Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 597598599600601 ... 2890>
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 13:09

roberto dark написав:
  Gastarbaiter написав:
  roberto dark написав: P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

У Польщі кава чомусь чи не найдорожча в Європі.

А що там дешеве? Порція флячків в робочій столовці на фабриці? Чи "кавалірка" із п'яничкою сусідом через гіпсову стінку, в районі промзони на окраїні Кракова?

арабы соседи конечно лучше
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 13:21

Ось і vitaliian з'явився - не забарився). А що з арабами не так? Ось у Лондоні вже кожного другого чоловіка Мухамедом зовуть і нічого.
Ви вже в Ірпінь на ПМЖ повернулись чи до сих пір боїтеся?)
roberto dark

Подякував: 239 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 14:53

roberto dark написав:Ось і vitaliian з'явився - не забарився). А що з арабами не так? Ось у Лондоні вже кожного другого чоловіка Мухамедом зовуть і нічого.
Ви вже в Ірпінь на ПМЖ повернулись чи до сих пір боїтеся?)
я ж там где вы и франт, потому что ценю друзей и дружбу. На момент нахожусь гораздо ближе к фронту, чем Ирпень. Ага боюсь. И пока что только мечтаю туда вернуться.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 15:01

fler написав:
  rjkz написав:
  roberto dark написав:Взагалі не розумію як можна бути в захваті від Польщі, яка по мінімальній зарплаті трохи більше 600 євро, відноситься до найбідніших країн в ЄС. Практично як і більшість іншіх країн соцлагерю.

Контраст із розвинутими країнами Європи дуже високий, особливо в соціальному забезпеченні та й в цілому - в рівні життя та комфорту. Особливо східна частина Польщі недалеко втікла від Західної України. Знайома зі Львова прожила в Перемишлі місяць, як війна почалася. То сказала, що в те "забите село", більше ні ногою.

"Все-то вы знаете ВанВаныч, везде то вы были" (из анекдота про застрявших в лифте босса и секретаршу).

Якби у Польщі все було пречудово, то чому б звідти верталися наші заробітчани та біженці? З тих, що виїхали за час війни, знайшли роботу лише біля 25%, знов таки, багато повернулися. Ніхто з моїх знайомих ще не нахвалював Польщу. Кажуть про важку працю та невисокі зарплати як для ЄС.
До речі, мені не дуже зрозуміла ваша ейфорія від США :roll: Знайомі, які там працювали/працюють, всі в один голос кажуть, що США підходить для заробітчанства, але не для того, щоб там жити. Тобто витрачати зароблене доцільно в Україні.

Я ничего не могу сказать про Польщу, кроме того, что не вижу большого смысла менять шило на мыло.
Про США не эйфория, эйфория проходит в течении пары месяцев после приезда.
Я пишу то, что есть. Негатив тоже есть, но он не критичен.
Очевидно, Вашим знакомым что-то не так в том месте где они сейча, но это не значит, что нет такого места в США, где им бы пришлось по дуще. Они просто не искали. Мои знакомые раз 8 переезжали только в НЙ, потом из штата в штат раза 4 или 5. СТрана огромная и везде все по-разному - и природа и погода и люди и менталитет и законы и доходы и налоги и тд. Такая себе поливариантная реальность.
rjkz

Подякував: 8651 раз.
Подякували: 5447 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 15:09

Starikan написав:
  rjkz написав:У бабушки медикейд, ссай и она получает фудстемпы, так как в США она не работала.
Пока не слегла, несколько раз в неделю за ней приезжала машина, отвозила в "детский садик" adult day care. Все необходимые прибамбасы для пожилого человека ей присылает страховая - специальная кровать, вилчер, вокер и тд.

У нас, кстати, не Медикейд. Сын и его здешние приятели оформляли страховки своим приехавшим по Ю4Ю родителям в Kaiser Permanente, вроде нам медикейд не положен, подробностей не знаю. Отчасти это удобно, у этой компании широкая сеть клиник в пределах нормальной досягаемости, все оргвопросы они решают сами, обслуживание нам очень нравится.

Стоматология страхуется отдельно, и это катастрофа - покрытие очень слабое, цены чудовищные, уже потратил 3куе своих (но это моя специфика, дома тоже были периоды, когда я не вылезал из стомат.кабинетов). Причем мой general dentist делает всё: пломбы, коронки, имплантанты, удаляет... кроме одного: root canal @#$%^& !!!

IRC в этом никак не помогала, только первичные обследования. Фактически они помогают только в изучении языка, оформлении ворк пермит и SSN; жилье, страховку и работу ищите сами. То же с SSI - я написал по этому поводу письмо нашему кейсворкеру, она даже не ответила.

Вы в республиканском щтате? Там нет медикейда.
ССай, если не ощибаюсь, дают не в Вашем статусе.
Эта бабушка - уже давно гражданка, ее сын когда-то привез по воссоединению
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 15:24

roberto dark написав:
  BIGor написав:Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.
Так, водій автобуса отримує небагато, 4500-4700 зл., але ця країна набагато дешевша за розвинені країни Європи. Баланс є, менші - зп - менші ціни.

Я коли був в Україні минулого року, то також замітив, що у Києві та Львові, у купи людей зарплати (ті ж самі айтішники), а особливо ДОХОДИ ( корупціонери та бізнесмени) - дуже і дуже великі. Так само як і гарні хати, лакшері авто і спосіб життя. І що далі? Тому мова йшла у моєму повідомленні про мін зарплату (касира в українському АТБ чи польскому Biedronka наприклад), як один із основних показників рівня життя в країні. А відносно балансу цін, то і тут ви помиляєтесь, бо такі необхідні базові речі як авто, телефон, пралка, планшет, якісний одяг і багато чого іншого - коштують однаково як в Швеції, Фінляндії, Данії, так і в Польщі.

P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

Тобто Ви вважаєте, що ціна життя в Кракові = ціні життя в Відні? Хороша 1 к кв. тут коштує 100 куе, оренда 600 уе, картопля - 0,35 уе, яблука - 0,4 уе. Невже у Відні те саме? :shock:
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 15:27

BIGor написав:
  roberto dark написав:
  BIGor написав:Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.
Так, водій автобуса отримує небагато, 4500-4700 зл., але ця країна набагато дешевша за розвинені країни Європи. Баланс є, менші - зп - менші ціни.

Я коли був в Україні минулого року, то також замітив, що у Києві та Львові, у купи людей зарплати (ті ж самі айтішники), а особливо ДОХОДИ ( корупціонери та бізнесмени) - дуже і дуже великі. Так само як і гарні хати, лакшері авто і спосіб життя. І що далі? Тому мова йшла у моєму повідомленні про мін зарплату (касира в українському АТБ чи польскому Biedronka наприклад), як один із основних показників рівня життя в країні. А відносно балансу цін, то і тут ви помиляєтесь, бо такі необхідні базові речі як авто, телефон, пралка, планшет, якісний одяг і багато чого іншого - коштують однаково як в Швеції, Фінляндії, Данії, так і в Польщі.

P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

Тобто Ви вважаєте, що ціна життя в Кракові = ціні життя в Відні? Хороша 1 к кв. тут коштує 100 куе, оренда 600 уе, картопля - 0,35 уе, яблука - 0,4 уе. Невже у Відні те саме? :shock:

Я думаю, що до відня кракову за цінами ше треба багато працювати )
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 15:59

BIGor
Якщо не на 8й зупинці метро від центру, і щось більш-менш пристойне, то десь 3000 євро платить.
Звернув увагу, між іншим, що гілка про еміграцію на 2й рік війни набирає все більше популярності.
roberto dark

Подякував: 239 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 16:04

BIGor
1200 ойро, Бігор, 1200 - економлю. Перший місяц у Відні платив 2900. Другий - 1900. З третього почав економити. На шару жив тільки у батьків до випуску з університету.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 16:49

roberto dark написав:
  Starikan написав:
  phantom_systems написав:Да и вообще, зарабатывать следует не с целью потратить где-либо, а чтобы преумножить.

Можно подробнее расшифровать мысль? А то перед глазами сразу возникает Скупой Рыцарь над сундуками, надеюсь, что это не так.

И то правда. Я таких приумножистов" встречал кстати немало. Пашут
до гроба всю жизнь, только ради приумножения, а порой ещё безжалостно экономят на всём чем только можно, только ради красивых цифр на счету.
Разные причины этому. Кто то имел "голодное" прошлое с 50 рублями в кармане выезжая в США. Кем то движет банальная зависть или жадность. Особенно поражает, когда подобная мания и страхи перед бедностью у гражданина страны, где удовлетворить минимальные базовые потребности, не является чем-то сложным, даже будучи практически безденежным.

Разное есть.
Есть те, кто пашет всю жизнь на 100500 работах одновременно до конца жизни, а есть те, кто с самолета сел на социал и живет в свое удовольствие. Правда, такого уже нет. Эта шара закончилась лет 20 назад.
Но есть категории населения, которые умудряются это делать. Не политкорректно называть их. Я не знаю почему так происходит.
Да, так вот, между этими двумя крайностями есть масса градаций.
rjkz

Профіль

9
5
7
  #<1 ... 597598599600601 ... 2890>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти