Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 600601602603604 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 18:59

Bolt писал(а):
  Faceless писал(а):
Залежно від того як і де "пахати" - заробляти в Україні можна цілком непогано. Тоді б і не з'явилося деструктивних висновків, що робота ніби то полягає в змаганні з кидалова

Вже писали вище , що на 70% все залежить від фарту. Тобто не попав відразу у відповідне місце і кар' єра не пішла. Що таке фарт?! На останній роботі на подвір'ї валялась купа брухту. Біля неї знайшов каркас від якогось приладу з роз'зємами РППМ. Короче заніс на скуп 4500 грн(при тому, що чуваки в цеху за такі гроші пів місяці горбатились)

дивно, що знайшли - зазвичай чуваки в цеху дуже добре орієнтуються де що по скупкам коштує :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:15

Дюрі-бачі писал(а):airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.

здесь вроде не форум нищебродов, вас в детстве учили равняться на лучших или худших? понятно что страна бедная, инфляция, долги. Вопрос можно ли с этим как-то справится или надо обязательно драпать. Я точного ответа не знаю, Макс и Коля вроде справлялись, но оба драпанули.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:20

rjkz писал(а):
  Shaman писал(а):
  Shaman писал(а):віднесіть мене до миру Facelessа, який не існує, й не витрачайте на мене час.

я ніде не писав, що в України шоколадно жити. але коли я починаю озвучувати реальні зп, які існували й існують в Україні, то починається істерика. 14-15 т грн для офісного робітника вже мало, хоче 18-20 т грн. для більш продвинутих - вже й 25-30 т грн малувато.

здається, ви себе більше переконуєте, що як гарно, що ви поїхали - на здоров'я. за кордоном теж не так легко, але про негаразди ви мовчите - то таке :D
головне питання - коли ви досягнете зп, що можна брати іпотеку й на скільки років?

ось кейс - на старті по спеціальності (пов'язано з кредитуванням) - мін - 28 т євро. оренда кімнати, навіть не квартири - 1 т євро на місяць. для однієї людини - не питання. для сім'ї - якось так не дуже. й це ще гарно, бо є перспектива, - але більше йде в Макдональдс на погодинку

1. я просто інформую, які є зп. де ви побачили мою оцінку - це мало чи багато? це те, що є.
2. а тут ви поясніть, що мали на увазі, будь-ласка. я вважаю, що співвідношення зп - нерухомість в більшості країн приблизно однакове. тільки в розвинених країнах є іпотека, а в Україні - немає.
3. це Ірландія. що вас здивувало? низька зп? так все, як ви кажете - починає з початку, тільки за своїм профілем. junior, бо погана мова. й до речі, вийти на головні позиції важко, бо це спілкування з клієнтами.

1. По духу Вашего поста, создалось впечатление, что 15 кгрн на старт Вы считаете достойной оплатой офисного работника. Что Вы подразумеваете под "офисным работником"? Это специалист? Или это человек с нулевым опытом? Или обязанности такого специалиста - изнашивать клаву на Финанс.юа в рабочее время с перерывами на кофе-брейк? Я не понимаю. Ибо, если компании нужен квалифицированный персонал, который будет работать и зарабатывать компании деньги,а не "функционировать", то такой человек тоже хочет зарабатывать и его отношение к 15 кгрн как негативное, тоже можно понять. В противном случае, Вы рискуете взять кого-то типа Болта, который будет класть болт на работу и "воровать рабочее время, если больше украсть нечего".
2. Не могу сказать насчет соотношения везде. Мой предшественник на позиции взял в мортгидж дом после 3 лет пребывания в стране и 2 лет на моей нынешней позиции. Дом стоил 360 куе. Мне банк прислал именной оффер (не реклама) на мортгидж год назад. Я не просил. Скажем так, ковид я встретил уже в США, но это было начало. Стандартный мортгидж дается с даунпейментом 20%.
При любой зп мортгидж не дадут ранее чем через 2 года, тк нужны инком такс за 2 последних года. ВОт Вам и соотношение доходов и времени для ипотеки. И это НЙ - самый дорогой город мира на сегодняшний день.
3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан.
Но позволю себе вернуться к тому что знаю сам и тому о чем информирован.
...

1) як на мене класична помилка, через яку на форумі постійні чвари, - у вас склалося враження - помилково склалося. давайте читати те що написано, й не додавати від себе. озвучена цифра 15 т грн - це цифра, яку дають на старті навіть в ІТ без досвіду - це констатація факту. різниця у ІТ тільки в тому, що якщо ти тямиш, то вже через рік досягнеш набагато більшого.

друга помилка, чому у нас різні враження - не всі посади заробляють гроші, є так званий бек-офіс, який займається документами - у США я гадаю теж саме. наприклад, це бухгалтера, економісти, офіс-менеджер, кадровик та інше.

2) по мортиджу мав на увазі наступне - в нас дуже багато прикладів про працюючих руками закордоном - так от касир ні АТБ, ні Biedronka, ні Walmart - на нерухомість не зароблять й позику просто не сплатять - у великих містах точно. якщо хтось заперечує, то давайте цифри - зп, вартість житла й % - зробимо розрахунок й перевіримо. від якої зп можна заробити на нерухомість - можна спробувати оцінити, але зараз - коли нерухомість подорожчала по всьому світу - я ризикну припустити - не більше половини працюючих у будь-якій країни. чи в США в трейлерах більше ніхто не живе? ;)

3) я навів приклад для іншого - що стартові умови для молодого одинокого норм. але якщо в тебе сім'я, то важкувато. а людина на це пішла, що коли підтягне англійську, я гадаю кар'єра значно прискориться, бо досвід є. але знову обмеження - для високих посад потрібно спілкування з клієнтами, а для цього потрібен рівень мови native - що складно, ви ж самі кажете
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:25

vitaliian писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.

здесь вроде не форум нищебродов, вас в детстве учили равняться на лучших или худших? понятно что страна бедная, инфляция, долги. Вопрос можно ли с этим как-то справится или надо обязательно драпать. Я точного ответа не знаю, Макс и Коля вроде справлялись, но оба драпанули.

Кажіть будь-ласка тільки за Колю. Я - у відрядженні.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:33

vitaliian ,

плохая привычка…

….бути настільки примітивним.
Через вказані максимальні терміни просто оголошується новий наказ на відрядження. Звичайна паперова бюрократія. А скільки там перебувати - да скільки потрібно.
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:34

rjkz писал(а):
  Grand Touring писал(а):
rjkz писал(а):3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан.
Шаман со знанием дела говорит. В этом плане Ирландия очень похожа на Киев - работающий на неплохо оплачиваемой работе работник, всю свою зп вынужден отдавать за квартиру или ущемлять себя в жилье. Поэтому Бигор и уехал из Киева.

Значит, Ирландия - не оптимальная страна для темы ветки и при выборе идет лесом.
Почему ее надо приводить в пример и на этом примере делать общие для эмиграции выводы.
В США и Канаде плохо, потому что в Ирландии дорогой рент и низкие зарплаты. :mrgreen:

Ірландія - в моєму випадку є додаткові причини. деякі поїхали до Ірландії, бо це єдина країна в ЄС, де мова - англійська, якою багато хто більш-менш володіє.

я не сперечаюсь з Вами, що США гарна країна, але тому туди ВАЖКО попасти. оця ваша фраза - в кожного свій шлях - ні про що. мої знайомі, що туди поїхали - або грин карт, або батьки оплатили навчання в США, або ІТшники по роботі, або 90 й поїхали люди-вчені, що пов'язані з фізтехом.

в мене ні до війни, ні зараз немає легального способу попасти в США на проживання, тільки як турист (після війни) ;)

в Канаду багато поїхало, там є програми
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:49

Shaman писал(а):
  Bolt писал(а):
  Faceless писал(а):
Залежно від того як і де "пахати" - заробляти в Україні можна цілком непогано. Тоді б і не з'явилося деструктивних висновків, що робота ніби то полягає в змаганні з кидалова

Вже писали вище , що на 70% все залежить від фарту. Тобто не попав відразу у відповідне місце і кар' єра не пішла. Що таке фарт?! На останній роботі на подвір'ї валялась купа брухту. Біля неї знайшов каркас від якогось приладу з роз'зємами РППМ. Короче заніс на скуп 4500 грн(при тому, що чуваки в цеху за такі гроші пів місяці горбатились)

дивно, що знайшли - зазвичай чуваки в цеху дуже добре орієнтуються де що по скупкам коштує :D

Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 19:54

знову можемо перейти в беззмістовну суперечку, скільки в Україні можна заробляти.й головне кожен буде правий - просто різне коло спілкування у людей.

як на мене, якщо людина добрий спеціаліст в своїй справі 800-1000 дол вона отримає (цифри довоєнні). це якщо не йдеш в керівники.

запитайте у rjkz, приблизний рівень його доходів в кращі часи в України, навіть ще до свого бізнесу. відповідь вас здивує. тому що а) багато й якісно працював б) отримував від того, скільки заробив грошей. тому й в Україні добре, й в США норм. це не особисте, просто вдалий приклад.

до речі, якщо у людини в Україні за 15 років нічого не склалося - то які шанси, що складеться за кордоном? ;)

я знаю людей, які заробили й млн дол, як відсоток від прибутку від власника - їх мало, але такі люди теж є.

до речі, як раз є така позиція, що в України у активних людей більше шансів заробити, бо ще є велика маржа - в Європі та США набагато сильніша конкуренція й норма прибутку значно менша.

й я не про корупцію, я саме про людей, які свої гроші заробляють
Последний раз редактировалось Shaman Чт 20 апр, 2023 20:03, всего редактировалось 1 раз.
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 20:00

Bolt писал(а):
  Shaman писал(а):
  Bolt писал(а):Вже писали вище , що на 70% все залежить від фарту. Тобто не попав відразу у відповідне місце і кар' єра не пішла. Що таке фарт?! На останній роботі на подвір'ї валялась купа брухту. Біля неї знайшов каркас від якогось приладу з роз'зємами РППМ. Короче заніс на скуп 4500 грн(при тому, що чуваки в цеху за такі гроші пів місяці горбатились)

Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.

я ж кажу - в наших станках, що здавали на брухт нічого, що містило дорогоцінні метали, вже не було.

якщо згадувати, як вміють п.здити робітники, які 30-40 років пропрацювали на одному заводі, - такі твори вийдуть. а як ви думали люди живуть на офіційну зп? ;)
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 20 апр, 2023 20:02

rjkz писал(а):Вы в республиканском щтате? Там нет медикейда.
ССай, если не ощибаюсь, дают не в Вашем статусе.
Эта бабушка - уже давно гражданка, ее сын когда-то привез по воссоединению

МД всегда синий, это же "либерасты с побережья", а не "кость нации" 8)
Возможно, медикейд нам тоже не положен.
Нас больше беспокоит снятие всех пособий через 2 месяца. Не хочется совсем уже сесть на голову сыну.
Starikan
2

С нами с: 12.10.11
Благодарил (а): 2618 раз.

1
  #<1 ... 600601602603604 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама