Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 597598599600601 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 12:09

roberto dark писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  roberto dark писал(а): P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

У Польщі кава чомусь чи не найдорожча в Європі.

А що там дешеве? Порція флячків в робочій столовці на фабриці? Чи "кавалірка" із п'яничкою сусідом через гіпсову стінку, в районі промзони на окраїні Кракова?

арабы соседи конечно лучше
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 12:21

Ось і vitaliian з'явився - не забарився). А що з арабами не так? Ось у Лондоні вже кожного другого чоловіка Мухамедом зовуть і нічого.
Ви вже в Ірпінь на ПМЖ повернулись чи до сих пір боїтеся?)
roberto dark

С нами с: 04.06.19
Благодарил (а): 239 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 13:53

roberto dark писал(а):Ось і vitaliian з'явився - не забарився). А що з арабами не так? Ось у Лондоні вже кожного другого чоловіка Мухамедом зовуть і нічого.
Ви вже в Ірпінь на ПМЖ повернулись чи до сих пір боїтеся?)
я ж там где вы и франт, потому что ценю друзей и дружбу. На момент нахожусь гораздо ближе к фронту, чем Ирпень. Ага боюсь. И пока что только мечтаю туда вернуться.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 14:01

fler писал(а):
  rjkz писал(а):
  roberto dark писал(а):Взагалі не розумію як можна бути в захваті від Польщі, яка по мінімальній зарплаті трохи більше 600 євро, відноситься до найбідніших країн в ЄС. Практично як і більшість іншіх країн соцлагерю.

Контраст із розвинутими країнами Європи дуже високий, особливо в соціальному забезпеченні та й в цілому - в рівні життя та комфорту. Особливо східна частина Польщі недалеко втікла від Західної України. Знайома зі Львова прожила в Перемишлі місяць, як війна почалася. То сказала, що в те "забите село", більше ні ногою.

"Все-то вы знаете ВанВаныч, везде то вы были" (из анекдота про застрявших в лифте босса и секретаршу).

Якби у Польщі все було пречудово, то чому б звідти верталися наші заробітчани та біженці? З тих, що виїхали за час війни, знайшли роботу лише біля 25%, знов таки, багато повернулися. Ніхто з моїх знайомих ще не нахвалював Польщу. Кажуть про важку працю та невисокі зарплати як для ЄС.
До речі, мені не дуже зрозуміла ваша ейфорія від США :roll: Знайомі, які там працювали/працюють, всі в один голос кажуть, що США підходить для заробітчанства, але не для того, щоб там жити. Тобто витрачати зароблене доцільно в Україні.

Я ничего не могу сказать про Польщу, кроме того, что не вижу большого смысла менять шило на мыло.
Про США не эйфория, эйфория проходит в течении пары месяцев после приезда.
Я пишу то, что есть. Негатив тоже есть, но он не критичен.
Очевидно, Вашим знакомым что-то не так в том месте где они сейча, но это не значит, что нет такого места в США, где им бы пришлось по дуще. Они просто не искали. Мои знакомые раз 8 переезжали только в НЙ, потом из штата в штат раза 4 или 5. СТрана огромная и везде все по-разному - и природа и погода и люди и менталитет и законы и доходы и налоги и тд. Такая себе поливариантная реальность.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 14:09

Starikan писал(а):
  rjkz писал(а):У бабушки медикейд, ссай и она получает фудстемпы, так как в США она не работала.
Пока не слегла, несколько раз в неделю за ней приезжала машина, отвозила в "детский садик" adult day care. Все необходимые прибамбасы для пожилого человека ей присылает страховая - специальная кровать, вилчер, вокер и тд.

У нас, кстати, не Медикейд. Сын и его здешние приятели оформляли страховки своим приехавшим по Ю4Ю родителям в Kaiser Permanente, вроде нам медикейд не положен, подробностей не знаю. Отчасти это удобно, у этой компании широкая сеть клиник в пределах нормальной досягаемости, все оргвопросы они решают сами, обслуживание нам очень нравится.

Стоматология страхуется отдельно, и это катастрофа - покрытие очень слабое, цены чудовищные, уже потратил 3куе своих (но это моя специфика, дома тоже были периоды, когда я не вылезал из стомат.кабинетов). Причем мой general dentist делает всё: пломбы, коронки, имплантанты, удаляет... кроме одного: root canal @#$%^& !!!

IRC в этом никак не помогала, только первичные обследования. Фактически они помогают только в изучении языка, оформлении ворк пермит и SSN; жилье, страховку и работу ищите сами. То же с SSI - я написал по этому поводу письмо нашему кейсворкеру, она даже не ответила.

Вы в республиканском щтате? Там нет медикейда.
ССай, если не ощибаюсь, дают не в Вашем статусе.
Эта бабушка - уже давно гражданка, ее сын когда-то привез по воссоединению
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 14:24

roberto dark писал(а):
  BIGor писал(а):Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.
Так, водій автобуса отримує небагато, 4500-4700 зл., але ця країна набагато дешевша за розвинені країни Європи. Баланс є, менші - зп - менші ціни.

Я коли був в Україні минулого року, то також замітив, що у Києві та Львові, у купи людей зарплати (ті ж самі айтішники), а особливо ДОХОДИ ( корупціонери та бізнесмени) - дуже і дуже великі. Так само як і гарні хати, лакшері авто і спосіб життя. І що далі? Тому мова йшла у моєму повідомленні про мін зарплату (касира в українському АТБ чи польскому Biedronka наприклад), як один із основних показників рівня життя в країні. А відносно балансу цін, то і тут ви помиляєтесь, бо такі необхідні базові речі як авто, телефон, пралка, планшет, якісний одяг і багато чого іншого - коштують однаково як в Швеції, Фінляндії, Данії, так і в Польщі.

P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

Тобто Ви вважаєте, що ціна життя в Кракові = ціні життя в Відні? Хороша 1 к кв. тут коштує 100 куе, оренда 600 уе, картопля - 0,35 уе, яблука - 0,4 уе. Невже у Відні те саме? :shock:
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 14:27

BIGor писал(а):
  roberto dark писал(а):
  BIGor писал(а):Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.
Так, водій автобуса отримує небагато, 4500-4700 зл., але ця країна набагато дешевша за розвинені країни Європи. Баланс є, менші - зп - менші ціни.

Я коли був в Україні минулого року, то також замітив, що у Києві та Львові, у купи людей зарплати (ті ж самі айтішники), а особливо ДОХОДИ ( корупціонери та бізнесмени) - дуже і дуже великі. Так само як і гарні хати, лакшері авто і спосіб життя. І що далі? Тому мова йшла у моєму повідомленні про мін зарплату (касира в українському АТБ чи польскому Biedronka наприклад), як один із основних показників рівня життя в країні. А відносно балансу цін, то і тут ви помиляєтесь, бо такі необхідні базові речі як авто, телефон, пралка, планшет, якісний одяг і багато чого іншого - коштують однаково як в Швеції, Фінляндії, Данії, так і в Польщі.

P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

Тобто Ви вважаєте, що ціна життя в Кракові = ціні життя в Відні? Хороша 1 к кв. тут коштує 100 куе, оренда 600 уе, картопля - 0,35 уе, яблука - 0,4 уе. Невже у Відні те саме? :shock:

Я думаю, що до відня кракову за цінами ше треба багато працювати )
adeges

С нами с: 14.03.06
Благодарил (а): 435 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 14:59

BIGor
Якщо не на 8й зупинці метро від центру, і щось більш-менш пристойне, то десь 3000 євро платить.
Звернув увагу, між іншим, що гілка про еміграцію на 2й рік війни набирає все більше популярності.
roberto dark

С нами с: 04.06.19
Благодарил (а): 239 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 15:04

BIGor
1200 ойро, Бігор, 1200 - економлю. Перший місяц у Відні платив 2900. Другий - 1900. З третього почав економити. На шару жив тільки у батьків до випуску з університету.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 15:49

roberto dark писал(а):
  Starikan писал(а):
  phantom_systems писал(а):Да и вообще, зарабатывать следует не с целью потратить где-либо, а чтобы преумножить.

Можно подробнее расшифровать мысль? А то перед глазами сразу возникает Скупой Рыцарь над сундуками, надеюсь, что это не так.

И то правда. Я таких приумножистов" встречал кстати немало. Пашут
до гроба всю жизнь, только ради приумножения, а порой ещё безжалостно экономят на всём чем только можно, только ради красивых цифр на счету.
Разные причины этому. Кто то имел "голодное" прошлое с 50 рублями в кармане выезжая в США. Кем то движет банальная зависть или жадность. Особенно поражает, когда подобная мания и страхи перед бедностью у гражданина страны, где удовлетворить минимальные базовые потребности, не является чем-то сложным, даже будучи практически безденежным.

Разное есть.
Есть те, кто пашет всю жизнь на 100500 работах одновременно до конца жизни, а есть те, кто с самолета сел на социал и живет в свое удовольствие. Правда, такого уже нет. Эта шара закончилась лет 20 назад.
Но есть категории населения, которые умудряются это делать. Не политкорректно называть их. Я не знаю почему так происходит.
Да, так вот, между этими двумя крайностями есть масса градаций.
rjkz

14
10
7
  #<1 ... 597598599600601 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама