Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1089210893108941089510896 ... 12447>
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 15:05

Хомякоид написав:
  Faceless написав:
  Хомякоид написав:
Ну да цільовий уредит, а кредит під заставу квартири це не іпотека чи як ?
Ниписали дурню про 9.5% на іпотеку так перестаньте юлити.

Кредит на купівлю квартири і кредит під заставу квартири - це різні речі. Спільного у них тільки форма застави.
Іпотека під 9.5% (точніше 9,49%) - це реальні умови, посилання тут давали, я писав в якому банку.
Ще раз кажу, хоч трохи розберіться в темі, а не ганьбіться

Дайте ще раз посилання, а то писали що це на перші роки, а потім ставка плаваюча.
Перевірю.

Ефективна ставка, тобто із комісіями і різними прихованими виплатами буде набагато вища 9.5%.
Це не ЄС, де банк зобов"язаний надавати правдиву інформацію, в тому числі ефективну ставку.
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 15:09

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

flyman написав:
  Хомякоид написав:
  Faceless написав:Кредит на купівлю квартири і кредит під заставу квартири - це різні речі. Спільного у них тільки форма застави.
Іпотека під 9.5% (точніше 9,49%) - це реальні умови, посилання тут давали, я писав в якому банку.

Дайте ще раз посилання, а то писали що це на перші роки, а потім ставка плаваюча.
Перевірю.

Ефективна ставка, тобто із комісіями і різними прихованими виплатами буде набагато вища 9.5%.
Це не ЄС, де банк зобов"язаний надавати правдиву інформацію, в тому числі ефективну ставку.
У нас теж зобов'язаний, і показує
Але мова була про номінальну
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8230 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 15:23

Хомякоид написав:
  Faceless написав:
  Хомякоид написав:
Ну да цільовий уредит, а кредит під заставу квартири це не іпотека чи як ?
Ниписали дурню про 9.5% на іпотеку так перестаньте юлити.

Кредит на купівлю квартири і кредит під заставу квартири - це різні речі. Спільного у них тільки форма застави.

Перевірю.

https://www.pravex.com.ua/landing-ipoteka
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 15:34

Faceless написав:

реальна річна ставка 12,6%.

Разові витрати при оформленні кредиту:

• Наявність пакету банківських послуг Famiglia: 2 500 грн/рік

• Разова комісія, % від суми кредиту: 2,99%

• Щорічне страхування застави, % від суми застави: 0,30%

По факту там вийде некисло, ще треба читати договір чи вони будуть змінювати ставку через деякий час та до чого вона буде привязана.
Тобто можна сказати що реальних ставок 9.5 на купівлю житла в Україні немає. 8)
Хомякоид

Подякував: 3107 раз.
Подякували: 443 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 15:39

Хомякоид написав:
  Faceless написав:

реальна річна ставка 12,6%.

Разові витрати при оформленні кредиту:

• Наявність пакету банківських послуг Famiglia: 2 500 грн/рік

• Разова комісія, % від суми кредиту: 2,99%

• Щорічне страхування застави, % від суми застави: 0,30%

По факту там вийде некисло, ще треба читати договір чи вони будуть змінювати ставку через деякий час та до чого вона буде привязана.
Тобто можна сказати що реальних ставок 9.5 на купівлю житла в Україні немає. 8)

Прив'язана до UIRD (для річних депозитів в гривні від 100к грн), плаваюча ставка через 5 років, стандартні умови UIRD +3%, але були умови і UIRD + 2% і менша комісія при відачі.
Плаваюча ставка теж обмежена, не може бути вищою певного рівня (тут вже треба уточнювати який поріг)
Що саме там вийде некисло? Навіть ефективна нижче інфляції. Для кредиту в гривні відмінні умови, насправді.
Плюс, при достроковому погашенні на будь-яку суму перераховується весь графік і сума платежу зменшується
До речі за пакет послуг можна не платити взагалі

Мова була про номінальну ставку. Для реальної 9,5% треба номінальну десь вдвічі меншу
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 18:28

Faceless
На таких условиях в ипотеку можно влазить только по цене с графиков доктора Реуса
А то инфляция инфляцией а цена на бетон с ЛОХа и РИА скорее всего расти не будет
Ну кроме тех новостроек что домучают и они по цене 2-3куе метр никому не будут нужны
Вы бы сейчас взяли что то в вашей Галактике по +-2куе/метр с ремонтом, что видно из объяв от Вас, при условии плавающей ставки и реальной видной всем деградации рынка? Тольео курс под100 смог бы выправить на близком горизонте ситуацию.
барабашов

Заблокований
Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 18:49

барабашов написав:А то инфляция инфляцией а цена на бетон с ЛОХа и РИА скорее всего расти не будет

В гривні, думаю, буде.
  барабашов написав:Вы бы сейчас взяли что то в вашей Галактике по +-2куе/метр с ремонтом, что видно из объяв от Вас, при условии плавающей ставки и реальной видной всем деградации рынка? Тольео курс под100 смог бы выправить на близком горизонте ситуацию.

Ну, Галактика не моя :), а там нічого не брав (хоча, розглядав), і на мій погляд вона дещо переоцінена.
З курсом під 100, я так розумію, то гіпербола така? Типу, взяти щось за 150 куо, і тут раз, курс росте, борг у гривні, і схуд фактично втричі в дол екв? Ну це якось занадто
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 19:05

Faceless написав:
  барабашов написав:А то инфляция инфляцией а цена на бетон с ЛОХа и РИА скорее всего расти не будет

В гривні, думаю, буде.
  барабашов написав:Вы бы сейчас взяли что то в вашей Галактике по +-2куе/метр с ремонтом, что видно из объяв от Вас, при условии плавающей ставки и реальной видной всем деградации рынка? Тольео курс под100 смог бы выправить на близком горизонте ситуацию.

Ну, Галактика не моя :), а там нічого не брав (хоча, розглядав), і на мій погляд вона дещо переоцінена.
З курсом під 100, я так розумію, то гіпербола така? Типу, взяти щось за 150 куо, і тут раз, курс росте, борг у гривні, і схуд фактично втричі в дол екв? Ну це якось занадто

Так було в 2014-2015. Чому неможливо зараз? Проте прямим наслідком девальвації такого розміру буде суттєве падіння вартості нерухомості.

Плюс, абсолютно не гарантоване збереження валютного еквіваленту доходу, потрібне для того, щоб борг "схуд" для боржника.
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 19:15

adeges написав:Так було в 2014-2015. Чому неможливо зараз? Проте прямим наслідком девальвації такого розміру буде суттєве падіння вартості нерухомості.

Не те щоб неможливо, але по-перше, одна хвиля девальвації вже пройшла. Наразі підстав для ще однієї, астільки сильнох, хвилі девальвації я не бачу.
  adeges написав:Плюс, абсолютно не гарантоване збереження валютного еквіваленту доходу, потрібне для того, щоб борг "схуд" для боржника.

Не гарантоване, але навіть при просіданні доходів в дол. екв після девальвації доходи в гривні ростуть, і відповідно борг відносно доходів теж знецінюється
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 19:32

Прохожий написав:
  hume написав:Очень интересно что там у кгс, много домов высокой степени готовности, просто для себя уже интересно

Сегодня проезжал мимо Манхеттена, забора нет, рабочие есть, допиливают придомовую
Удивительно, но факт.
Правда я однажды влип с его соседом - Victory V, еле продал +10куе
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 1089210893108941089510896 ... 12447>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти