|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:02
Shaman написав: Дюрі-бачі написав:airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.
знову можемо перейти в беззмістовну суперечку, скільки в Україні можна заробляти.й головне кожен буде правий - просто різне коло спілкування у людей. як на мене, якщо людина добрий спеціаліст в своїй справі 800-1000 дол вона отримає (цифри довоєнні). це якщо не йдеш в керівники. запитайте у rjkz, приблизний рівень його доходів в кращі часи в України, навіть ще до свого бізнесу. відповідь вас здивує. тому що а) багато й якісно працював б) отримував від того, скільки заробив грошей. тому й в Україні добре, й в США норм. це не особисте, просто вдалий приклад. до речі, якщо у людини в України за 15 років нічого не склалося - то які шанси, що складеться за кордоном?  я знаю людей, які заробили й млн дол, як відсоток від прибутку від власника - їх мало, але такі люди теж є. до речі, як раз є така позиція, що в України у активних людей більше шансів заробити, бо ще є велика маржа - в Європі та США набагато сильніша конкуренція й норма прибутку значно менша. й я не про корупцію, я саме про людей, які свої гроші заробляють
В західній європі та північній америці абсолютно інший базовий рівень оплати праці. Це просто факт. І навіть вищі податки це не перекривають. Тобто коли Іван стає Джоном, то автоматично його праця починає цінуватись набагато вище. Про норми прибутку - це до власників бізнесу. Для синіх та білих комірців вона не важлива.
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:08
adeges написав: Shaman написав: Дюрі-бачі написав:airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.
знову можемо перейти в беззмістовну суперечку, скільки в Україні можна заробляти.й головне кожен буде правий - просто різне коло спілкування у людей. як на мене, якщо людина добрий спеціаліст в своїй справі 800-1000 дол вона отримає (цифри довоєнні). це якщо не йдеш в керівники. запитайте у rjkz, приблизний рівень його доходів в кращі часи в України, навіть ще до свого бізнесу. відповідь вас здивує. тому що а) багато й якісно працював б) отримував від того, скільки заробив грошей. тому й в Україні добре, й в США норм. це не особисте, просто вдалий приклад. до речі, якщо у людини в України за 15 років нічого не склалося - то які шанси, що складеться за кордоном?  я знаю людей, які заробили й млн дол, як відсоток від прибутку від власника - їх мало, але такі люди теж є. до речі, як раз є така позиція, що в України у активних людей більше шансів заробити, бо ще є велика маржа - в Європі та США набагато сильніша конкуренція й норма прибутку значно менша. й я не про корупцію, я саме про людей, які свої гроші заробляють
В західній європі та північній америці абсолютно інший базовий рівень оплати праці. Це просто факт. І навіть вищі податки це не перекривають. Тобто коли Іван стає Джоном, то автоматично його праця починає цінуватись набагато вище. Про норми прибутку - це до власників бізнесу. Для синіх та білих комірців вона не важлива.
це ніхто не заперечує. так ще й рівень медицини зовсім інший. але тому туди й важко потрапити - чи інакше вже всі б жили у Європі чи США. й для Вані, що приїхав, значно складніше отримати все те, що може отримати Джон - це теж треба пам'ятати. не неможливо - а саме складніше.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 768 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:12
Shaman написав:це ніхто не заперечує. так ще й рівень медицини зовсім інший. але тому туди й важко потрапити - чи інакше вже всі б жили у Європі чи США. й для Вані, що приїхав, значно складніше отримати все те, що може отримати Джон - це теж треба пам'ятати. не неможливо - а саме складніше.
Тому для частини населення Україна поточна ситуація представляю once-in-a-lifetime можливість щось змінити. Юридичну чисту з точки зору місцевих законодавств. Частково юридичну чисту з точки зору українського законодавства для чоловіків. Бездоганну чисту з точки жінок.
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:38
Shaman написав: Bolt написав: Shaman написав:дивно, що знайшли - зазвичай чуваки в цеху дуже добре орієнтуються де що по скупкам коштує 
Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.
