два верннулися до 20...
Це ринок, валюта це не товар і не комуналка. Вас ніхто не заставляє її ні купувати, ні продавати. Не треба на спекулянтів перекладати коливання курсу, спекулянти це постачальники ліквідністі, не більше.
Zebra ріст з 20 до 40 йшов декілька дняв як і зараз.. чому тоді отп банк по 36,75 купівля бакса? якщо типу ніде бакса не має, дефіцит, то чому 40 не плятять)
29 липня 2022 Валюта Купівля Продаж USD 36.7500 39.7500 EUR 37.5000 40.5000