Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 589590591592593 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 17:19

Shaman писал(а):
  nekefer писал(а):
  Shaman писал(а):знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

але сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає - їх усіх забирають ІТ та аудити ще зі старших курсів...

т.е. проблема в Вас как менеджере который не может эффективно распределить ресурсы
если посада рядовая, то ее может выполнять такой же рядовой сотрудник без лишних амбиций в том числе по зарплате и прочим понтам
а Вы хотите все и сразу а потом жалобы на отсутствие кадров

если же цель найти и взрастить типо доморощенного "преданного" специалиста то не нужно называть это рядовой посадой

поясніть першу фразу, не розумію, що ви маєте на увазі.

розумієте, рядові працівники й так є - працюю, хто є. але чому коли я бажаю взяти сильного, це так сильно зачепило інших. :roll:
зачепило тих, хто не відносить себе до сильних?
чи питання, як я відрізняю сильних від слабих? відрізняю, в своїй фаховій області за скільки років ще не помилився. й так, коли людина так собі - потім так й залишається так собі - чудес ще не було.

й ще раз повторю думку - якщо людина за 20 років не досягла успіхів, то це ознака слабкого спеціаліста. це для рядових позицій, начальник відділу та вище - це вже трохи інше. рядовий - це головне. що не так в цьому твердженні, чому стільки емоцій? :)

- є просте правило щодо стати профі: 10000 год.,
- не всім треба комусь доказувати успішність,
- який ваш net worth (покласти пісюни на стіл і поміряти в кого більше)?
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 17:30

Bolt писал(а):Ще трохи і наших почнуть кіздити в Польщі.:

https://youtu.be/K9hrqRbxcWI

5% "найуспішніших" - це ще не всі українці.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 17:45

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):не всі поїдуть. та до війни з головою можна було й тут влаштуватися. більш схоже на того, кому щось завадило досягти успіху тут - як тому поганому танцюристу

Цікаво, всі ті мільйони що навіть в Польщу виїхали на заробітки до війни на зп до 1000 тис долл. - напевно просто не хотіли отримувати 1500 долл в Україні?
І взагалі нащо тут забріхуєте в темі Еміграція, заробітчанство що в Україні так шоколадно жити? Тут зібралися люди які давно вже планували еміграцію, бо життя в Україні безперспективне. А 5% найуспішніших - хай остаються.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 18:33

BIGor писал(а):
  Shaman писал(а):не всі поїдуть. та до війни з головою можна було й тут влаштуватися. більш схоже на того, кому щось завадило досягти успіху тут - як тому поганому танцюристу

Цікаво, всі ті мільйони що навіть в Польщу виїхали на заробітки до війни на зп до 1000 тис долл. - напевно просто не хотіли отримувати 1500 долл в Україні?
І взагалі нащо тут забріхуєте в темі Еміграція, заробітчанство що в Україні так шоколадно жити? Тут зібралися люди які давно вже планували еміграцію, бо життя в Україні безперспективне. А 5% найуспішніших - хай остаються.

віднесіть мене до миру Facelessа, який не існує, й не витрачайте на мене час.

я ніде не писав, що в України шоколадно жити. але коли я починаю озвучувати реальні зп, які існували й існують в Україні, то починається істерика. 14-15 т грн для офісного робітника вже мало, хоче 18-20 т грн. для більш продвинутих - вже й 25-30 т грн малувато.

здається, ви себе більше переконуєте, що як гарно, що ви поїхали - на здоров'я. за кордоном теж не так легко, але про негаразди ви мовчите - то таке :D
головне питання - коли ви досягнете зп, що можна брати іпотеку й на скільки років?

ось кейс - на старті по спеціальності (пов'язано з кредитуванням) - мін - 28 т євро. оренда кімнати, навіть не квартири - 1 т євро на місяць. для однієї людини - не питання. для сім'ї - якось так не дуже. й це ще гарно, бо є перспектива, - але більше йде в Макдональдс на погодинку
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 18:52

Shaman писал(а):відео - х.рня, не кажіть дурниць, зараз не 90 роки

Схоже ви не жили в 90-ті.
В 90-х такої проблеми не було взагалі. 40-річні спеціалісти з досвідом коштували дешево, тому ніякої потреби брати "молодих і сильних" не було. Проблема знайти роботу "молодому і сильному" була величезна.
Потреба брати "молодих і сильних" з'явилась десь 20 років тому. І всі причини описані в цьому відео. Зокрема в банківській сфері(найбільш високооплачуваній і "перспективній" в той час) тотально домінувала молодь на рядових посадах.

Схоже ви бачите і аналізуєте ситуацію тільки з точки зору бізнесу(роботодавця). А з боку самих працівників ви не дивитесь на ситуацію.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 19:19

andrijk777 писал(а):
  Shaman писал(а):відео - х.рня, не кажіть дурниць, зараз не 90 роки

Схоже ви не жили в 90-ті.
В 90-х такої проблеми не було взагалі. 40-річні спеціалісти з досвідом коштували дешево, тому ніякої потреби брати "молодих і сильних" не було. Проблема знайти роботу "молодому і сильному" була величезна.
Потреба брати "молодих і сильних" з'явилась десь 20 років тому. І всі причини описані в цьому відео. Зокрема в банківській сфері(найбільш високооплачуваній і "перспективній" в той час) тотально домінувала молодь на рядових посадах.

Схоже ви бачите і аналізуєте ситуацію тільки з точки зору бізнесу(роботодавця). А з боку самих працівників ви не дивитесь на ситуацію.

жив, але ще не працював.

як раз молоді та сильні в 90х роках непогано заробили, й не треба це заперечувати. й я не кажу про олігархів, багато хто піднявся, хто ризикнув зайнятися чимось іншим.

бухгалтерів в 90ті роки не було. а в банках молодь домінувала тому що не було з досвідом взагалі.

тому ще раз відео про якихось скнар з початку 00х, добре не 90х, але за останні 20 років я з таким не стикався - саме як робітник. ось ви чим займались, де працювали й ким, що заперечуєте існування нормальних фірм та компаній?
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 20:09

Какая дискуссия разгорелась...
По сути, точка зрения определяется точкой сидения.
К примеру: "Я уважаемый офисный работник, привык получать в 5-10 раз больше кассира супермаркета, и считаю это нормальным.
Потому что нужно было работать над собой." Или: "я финансист, получаю в 10 раз больше медсестры, и весь мой круг знакомых такой же. А все потому что в больницу идут работать сплошные бездельники или чтобы нагло выпрашивать мои честно заработанные деньги."
Конечно, такой специалист не может себе представить, что он ухаживает за пожилыми людьми, работает в магазине или крутит баранку. Ну и что, что за это ему заплатят как за работу на приличной позиции в украинском офисе.
А раз он себе такого не представляет, значит это невозможно для масс народа в принципе.
Ему сложно представить, что бармен из Мариуполя доволен за рубежом работой официанта. Что строитель доволен тем, что в морозы его отправляют домой с сохранением 60% зарплаты.
Довольны работой электрики, сантехники, продавцы, грузчики, да вообще почти все, кто не гнушался дома работать руками.
Но форум то финансовый. Здесь почти нет представителей рабочих профессий.
Поэтому и начинается это самое - "да кто пойдет на такое, это же..."
А вот прикиньте, идут. Снимают себе квартиры, обставляются, отмечая между собой, что на родине на то же самое им лет пять пришлось работать. Да, с языком пока проблемы. Но когда они видят, как скромно одетая пожилая пара лет 70 в райцентре затаривает полную тележку в супермаркете и на парковке загружает это в свежий паркетник, они начинают крепко так задумываться.
Медсестра здесь вдруг узнает, что на самом деле она крепкий средний класс по местным меркам. Юристы из Украины впадают в уныние, а дельные инженеры наоборот начинают строить планы, искать контакты, и что самое интересное быстро находят.
Да, всем понятно, что первые годы будет сложно, но настрой уже сейчас у наших здесь совсем иной, чем год назад.
antey1969
1

С нами с: 30.11.11
Благодарил (а): 1701 раз.

2
2
1
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 21:06

Shaman писал(а):
  BIGor писал(а):

віднесіть мене до миру Facelessа, який не існує, й не витрачайте на мене час.

я ніде не писав, що в України шоколадно жити. але коли я починаю озвучувати реальні зп, які існували й існують в Україні, то починається істерика. 14-15 т грн для офісного робітника вже мало, хоче 18-20 т грн. для більш продвинутих - вже й 25-30 т грн малувато.

Щось Ви забрехались. То писали про звичні ЗП в Україні 1,5 куе, а тепер "для офісного робітника вже мало, хоче 18-20 т грн", тобто зарплати пропонують 1,5 куе, але люди того не хочуть, а хочуть 0,5 куе.

Shaman писал(а):здається, ви себе більше переконуєте, що як гарно, що ви поїхали - на здоров'я. за кордоном теж не так легко, але про негаразди ви мовчите - то таке :D
головне питання - коли ви досягнете зп, що можна брати іпотеку й на скільки років?

Кого я тут переконую? Нащо оббріхувати? В мене в Україні було 0 перспектив. Тут вони є. Про труднощі теж тут писав і багато. І нащо мені іпотека, коли я майже зібрав на еквівалент довоєнної 2-к в Києві?

Shaman писал(а):ось кейс - на старті по спеціальності (пов'язано з кредитуванням) - мін - 28 т євро. оренда кімнати, навіть не квартири - 1 т євро на місяць. для однієї людини - не питання. для сім'ї - якось так не дуже. й це ще гарно, бо є перспектива, - але більше йде в Макдональдс на погодинку

У нас оренда 600 Евро на двох 1-кімнатної в новобудові економ класу. 300 Євро на одного, як думаєте, це великі кошти для Європи?
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 21:11

Shaman писал(а):
  nekefer писал(а):
  Shaman писал(а):знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

але сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає - їх усіх забирають ІТ та аудити ще зі старших курсів...

т.е. проблема в Вас как менеджере который не может эффективно распределить ресурсы
если посада рядовая, то ее может выполнять такой же рядовой сотрудник без лишних амбиций в том числе по зарплате и прочим понтам
а Вы хотите все и сразу а потом жалобы на отсутствие кадров

если же цель найти и взрастить типо доморощенного "преданного" специалиста то не нужно называть это рядовой посадой

поясніть першу фразу, не розумію, що ви маєте на увазі.

розумієте, рядові працівники й так є - працюю, хто є. але чому коли я бажаю взяти сильного, це так сильно зачепило інших. :roll:
зачепило тих, хто не відносить себе до сильних?
чи питання, як я відрізняю сильних від слабих? відрізняю, в своїй фаховій області за скільки років ще не помилився. й так, коли людина так собі - потім так й залишається так собі - чудес ще не було.

й ще раз повторю думку - якщо людина за 20 років не досягла успіхів, то це ознака слабкого спеціаліста. це для рядових позицій, начальник відділу та вище - це вже трохи інше. рядовий - це головне. що не так в цьому твердженні, чому стільки емоцій? :)

Вы пробуете свои ценности экстраполировать на остальных.
Есть люди, которые себя комфортно чувствуют на каком-то определенном уровне и НЕ ХОТЯТ выще (в Вашем понимании - достигать успеха). Они отличные работники без амбиций, вполне может быть. Но Вы их оцениваете по двум критериям - возраст и узбех. Одно - это эйджизм, второе - Ваша субъективная точка зрения на ценности. Человек может не хочет иметь в голове мысли о работе после окончания рабочего дня или вместо того, чтобы в свой выходной ковыряться на даче или гулять с детьми в парке, он будет "заносить хвосты" подчиненных.
Я напомню, моя знакомая в НЙ была финдиром большой финкомпании, но предпочла вернуться на должность контроллера из-за нежелания работать еще больше за не сильно бОльшие деньги. Жить ради работы - это может и нравится работодателю, но он не всегда имеет право претендовать на личную жизнь подчиненного.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 21:16

Пів зарплати касирка в Бедрі!
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
  #<1 ... 589590591592593 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама