Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Faceless написав:Порівняння рівня життя спирається на цифри. Та й тема пішла з того що начебто в Україні не можна заробляти навіть на рівні просто заробітчанина, а це геть неправда
Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі. Чи бухгалтера у Вінниці та бухгалтера у Філаделфії. Працівника складу у Броварах із працівником складу у передмісті Варшави. Ось і все. Які продукти купують, яке житло, який автомобіль можуть собі дозволити, як часто та куди можуть поїхати у відпустку. І т.д.
Меня картина возле почтового отделения поражает - почтальон, который развозит по нашему нейборхуду посылки, приезжает на работу на новеньком белом кроссовере мерседес, другой почтальон предпочитает кью 7. Зарплаты на укрпочте кто-то знает?
rjkz написав:Почитал Вас и никак не пойму - что со мной не так? То что писал Либо - все проглатывали кроме меня. Много понтов, а по сути, одно финансовое решение, основанное на том как намахать американскую систему. Решение оригинальное, надо признать, но не вяжется с понтами и по сути исключает смысл жизни в США.
Хіба я кажу, що з вами щось не так? Мене просто дивує ваша позиція щодо життя в США, тому що вона різко відрізняється від всіх інших, які я чула від знайомих. Ви, наприклад, писали, що 60-річній жінці (яка хотіла емігрувати з України) можна легко влаштуватися на роботу доглядати стареньких. Для мене це був шок. Дивує також те, що ви емігрували у 45+, але не жалієтесь на коштовне медичне обслуговування. При цьому мої одногрупники будучи 25+ називали жахливі цифри щодо стоматології та інших лікарів. В цілому, я мала на увазі це:
Grand Touring написав:Не факт, я со своими тремя тысячами фунтов на руки живу хуже, чем когда был студентом в общаге в Киеве.
rjkz, коли Вас читаєш, то складається враження, що в США ви забезпечені краще, ніж у Києві. При тому, що ваша дружина не працює та двоє дітей теж доходів не приносять. Щодо Libo у мене є досвід приватного спілкування через вайбер. Не можу судити, в яких постах на форумі він збрехав, але впевнена, що він жив і працював у США багато років.
Наши расходы пока на медицину не очень высоки. Но на стоматологию жены потратили уже больше 5 куе. Это навскидку. Может больше. Как-то пришлось делать прививку, которую не покрыла страховая. Заплатил в ближайшей аптеке 73 доллара. Что-то может еще было. Остальное - по страховке. Про то, что 60 летняя женщина может ( и я знаю таких) работать ННА - что Вас удивляет? Может потому что в Украине в 60 лет уже надо чтобы за ней ухаживали? Тут 2 момента -в СЩА в 60 лет большинство людей еще полны жизненных сил. Водитель автобуса знакмый выщел на пенсию в 75 лет, сейчас с женой по району пешком круги наматывает каждый день - не знает куда энергию деть. Мой бывший начальник, предправления, ему сейчас 70+, 3 раза в неделю в 6 утра едет в спортзал заниматься, потом отвозит внуков в школу. Мой бывший лендлорд в прошлом году вышел на пенсию, я с ним поддерживаю отношения, скучает, ездит на рыбалку, пошел в борд в своем доме. 70 лет. Это первое. Второе, повторюсь, ННА - это не сиделка (хотя такие среди них тоже есть), не санитарка. Это - приготовить еду, напомнить про прием лекарств, сходить в магазин, погулять (в доме живет в возрасте женщина - прекрасно ходит, без палочки, без вокера, прямая, обычная походка взрослого человека. С ней за компанию гуляет молодая узбечка (кстати, приезжает к дому на новой Хонде пайлот) - ННА). Сходить вместе к врачу, убрать в квартире, сходить в ландри. Да, бывают тяжелые кейсы, но работы навалом, поэтому ННА сами смотрят кого брать, а кого нет. Не будет подходящих кейсов в одном агентстве - мгновеено перейдут в другое, еще и трансфер-бонус получат. Маленький, долларов 300.
Про проблемы в США...а где их нет? Тоже есть. Со своими справляемся в рабочем порядке. Глобальные решить не можем, но можем их учитывать в своих планах. Как в свое время учли вероятность большой войны. От всего не убежишь, планета круглая. "Скажите, а у вас есть другой глобус?" (из анекдота про еврея в турагентстве).
