Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 18711872187318741875 ... 14738>
Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:31

Hotab написав:
  _Mykola_ написав:Якщо ця інформація збереже хоч одне життя, вже буде добре

Я ж нічого проти не маю. Сам пробую достукатись до ідіотів. Навіть тут це робив.

Можна піти далі: навіть супутники вміють бачити активність телефонів. І якщо в умовному полі між Словянськом і Краматорськом сотні активних телефонів, то ясно, що це не грибники.

А навіщо боротись з ідіотами?
Хіба не краще використати їх??

От, напр., є лісосмуга довжиною ~1.5км, і на ній три окопані залоги. На кожну з яких регулярно ходять ідіоти.
Мене особливо вразило як заходили перший раз в нове місце, типу "захоплювали його" -- фанати випили в машині, потім ще й дорогою, і не окопувались, а увечері "херой" поблизу по мобілці описував комусь свою крутизну. Як же ж нам пощастило, що воюємо не з цивілізованими народами, які би могли всім цим скористатись...
І, я так розумію, те місце відтоді "палили" мобілками регулярно.

Але, водночас, щодня хтось з наших ходить вздовж тієї лісосмуги. Один, двоє, натовп.
І досить було би простої команди -- часто зупинятись і обов'язково лізти в мобільну мережу -- і вже пошук справжніх залог, якщо карту пофарбувати всуціль, стане значно складнішим. Тут вже треба аналіз активності, повторів, щільності ймовірності...
Звісно ж, це буде непросто організувати. Бійці обурюватимуться. Казатимуть щось отаке: "а чого це ми маємо лишати фальшиві сліди, бубубу, хай комбат прийде і все зробить, бубубу..." Але хоч трохи -- можна буде наслідити.

Втім, навіть так як є -- головні ушкодження лісосмуги після бомбардувань наразі є, хоч і важко це зрозуміти, але ~ посеред двох залог!
Слава москвинсьому дебілізму -- найдебільнішому у світі. :) І їхньому багатовіковому, потомственому алкоголізму -- слава, слава! :)
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:35

sashaqbl написав:
  edvardd написав:Україна отримає ракети ATACMS із дальністю ураження до 300 км

думаю, що отримає. Колись. На рахунок 3-6 тижнів сумніваюсь.
Інше питання - чому стільки шуму навколо цього? ЦЕ не є якась вундервафля, яка щось в корені змінить в цій війні. Це просто ще один існтрумент, який трошки розширить можливості ЗСУ. Але принципових змін не відбудеться.

В перші дні потрібно було мати таку зброю - свою і не боятись обробляти нею територію ворога. А тепер це суттєвої погоди не зробить - так, допоможе підтримувати деякий паритет, повільніше втрачати території.
Востаннє редагувалось Schmit в Пон 01 сер, 2022 20:56, всього редагувалось 1 раз.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:43

Кесарю - кесареве...©

prodigy написав:чому для тебе не цікаво вчитися? чому не цінуєш власне життя?

перебуваєш 5 місяців на війні і не цікавишся нічим окрім форума і дружини

Ну це трохи філософське питання...
Але я(для себе) періодично дивлюсь на ютубі про різного роду зброю...- але це все поверхнево. А щоб вивчати кожний кулемет/гранатомет/стінгер...чи Гавбицю/САУ/Танк/Цезар і далі по списку.. - ДЕТАЛЬНО("до болтика") - як з ними поводитись/стріляти з них і т.д. - Ну не моє це...
Тим більше, що подивившись/послухавши ролики на ютубі - я ж попрактикувати мало на чому можу!

Але, ну нехай я такий/така в мене вдача, що мені це не цікаво/немає тяги до зброї... - а от інші? Є ж ще крім мене 100500 людей різного віку!
Я б таки хотів, щоб русло нашої розмови перетекло "про всіх", а не про одного лише Успіха, який не служив/комісований/ніколи не тримав автомат у руці до березня цього року!
А тут каска/бронік/автомат... а ніхто ж не питає, чи Успіх фізично/по здоров'ю був готовий до служби в ЗСУ, і чи зараз готовий...?
Так, я сам згодився на воєнкоматі, що йду... - а тут ви починаєте з мене вимагати, чому я не Рембо/не вмію користуватись різною зброєю... нічим не цікавлюсь...
Успіх

Заблокований
Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:50

Кучинелли написав:
  prodigy написав:впевен що не зможу воювати з такими розпіздями пліч-о-пліч

Вот здесь с тобой согласен.Я могу ошибаться, но Долярчик и Боба производят впечатление не бойцов, а пэйсателей.Люди ушедшие на войну из форумчан или перестали тут появляться или пишут так, что между строк задышка чувствуется.А этот сначала рассказывает, что 30К жене на продукты отдал, а потом, что жена на всю сумму доллары накупила.Так такие и не нуждаются в бешеных зарплатах. пока другие концы с концами сводят.А Боба в окопе мемуары херачит, точно так же как раньше.Очень подозрительные чуваки, не похожи на военных.Может и ошибаюсь.

