Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 433434435436437 ... 2916>
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 17:06

BIGor написав:Так ж поліція ловить за викиди, прямо на дорогах. Правда не знаю, які штрафи за те.

Та навіть станції ТО в більшості не мають відповідного обладнання, щоб це викрити. Поліцію з зондами жодного разу не бачив. Читав, що колись на одній з вулиць Кракова працювало обладнання для замірювання викидів проїжджаючих машин. Але то пару днів тривало.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 17:28

Bolt написав:https://poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,29496364,jak-dostac-za-wynajem-zwyklego-trzypokojowego-mieszkania-10.html?_ga=2.16372671.809810715.1673128939-1898242224.1636149099#S.TD-K.C-B.2-L.3.maly

У фейсбуці знайшла таке оголошення: «Здам кімнату в трикімнатній квартирі матері з двома дітьми». Це люди з України, яким платить держава. Швидко рахую: три кімнати, по три людини в кожній, це 10 800 злотих на місяць.

Чинні правила гарантують приватним особам, які вирішать прийняти гостей з-за східного кордону, державну компенсацію за проживання та харчування в розмірі 40 злотих на особу на день (звідси загальна назва «програма 40+»). Але лише протягом 120 днів з моменту перетину кордону з Польщею. Однак ви можете вимагати компенсацію для людей похилого віку, матерів з дітьми, інвалідів або вагітних жінок без будь-яких обмежень. Таке фінансування гарантоване до середини цього року.

Пан Петро заявляє, що дає гроші за продукти, а гості роблять покупки «самотужки». Він має квартиру на вісім осіб у Легниці. Agata з Ополе пропонує "3-кімнатну квартиру з балконом і прекрасним видом на річку Одра та зелені бульвари для 11-12 осіб". Тут різкі коментарі, «що гості, напевно, будуть стояти в черзі до вікна, щоб подивитися на ці бульвари».

Пані Катажина пропонує двокімнатну квартиру за програмою 40+ на 5-6 осіб «безкоштовно протягом 120 днів з дня перетину польського кордону». Як щодо їжі? «Спочатку купуємо хімію та продукти, а потім великі закупки кожні 3 тижні. Я не кожен день ходжу за хлібом», — пише він мені у Facebook. Як менша сім'я, це або одна кімната в іншому будинку, або вони повинні "вибирати друзів". Коли я пропоную «трішки тісно, ​​дві кімнати на шість чоловік», він відповідає: «Це квартира 50 м2, не будемо перебільшувати. Я виріс у 36 м2, 5 людей». Я запитую, чи не перебільшення робити покупки раз на три тижні. Відповідь: «У мене також є своє життя і робота, і я не маю часу їздити частіше. Якщо вони хочуть їздити кожні два (тижні), я робитиму менший раз щонайбільше кожні два.

Богдан і Сільвія живуть у Ратає. Минулого літа разом із восьмирічною донькою переїхали до свекра в сусідній маєток. Свою трикімнатну орендовану квартиру вони вирішили віддати українцям у рамках цієї програми.

– Ми прийшли до висновку, що це хороша можливість трохи поповнити сімейний бюджет, і нам потрібні гроші, щоб купити цю квартиру. Повернутися до батьків нелегко, але якось справляємося, тому що є мотивація. Важливо, що моя дочка ще близько до школи, - каже Сільвія.

На гроші не скаржаться. – Все залежить від того, скільки українців у нас проживає, бо це змінюється. Зазвичай це шість осіб, «професіонали» можуть втиснути у три кімнати й десять, – зізнається наш співрозмовник. – Зараз організувати поселення не так просто, як у перші місяці війни, коли біженців було набагато більше. Але все одно в містах краще, тому що вони віддають перевагу великим центрам, а не селу, навіть якщо там «свіже повітря».

Кран для прийому біженців відкривається рідко. Зараз через нього течуть гроші, але їх недостатньо «Ми робимо покупки раз на тиждень, — пояснює Сільвія. – Я знаю, що вони теж щось купують, але я думаю, що це нормально. У правилах не сказано, як це має виглядати. Українці іноді щось просять, але зазвичай купують те, що хочуть.

Сільвія також розраховує на те, що коли гості виїдуть, їй доведеться зробити ремонт, можливо, навіть замінити частину меблів, а це додаткові витрати. – Минулого року моя подруга жила чотири місяці в одному будинку з сім’єю з шести осіб із чотирма маленькими дітьми. Отримала за це майже 30 тисяч, але більше не хоче ні копійки, тому що сприйняла це дуже важко. Вона скаржилася, що робила покупки та намагалася задовольнити прохання гостей, а потім побачила, як ця їжа опинилася у смітті, бо якщо за неї не платили, то її не поважали. І, нарешті, вони не хотіли з’їжджати, тобто хотіли, але шукали житло за 2 тисячі. Злотих з усім, а таких пропозицій немає – повідомляє Сільвія. І додає: – Загалом із цих 30 тисяч. від нього залишилося небагато, тому що фарбувати потрібно було після того, як від'їдуть гості,

Заступник директора Познанського центру допомоги Даміан Наперала повідомляє, що наразі щомісяця подається близько 1000 заявок на отримання компенсації за прийом громадян України. – Це значно менше, ніж влітку минулого року, коли ми отримували 5 тисяч звернень на місяць. У жовтні ми спостерігали зменшення, але з того часу кількість заявок залишається більш-менш незмінною.

PCŚ також повідомляє, що з 24 березня 2022 року в Познані виплачено 65 мільйонів злотих як компенсацію приватним особам, які прийняли українців у своїх домівках. – Ця сума розрахована на розміщення 43 676 осіб, – зазначає директор.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 17:58

Bolt написав:
  rjkz написав:Bolt Uber

Там работать надо... 😉

Ну да, я уже понял, для вас - "Где-бы ни работать, лишь-бы не работать" (Тарапунька и Штепсель).
Чтобы что-то иметь кроме наследственных хрущей в аренде, надо или руками или/и головой или/и деньгами работать.
Для остальных - получать выплаты от государства за то,что не хочешь ничего делать.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 18:00

Faceless написав:
  Gastarbaiter написав:
  Faceless написав:Щось я сумніваюся, що по факту сім'ї дадуть іпотеку з платежем в половину від спільних доходів домогосподарства, і це ще з плаваючою ставкою. Та й зі сторони позичальника це самогубство

Вони показують десь по 1000-1500 на особу на життя, а решту, вважають, що позичальник зможе платити. Тож з доходом 6000-7000 на двох цілком реально.

З перспективою дефолту в разі підняття ставки і перспективою животіння за 1000-1500 на особу на дуже тривалий період (поки сума кредиту і відповідно платежу не знеціниться достатьньо відносно доходів)

В любом случае, семье надо где-то жить.
Или платить аренду или ипотеку.
Так что математика неоднозначная.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 18:36

BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:Пока что народ в основном интересуется "как вырезать забитый сажевик в 15-летнем дизеле?".
Поколение хипстеров, берущих новые планшеты на колесиках в лизинг, ещё не достаточно окрепло.

Так ж поліція ловить за викиди, прямо на дорогах. Правда не знаю, які штрафи за те.

Не ловит. По крайней мере в Кракове местные драндулеты воняют ужасно, хотя выглядят внешне неплохо.
Предполагаю, что это такой тюнинг по-польски - выбить сажевый фильтр и вырезать катализатор в день истечения гарантии.
Э - экономия.
anduzenko

Подякував: 51 раз.
Подякували: 32 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 19:18

anduzenko написав:Предполагаю, что это такой тюнинг по-польски - выбить сажевый фильтр и вырезать катализатор в день истечения гарантии.
Э - экономия.

Гарантия на эти автомобили закончилась ещё у немцев 10 лет назад.
Народная забава - купить дизель, чтобы возить ребенка в школу (przecież pali mniej, kurłaaa!), и стартовать с газком через секунду после поворота ключа зимним морозным утром.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 19:36

rjkz написав:
  Bolt написав:
  rjkz написав:Bolt Uber

Там работать надо... 😉

Ну да, я уже понял, для вас - "Где-бы ни работать, лишь-бы не работать" (Тарапунька и Штепсель).
Чтобы что-то иметь кроме наследственных хрущей в аренде, надо или руками или/и головой или/и деньгами работать.
Для остальных - получать выплаты от государства за то,что не хочешь ничего делать.

Да я получал помощь, но государство с биржи выгнало. Вот на этих 6 кг баланс и не пляшет😾
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 20:16

Re: Еміграція, заробітчанство

konstantin kirovograd написав:а у нас когда вы видили последний раз оекламу нового авто

постійно, взагалі-то
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 20:19

Faceless написав:
  konstantin kirovograd написав:а у нас когда вы видили последний раз оекламу нового авто

постійно, взагалі-то

Мені до сих пір у соцмережах українська реклама нових вольво пропонується...
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 27 лют, 2023 20:21

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  Faceless написав:
  Gastarbaiter написав:Вони показують десь по 1000-1500 на особу на життя, а решту, вважають, що позичальник зможе платити. Тож з доходом 6000-7000 на двох цілком реально.

З перспективою дефолту в разі підняття ставки і перспективою животіння за 1000-1500 на особу на дуже тривалий період (поки сума кредиту і відповідно платежу не знеціниться достатьньо відносно доходів)

Цікаво, що в Києві сім'я на мінімалці (6000+6000) чи може купити середню 2-к (до війни 140 куе)?
Взагалі що тут дивно, що в Польщі великий прошарок середнього класу, а не як в Україні - 5% "найуспішніших" а інші лузери.

Та й у Польщі не потягне, це кабала на багато років і життя в стилі Флая
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 433434435436437 ... 2916>
Форум:
+ Додати