я ж кажу - в наших станках, що здавали на брухт нічого, що містило дорогоцінні метали, вже не було. якщо згадувати, як вміють п.здити робітники, які 30-40 років пропрацювали на одному заводі, - такі твори вийдуть. а як ви думали люди живуть на офіційну зп? 
Що і як можна замутити, в мене завжди було другим питанням після влаштування на будь-яку роботу, після першого, чи можна змити я з неї в робочий час. На ту тему я теж мемуари можу написати.Особливо про Світоч, де перли всі починаючи від робртяги до дира. Щоб було ясно, я був в цеху де перетирали какао в порошок. Так на тому верстаті на виході де шла фасовка в мішки, стояла вварена трубка з якої вкапала вода в порошок, для збільшення ваги. Куди дівалося зайве какао писати не буду. Ні, його не перли. А підмінювали більш дорожчий продукт, який вже в свою чергу... Скажімо на останній роботі на 7 окладів, прийшлося 2 зліва. Звичайно слабенько, але тим не менше... Не говорячи, що я приїжджав на 10-ту(а часом і пізніше), і втикав десь до 15.00.😎Ну і головною метою було здобути пів року стажу, щоб піти на біржу. Я коли влаштовувався, зразу, як тільки взнав прізвище дира, пробив його через youcontrol., виявилося, що він ще має ФОПа, і ТзОВ з назвою подібною до державної організації в якій він директорствував. Ну і само собою мутив лівак з з'єкономлених матеріалів. Якщо попередня директриса попалась на хабарі з орендарів приміщень, то цей, як він думав, робив хитріше. Раз випадково, принесли рахунок, щоб передати диру, але його не було(тож я випадково його сфоткав) . І там було вказано, що з його ТзОВ тій фірмі, що орендували приміщення, були продані пристосування, в тч стелаж за сорок тис грн.😳І таке робиться повсемісно. Після, цього робити за копійки, якщо знаєш, що начальство гребе лопатою я не можу.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 268 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:55
Bolt написав: Shaman написав: Bolt написав:Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.
я ж кажу - в наших станках, що здавали на брухт нічого, що містило дорогоцінні метали, вже не було. якщо згадувати, як вміють п.здити робітники, які 30-40 років пропрацювали на одному заводі, - такі твори вийдуть. а як ви думали люди живуть на офіційну зп? 
Що і як можна замутити, в мене завжди було другим питанням після влаштування на будь-яку роботу, після першого, чи можна змити я з неї в робочий час. На ту тему я теж мемуари можу написати.Особливо про Світоч, де перли всі починаючи від робртяги до дира. Щоб було ясно, я був в цеху де перетирали какао в порошок. Так на тому верстаті на виході де шла фасовка в мішки, стояла вварена трубка з якої вкапала вода в порошок, для збільшення ваги. Куди дівалося зайве какао писати не буду. Ні, його не перли. А підмінювали більш дорожчий продукт, який вже в свою чергу... Скажімо на останній роботі на 7 окладів, прийшлося 2 зліва. Звичайно слабенько, але тим не менше... Не говорячи, що я приїжджав на 10-ту(а часом і пізніше), і втикав десь до 15.00.  Ну і головною метою було здобути пів року стажу, щоб піти на біржу. Я коли влаштовувався, зразу, як тільки взнав прізвище дира, пробив його через youcontrol., виявилося, що він ще має ФОПа, і ТзОВ з назвою подібною до державної організації в якій він директорствував. Ну і само собою мутив лівак з з'єкономлених матеріалів. Якщо попередня директриса попалась на хабарі з орендарів приміщень, то цей, як він думав, робив хитріше. Раз випадково, принесли рахунок, щоб передати диру, але його не було(тож я випадково його сфоткав) . І там було вказано, що з його ТзОВ тій фірмі, що орендували приміщення, були продані пристосування, в тч стелаж за сорок тис грн.  І таке робиться повсемісно. Після, цього робити за копійки, якщо знаєш, що начальство гребе лопатою я не можу.
Типово совковий підхід, сумно, що це явище і досі не зникло, але воно має бути знищене, і подібні "робітники" або переоцінять цінності, або залишаться і без допомоги по безробіттю і без всього іншого.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:55
Bolt написав: Shaman написав: Bolt написав:Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.
Що і як можна замутити, в мене завжди було другим питанням після влаштування на будь-яку роботу, після першого, чи можна змити я з неї в робочий час. На ту тему я теж мемуари можу написати.Особливо про Світоч, де перли всі починаючи від робртяги до дира. Щоб було ясно, я був в цеху де перетирали какао в порошок. Так на тому верстаті на виході де шла фасовка в мішки, стояла вварена трубка з якої вкапала вода в порошок, для збільшення ваги. Куди дівалося зайве какао писати не буду. Ні, його не перли. А підмінювали більш дорожчий продукт, який вже в свою чергу... Скажімо на останній роботі на 7 окладів, прийшлося 2 зліва. Звичайно слабенько, але тим не менше... Не говорячи, що я приїжджав на 10-ту(а часом і пізніше), і втикав десь до 15.00.😎Ну і головною метою було здобути пів року стажу, щоб піти на біржу. Я коли влаштовувався, зразу, як тільки взнав прізвище дира, пробив його через youcontrol., виявилося, що він ще має ФОПа, і ТзОВ з назвою подібною до державної організації в якій він директорствував. Ну і само собою мутив лівак з з'єкономлених матеріалів. Якщо попередня директриса попалась на хабарі з орендарів приміщень, то цей, як він думав, робив хитріше. Раз випадково, принесли рахунок, щоб передати диру, але його не було(тож я випадково його сфоткав) . І там було вказано, що з його ТзОВ тій фірмі, що орендували приміщення, були продані пристосування, в тч стелаж за сорок тис грн.😳І таке робиться повсемісно. Після, цього робити за копійки, якщо знаєш, що начальство гребе лопатою я не можу.
спочатку це смішно, потім ні. хвалитися ти, що ви пишете - навіть для тролінгу вже занадто. чи ви не розумієте, що саме тому ми й живемо так погано, що багато вважає, що по-іншому не можна. можна, й таких прикладів теж багато. тому краще вже зав'язувати з такими спогадами, краще розповідайте про ремонт у будинку 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 768 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 22:06
Shaman написав:як на мене, якщо людина добрий спеціаліст в своїй справі 800-1000 дол вона отримає (цифри довоєнні). це якщо не йдеш в керівники.
800-1000 можна, якщо ти добрий спеціаліст 2000 - то вже фантастика. Але той спеціаліст в Європі/США за точно таку ж роботу буде отримувати 5+ Саме тому й вигідно українцю бути заробітчанином: повкалувати 5-10 років за нормальну зарплату щоб зібрати певний капітал і вже тоді собі спокійно жити.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Чет 20 кві, 2023 22:08, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 888 раз.
- Подякували: 638 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 20 кві, 2023 22:07
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:як на мене, якщо людина добрий спеціаліст в своїй справі 800-1000 дол вона отримає (цифри довоєнні). це якщо не йдеш в керівники.
800-1000 можна, якщо ти добрий спеціаліст 2000 - то вже фантастика. Але той спеціаліст в Європі/США за точно таку ж роботу буде отримувати 5+
Ніякої фантастики, і більше 2к можна заробляти, і не на керівній посаді
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 20 кві, 2023 22:10
Faceless А можна десь оголошення про такі вакансії, тільки щоб робота була не на іноземні фірми (а то сидячи в Україні, по факту, і я працюю як заробітчанин)
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 888 раз.
- Подякували: 638 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 20 кві, 2023 22:14
Дюрі-бачі написав:Faceless А можна десь оголошення про такі вакансії, тільки щоб робота була не на іноземні фірми (а то сидячи в Україні, по факту, і я працюю як заробітчанин)
Наприклад, в банківській сфері цілком можна заробляти
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-