Абсолютно нормальні гарні мобілізовані!!! бійці.
Командиру бажати кращих - гнівити Бога.

Не треба до них застосовувати критерії, як до профі.
Порівнювати їх треба з ... оточуючими їх.
З думками, діями та вчинками інших.

Імхо. Хлопцям, що під обстрілами та в умовах..., читати негативні думки (форумчан) про них...
Ну не можна так.
Герої вони і крапка.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:53

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Які там покоління були - пепсі , міленіали , зараз покоління Гугла ...
У кожного свої нюанси в поведінці . Армія - це достатньо специфічна структура , яка має мало спільного з цивільним життям . Одне з основних - дисципліна та виконання наказів . Для переважної більшості це майже неможливо . Якщо при цьому ще й самого себе треба обмежувати якось ...
Добре , що все-таки нове покоління офіцерів виросло , причому на всіх рівнях ... Ну а що народ різному вчитися не хоче - так і в мирному житті мало хто хоче . Хто хоче і має здібності - того і видно . Як отого пацана , що 7 штук літалок збив ...
Puente

Подякував: 0 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:53

AlexMotel написав:Чудно що обоє праві.

Я з 16 років в авіації. І мені з першого дня втлумачували:"основная форма обучения - самообучение".
В ВВНЗ після обіду 4 години самопідготовки (сам-по) з обов'язковим перебуванням в аудиторії. Звичайно, можна грати за партою в преф або нарди (і це теж треба вміти), але це час для самоосвіти. І кожен з вузу виходить з дуже різним рівнем освіти.

До чого це я??

Тут стоїть питання виживання себе і країни. А народ в зсу, не маючи навіть в стані зародку знань, сидить і пистячить тут тіради.
У мене сьогодні відмова електроніки на борту. Весь день інженери шукали проблему, нарешті знайшли, завтра знову let's go в повітря (як кажуть у нас на детройщині). Більше стільки часу для релаксу аж до ротації не буде. А у наших бійців на передку є цей час ..
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 20:58

detroytred написав:Герої вони і крапка.

Однозначно!
Але хай ростуть над собою . Бо сьогодні н̶е̶ ̶н̶а̶с̶р̶а̶в̶ ̶в̶ ̶ш̶т̶а̶н̶и̶ ̶-̶ ̶в̶ж̶е̶ ̶̶г̶е̶р̶о̶йне ухилився від війни , вже молодець, в заатра вимоги до нього особисто вже дещо вищі.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 21:06

Hotab написав:
  detroytred написав:Герої вони і крапка.

Однозначно!
Але хай ростуть над собою . Бо сьогодні н̶е̶ ̶н̶а̶с̶р̶а̶в̶ ̶в̶ ̶ш̶т̶а̶н̶и̶ ̶-̶ ̶в̶ж̶е̶ ̶̶г̶е̶р̶о̶йне ухилився від війни , вже молодець, в заатра вимоги до нього особисто вже дещо вищі.

Саме так!

До того ж у Вас є право на поради, порівняння, вимоги. В нас - нема.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 21:17

От і крок до перевороту думок©

detroytred написав:Хлопцям, що під обстрілами та в умовах..., читати негативні думки (форумчан) про них...
Ну не можна так.
Герої вони і крапка.

Дякую Вам за підтримку!👍
  detroytred написав:Не треба до них застосовувати критерії, як до профі.
Порівнювати їх треба з ... оточуючими їх.
З думками, діями та вчинками інших

Саме так!
Я ж не служив/про військову службу знав лише з розповідей і фільмів... - а тут бац - і висмикнули мене з звичайного життя пересічного(хоч і добровільно)
  Puente написав:Армія - це достатньо специфічна структура , яка має мало спільного з цивільним життям . Одне з основних - дисципліна та виконання наказів . Для переважної більшості це майже неможливо .

Саме так!
Ми ж до того/все життя жили цивільним життям... - а тут бац, і на фронт!

А тут Хотаб приміряє всіх до себе(який, як риба у воді/воєнний чоловік) - і дивується, чому вчорашні трактористи, пекарі, кравці, офіс-менеджери і т. п. - не професійні "універсальні солдати"! :)
Успіх

Заблокований
Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Пон 01 сер, 2022 21:36

Успіх
Bobua дуже влучно визначив -- у вас там поки більше "колгосп".
Хотаб дуже правильні поради дає (Вам, як особі). Як вижити у ньому.

Імхо. Приєднуюсь до prodigy -- не уявляю, як ви там з таким рівнем дисципліни (за умов: зібрали вас різного віку і т.д.), не просто служите, а воююте.
Вдачі вам усім трьом!
detroytred

Профіль

#<1 ... 18711872187318741875 ... 14738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість