|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 20 кві, 2023 19:59
Bolt написав: Faceless написав:Залежно від того як і де "пахати" - заробляти в Україні можна цілком непогано. Тоді б і не з'явилося деструктивних висновків, що робота ніби то полягає в змаганні з кидалова
Вже писали вище , що на 70% все залежить від фарту. Тобто не попав відразу у відповідне місце і кар' єра не пішла. Що таке фарт?! На останній роботі на подвір'ї валялась купа брухту. Біля неї знайшов каркас від якогось приладу з роз'зємами РППМ. Короче заніс на скуп 4500 грн(при тому, що чуваки в цеху за такі гроші пів місяці горбатились)
дивно, що знайшли - зазвичай чуваки в цеху дуже добре орієнтуються де що по скупкам коштує 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 768 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:15
Дюрі-бачі написав:airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.
здесь вроде не форум нищебродов, вас в детстве учили равняться на лучших или худших? понятно что страна бедная, инфляция, долги. Вопрос можно ли с этим как-то справится или надо обязательно драпать. Я точного ответа не знаю, Макс и Коля вроде справлялись, но оба драпанули.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:20
rjkz написав: Shaman написав: Shaman написав:віднесіть мене до миру Facelessа, який не існує, й не витрачайте на мене час. я ніде не писав, що в України шоколадно жити. але коли я починаю озвучувати реальні зп, які існували й існують в Україні, то починається істерика. 14-15 т грн для офісного робітника вже мало, хоче 18-20 т грн. для більш продвинутих - вже й 25-30 т грн малувато.здається, ви себе більше переконуєте, що як гарно, що ви поїхали - на здоров'я. за кордоном теж не так легко, але про негаразди ви мовчите - то таке головне питання - коли ви досягнете зп, що можна брати іпотеку й на скільки років?ось кейс - на старті по спеціальності (пов'язано з кредитуванням) - мін - 28 т євро. оренда кімнати, навіть не квартири - 1 т євро на місяць. для однієї людини - не питання. для сім'ї - якось так не дуже. й це ще гарно, бо є перспектива, - але більше йде в Макдональдс на погодинку
1. я просто інформую, які є зп. де ви побачили мою оцінку - це мало чи багато? це те, що є. 2. а тут ви поясніть, що мали на увазі, будь-ласка. я вважаю, що співвідношення зп - нерухомість в більшості країн приблизно однакове. тільки в розвинених країнах є іпотека, а в Україні - немає. 3. це Ірландія. що вас здивувало? низька зп? так все, як ви кажете - починає з початку, тільки за своїм профілем. junior, бо погана мова. й до речі, вийти на головні позиції важко, бо це спілкування з клієнтами.
1. По духу Вашего поста, создалось впечатление, что 15 кгрн на старт Вы считаете достойной оплатой офисного работника. Что Вы подразумеваете под "офисным работником"? Это специалист? Или это человек с нулевым опытом? Или обязанности такого специалиста - изнашивать клаву на Финанс.юа в рабочее время с перерывами на кофе-брейк? Я не понимаю. Ибо, если компании нужен квалифицированный персонал, который будет работать и зарабатывать компании деньги,а не "функционировать", то такой человек тоже хочет зарабатывать и его отношение к 15 кгрн как негативное, тоже можно понять. В противном случае, Вы рискуете взять кого-то типа Болта, который будет класть болт на работу и "воровать рабочее время, если больше украсть нечего". 2. Не могу сказать насчет соотношения везде. Мой предшественник на позиции взял в мортгидж дом после 3 лет пребывания в стране и 2 лет на моей нынешней позиции. Дом стоил 360 куе. Мне банк прислал именной оффер (не реклама) на мортгидж год назад. Я не просил. Скажем так, ковид я встретил уже в США, но это было начало. Стандартный мортгидж дается с даунпейментом 20%. При любой зп мортгидж не дадут ранее чем через 2 года, тк нужны инком такс за 2 последних года. ВОт Вам и соотношение доходов и времени для ипотеки. И это НЙ - самый дорогой город мира на сегодняшний день. 3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан. Но позволю себе вернуться к тому что знаю сам и тому о чем информирован. ...
1) як на мене класична помилка, через яку на форумі постійні чвари, - у вас склалося враження - помилково склалося. давайте читати те що написано, й не додавати від себе. озвучена цифра 15 т грн - це цифра, яку дають на старті навіть в ІТ без досвіду - це констатація факту. різниця у ІТ тільки в тому, що якщо ти тямиш, то вже через рік досягнеш набагато більшого. друга помилка, чому у нас різні враження - не всі посади заробляють гроші, є так званий бек-офіс, який займається документами - у США я гадаю теж саме. наприклад, це бухгалтера, економісти, офіс-менеджер, кадровик та інше. 2) по мортиджу мав на увазі наступне - в нас дуже багато прикладів про працюючих руками закордоном - так от касир ні АТБ, ні Biedronka, ні Walmart - на нерухомість не зароблять й позику просто не сплатять - у великих містах точно. якщо хтось заперечує, то давайте цифри - зп, вартість житла й % - зробимо розрахунок й перевіримо. від якої зп можна заробити на нерухомість - можна спробувати оцінити, але зараз - коли нерухомість подорожчала по всьому світу - я ризикну припустити - не більше половини працюючих у будь-якій країни. чи в США в трейлерах більше ніхто не живе?  3) я навів приклад для іншого - що стартові умови для молодого одинокого норм. але якщо в тебе сім'я, то важкувато. а людина на це пішла, що коли підтягне англійську, я гадаю кар'єра значно прискориться, бо досвід є. але знову обмеження - для високих посад потрібно спілкування з клієнтами, а для цього потрібен рівень мови native - що складно, ви ж самі кажете
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:25
vitaliian написав: Дюрі-бачі написав:airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.
здесь вроде не форум нищебродов, вас в детстве учили равняться на лучших или худших? понятно что страна бедная, инфляция, долги. Вопрос можно ли с этим как-то справится или надо обязательно драпать. Я точного ответа не знаю, Макс и Коля вроде справлялись, но оба драпанули.
Кажіть будь-ласка тільки за Колю. Я - у відрядженні.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:33
vitaliian , плохая привычка…
….бути настільки примітивним. Через вказані максимальні терміни просто оголошується новий наказ на відрядження. Звичайна паперова бюрократія. А скільки там перебувати - да скільки потрібно.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 400 раз.
- Подякували: 2433 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:34
rjkz написав: Grand Touring написав:rjkz написав:3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан.
Шаман со знанием дела говорит. В этом плане Ирландия очень похожа на Киев - работающий на неплохо оплачиваемой работе работник, всю свою зп вынужден отдавать за квартиру или ущемлять себя в жилье. Поэтому Бигор и уехал из Киева.
Значит, Ирландия - не оптимальная страна для темы ветки и при выборе идет лесом. Почему ее надо приводить в пример и на этом примере делать общие для эмиграции выводы. В США и Канаде плохо, потому что в Ирландии дорогой рент и низкие зарплаты. 
Ірландія - в моєму випадку є додаткові причини. деякі поїхали до Ірландії, бо це єдина країна в ЄС, де мова - англійська, якою багато хто більш-менш володіє. я не сперечаюсь з Вами, що США гарна країна, але тому туди ВАЖКО попасти. оця ваша фраза - в кожного свій шлях - ні про що. мої знайомі, що туди поїхали - або грин карт, або батьки оплатили навчання в США, або ІТшники по роботі, або 90 й поїхали люди-вчені, що пов'язані з фізтехом. в мене ні до війни, ні зараз немає легального способу попасти в США на проживання, тільки як турист (після війни)  в Канаду багато поїхало, там є програми
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:49
Shaman написав: Bolt написав: Faceless написав:Залежно від того як і де "пахати" - заробляти в Україні можна цілком непогано. Тоді б і не з'явилося деструктивних висновків, що робота ніби то полягає в змаганні з кидалова
Вже писали вище , що на 70% все залежить від фарту. Тобто не попав відразу у відповідне місце і кар' єра не пішла. Що таке фарт?! На останній роботі на подвір'ї валялась купа брухту. Біля неї знайшов каркас від якогось приладу з роз'зємами РППМ. Короче заніс на скуп 4500 грн(при тому, що чуваки в цеху за такі гроші пів місяці горбатились)
дивно, що знайшли - зазвичай чуваки в цеху дуже добре орієнтуються де що по скупкам коштує 
Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 268 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 20 кві, 2023 20:54
Дюрі-бачі написав:airmax78 піднімайся, не піднімайся - але на переважній більшості робіт в Україні отримати ЗП хоча б на рівні мінімальної ЗП заробітчанина (1500-2000$) неможливо.
знову можемо перейти в беззмістовну суперечку, скільки в Україні можна заробляти.й головне кожен буде правий - просто різне коло спілкування у людей. як на мене, якщо людина добрий спеціаліст в своїй справі 800-1000 дол вона отримає (цифри довоєнні). це якщо не йдеш в керівники. запитайте у rjkz, приблизний рівень його доходів в кращі часи в України, навіть ще до свого бізнесу. відповідь вас здивує. тому що а) багато й якісно працював б) отримував від того, скільки заробив грошей. тому й в Україні добре, й в США норм. це не особисте, просто вдалий приклад. до речі, якщо у людини в Україні за 15 років нічого не склалося - то які шанси, що складеться за кордоном?  я знаю людей, які заробили й млн дол, як відсоток від прибутку від власника - їх мало, але такі люди теж є. до речі, як раз є така позиція, що в України у активних людей більше шансів заробити, бо ще є велика маржа - в Європі та США набагато сильніша конкуренція й норма прибутку значно менша. й я не про корупцію, я саме про людей, які свої гроші заробляють
Востаннє редагувалось Shaman в Чет 20 кві, 2023 21:03, всього редагувалось 1 раз.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:00
Bolt написав: Shaman написав: Bolt написав:Вже писали вище , що на 70% все залежить від фарту. Тобто не попав відразу у відповідне місце і кар' єра не пішла. Що таке фарт?! На останній роботі на подвір'ї валялась купа брухту. Біля неї знайшов каркас від якогось приладу з роз'зємами РППМ. Короче заніс на скуп 4500 грн(при тому, що чуваки в цеху за такі гроші пів місяці горбатились)
Так весь прикол, шо сам прилад був розкурочений, а плату з позолоченими роз'ємами лишили. (Судячи з того, що перекупи дають приблизно пів ціни золота на радіодеталях, там до 3 грам 999 було. Ще знайшов, блок живлення там КМок загальної групи на пару соток було.
я ж кажу - в наших станках, що здавали на брухт нічого, що містило дорогоцінні метали, вже не було. якщо згадувати, як вміють п.здити робітники, які 30-40 років пропрацювали на одному заводі, - такі твори вийдуть. а як ви думали люди живуть на офіційну зп? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 20 кві, 2023 21:02
rjkz написав:Вы в республиканском щтате? Там нет медикейда. ССай, если не ощибаюсь, дают не в Вашем статусе. Эта бабушка - уже давно гражданка, ее сын когда-то привез по воссоединению
МД всегда синий, это же "либерасты с побережья", а не "кость нации" Возможно, медикейд нам тоже не положен. Нас больше беспокоит снятие всех пособий через 2 месяца. Не хочется совсем уже сесть на голову сыну.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-