Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 588589590591592 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 14:09

andrijk777 писал(а):
  Shaman писал(а):
  Bolt писал(а):Тут, трохи в іншому контексті, але про це згадується :
https://youtu.be/IHVjQwZkoQc

Bolt - відео у вашому дусі, але *** повна.

знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

але сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає - їх усіх забирають ІТ та аудити ще зі старших курсів...

Ви лукавите. Ви берети молодих і сильних просто щоб менше платити.
Відео на 100% правдиве і відповідає дійсності в українських реаліях.

Ваша "стратегія" працювала останні 10-15 років, але зараз мені так здається вже не працює.
Проблему ви озвучили правильно - "сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає". Чому?
Тому що:
1. Багато хто(в ІТ сфері майже усі) використовує таку стратегію.
2. Молодих стало банально мало. Наслідок малої народжуваності 2000-х. Далі буде ще гірше.
3. "Молоді і сильні" просікли ситуацію і стали не тільки сильні але й розумні(не по роках :D ). Вони розуміють що є затребувані, тому або швидко хочуть велику зарплату, або просто міняють місце роботи.
4. Молодим і сильним краще відразу тікати з України, ніж працювати на таких "жмотів" як ви. Навіщо витрачати на вас свої молоді роки?

В силу цих причин дана стратегія скоро буде не актуальна, вона і зараз вже не дуже актуальна.
*Ця проблема взагалі не актуальна для наприклад США(на мою думку), тому що там молоді і сильні відразу йдуть в бізнес і на дядю не працюють. Це чекає і нас.

Не совсем так. Есть молодые и СИЛЬНЫЕ, которые спокойно идут учиться на высокооплачиваемые специальности, которые сходу дают 6-значные суммы стабильного годового дохода. И там не всегда 1 первая цифра.
Бизнес надо начинать с большого труда и хоть каких-то денег. Не каждый СИЛЬНЫЙ может быть провидцем/умным, не каждый новый бизнес выживает.
У меня есть пример, когда молодой, допустим сильный, начал с другом свой бизнес. Но они сначала немного поработали на дядь все-таки. Потом больше года работали без выплат себе. Потом уже назначили себе зарплаты. Да, ему скоро 30 и у него уже пару лет как есть свой дом в хорошей локации, за 700 куе.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 14:32

Дюрі-бачі писал(а):Особливо мені подобаються методи розрахунку інфляції за якими виходять отті 15-20% чи 26.6 як в Україні, а товари основного набору (продукти, засоби гігієни) і аренда житла зросли в ціні в 2 рази.

А мені подобається як профани в статистиці вказують професіоналам як потрібно рахувати.
Інфляція це відкриті дані!! Будь-який пересічний може її порахувати. Тільки рахувати треба чесно(об'єктивно). Берете товар(а краще набір товарів) і засікаєте їх ціну. Через 10-20 років знову засікаєте ціни і обчислюєте інфляцію і звіряєте її з офіційною і кричите на форумі що 26,6% - це казки! ВСЕ!
Ваші "зросли в ціні в 2 рази" це ваші суб'єктивні оцінки на рівні бабки з базару і нічого спільного з реальністю вони не мають.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 15:13

Ще трохи і наших почнуть кіздити в Польщі.:

https://youtu.be/K9hrqRbxcWI
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 15:22

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

але сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає - їх усіх забирають ІТ та аудити ще зі старших курсів...

т.е. проблема в Вас как менеджере который не может эффективно распределить ресурсы
если посада рядовая, то ее может выполнять такой же рядовой сотрудник без лишних амбиций в том числе по зарплате и прочим понтам
а Вы хотите все и сразу а потом жалобы на отсутствие кадров

если же цель найти и взрастить типо доморощенного "преданного" специалиста то не нужно называть это рядовой посадой
Последний раз редактировалось nekefer Вт 18 апр, 2023 15:23, всего редактировалось 1 раз.
nekefer

С нами с: 24.10.14
Благодарил (а): 65 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 15:22

andrijk777 писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):Особливо мені подобаються методи розрахунку інфляції за якими виходять отті 15-20% чи 26.6 як в Україні, а товари основного набору (продукти, засоби гігієни) і аренда житла зросли в ціні в 2 рази.

А мені подобається як профани в статистиці вказують професіоналам як потрібно рахувати.
Інфляція це відкриті дані!! Будь-який пересічний може її порахувати. Тільки рахувати треба чесно(об'єктивно). Берете товар(а краще набір товарів) і засікаєте їх ціну. Через 10-20 років знову засікаєте ціни і обчислюєте інфляцію і звіряєте її з офіційною і кричите на форумі що 26,6% - це казки! ВСЕ!
Ваші "зросли в ціні в 2 рази" це ваші суб'єктивні оцінки на рівні бабки з базару і нічого спільного з реальністю вони не мають.

