Им нужно для пропаганды "освободить от всех" административные границы Донецкой области. +Смотрю на запорожском направлении у них собрано нормально арты
|
|
![]()
Я понимаю,что они .., но не до такой же степени. Но вариант интересный, получится как в 41, когда красная армия взрывала днепргэс в Запорожье, а внизу по Днепру были части красной армии, которые отступали, переправлялись и сосредотачивались по берегам, но на них как бы пох, так и непонятно сколько красноармейцев погибло от рук красноармейцев ![]()
Дуже слушна думка! Тим паче, зустрічав і таку інформацію:
![]()
Полностью вас поддержу. Что то замышляют. Никогда нельзя недооценивать д. На лиманском направлении тоже такое было, когда все боеспособные части РФ отходили (убегали) относительно без потерь, а мясо из днр/лнр оставили их прикрывать, ну как мясо. В итоге днровцев на фарш, а сами ушли практически без потерь. И сейчас что-то готовят. Кстати, никто не знает кто прибывает в Беларусь из российских военных. Это чмобики, или боеспособные части?. Чтоб понимать. Чмобиками заходить в Украину смысла не много, а вот нормальными военными включая белорусский контингент - не есть хорошо. Ещё заметил интересную деталь, на, якобы, учениях белорусов на их танках были приварены мангалы. Зачем верхние мангалы для танков на учениях, если оружие способное бить в башни есть только у Украины?
![]() V2
Я думаю у нас нет ресурсов на Сталинград в Херсоне. Взять же тот Мариуполь, сколько его русские брали? А тут Херсон, тем более не заблокированный со всех сторон. А обойти его из-за реки нельзя.
![]() Самое паршивое для ЗСУ то, что там плоская равнина, степи, практически без возвышенностей с редкими лесополосами - далеко просматривается даже в обычный бинокль. Поэтому хоть и хочется быстрого освобождения, но умом понимаю, что там надо постоянно бить артой по мостам Антоновскому и Новокаховскому, чтобы не дать оркам подвозить боеприпасы и технику и только после их перемалывания должна идти пехота, а это (перемалывание) дело не быстрое. По интернету в Херсоне. Сегодня вечером (сутки не было) заработал т.наз. "Укртелеком" (интернет на его базе) + мобильный интернет от орков на базе остатков Киевстара, Водафона и Лайфа, т.ч. интернет в Херсоне есть, правда очень медленный, но связываться перепиской и даже голосом можно через Вайбер и Телеграмм. И даже фото/видео можно пересылать. ![]() Re: Напад росії і білорусі на Україну Атаковать в лоб может только армия рф беря укрепрайоны и укрепгорода перемалывая свою технику и пехоту. тактика советского союза. Даже представить страшно количество безвозвратных потерь при таких штурмах. И этим занимается РФ последние несколько месяцев в донецкой области. Да, естественно они вышли на более выгодные позиции зайдя из Крыма, но районы Краматорска, бахмута, Северодонецка и им подобные брать в лоб могут только полные командующие, естественно обладающие большими запасами мяса. Нам то зачем такая тактика, я не военный, но надеюсь наше военное руководство что-то будет думать. Данный рельеф совсем не позволяет вести партизанскую войну, как в горах афгана и чечни, плоская равнина. Задача максимум выбить орков с правого берега, сложить мосты, чтоб единственные безопасные переходы были в тылу, в далеке от линии фронта
ПС Но они же неадекватные и будут ровнять правый берег с землёй. Кстати пропаганда действует, у знакомого родственник в селе под оккупацией, в Херсонской области, что-то как то риторика начала меняться в сторону орков. ![]() Re: Як це було а Афганістані Не треба навіть брати за приклад давноминулі війни. Досить почитати книжку нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич «Цинкові хлопчики», видану в 1989 роках по гарячих слідах Афганської війни. Адже це було порівняно недавно, більшість із 600 тисяч учасників «окремого військового контингенту» ще й досі живуть.
Світлана Алексієвич провела з багатьма з них докладні інтерв’ю, які й лягли в основу її книжки. Кілька цитат реальних учасників тих подій: «Ми розстріляли всіх, навіть свійських тварин. У тварину, правда, стріляти страшніше. Коли підпалили пшеничне поле, мені стало моторошно, тому що я сільський…». «Захват, із яким вертолітники бомблять. Хлопці хвалилися: як гарно горить кишлак. Особливо вночі…». «Хлопчики із захопленням розповідали, як спалили кишлак, розтоптали все. Вони ж не божевільні? Скільки їх таких повернулось… Їм убити людину нічого не варто!». «Сидять солдати. Унизу старий і віслючок. Вони з гранатомета: шар-р-рах! Ні старого, ні віслючка…» «Прочісували кишлак. Зазвичай відчиняєш двері і, перш ніж увійти, -- кидаєш гранату, щоб на автоматну чергу не напоротися. Навіщо ризикувати, з гранатою певніше. Кинув гранату і заходжу: лежать жінки, двоє хлопчиків старшеньких і одне немовля. У якійсь коробочці замість візочка. Зараз згадую… Моторошно…». «Полюбляв шомполом проколювати барабанні перетинки полоненим «духам». «У вбитих найманців ми забирали куртки, кепки з довгими козирками, китайські штани, у яких у паху не натирає. Усе брали. Труси брали, оскільки труси -- дефіцит, шкарпетки, кросівки теж…». «Вижити і щось із речей привезти: телевізор, дублянку. Магнітофон крутіший. Ходив жарт, що про війну в Союзі дізнаються в комісійних магазинах. За новим товаром. Узимку їдеш по нашому Смоленську – дівчата в афганських шубах. Мода!..». «Хто розповість, як перевозили наркотики в домовинах? Шуби замість убитих… Хто покаже вам низочку засушених людських вух? Бойові трофеї. Зберігали в сірникових коробках. Вони скручувалися в маленькі листочки…». «Вриваємося до дувалу (двір за глиняним парканчиком): двоє – коло дверей, двоє на подвір’ї, а решта оглядає житло. Що подобається, беремо, звісно…» «Я стільки бачив зруйнованих кишлаків, але жодного дитсадка, жодної побудованої школи чи посадженого дерева, про які писали газети…». «Стотисячна регулярна армія дев’ять років не може перемогти розрізнені купки «бандитів». Армія з новітньою технікою… Не дай Боже потрапити під обстріл нашої артилерії, коли ціль обробляють реактивні установки «Град» чи «Ураган». Телеграфні стовпи летять. Готовий залізти в землю, як дощовий черв’як...». «Самі афганці не боялися смерті. Якщо люди не бояться смерті, навіщо їх убивати. Який сенс?.. Хлопчики з Рязані, з глухих сибірських сіл… Ми вирішили, якщо в них немає в домі туалетів і туалетного паперу (камінчиками підтираються), то вони нижчі за нас. Усе це ми собі придумали, щоб нам легше їх убивати…». «У піску лежали лейтенант і водій. Посеред кишлаку. Жінки їх убили мотиками». «Ми не замислювалися. Чуже життя. Нам простіше було кинути гранату…». «Росіяни нічого іншого не можуть, вони тільки вбивають…» «Настанова замполіта перед поверненням додому: про що можна говорити, про що – ні. Про загиблих не можна, тому що ми велика й сильна армія. Фотографії порвати. Плівки знищити. Ми тут не стріляли, не бомбили, не отруювали, не підривали. Ми – велика, сильна і найкраща армія у світі». «Убивали, де могли. Убивали, де хотіли… Сучасна зброя збільшує наші злочини. Ножем я міг би вбити одну людину, дві. Бомбою – десятки… Але я військова людина, моя професія – убивати. Так, я – раб Міністерства оборони. Куди накажуть, туди я й стрілятиму». Кацапи (від арабо-тюркського касап - м'ясник) це не нація, це державний устрій, відношення до людського життя. Українці ставали кацапами в Афганістані, зараз стають в Лугандоні. Замовчування і заохочення військових злочинів, вбивства мирних злочинними наказами, роблять з людей кацапів.
|
|