Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 588589590591592 ... 2891>
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 15:09

andrijk777 написав:
  Shaman написав:
  Bolt написав:Тут, трохи в іншому контексті, але про це згадується :
https://youtu.be/IHVjQwZkoQc

Bolt - відео у вашому дусі, але херня повна.

знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

але сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає - їх усіх забирають ІТ та аудити ще зі старших курсів...

Ви лукавите. Ви берети молодих і сильних просто щоб менше платити.
Відео на 100% правдиве і відповідає дійсності в українських реаліях.

Ваша "стратегія" працювала останні 10-15 років, але зараз мені так здається вже не працює.
Проблему ви озвучили правильно - "сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає". Чому?
Тому що:
1. Багато хто(в ІТ сфері майже усі) використовує таку стратегію.
2. Молодих стало банально мало. Наслідок малої народжуваності 2000-х. Далі буде ще гірше.
3. "Молоді і сильні" просікли ситуацію і стали не тільки сильні але й розумні(не по роках :D ). Вони розуміють що є затребувані, тому або швидко хочуть велику зарплату, або просто міняють місце роботи.
4. Молодим і сильним краще відразу тікати з України, ніж працювати на таких "жмотів" як ви. Навіщо витрачати на вас свої молоді роки?

В силу цих причин дана стратегія скоро буде не актуальна, вона і зараз вже не дуже актуальна.
*Ця проблема взагалі не актуальна для наприклад США(на мою думку), тому що там молоді і сильні відразу йдуть в бізнес і на дядю не працюють. Це чекає і нас.

Не совсем так. Есть молодые и СИЛЬНЫЕ, которые спокойно идут учиться на высокооплачиваемые специальности, которые сходу дают 6-значные суммы стабильного годового дохода. И там не всегда 1 первая цифра.
Бизнес надо начинать с большого труда и хоть каких-то денег. Не каждый СИЛЬНЫЙ может быть провидцем/умным, не каждый новый бизнес выживает.
У меня есть пример, когда молодой, допустим сильный, начал с другом свой бизнес. Но они сначала немного поработали на дядь все-таки. Потом больше года работали без выплат себе. Потом уже назначили себе зарплаты. Да, ему скоро 30 и у него уже пару лет как есть свой дом в хорошей локации, за 700 куе.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 15:32

Дюрі-бачі написав:Особливо мені подобаються методи розрахунку інфляції за якими виходять отті 15-20% чи 26.6 як в Україні, а товари основного набору (продукти, засоби гігієни) і аренда житла зросли в ціні в 2 рази.

А мені подобається як профани в статистиці вказують професіоналам як потрібно рахувати.
Інфляція це відкриті дані!! Будь-який пересічний може її порахувати. Тільки рахувати треба чесно(об'єктивно). Берете товар(а краще набір товарів) і засікаєте їх ціну. Через 10-20 років знову засікаєте ціни і обчислюєте інфляцію і звіряєте її з офіційною і кричите на форумі що 26,6% - це казки! ВСЕ!
Ваші "зросли в ціні в 2 рази" це ваші суб'єктивні оцінки на рівні бабки з базару і нічого спільного з реальністю вони не мають.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 16:13

Ще трохи і наших почнуть кіздити в Польщі.:

https://youtu.be/K9hrqRbxcWI
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 16:22

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

але сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає - їх усіх забирають ІТ та аудити ще зі старших курсів...

т.е. проблема в Вас как менеджере который не может эффективно распределить ресурсы
если посада рядовая, то ее может выполнять такой же рядовой сотрудник без лишних амбиций в том числе по зарплате и прочим понтам
а Вы хотите все и сразу а потом жалобы на отсутствие кадров

если же цель найти и взрастить типо доморощенного "преданного" специалиста то не нужно называть это рядовой посадой
Востаннє редагувалось nekefer в Вів 18 кві, 2023 16:23, всього редагувалось 1 раз.
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 16:22

andrijk777 написав:
  Дюрі-бачі написав:Особливо мені подобаються методи розрахунку інфляції за якими виходять отті 15-20% чи 26.6 як в Україні, а товари основного набору (продукти, засоби гігієни) і аренда житла зросли в ціні в 2 рази.

А мені подобається як профани в статистиці вказують професіоналам як потрібно рахувати.
Інфляція це відкриті дані!! Будь-який пересічний може її порахувати. Тільки рахувати треба чесно(об'єктивно). Берете товар(а краще набір товарів) і засікаєте їх ціну. Через 10-20 років знову засікаєте ціни і обчислюєте інфляцію і звіряєте її з офіційною і кричите на форумі що 26,6% - це казки! ВСЕ!
Ваші "зросли в ціні в 2 рази" це ваші суб'єктивні оцінки на рівні бабки з базару і нічого спільного з реальністю вони не мають.

