|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 04 вер, 2022 11:00
⚡️ЗСУ отримали від Німеччини сучасну протибортову міну: як вона працює.
▫️Ці міни унікальні тим, що їх не обов’язково встановлювати на дорогах. Ураження машини противника завдається шляхом вибуху кумулятивної гранати, викинутої з верстата вишибним пороховим зарядом.
▫️Кумулятивний струмінь, пробивши борт, пошкоджує внутрішнє обладнання машини, а висока температура струменя та бризки проплавленої броні викликають пожежу всередині машини.
▫️Датчиком цілі цієї міни є тонкий оптоволоконний кабель, який викладається на ґрунт у бік польоту гранати.
▫️При пошкодженні (перетисканні, обриві) кабелю гусеницею або колесом машини електронна схема міни видає імпульс на електрозаймач порохового заряду, який кидає гранату в напрямку цілі.
▫️Міна стріляє стабілізованою плавниковою кумулятивною бойовою частиною, яка може точно уражати цілі на відстані до 40 метрів (для DM12) та до 100 метрів (для DM22).
▫️Німецькі протибортові міни DM22 активно використовуються українськими військовими у боях з російськими окупантами.
-
edvardd
-
-
- Подякував: 155 раз.
- Подякували: 2902 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 04 вер, 2022 11:10
Успіх написав:Кажіть народ, як краще поступити? 👍
На слово повіримо
-
Ромасик
-
-
- Подякував: 1392 раз.
- Подякували: 816 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 04 вер, 2022 11:39
Успіх Хай Бог Вас оберігає та відводить всі загрози.
-
sergikkc007
-
-
- Подякував: 639 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 04 вер, 2022 12:30
Успіх
Героям слава!;
-
копейка
-
-
- Подякував: 428 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 04 вер, 2022 12:37
Вимагаємо медальку в студію. Бий ще сильніше орків та звільняй Херсон. Тільки отримавши по повній в Україні московія відповзе і не буде нас чіпати років 10-20. А за цей час і в НАТО і в ЄС вступимо.
-
Хомякоид
-
-
- Подякував: 3107 раз.
- Подякували: 444 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 04 вер, 2022 15:30
detroytred Ну, я краще не поясню, ніж так, як пояснює мій колега по зброї >>>>> Bobua написав:40млн жителів, купа зброї із Заходу, і така дивна ситуація, що ми й досі, майже 6міс у війську, а нас і до цього часу не "підсиджують" люди з тилів, з вимогами типу "посуньтесь, ми теж хочемо постріляти москвинів..." Якби щомісяця на передову заходили нові вояки -- путіноїди би вже нині замислились би, мабуть, про нашу "демілітаризацію". А так... Про що їм думати??От УПА -- якось на самій лише підтримці населення воювали. І довгооооо...
======= І, взагалі, в мого колеги є декілька схожих дописів - як і що потрібно зробити для покращення якості ЗСУ! От я щось схоже спробую сформулювати/як я бачу покращення для солдатів/бійців ЗСУ. В ідеалі (наприклад, для мене) було б так: 1. Прийняти закон, щоб що 3-4міс. була ротація. Тобто - 1лям на фронт, а інший лям - з фронту додому. Через 3-4міс. - знову змінились - одні туди, другі - додому. На протязі місяця - думаю таку ротацію можна зробити/провести. І щоб державі дуже напряжно не було з пільгами для військових, то поврізати ці пільги на половину - тож вийдуть ті самі витрати)) 2. Прийняти закон, щоб кожен міг вибирати зразу, де він хоче бути тих 3-4міс. - в тилу, чи на передку(повірте, що багато хто хоче як і в тил, так і напередок! Якщо буде бракувати людей саме на передку, ну тоді брати тих, хто служив/має хоч якесь зелене поняття у військовій справі) Тоді, майже, не було б "втомлених від війни", а було б більше мотивованих/ефективних бійців! Бо, багатьом в тилу(як от моєму братові) скучно - багато хто з них рветься на передок! Одні - просто люблять військову справу/їм це цікаво і вони хочуть показати себе в справжніх боях! Інші - хочуть на передок, щоб просто покращити фінансове становище своєї сім'ї. Але і ті, і другі - будуть мотивовані/ефективні!👍 А це - пряма якість бійців!👍 Думаю, що за пів року повномасштабної війни (а можна було і до війни) таке придумати/продумати!
-
Успіх
-
-
- Подякував: 274 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: Нед 04 вер, 2022 15:47
Щiрi вiтання з Мико! Бережи Вас господь хлопцi! Сподiваюсь, Мико може спати спокiйно, як шо такi новини.
-
imlex
-
-
- Подякував: 31 раз.
- Подякували: 11 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 04 вер, 2022 15:48
Успіх Вроде бы не первый месяц служите, а до сих пор не усвоили одну простую истину. В армии не бывает оптимально, в армии не бывает справедливо. Это суть армейского принципа. То, что Вы предлагаете - это по сути принцип коммунизма, которого и при совке то в армии не наблюдалось: Все равны, все с учётом пожеланий, ротация по расписанию и т. д. Вы еще договоритесь до того, что на передовой должны быть с народом нардепы всех рангов или когорта олигархов вместе с детьми, охраной и челядью. Сорь, но при капитализме такого не может быть в принципе.
-
antey1969
-
1
-
- Подякував: 1701 раз.
- Подякували: 3641 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
1
Додано: Нед 04 вер, 2022 16:13
antey1969 написав:Успіх Вроде бы не первый месяц служите, а до сих пор не усвоили одну простую истину. В армии не бывает оптимально, в армии не бывает справедливо. Это суть армейского принципа. То, что Вы предлагаете - это по сути принцип коммунизма, которого и при совке то в армии не наблюдалось: Все равны, все с учётом пожеланий, ротация по расписанию и т. д. Вы еще договоритесь до того, что на передовой должны быть с народом нардепы всех рангов или когорта олигархов вместе с детьми, охраной и челядью. Сорь, но при капитализме такого не может быть в принципе.
JFK 
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-