В начале периода учитываем в корзине мясо стейк говядины Виго, а в конце периода куриный фарш.
И то и то - мясо.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 15:26

Bolt писал(а):Ще трохи і наших почнуть кіздити в Польщі.:

то неопытный поляк, не возит с собой бутылочку воды чтобы кидать в лобовуху :lol:
nekefer

С нами с: 24.10.14
Благодарил (а): 65 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 15:34

як видно з коментарів, зразу по тому, як самі себе перекиздять
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 15:45

flyman писал(а):

як видно з коментарів, зразу по тому, як самі себе перекиздять

Цікаво, що вони мусили зробити нашому, що вирішив їх вчити. Судячи з музики, якісь малолітні довбодятли.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 16:50

andrijk777 писал(а):
  Shaman писал(а):
  Bolt писал(а):Тут, трохи в іншому контексті, але про це згадується :
https://youtu.be/IHVjQwZkoQc

Bolt - відео у вашому дусі, але *** повна.

знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

Ви лукавите. Ви берети молодих і сильних просто щоб менше платити.
Відео на 100% правдиве і відповідає дійсності в українських реаліях.

Ваша "стратегія" працювала останні 10-15 років, але зараз мені так здається вже не працює.
Проблему ви озвучили правильно - "сильних без досвіду зараз на ринку праці майже немає". Чому?
Тому що:
1. Багато хто(в ІТ сфері майже усі) використовує таку стратегію.
2. Молодих стало банально мало. Наслідок малої народжуваності 2000-х. Далі буде ще гірше.
3. "Молоді і сильні" просікли ситуацію і стали не тільки сильні але й розумні(не по роках :D ). Вони розуміють що є затребувані, тому або швидко хочуть велику зарплату, або просто міняють місце роботи.
4. Молодим і сильним краще відразу тікати з України, ніж працювати на таких "жмотів" як ви. Навіщо витрачати на вас свої молоді роки?

В силу цих причин дана стратегія скоро буде не актуальна, вона і зараз вже не дуже актуальна.
*Ця проблема взагалі не актуальна для наприклад США(на мою думку), тому що там молоді і сильні відразу йдуть в бізнес і на дядю не працюють. Це чекає і нас.

що ви так перекручуєте? :shock:

перше й головне, - розмір зп встановлюю не я, я не власник й не директор. вона є як є. не занадто висока, але й не занадто низька - умовно ринкова. але я коли називаю цифру, деякі форумчани мені взагалі кажуть, то таких зп немає :)

відео - х.рня, не кажіть дурниць, зараз не 90 роки

3. загальна переоцінка у сучасних молодих є. але є й рівень, вище якого молодим спеціалістам без досвіду не платять - хоч в ІТ, хоч в аудиті, хоч деінде. до війни цей рівень був десь 12 т грн. й ще до війни було таке на галерах, що молодих - випускник ХІРЕ, нічого не вмію, але хочу 500 баксів, - відразу відправляли за кораблем
4. теж дурня. не всі поїдуть. та до війни з головою можна було й тут влаштуватися. більш схоже на того, кому щось завадило досягти успіху тут - як тому поганому танцюристу :D

ви самі займалися бізнесом? ;) вам вже підказують, що людей, які вміють вести бізнес, взагалі не так багато - й багато хто починає десь працювати, а потім вже відкривають свою справу. й для своєї справи ще потрібні гроші, інколи чималі. й так, який відсоток бізнесів виявляється невдалим? - він немалий.
Последний раз редактировалось Shaman Вт 18 апр, 2023 17:00, всего редактировалось 1 раз.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 18 апр, 2023 16:58

nekefer писал(а):
  Shaman писал(а):знаєте, чому я не беру 40річних на рядові посади? бо мені потрібні сильні специ, навіть без досвіду. а якщо людина через 20 років досі претендує на рядову посаду, то зазвичай це ознака слабкого спеціаліста.

т.е. проблема в Вас как менеджере который не может эффективно распределить ресурсы
если посада рядовая, то ее может выполнять такой же рядовой сотрудник без лишних амбиций в том числе по зарплате и прочим понтам
а Вы хотите все и сразу а потом жалобы на отсутствие кадров

если же цель найти и взрастить типо доморощенного "преданного" специалиста то не нужно называть это рядовой посадой

поясніть першу фразу, не розумію, що ви маєте на увазі.

розумієте, рядові працівники й так є - працюю, хто є. але чому коли я бажаю взяти сильного, це так сильно зачепило інших. :roll:
зачепило тих, хто не відносить себе до сильних?
чи питання, як я відрізняю сильних від слабих? відрізняю, в своїй фаховій області за скільки років ще не помилився. й так, коли людина так собі - потім так й залишається так собі - чудес ще не було.

й ще раз повторю думку - якщо людина за 20 років не досягла успіхів, то це ознака слабкого спеціаліста. це для рядових позицій, начальник відділу та вище - це вже трохи інше. рядовий - це головне. що не так в цьому твердженні, чому стільки емоцій? :)
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
  #<1 ... 588589590591592 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама