prodigy написав: а то може був би кап 3 (під 35-38 років).
Отож. Майор (і мабуть кеп 3 рангу теж) вважається самим важким за отриманням званням. Бо що нижче (тобто капітанських), що вище (підполковничих) посад багато, а от майорських -- відносно них обмаль.
Hotab написав:В мирний час наземний офіцер до капітана ходить 6 років, здається.
мирний час закінчився у 2014, так?
Ні. До 24 лютого у нас не було ні вйського стану, ні війни. Звання на загальних підставах.
prodigy написав:стасовно Лібо -там все 100% маячня, тому краще забути
Що саме там маячня? Він, з його слів, служив колись і доріс до капітана. Потім виїхав з країни і стосунку до ЗСУ не мав. Що тут нереального?? Причому він міг і 10 років ходити капітаном, не отримати майора, бо посада командир роти. Звання не дають автоматом, а лише при обійманні відповідної посади.
це відома річ, але ми живемо у 21 сторіччі і ніхто не ходить капітаном 10 років (окрім алкашів чі невдах(або тормознутих розумом)-людина краще звільниться і пійде в "охорону" (де лейтенанту платили 500 дол), чим буде бухати капітаном за 250 дол ще 10 років
Полковнику ВДВ Петру Потехину была поставлена задача прийти на подмогу с 50 бойцами, танком и двумя БМП. Однако бойцы, экипажи танка и боевых машин идти на самоубийственное задание отказались.
– Я встал перед строем и начал говорить: представьте, что на этой горе сейчас вы. Вы ждете помощи, но никто не придет. Заставить идти с нами мы вас не можем, но вам самим потом жить со своей совестью. Однако из строя вышел только один боец – младший сержант Александр Славин. Я вот даже сейчас это вспоминаю – и мурашки по коже. Тогда я дал солдатам время подумать, а сам уехал искать танк и БМП.
А мені і простого звання лейтенанта - не треба! Я тут НЕ за званнями і грішми!
Hotab написав:Офіцери бувають і планокури, і алкаші, і gambling addiction страждати. І розуму мало. Всякі є. Он Успіх вже різних бачив.
О таааааак... - я тут вже надивився на різних! І переважно всі "по радянських книжках" вчились... А ті, що молодші - переважно "приторможені/приморожені" - бояться брати на себе відповідальність, або просто банально не вміють командувати.
prodigy написав: а то може був би кап 3 (під 35-38 років).
Отож. Майор (і мабуть кеп 3 рангу теж) вважається самим важким за отриманням званням. Бо що нижче (тобто капітанських), що вище (підполковничих) посад багато, а от майорських -- відносно них обмаль.
я тут вже надивився на різних! І переважно всі "по радянських книжках" вчились... А ті, що молодші - переважно "приторможені/приморожені" - бояться брати на себе відповідальність, або просто банально не вміють командувати.
Ну воєнних шкіл в основному 2: радянська і західна. Українські офіцери в основному володіють радянською (організація оборони взводу, роти, баиареї, інженерне обладнання позицій) і обмежено західною. Ті, хто вчився з західними інструкторами. А якою володіє солдат Успіх, що критикує їх знання?
Востаннє редагувалось Hotab в П'ят 24 лют, 2023 16:18, всього редагувалось 1 раз.
yanyura написав:Кто знает, в какой разведке служил Libo?
А если в стратегической или в СВР, и все это время находится, к примеру, где-то в недорашке? Писать оттуда на форум чтобы показать что он живой?
Libo во второй половине 80-х служил в Эфиопии военным медиком, по моему старлей тогда был, у меня в недрах бездонной памяти домашнего компа даже статья есть из газеты с его фото. Может потом в разведку перевелся. То есть сейчас ему около 60, и он уж точно имеет высокое звание, если пошел по линии разведки.
fler написав:3. Припинення бойових дій; 10. Припинення «односторонніх» санкцій;
ІМХО, Китай грає на стороні немитої. Припинення бойових дій без виводу військ та скасування санкцій - це те, чого домагається русня, це було впевненою перемогою русні.
Поддерживаю. Эти 2 пункта это даже не Минск-3,4,5. Принятие этого - чистая победа РФ. Нет даже признания территориальной целостности. Фактически предложение сводится к фиксации сегодняшних "границ" (по существующей линии фронта) и снятие санкций. Т.е. Россия возвращается к довоенному положению + территориальные завоевания. Честно говоря, не ожидал от Китая ничего особенного, но настолько несерьёзного предложения тоже не ждал. Обычно Китай был если не умнее, то хитрее.