Washington Post оприлюднив нові дані щодо секретних планів Путіна перед вторгненням в Україну
США ще в жовтні 2021 року розуміли, що Росія готує напад на Україну і щосили намагалися переконати союзників і президента Володимира Зеленського, що є ризик вторгнення.
росіяни хочуть напасти з півночі – по обидва боки від Києва. Частина сил мала рухатися на схід від столиці через українське місто Чернігів, а інша частина – обійти Київ із заходу, просуваючись на південь із Білорусі через природний "коридор" між "Зоною відчуження" та болотистою місцевістю довкола Чорнобильської АЕС. Атака мала відбутися взимку, щоб земля стала твердою і могли пройти танки.
Взявши Київ у кільце, російські війська планували захопити столицю за 3-4 дні. Російський спецназ мав знайти і усунути президента Володимира Зеленського (вбивши його, якщо буде потрібно) і встановити дружній Кремлю маріонетковий уряд.
Окремо російські війська мали прийти зі сходу і пройти через центральну Україну до Дніпра, а війська з Криму зайняли південно-східне узбережжя. Ці дії, за планом Кремля, могли тривати кілька тижнів.
Після паузи для перегрупування та переозброєння, росіяни мали рушити на захід, до лінії північ-південь, що простягалася від Молдови до західної Білорусі, залишивши на заході залишки української держави – територію, яка, за розрахунками Путіна, була населена невиправними неонацистськими русофобами. https://www.pravda.com.ua/news/2022/08/16/7363509/
Такий сенс мого речення, що вище. В Криму у 2011 р. їздив вздовж і впоперек, спілкувався українською, молодь також намагалась говорити українською, старші ні, але і проблеми не виникало. Якби не попали під рашу, зараз тим більше не було проблем. Зараз бачу найбільш ворожий прошарок до України саме в Криму та дирах, при певній байдужості москвичів та петербуржців.
jump написав:Washington Post оприлюднив нові дані щодо секретних планів Путіна перед вторгненням в Україну
Если бы власти заранее предупредили украинцев о полномасштабном вторжении России, то враг захватил бы Украину за три дня. Это посеяло бы хаос в обществе.
Другое дело – когда хаос контролируем и это военное положение.
"Если бы мы это сообщили (о подготовке России ко вторжению – ред.) – а этого хотели некоторые люди, которых я не буду называть, – тогда я бы терял 7 млрд долл. в месяц с октября прошлого года, и в тот момент, когда россияне действительно атаковали, они бы нас захватили за три дня", – выразил убеждение президент.
"Я не говорю, чья это была идея, но в общем наше внутреннее чувство было правильным: если мы посеем хаос среди людей перед вторжением, россияне нас сожрут. Потому что во время хаоса люди бегут из страны", – объяснил Зеленский
Если бы власти заранее предупредили украинцев о полномасштабном вторжении России, то враг захватил бы Украину за три дня. Это посеяло бы хаос в обществе.
Другое дело – когда хаос контролируем и это военное положение.
"Если бы мы это сообщили (о подготовке России ко вторжению – ред.) – а этого хотели некоторые люди, которых я не буду называть, – тогда я бы терял 7 млрд долл. в месяц с октября прошлого года, и в тот момент, когда россияне действительно атаковали, они бы нас захватили за три дня", – выразил убеждение президент.
"Я не говорю, чья это была идея, но в общем наше внутреннее чувство было правильным: если мы посеем хаос среди людей перед вторжением, россияне нас сожрут. Потому что во время хаоса люди бегут из страны", – объяснил Зеленский
Президент України хороший казкар, і дехто в ці казки вірить.
Ось я собі уявляю картину: Зе говорить що напад точно буде і мільйони українців зриваються і в паніці біжать на Захід. Все залишають і біжать. Кругом ХАОС, перевернуті машини, пусті будинки, які поросли бур'янами. Причому біжать не день не два, а чотири місяці біжать(від жовтня до лютого)! За 4 місяці безперервного бігу і хаосу на Україні залишається тільки Зе і Єрмак, які вже не в змозі боронити неньку Україну. Але Зе все-рівно героїчно гине в бою від кулі псковського десантника. Завіса.
Але Зе - стратег. Не посіяв паніки, все знав, все передбачив, все прорахував. Заощадив 7 лярдів для України особисто! Якщо б не він і його героїчно-стратегічне рішення не сіяти паніки - захопили б нас за 3 дні!! На 4 день москалі б вже брали Львів.
И вот тоже идея власти новая.Что нужно чтобы поднять пенсии пенсионерам.Да всё просто - кто -то должен взять шефство на д каким-то пенсионером и донатить его.Будет закон. https://antikor.com.ua/articles/567529- ... itj_pensii
За сутки с оккупированного Крымского полуострова по Керченскому мосту в Россию выехало практически 40 тысяч автомобилей с туристами и членами семей оккупантов. Это — суточный рекорд трафика, сообщает "Радио Свобода". https://t.me/ressentiment_channel/29174
pesikot Почитайте свіженьке інтерв"ю Кулеби Гордону ( тут хтось на відео давав посилання , але мені стільки часу слухати немає бажання , а на сайті є друкований варіант ) - там якраз про це все є ... Долярчик воює реально , а його критикани і далі свистять щось про когось ...
Сьогодні під час повітряної тривоги російські загарбники завдали ракетного удару по Житомирщині. В області пролунали два вибухи. Повітряне командування «Центр» повідомляє, що окупанти вдарили по військовому аеродрому.
«Сьогодні вдень 16 серпня, рашисти підняли літаки з території Білорусі і, намагаючись замаскувати авіаційну активність під тренувальні польоти, завдали ракетного удару двома керованими авіаційними ракетами X-59, імовірно з винищувачів-бомбардувальників Су-34», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що внаслідок влучання пошкоджено злітно-посадкову смугу та кілька одиниць автомобільної техніки. Особовой склад знаходився в укритті, тому не постраждав.