jump написав:Швейцарія позбавить соцвиплат заможних українських біженців При призначенні соцвиплат українським біженцям братимуться до уваги їхні статки, в тому числі й в Україні
На сьогодні трохи більше ніж 60 тис. українців прибули до Швейцарії й отримали статус захисту S, який дозволяє їм отримувати соціальну допомогу, а також працювати в країні.
Интересно, как это оценят?
Судя по общению с теми, кто вернулся "оттуда", оценивают весьма креативно. Начиная от "почему вы до сих пор не продали вашу машину?", до "откуда у нуждающихся беженцев деньги на маникюр?" Это именно по Швейцарии прецеденты. Безусловно, на полноту статистики не претендую, но принцип понятен.
sashaqbl написав:----------- ЛАД Те, кто не хочет Притуле, могут перечислить Чмуту. Хотя я этого не понимаю. ------------ Тим не менше, я теж вважаю, що є певний відсоток, який перерахує швидше Кошовому, ніж Притулі чи Чмуту(хоч "Повернися живим" і намагаєтсья максимально дистанціюватися від будь-яких політичних сил).
Возможно, Вы правы. Но для меня логика непонятна. Я считаю, что вообще достаточно одного крупного фонда Чмута. И могут быть мелкие, решающие задачи обеспечения одного какого-то конкретного батальона/полка/бригады.
Я поступаю проще: перечисляю часть пенсии и все выплаты ВПО через Дию в фонд United24.
vitaliian написав:я встретил войну в маленьком городке откуда [b]до любой границы 400+км[/b] так вот сразу закрылись все аптеки (те что в пешей доступности), обменки, мелкие магазины и большинство сетевиков (по пальцам посчитать кто работал).
пошукав це місто на карті -такого немає (щоб по всім напрямкам було 400км), Бердічев? але до Білорусі тільки 190
Фінське місто Лаппеєнранта, розташоване неподалік кордону з росією, починаючи з п’ятниці щодня вмикатиме гімн України. Також нагадаємо, що влада фінського міста Лаппеєнранта, що на кордоні з росією, розглядає можливість створити у своєму місті базу НАТО після приєднання Фінляндії до Альянсу. https://ua.news/ua/world/v-rossyy-vozny ... nskye-vyzy
vitaliian написав:Книги сжигать будем? А звезду давида на спину пришивать?
До речі за книги, хто знає, при забороні російськомовного публічного контенту з бібліотек їх вже видалили (про спалили ще не питаю)? В зірка Давида тут до чого? Може краще тризуб?
Видаляють. Що з ними будуть робити, не знаю. Можливо, і спалювати.
jump написав:Швейцарія позбавить соцвиплат заможних українських біженців При призначенні соцвиплат українським біженцям братимуться до уваги їхні статки, в тому числі й в Україні
На сьогодні трохи більше ніж 60 тис. українців прибули до Швейцарії й отримали статус захисту S, який дозволяє їм отримувати соціальну допомогу, а також працювати в країні.
Интересно, как это оценят?
Судя по общению с теми, кто вернулся "оттуда", оценивают весьма креативно. Начиная от "почему вы до сих пор не продали вашу машину?", до "откуда у нуждающихся беженцев деньги на маникюр?" Это именно по Швейцарии прецеденты. Безусловно, на полноту статистики не претендую, но принцип понятен.
Ну так это не совсем "їхні статки" в Украине, а их расходы в Швейцарии. Метод известный. Примерно так же с живущими в Германии на социале.
ЛАД написав:Кстати, что сегодня такое, что и Залужный, и Зеленский записали обращение на польском языке?
У Польщі 15 серпня відзначають Свято Війська Польського. Саме цього дня у 1920 році було завдано поразки більшовикам, які вже були під Варшавою. Але для українців це свято не менш важливе, ніж для поляків. Про історичні традиції польської армії та український фактор — у матеріалі АрміяInform. https://armyinform.com.ua/2022/08/15/ch ... -istoriyi/