BIGor написав:Зрозуміло, що центр вилизаний для туристів, а от 15 хв. від Вавелю - це Ви про який ліс? В деяких спальних районах просто швах. Звичайно не всюди, але як пояснити що люди їздять в парк на авто?
Ліс навколо кургана Косцюшки і далі де зоопарк. Я не знаю місця, де б до парку чи лісу чи набережної було би більше 10 хвилин їзди. Це я не рахую якісь маленькі скверики чи так звані парки кишенькові. А на авто їздимо бо це швидше, дешевше та зручніше. Інколи хочеться в якесь нове місце піти та й дитині цікавіше на новому майданчику погратися. Можна з собою якийсь самокат чи ровер взяти, їжу, воду і т.д. Ну і час. У вихідні громадьський транспорт ходить зі збільшеними інтервалами, а у той самий ліс біля зоопарку взагалі там щось їздить раз на годину. Тож доїхати машиною на інший бік міста чи у ліс - 20-30 хвилин, а на автобусах може бути й півтори-дві години.
BIGor написав:Зрозуміло, що центр вилизаний для туристів, а от 15 хв. від Вавелю - це Ви про який ліс? В деяких спальних районах просто швах. Звичайно не всюди, але як пояснити що люди їздять в парк на авто?
Ліс навколо кургана Косцюшки і далі де зоопарк. Я не знаю місця, де б до парку чи лісу чи набережної було би більше 10 хвилин їзди. Це я не рахую якісь маленькі скверики чи так звані парки кишенькові. А на авто їздимо бо це швидше, дешевше та зручніше. Інколи хочеться в якесь нове місце піти та й дитині цікавіше на новому майданчику погратися. Можна з собою якийсь самокат чи ровер взяти, їжу, воду і т.д. Ну і час. У вихідні громадьський транспорт ходить зі збільшеними інтервалами, а у той самий ліс біля зоопарку взагалі там щось їздить раз на годину. Тож доїхати машиною на інший бік міста чи у ліс - 20-30 хвилин, а на автобусах може бути й півтори-дві години.
Ну так до того лісу топати 30 хв. від Вавелю. Оце головний мінус Кракова я вважаю - автомобілецентричність. Тому вибираємо житло з такими умовами - 15 хв пішки до парку, максимум 10 хв до трамвая, 10 хв до великого магазину (лідл, бьєдронка етс), в районі мають бути хоч якісь кафе, ресторанчики ітд. Насправді то і не дуже багато такий районів знайдеться...
Ну так до того лісу топати 30 хв. від Вавелю. Оце головний мінус Кракова я вважаю - автомобілецентричність. Тому вибираємо житло з такими умовами - 15 хв пішки до парку, максимум 10 хв до трамвая, 10 хв до великого магазину (лідл, бьєдронка етс), в районі мають бути хоч якісь кафе, ресторанчики ітд. Насправді то і не дуже багато такий районів знайдеться...
Власне, вимоги як у вас були і в Україні, цікаво, скільки то буде коштувати, коли знайдете кілька варіянтів. Думаю, десь 200к євро за 2к
vitaliian написав:Возможно общечеловеческие ценности к вашей жизни неприменимы.
О як заговорив Віталіан, напевно кожного ранку читає Канта та Гете, і всі свої квартири продав а виручені гроші передав на ЗСУ і пораненим а сам живе в оренді?
BIGor написав:Ну так до того лісу топати 30 хв. від Вавелю. Оце головний мінус Кракова я вважаю - автомобілецентричність. Тому вибираємо житло з такими умовами - 15 хв пішки до парку, максимум 10 хв до трамвая, 10 хв до великого магазину (лідл, бьєдронка етс), в районі мають бути хоч якісь кафе, ресторанчики ітд. Насправді то і не дуже багато такий районів знайдеться...
Власне, вимоги як у вас були і в Україні, цікаво, скільки то буде коштувати, коли знайдете кілька варіянтів. Думаю, десь 200к євро за 2к
Складності добавляє те, що більшість новобудов мають планування просто шлак (а-ля Фана Таун - хто знає) велика кімната з кухонною плитою, маленька спальня, та сумісний санвузол (21 століття на хвилиночку)!