Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Нажаль так багато де будують. Чим східніше та південніше - тим такого більше. Є міста-жахів де просто по-іншому і не будують. Типу Каїру. Нажаль чим країна бідніша, тим менше у людей розуміння, смаку та дісципліни. А можливо і навпаки: чим менше у людей розуміння, смаку та дісципліни - тим країна бідніша.
Не все так погано в Албанії: рекомендую подивитися чергову подорож на мотоциклі киянина, який проїхав на мотоциклі Хонда з десяток країн Європи - серія про Албанію. Неймовірно красива гірська країна - але в кінці він говорить (на 19:45), що скільки не мандрував країнами - але такої забрудненої сміттям країни не зустрічав... https://www.youtube.com/watch?v=AEzQTSrGj6E
А караван іде: позавчора президент країни, який приймає участь у виборах 14 травня, зібрав в Анталії мітинг в 100 000 прихильників. Але вчора було ще цікавіше: в 3-х годинах від Анталії є велике місто Конья - я через нього проїжджаю декілька разів на рік по дорозі в гірськолижний центр Kayseri-Erciyes. На мітингу було 140 000 прихильників. Була дуже довга - я перечитав текст та реально здивувався різнобічним напрямам - промова, та звернув увагу на найцікавіше для України:
- на всесвітній виставці авіаційної техніки в Стамбулі на днях підписано три нові Угоди по поставці безпілотників "Байрактар" в Україну. Деталі не розголошуються - і дуже мудро. - запущено в серійне виробництво танк "Altay" (не має відношення до назви російської місцевості) – перспективний турецький основний бойовий танк. Перший зразок танка було представлено 11 травня 2011 року. «Алтай» має замінити німецькі "Леопард 1", "Леопард 2" і американські M48 і M60, які використовуються нині турецькою армією. Дивись, і в Україну попадуть... - спущено на воду та введено в експлуатацію єдиний в світі корабель - носій безпілотних летальних апаратів - флагман ВМС TCG Anadolu. Такого немає ні в кого в світі! https://www.youtube.com/watch?v=Q5qJx0xkBW0 - вчора вперше вивели національний бойовий літак "п"ятого покоління" KAAN з ангару та здійснили перший запуск. Ех, Україні такі б... хоча б штук 100... https://www.youtube.com/watch?v=AbIHW7MxvgY В минулому році я "випавдково" попав на території найбільшої в Туреччині бази повітряного військового флоту в місті Кайсері та зробив декілька фото... Тут мене помітили та почали до мене бігти військові - я реально сильно злякався, плигнув в авто та тікав швидко, видалив всі фото із смартфона. Реально злякався... - перший у Туреччині надзвуковий реактивний ЛЕГКИЙ БОЙОВИЙ літак HÜRJET злетів, вперше випустивши в повітря ударний вертоліт важкого класу Atak-2. Ех, таких би українським бійцям, теж штук 100... https://www.youtube.com/watch?v=hTK_o4Tq_cU
P.S. Вчора на трасі "Анталія-Конья" було відкрито один з найдовших тунелів в Туреччині - більше 5 км. Спорудження було з 2013 року, скорочує шлях до міста Конья до 2,5 годин у часі замість нинішніх 4-х... В минулу неділю я був перед порталами тунелю - там 2 труби - по 2 полоси в кожному напрямку... Поросятина... ох, поросятина...
flyman Насправді, маємо визнати, що тут Бігор якраз послідовний. Те що в Києві не взяли - давно озвучений аргумент, бюджет не встигав за вартістю бажаного, але ж це не означає, що його не було. Можливо, під 100 куо наскирдували. В Поляндії - не пригадую, щоб Бігор для себе розраховував на іпотеку, тому теж немає протиріччя. Щоправда, думаю, що при еквівалентних забаганках, на які не вистачило в Києві, в Кракові цінник буде х2, і іпотека буде доцільним кроком.
Faceless написав:Щоправда, думаю, що при еквівалентних забаганках, на які не вистачило в Києві, в Кракові цінник буде х2, і іпотека буде доцільним кроком.
Насправді тут дуже мало будують шлаку такого як в Києві. В основному ЖК до 5-7 поверхів з підземним паркінгом, однакові двері, ліфт у паркінг. В Києві це хіба що ЖК Ліпінка (але не знаю чи є там підземні паркінги) або Файна Таун та частина де низька забудова. Тому цінник явно не х2.
Faceless написав:Щоправда, думаю, що при еквівалентних забаганках, на які не вистачило в Києві, в Кракові цінник буде х2, і іпотека буде доцільним кроком.
Насправді тут дуже мало будують шлаку такого як в Києві. В основному ЖК до 5-7 поверхів з підземним паркінгом, однакові двері, ліфт у паркінг. В Києві це хіба що ЖК Ліпінка (але не знаю чи є там підземні паркінги) або Файна Таун та частина де низька забудова. Тому цінник явно не х2.
Ваші забаганки раніше включали ще й наявність парку у пішій доступності і вимоги до планування. І судячи з вашої дискусії з Гастарбайтером свою "квіточку" ви й в Кракові ще не знайшли. А як знайдете, певен, цінник буде добре якщо 200к ойро, як би не 300к. "Шлак" будують майже всюди, але критерій того зовсім не повеховість.
Ваші забаганки раніше включали ще й наявність парку у пішій доступності і вимоги до планування. І судячи з вашої дискусії з Гастарбайтером свою "квіточку" ви й в Кракові ще не знайшли. А як знайдете, певен, цінник буде добре якщо 200к ойро, як би не 300к. "Шлак" будують майже всюди, але критерій того зовсім не повеховість.
Ось перша ліпша об'ява яка попалась під руку - правда трьошка, а не двушка https://www.otodom.pl/pl/oferta/os-avia ... 4hyIQ.html 170 куе. Це що попалося під руку. Трамвай 11 хв, парк 20 хв, бєдронка 9 хв, ТРЦ - 14 хв.
BIGor написав:[quote="5572956:Faceless"] Щоправда, думаю, що при еквівалентних забаганках, на які не вистачило в Києві, в Кракові цінник буде х2, і іпотека буде доцільним кроком.
Ось перша ліпша об'ява яка попалась під руку - правда трьошка, а не двушка https://www.otodom.pl/pl/oferta/os-avia ... 4hyIQ.html 170 куе. Це що попалося під руку. Трамвай 11 хв, парк 20 хв, бєдронка 9 хв, ТРЦ - 14 хв.[/quote]
3к на 61 м2 - відповідно, кімнати крихітні (нажаль, схема без метражу). Як на мене, це площа для невеликої 2к. Вид вікна в вікна. Ремонт дуже на любителя. Подивився на мапу - мабуть, в автора своєрідне розуміння "центральної частини міста". Поки що залишаюся при думці, що з вашим райдером квіточка буде від 200к ойро