В начале периода учитываем в корзине мясо стейк говядины Виго, а в конце периода куриный фарш.
И то и то - мясо.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 16:26

Bolt написав:Ще трохи і наших почнуть кіздити в Польщі.:

то неопытный поляк, не возит с собой бутылочку воды чтобы кидать в лобовуху :lol:
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 16:34

як видно з коментарів, зразу по тому, як самі себе перекиздять
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 16:45

flyman написав:

як видно з коментарів, зразу по тому, як самі себе перекиздять

Цікаво, що вони мусили зробити нашому, що вирішив їх вчити. Судячи з музики, якісь малолітні довбодятли.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 17:50

andrijk777 написав:
  Shaman написав:
  Bolt написав:Тут, трохи в іншому контексті, але про це згадується :
https://youtu.be/IHVjQwZkoQc

Bolt - відео у вашому дусі, але херня повна.

знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

Ви лукавите. Ви берети молодих і сильних просто щоб менше платити.
Відео на 100% правдиве і відповідає дійсності в українських реаліях.

Ваша "стратегія" працювала останні 10-15 років, але зараз мені так здається вже не працює.
Проблему ви озвучили правильно - "сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає". Чому?
Тому що:
1. Багато хто(в ІТ сфері майже усі) використовує таку стратегію.
2. Молодих стало банально мало. Наслідок малої народжуваності 2000-х. Далі буде ще гірше.
3. "Молоді і сильні" просікли ситуацію і стали не тільки сильні але й розумні(не по роках :D ). Вони розуміють що є затребувані, тому або швидко хочуть велику зарплату, або просто міняють місце роботи.
4. Молодим і сильним краще відразу тікати з України, ніж працювати на таких "жмотів" як ви. Навіщо витрачати на вас свої молоді роки?

В силу цих причин дана стратегія скоро буде не актуальна, вона і зараз вже не дуже актуальна.
*Ця проблема взагалі не актуальна для наприклад США(на мою думку), тому що там молоді і сильні відразу йдуть в бізнес і на дядю не працюють. Це чекає і нас.

що ви так перекручуєте? :shock:

перше й головне, - розмір зп встановлюю не я, я не власник й не директор. вона є як є. не занадто висока, але й не занадто низька - умовно ринкова. але я коли називаю цифру, деякі форумчани мені взагалі кажуть, то таких зп немає :)

відео - х.рня, не кажіть дурниць, зараз не 90 роки

3. загальна переоцінка у сучасних молодих є. але є й рівень, вище якого молодим спеціалістам без досвіду не платять - хоч в ІТ, хоч в аудиті, хоч деінде. до війни цей рівень був десь 12 т грн. й ще до війни було таке на галерах, що молодих - випускник ХІРЕ, нічого не вмію, але хочу 500 баксів, - відразу відправляли за кораблем
4. теж дурня. не всі поїдуть. та до війни з головою можна було й тут влаштуватися. більш схоже на того, кому щось завадило досягти успіху тут - як тому поганому танцюристу :D

ви самі займалися бізнесом? ;) вам вже підказують, що людей, які вміють вести бізнес, взагалі не так багато - й багато хто починає десь працювати, а потім вже відкривають свою справу. й для своєї справи ще потрібні гроші, інколи чималі. й так, який відсоток бізнесів виявляється невдалим? - він немалий.
Востаннє редагувалось Shaman в Вів 18 кві, 2023 18:00, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 18 кві, 2023 17:58

nekefer написав:
  Shaman написав:знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

т.е. проблема в Вас как менеджере который не может эффективно распределить ресурсы
если посада рядовая, то ее может выполнять такой же рядовой сотрудник без лишних амбиций в том числе по зарплате и прочим понтам
а Вы хотите все и сразу а потом жалобы на отсутствие кадров

если же цель найти и взрастить типо доморощенного "преданного" специалиста то не нужно называть это рядовой посадой

поясніть першу фразу, не розумію, що ви маєте на увазі.

розумієте, рядові працівники й так є - працюю, хто є. але чому коли я бажаю взяти сильного, це так сильно зачепило інших. :roll:
зачепило тих, хто не відносить себе до сильних?
чи питання, як я відрізняю сильних від слабих? відрізняю, в своїй фаховій області за скільки років ще не помилився. й так, коли людина так собі - потім так й залишається так собі - чудес ще не було.

й ще раз повторю думку - якщо людина за 20 років не досягла успіхів, то це ознака слабкого спеціаліста. це для рядових позицій, начальник відділу та вище - це вже трохи інше. рядовий - це головне. що не так в цьому твердженні, чому стільки емоцій? :)
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 588589590591592 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти