Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 695696697698699 ... 2914>
Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 02:03

airmax78 написав:На редкость неприятный типок.

Да, Максим, он - не эстет.
"Свободный художник и холодный философ. Идейный борец за денежные знаки"
(Ильф и Петров "Золотой теленок")
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 11:36

Shaman написав:тому повність брати іпотеку на 30 років -напевне ризиковано, хоча 3% начебто не так багато. якщо є 50% від суми - то вже можна пробувати. я ось так бачу цю ситуацію. я ще не беру увагу ситуацію, коли нерухомість переоцінена

Shaman написав:нерухомість росте в ціні, тому що друкується дуже багато грошей - тому останні 20 років все дорожчає. про тенденцію я чув як раз в 2007 році - від щасливих власників нового житла в кредит. по-справжньому щасливі встигнули погасити кредит до 2014, більшість не встигла. забули, з чого почалася криза 2008 року в США? й це ще не почалася криза в Китаї.

Перша цитата прямо суперечить другій.
Якщо "друкується дуже багато грошей - тому останні 20 років все дорожчає" то брати іпотеку під 3% зовсім не ризиковано. Навіть більше - іпотека під 3% - це надзвичайно вигідний варіант вкладення грошей.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 11:49

Коли мій знайомий в 2007-8 розповідав, що вклався в дві ванбедрум в Кракові на 50 к (за обидві), я думав що нафіг воно мені, як адмініструвати, тощо. Коли жінчин брат п‘ять-шість років тому показував котеджі в приценталлі по 500-600€ я крутив пальцем біля скроні, мовляв нахріна воно тут за такі гроші, це прайс вілли в Марбеллі. Коли влітку 21-го той же брат просив мене купити перший поверх в його блоку, щоб мати прогнозоване сусідство (80 метрова тубедрум з гаражем і огрудком за 160€) я казав, що за ті гроші матиму трьошку в центрі європейської держави Україна з видом на пам‘ятки архітектури, а не це. Зараз нормальний котедж на околиці Кракова без внутрянки метрів на 100-150 коштує 400+, ота 80м тубедрум коштує 250+ (комплекс здався) і знайти важко. І тенденції не райдужні. Типу плато прогнозують до кінця року, далі догори.
Хоча я й далі не розумію ціноутворення польської нерухомості, дивлячись тіктоки про іспанські квартири/котеджі.
З іншого боку добробут поляків росте доволі швидко. Видно і по споживанню (автопарк, велопарк, дозвілля) і по майже щотижневим змінам оточуючої інфраструктури. Днями закінчили ремонт вулички, по якій ледве роз‘їжджались дві автівки. Я був шокований метаморфозою, що відбулась. Власників якимось чином мотивували на розширення проїжджої частини, поставили нові паркани. У нас в Броварах, наприклад, немає настільки задбаного приватного сектору. Жодної вулиці. На моїй ділянки роздали в кінці 80-х, по асвальту немає жодних перспектив і досі.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 12:09

Re: Еміграція, заробітчанство

gonchik74 написав:80м тубедрум коштує 250+ (комплекс здався) і знайти важко.

Купити взагалі не проблема, в нас в околиці дофіга зданих будинків, де тільки половина продана від девелопера. А ще є перекупи, які перепродають без оздоблення і перекупи які ремонтують, і тільки потім перепродають.
Вони ж і розкупають на самому початку всі хороші планування.

Дивився коплекс Мурапола один - короче квартир багато, але вже підземні паркомісця викуплені і комурки локаторські. Короче як вони його будуть продавать - я хз.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 12:15

BIGor написав:
  gonchik74 написав:80м тубедрум коштує 250+ (комплекс здався) і знайти важко.

Купити взагалі не проблема, в нас в околиці дофіга зданих будинків, де тільки половина продана від девелопера. А ще є перекупи, які перепродають без оздоблення і перекупи які ремонтують, і тільки потім перепродають.
Вони ж і розкупають на самому початку всі хороші планування.

Дивився коплекс Мурапола один - короче квартир багато, але вже підземні паркомісця викуплені і комурки локаторські. Короче як вони його будуть продавать - я хз.

Я дивлюсь в конкретній локації, де живе моя родина. Щоб в майбутньому мати менше проблем з адмініструванням, та й зараз зручніше. Тому так. Тут останнє здалось в кінці 21-го. З новим не стартують, вичікують що буде далі. Спілкувався з керівником будівництва, котрий підтвердив мої спостереження.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 12:46

gonchik74 написав:Хоча я й далі не розумію ціноутворення польської нерухомості, дивлячись тіктоки про іспанські квартири/котеджі.
З іншого боку добробут поляків росте доволі швидко.

Сприйняття змінюється з часом. За 4-5 років ціни зросли десь на 30-50%. Зарплати теж. Думаю, що й далі будемо рухатися до рівня трохи нижче Німеччини.
Змінюються райони. Колись водив дружину у район новобудов, де були більш-менш доступні ціни, вона крутила носом: магазинів немає, транспорт далеко, якесь кладовище поруч, бруд, темрява. Зараз там купа будинків, торговий центр, пустили автобус, зробили врешті нормальні тротуари. Ну і ціни, відповідно, туземун. Кожен раз, як їдемо повз, каже, що гарний район :mrgreen:
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 13:27

andrijk777 написав:
  Shaman написав:тому повність брати іпотеку на 30 років -напевне ризиковано, хоча 3% начебто не так багато. якщо є 50% від суми - то вже можна пробувати. я ось так бачу цю ситуацію. я ще не беру увагу ситуацію, коли нерухомість переоцінена

Shaman написав:нерухомість росте в ціні, тому що друкується дуже багато грошей - тому останні 20 років все дорожчає. про тенденцію я чув як раз в 2007 році - від щасливих власників нового житла в кредит. по-справжньому щасливі встигнули погасити кредит до 2014, більшість не встигла. забули, з чого почалася криза 2008 року в США? й це ще не почалася криза в Китаї.

Перша цитата прямо суперечить другій.
Якщо "друкується дуже багато грошей - тому останні 20 років все дорожчає" то брати іпотеку під 3% зовсім не ризиковано. Навіть більше - іпотека під 3% - це надзвичайно вигідний варіант вкладення грошей.

коли нерухомість зростає останні 20 років, то прогнозувати, що наступні 30 років вона буде теж зростати - надто оптимістично. покупці 2007 року в Україні це підтвердять...
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 22:07

Ех, еімграція та заробітчанство...
Оприлюднено рейтинг університетів 2023 за різними критеріями: найвища якість освіти, найдорожче навчання, найкращій за відгуками студентів, БЕЗКОШТОВНЕ навчання...
Подивимося?
https://www.princetonreview.com/college ... eges/lists

Успіхів у навчанні!
Востаннє редагувалось akurt в Вів 16 тра, 2023 08:05, всього редагувалось 3 разів.
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 22:27

Wisznia2021 написав:
  Bolt написав:
  airmax78 написав:На редкость неприятный типок.

Походу напаривает свои курсы по флипингу.

Очень неприятно, когда само-полуграмотное, но пытается кого-то учить, курсы/ тренинги/ марафоны в Ютубе устраивает... Мне его лицо тоже какое-то " кингзкэпитал" напомнило.

Грамотний діло десяте.
Людина знайшла нішу, експлуатує її та ділиться досвідом.

Але ж нюанс.. Для такої роботи треба дійсно бути "сомом з-під коряги" та вміти знайти і переконати потенційного продавця.
finuser521

Подякував: 23 раз.
Подякували: 16 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 16 тра, 2023 16:37

Re: Еміграція, заробітчанство

https://life.liga.net/ru/all/news/shest ... tov-spisok

Единственный украинский ВУЗ вошел в рейтинг на 1467 месте.
Фсе.
В этом году топ-10 мировых университетов выглядит так:
1. Гарвардский университет
2. Массачусетский технологический институт
3. Стэнфордский университет
4. Кембриджский университет
5. Оксфордский университет
6. Принстонский университет
7. Чикагский университет
8. Колумбийский университет
9. Пенсильванский университет
10. Йельский университет

Гарвард занимает первое место в рейтинге университетов 12-й год подряд. Всего в первой десятке 8 американских вузов. Университет Кембриджа в Британии признается лучшим государственным университетом мира 10-й год подряд.

США является наиболее представленной страной в топ-2000 с 332 университетами. Гарвард, Стэнфорд и Массачусетский технологический институт являются наиболее цитируемыми университетами в мире, и все учебные заведения Лиги плюща в этом году вошли в топ-70.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 695696697698699 ... 2914>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти