Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 21412142214321442145 ... 14814>
Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 17:01

Яка сумна новина ;)

В РФ готують суспільство до необхідності повернення Криму.
24 серпня пролунала заява Ібрагіма Калина — представника президента Туреччини Ердогана. Він наголосив, що умовою мирної угоди між Україною та Росією має бути повернення під українську юрисдикцію Криму.
Цю позицію Ердогана, а потім і його представника оприлюднили практично всі провідні російські ЗМІ. В умовах тотального контролю російських спецслужб над ЗМІ таке активне поширення цієї заяви видається зовсім невипадковим. І хоча всі ці ЗМІ, звісно, тими чи іншими словами наголосили про "демократичний" перехід Криму під контроль Росії, здається, що "за поребриком" почали готувати громадську думку до необхідності повертати окупований Крим Україні. Бо неминуче більшість російського населення в якийсь момент захоче завершення війни. Так от їм вже зараз російські ЗМІ вказують, яка безумовна вимога існує для її завершення.
Як відомо, існує п'ять стадій прийняття неминучого: заперечення, гнів, торг, депресія і прийняття. Схоже на те, що у російському державному керівництві щодо Криму вже пройшли стадію "торгу" і перейшли до стану "депресії".
Інша цікава заява, що пролунала саме 24 серпня, – це слова ймовірного наступного прем'єр-міністра Британії Ліз Трасс. Вона заявила, що на посаді прем'єра Британії буде готова застосувати ядерну зброю.
Зрозуміло, що ніхто із керівників західних держав не збирається використовувати ядерну зброю без реальної загрози її застосування з боку нацистського режиму Російської імперії. Але ця заява показує, що ніхто не боїться ядерного шантажу з боку бункерного божевільного та його оточення.
https://gazeta.ua/blog/57770/v-rf-gotuy ... nnya-krimu
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 17:01

fler написав:У Росії призупинили прийом заяв про видачу громадянам РФ біометричних закордонних паспортів. Про це повідомив консульський департамент МЗС РФ 26 серпня.
“Тимчасово припиняється прийом заяв про видачу паспортів нового покоління (терміном дії 10 років). Оформлення паспортів терміном дії 5 років продовжиться без змін в установленому порядку як первинне, замість діючого, використаного, втраченого або зіпсованого”.

Це намагання хоч якось зупинити потік еліти/бізнесу на безповоротний виїзд? :roll:

может, дело в отсутствии чипов?
Миша-клиент

Подякував: 32 раз.
Подякували: 97 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 17:08

Миша-клиент написав:
  fler написав:У Росії призупинили прийом заяв про видачу громадянам РФ біометричних закордонних паспортів. Про це повідомив консульський департамент МЗС РФ 26 серпня.
“Тимчасово припиняється прийом заяв про видачу паспортів нового покоління (терміном дії 10 років). Оформлення паспортів терміном дії 5 років продовжиться без змін в установленому порядку як первинне, замість діючого, використаного, втраченого або зіпсованого”.

Це намагання хоч якось зупинити потік еліти/бізнесу на безповоротний виїзд? :roll:

Вот тот случай, когда действительно, какая разница из-за чего
Процесс есть
pesikot

Подякував: 543 раз.
Подякували: 1259 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 17:35

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Русский оккупант демонстрировал череп якобы украинского бойца: омбудсмен обратился в ООН
Уполномоченный Верховной Рады по правам человека Дмитрий Лубинец обратился в ООН из-за демонстрации Россией "останков"украинских военных.

Кто там искал хороших россиян ?
Что-то не слышно осуждений плохих россиян

В свою очередь, Лубинец констатировал, что Россия из-за своей пропаганды продолжает дегуманизировать украинцев, оправдывая массовые убийства гражданских и разрушения населенных пунктов.
pesikot

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 18:36

Одразу попереджаю, що текст від рашкованів. До того ж дуже упоротих, на всю голову.
Але цікаво, що вони бачать, і ця картинка не на їх користь:

"Что означают поставки систем ПВО на Украину

Лично мое мнение: время проведения спецоперации на Украине играет против нас. Даже с учетом аргументов того, что "СВО ведется намеренно медленно", мне кажется есть набор других аргументов, которые идут нам в минус. Один из этих минусов - изменение номенклатуры поставляемого оружия на Украину.

Судя по поставкам оружия Украине и по тому, как начали они активно бить по нашим аэродромам на юге, они готовятся к основному — забрать у нас небо над украинским ТВД. Имеют очень большое желание.

Хотят, чтобы мы совсем не летали. Что противник пытается делать в Крыму? Тестирует нашу систему ПВО мелкими атаками, вскрывает её и атакует. Там, где не может атаковать ракетами, применяет ДРГ.

Поставки США и Великобритании, кроме высокоточных ракет, можно разделить на две части: противорадиолокационные ракеты AGM-88 HARM плюс системы ПВО Stormer HVM, которые могут работать на марше. То есть поставляют системы ПВО для прикрытия атакующих моторизированных колонн. Им везут большое количество колесных MRAP (бронемашин с улучшенной противоминной защитой). Поставили в достаточно большом количестве танки, которые в боях мы пока не видим.

От 3-х до 6-ти бригад ВСУ с помощью запада сколотили и доформировывают, готовя их бросить в наступление.

В ЕС и НАТО заявили, что будут готовить ВСУ. К чему готовят? К ближним стрелковым боям, поставляя крупнокалиберное вооружение, ПТУРы, которые стреляют на 3 км, гаубичную артиллерию, которая бьет фактически прямой наводкой. Это выглядит как системная подготовка большого наступления: закрытие неба, формирование механизированных бригад. Иными словами, противник готовится ко «второй волне»: прорыву фронта, боевым действиям в городах и в Крыму, где они планируют наступать, для чего и готовят вооруженные силы, которые смогут вести бои в прямом соприкосновении.

Они выбивают аэродромы, склады. Но непосредственного наступления на Херсон пока ожидать не стоит. То, что мы там продавили Благодатное и вышли на границу Николаевской области – это неплохо, но до Николаева нам еще идти 20 с лишним км. А под Донецком мы наступаем, к огромному сожалению, очень медленно. Фронт встал. Но наступаем медленно не потому, что мы совсем уж слабые. Просто у нас нет сил, чтобы при взламывании обороны хохлов штурмовыми подразделениями «Вагнера», десанта и т.д. или теми же самыми корпусами Донецка и Луганска, закрепиться на рубежах…

Мы несколько раз взламывали их оборону на различных участках, но некого вводить в эту взломанную оборону. Взломали—выдохлись—на плечах не успеваем наступать ровно потому, что идем, как в Первую мировую, а штурмовые подразделения когда-то должны отдыхать. У нас нет второй, третьей волн наступающих.
...
Но повторяю: когда ломаем оборону, нет сил ввести в оперативный прорыв еще людей. Людей нет, обученных, мотивированных людей, которые шли бы следом и делали то же, что делают их братья на передке. Их нет физически.
..."
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 18:41

Миша-клиент написав:

Нехай так, але які висновки випливають з цього?
1) Не очікували різкого зростання попиту на загранпаспорти (д*біли, бл*дь (с))
звідси
2) не замовили вчасно чіпи
3) Дружній Китай не встиг із постачанням, бо див.2).
4) Рос.виробництво чіпів не вдалося/ не спромоглося?

Але ж головне - це скільки народу ломанулося за паспортами, шо аж чіпів не вистачає?! :shock:
А також причини цієї масової міграції. Чому валять за кордон, а не до Москви/Пітеру/тощо? Відповіді прості:
1. Прихована мобілізація - не хочуть гинути і дітей втрачати теж
2. Прозріли щодо "світлого" майбутнього в рф (навіть якщо мобілізація не загрожує)
3. Встигнути в "останній вагон" - перспектива закриття кордонів ЄС для росіян вже чітко окреслена.

Як підсумок, вважаю, що чіпи - це другорядне. Напевно, якась Набіуліна зробила застереження, що якщо "люди з грошима" будуть виїжджати з рф такими темпами, то економіка країни накриється мідним тазом набагато швидше, ніж очікується, з далекоглядними наслідками щодо демографії, культури і т.д.
fler

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 18:58

detroytred написав:Одразу попереджаю, що текст від рашкованів. До того ж дуже упоротих, на всю голову.
Але цікаво, що вони бачать, і ця картинка не на їх користь:

Гуд, Вольдемар, гуд
Це був сарказм
pesikot

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 19:24

Бавовняний сезон у Криму

Сьогодні спекотно у Криму 8)
Близько 14-00 вибух у Сімеїзі. Горить обсерваторія у підніжжя гори "Кішка".
Прямо зараз (з 19-00) тривога у Севастополі (Фіолент - вибухи перед тривогою, пишуть, що через рукожопий запуск звідти ракети "Онікс" по Україні, ракета впала там, де її запускали), бухта Казачья було біля 10 вибухів.

ПС. Мабуть, добряче їм своє ж прилетіло, бо на Фіоленті до цих пір щось палає, вже понад годину.
Востаннє редагувалось fler в Нед 28 сер, 2022 20:19, всього редагувалось 1 раз.
fler

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 20:19

fler написав:
  Миша-клиент написав:

Нехай так, але які висновки випливають з цього?
1) Не очікували різкого зростання попиту на загранпаспорти (д*біли, бл*дь (с))
звідси
2) не замовили вчасно чіпи
3) Дружній Китай не встиг із постачанням, бо див.2).
4) Рос.виробництво чіпів не вдалося/ не спромоглося?

Але ж головне - це скільки народу ломанулося за паспортами, шо аж чіпів не вистачає?! :shock:
А також причини цієї масової міграції. Чому валять за кордон, а не до Москви/Пітеру/тощо? Відповіді прості:
1. Прихована мобілізація - не хочуть гинути і дітей втрачати теж
2. Прозріли щодо "світлого" майбутнього в рф (навіть якщо мобілізація не загрожує)
3. Встигнути в "останній вагон" - перспектива закриття кордонів ЄС для росіян вже чітко окреслена.

Як підсумок, вважаю, що чіпи - це другорядне. Напевно, якась Набіуліна зробила застереження, що якщо "люди з грошима" будуть виїжджати з рф такими темпами, то економіка країни накриється мідним тазом набагато швидше, ніж очікується, з далекоглядними наслідками щодо демографії, культури і т.д.

Там трохи прозаїчніше - щоб родини "поважних" людей могли спокійно шопінгувати в європах, в РФ надрукували останнім часом дуже багато диппаспортів (рахунок йде на сотні тисяч). От чіпи і закінчуються для "простих смертних".
І ще трохи дьогтю до Вашої бочки оптимізму https://censor.net/ua/news/3363660/dbr_ ... v_dokument
L

Подякував: 4 раз.
Подякували: 143 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 сер, 2022 20:26

Re: Напад росії і білорусі на Україну

"Не такі страшні московські воші, як українські гниди", - каже приказка ...

ДБР за вказівкою Зеленського порушило справу проти генерал-майора Кривоноса. Звинувачують у незаконній обороні аеропорту в Жулянах, - Юрій Бутусов
https://espreso.tv/za-vkazivkoyu-ofisu- ... iy-butusov

"25 лютого, одразу після нападу, я зробив висновок, що противник після Гостомеля може викинути десант безпосередньо у Київ, у аеропорт Жуляни, і виіхав туди онайомитись з обстановкою. Я побачив, що у Жулянах на той момент були відсутні будь-які керівники, які б відповідали за оборону стратегічного об'єкта, і засоби оборони були відсутні. Я зателефонував звідти головнокомандувачу ЗСУ Залужному, повідомив обстановку, і отримав усний наказ взяти під командування оборону аеропорту. За наказом Залужного мені направили партію кулеметів 12,7 мм та 7,62 мм, а також зенітні установки 23 мм. Але це було вже на початку березня. Я об'єднав усі підрозділи, у більшості з необстріляних людей - прикордонників, срочників з президентського полку, нацгвардійців добровольців, ветеранів морської піхоти , побратимів з ДУК, та курсантів Військового інституту університету Шевченка, і вжив заходів по обстановці, які вважав за необхідне зробити терміново. Злітна смуга була залита машинним мастилом та перегороджена технікою, усі об'єкти та периметр були підготовлені до протидесатної оборони, налагодив підготовку особового складу та проводив учбові стрільби, щоб зустріти російський наступ. Там був на початку повний хаос, але ми швидко створили органзацію. Усі мої дії були підтверджені керівництвом ЗСУ, а 12 березня Залужний підтвердив мої повноваження особистим наказом. 13 березня мене знов зарахували на військову службу", - навів хронологію подій генерал-майор.

Але 29 березня, як стверджує Сергій Кривонос, він прибув до Залужного та дізнався, що наказ про зачислення його на службу "відмінен".

"Я дізнався у керівництві ЗСУ, що зроблено це за наказом верховного головнокомандувача Зеленського. Мені сказали прямо мої джерела: "Наверху вважають, що скоро буде перемога, і після війни має бути тільки один головний герой - верховний, він вважає, що ти будеш заважати йому", - додав генерал-майор.

На його думку, тому, хто вирішив переслідувати його за захист Києва, має бути соромно.

"Це великий сором, що тепер ДБР вигадало проти мене штучну справу, мене звинувачують, що я робив все належне для захисту України, в той час як верховний головнокомандувач, який провалив організацію оборони країни, тільки давав інтервью з підвалу. Це великий сором для держави, це образа. Вони хочуть показати армії, якій я віддав усе с воє життя, щоб мої побратими почали давати проти мене покази. Я думаю, наскільки ж низькою є мораль у наших керівників. Вони думають, що армія буде зраджувати своїх товаришів. Мабуть, так прийнято у "Кварталі", але в армії такі ганебні речі не пройдуть. Кожен військовий розуміє, що нам потрібна єдність, і що війна для нас не завершилась, що це тільки політики готуються до виборів, а ми будемо захищати Україну. Я чесно та законно виконував свій військовий обов’язок по захисту Києва, на тому місці де мене впровадили. Тому ця справа ДБР - це пляма ганьби не на мені - а на самому Зеленському", - підсумував генерал-майор ЗСУ Сергій Кривонос.

Своєю чергою журналіст Юрій Бутусов вважає за необхідне підтримати Кривоноса у цій ситуації.

"Якщо буде треба піддтримати на суді Сергія Григоровича - я прийду. Бо в Офісі президента почалось звичайне політиканське божевілля, яке прямо шкоджить обороні країни. Президент Зеленський має думати разом з Єрмаком про свою власну відповідальність, бо це через їхні дії оборону треба було організовувати з непідготовлених людей, армія не була розгорнута, запаси зброї не створені. Так що для початку ви самі маєте сходити на допити в ДБР, до вас питань більше, ніж до будь-кого, хто встав до лав захисників України. Ви там нічим не ризикуєте у підвалі, і не видно чим займаєтесь крім інтервью, бо снарядів та мін як не висатчало так і не вистачає, і вам треба не замовні справи видумувати, а виконувати ваші службові обов'язки. Бо ви такими завомними справами Банкову та свої кабінети обороняєте, а не Україну", - підкреслив Бутусов.

Незаконна оборона аеропорту Жуляни, ось так переможемо. Тепер кожен командир на фронті буде думати, а чи законно я обороняю Бахмут, Миколаїв, Харків. Порушувати справи за оборону під час війни, а з розмінуванням розберуться після війни. Просто дикість.
https://twitter.com/jozefkneht1?ref_src ... r%5Eauthor
V2
4

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 21412142214321442145 ... 14814>
Форум:
+ Додати
    тему