завтра в Великобритании выходит 4х серийный фильм о Литвиненко (в главной роли звезда Давид Теннант) 16 лет Европа сомневалась в том, насколько путин крупный злодей (как далеко злодей может зайти). Многие молодые люди Британии(и остального мира) в 2006 году еще ходили в школу и они не имеют понятия -кто там взрывал дома в москве, кто напал на Грузию(2008), Украину(2014).
Но именно молодежь -население от 18-45 являются активной частью человечества , к сожалению, 70% активности тратится в пустую в соц.сетях на бестолковые лайки (просмотри чужих сторис) и видосики
ЛАД написав:1. РФ тогда "відновила поставки", правда, в меньшем объёме. 2. Некоторые страны уже отказались от росс. газа. Польша и, по-моему, Болгария предупредили, что после окончания действующих контрактов в декабре не будут их возобновлять. Согласен, что это не основные потребители. Остальные начали искать других поставщиков (в основном СПГ) и уменьшать закупки в РФ. 3. Вспомните, пожалуйста, историю с запретом перевода валюты РФ, в связи с этим требование России оплаты газа в рублях. Некоторые компании отказались т поставки были прекращены.
Яке значення мають ці нюанси? РФ в односторонньому порядку, без причини припинила/обмежила поставки. Причому поставки по контракту. Все! З таким постачальником не будуть мати справу.
ЛАД написав:4. По нефти договорились значительно раньше. На 10-й месяц договорились об ограничении цены.
Раніше договорились про що? По-моєму ні про що. Та й обмеження ціни прикольне звичайно, при ціні російської нафти в 45$ обмеження 60$. Мені смішно, вам ні?
ЛАД написав:Можно, конечно, назвать ошибочные решения тупорылыми, но последствия решения проявляются только впоследствии. Заранее это неизвестно. Европа вполне могла "испугаться" и пойти на уступки. Но Европа оказалась более стойкой, чем рассчитывала РФ. Ваши выводы это уже из серии: " Если бы я был такой умный сразу, как моя жена потом". На этом, с Вашего разрешения, обсуждение закончу. Хочется Вам считать противника просто тупорылым, Ваше право. Вот только недооценка противника может дорого обходиться. К счастью, наши с вами оценки не влияют на действия руководства государств.
Ні. Я стверджую що це були саме очікувані последствия. Це не моя думка, це думка експертів яких я слухаю. Причому усіх. Не плутайте тупорилість з "недооценкой противника". Противник може бути тупорилий, але достатньо сильний - саме такою є РФ. Вчора якраз дивився відео в тему(дуже цікаве):
Там Портніков сказав цікаву тезу: ось Навальний бореться з корупцією в РФ. Але це ж абсурдно. Саме корупція РФ є нашим спасінням. Якби не їх корупція нам був би капець, та половині Європи напевно прийшов би капець. І аналогічно про нашу дискусію: якби їх рішення не були тупорилі ми б програли війну.
Water написав:I скільки соціальних коштів надають на аренду житла скажимо на сім`ю з трох людей у якомусь Köln?
))) Думаю, в " у якомусь Köln' треба, в принципі, спочатку знайти вільне житло ще й не за всі гроші світу.
Загуглив, один з сайтів показує таке: 1.250 Mietwohnungen in Köln
Там больше проблема не найти, а чтобы тебе сдали. Знакомый ИТ месяц пытался снять как раз в Kölnе, там арендодатели еще конкурс устраивают кого к себе пустить ) В его случае проблемой были 2 детей. Только с 5 попытки снял, при том что оплачивал сразу на год.
Аналіз інтерв’ю з генералом Валерієм Залужним видавництву The Economist. ..... На сьогоднішній день ситуація на Донбасі непроста. Але стратегічно це безвиграшна ситуація для російської армії.
Прикольно, але Стрелков-Гіркін сказав те саме фактично слово в слово. Значить правдивих людей я слухаю.
Аналіз інтерв’ю з генералом Валерієм Залужним видавництву The Economist. ..... На сьогоднішній день ситуація на Донбасі непроста. Але стратегічно це безвиграшна ситуація для російської армії.
Прикольно, але Стрелков-Гіркін сказав те саме фактично слово в слово. Значить правдивих людей я слухаю.
Нам потрібно ще більше високоточної зброї, ракет, дронів і т.д. Щоб вони й думати перестали про нові спроби лізти далі. Інакше вони будуть закидувати нас мясом роками, і чекати втоми від війни
В "Укренерго" оголосили про надзвичайну ситуацію в енергосистемі України станом на 16 грудня 2022 року. Як повідомляється на сайті компанії, внаслідок російських атак з енергооб'єктів сталася втрата 50% споживання об'єднаної енергосистеми України (ОЕС). У зв'язку із цим компанія оголосила про режим системної аварії.
"16.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку Російської Федерації електроенергетичної інфраструктури України відбулася втрата понад 50% споживання ОЕС України, що, відповідно до п. 2.4 Кодексу системи передачі, визначає настання режиму системної аварії", - йдеться у повідомленні.
Тож, за правилами ринку, у разі такої значної втрати споживання електросистеми, оголошується надзвичайна ситуація:
"Відповідно до правил ринку (Розділ 9 пп. 9.1.2), повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року".
Оновлено. Згодом в "Укренерго" додали, що режим надзвичайної ситуації запроваджено тільки для учасників ринку електроенергії. Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.
Зазначається, що унаслідок влучань найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. "Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею", - запевнили в "Укренерго".
16 грудня російські окупанти влаштували черговий масований обстріл української критичної інфраструктури. Головнокомандувач Валерій Залужний заявив, що було випущено 76 ракет.
Сили ППО збили 60 ракет. Більшість була направлена по об'єктах у Києві, але з 40 ракет, випущених по столиці, вдалося збити 37 цілей.
«Ракетний терор і спроби пробити повітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю», — заявив Залужний.
Найбільші руйнування зафіксовано у Кривому Розі та Запоріжжі. Крім того, ворог значно зруйнував інфраструктуру Харкова та області, проте для завдання удару по цьому місту окупант використовував ракети C-300 з прикордонних з областю міст росії.