Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 704705706707708 ... 2917>
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 12:18

Зазвичай про неможливість працювати кажуть істеричні мамині квіточки. Не вживаються в колективі, затравлені, потенційні суїцидники.
Проте навіть для них є робота НЕ в колективі.
Наприклад АН в Ірпені. Є можливість виходити з дому раз на тиждень «на показ» . :D
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2472 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 12:39

Faceless написав:Порція стереотипів, що зумовлена суб'єктивним негативним досвідом, який ви просто екстраполюєте на все навколо.
как вас зацепило, хотя в кого либо персонально я не целился. Форум это обмен мнениями, а не трансляция одних мнений и борьба с другими (методом перехода на личности). Естестественно я говорил за себя. Как ни странно моё окружение разделяет эту точку зрения (про то что работа плохо влияет на качество жизни). Желаю вам другого опыта)
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 13:23

Faceless написав:А от щодо крайностей, і де та сама межа "відповідності доходів витратам" - річ суб'єктивна. Хтось "живе на повну" і спускає роками все до копійки, наприклад, на подорожі, і на виході має голу сраку і нічого за душею, але терабайт фоточок і купу вражень. Інший півжиття поклав, без нормального відпочинку, заробив на житло, але озирнесся - чверть століття промайнуло чередою сірих буднів робота-сон-робота. Хто з них був правіший, хто з них щасливіший - це суто суб'єктивна оцінка, бо в кожного своє мірило цінностей і свої гештальти.

Правильно, Faceless. Також є ощадливість, а є жлобство, які теж кожний розуміє по-своєму. Машинка для стрижки - це ощадливість для rjkz, який утримує двох дітей та непрацюючу жінку + має мало волосся)). Але для одинокого молодого чоловіка, який має виглядати стильно, щоб приваблювати увагу жінок, машинка для стрижки - це жлобство (до речі, хто його буде стригти тою машинкою, якщо він одинокий? Випадкові подружки?)))
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 13:53

Re: Еміграція, заробітчанство

fler написав:
  Faceless написав:А от щодо крайностей, і де та сама межа "відповідності доходів витратам" - річ суб'єктивна. Хтось "живе на повну" і спускає роками все до копійки, наприклад, на подорожі, і на виході має голу сраку і нічого за душею, але терабайт фоточок і купу вражень. Інший півжиття поклав, без нормального відпочинку, заробив на житло, але озирнесся - чверть століття промайнуло чередою сірих буднів робота-сон-робота. Хто з них був правіший, хто з них щасливіший - це суто суб'єктивна оцінка, бо в кожного своє мірило цінностей і свої гештальти.

Правильно, Faceless. Також є ощадливість, а є жлобство, які теж кожний розуміє по-своєму. Машинка для стрижки - це ощадливість для rjkz, який утримує двох дітей та непрацюючу жінку + має мало волосся)). Але для одинокого молодого чоловіка, який має виглядати стильно, щоб приваблювати увагу жінок, машинка для стрижки - це жлобство (до речі, хто його буде стригти тою машинкою, якщо він одинокий? Випадкові подружки?)))
Ох, зовсім офтоп, але щодо машинки я просто знаю наочні приклади:)
Самі себе стрижуть, але то годиться тим, кому ок "просто все під трієчку". Комусь то навіть личить. У мене якийсь час було взагалі довге волосся, і навіть коли перейшов на більш короткий варіянт, то під машинку все одно не те.
П. С. За 40$ в Києві це стрижка+борода+камуфлювання в барбершопі вище середнього рівня. :mrgreen:
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 14:34

Faceless написав:
fler написав:

Ох, зовсім офтоп, але щодо машинки я просто знаю наочні приклади:)
Самі себе стрижуть, але то годиться тим, кому ок "просто все під трієчку". Комусь то навіть личить. У мене якийсь час було взагалі довге волосся, і навіть коли перейшов на більш короткий варіянт, то під машинку все одно не те.
П. С. За 40$ в Києві це стрижка+борода+камуфлювання в барбершопі вище середнього рівня. :mrgreen:

Пан Кличко сам себе стриг на початку ковіду, нічого зазорного в тому немає :)
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 15:07

BIGor написав:
  rjkz написав:Только взяли на 20 долларов в час человека, 2 месяца как из Украины по Ю4Ю, уже юлит, чувствую, готовит лыжи. При этом Инглиш на уровне нескольких десятков слов, грамматики ноль.
До него работал человек, ему со временем платили 22 в час, он жил один, платил за комнату 600 в месяц, перед уходом сказал, что нашел студию за 1100. Проработал 2 года без малого, когда пришел, как-то сказал, что у него осталось за день до первой зарплаты 8 долларов (это была его первая официальная работа, до этого работал нелегально, так как не было разрешения на работу).
Когда увольнялся, я спросил или ему есть на что жить, сказал, что около 6 куе отложил за это время. При этом, у него было 32 часа в неделю. Если-бы у него не было вредных финансовых привычек, то засундучил-бы больше. Очки солнцезащитные 300 долларов, стрижка 2 раза в месяц по 40 долларов, кофе по дороге на работу - 2 доллара, обед в Дели. Съездил на неделю на Аляску, любит рыбачить с катера - 80 долларов в день с человека. Яфон 13 про купил как только тот появился в продаже. У него было 4 рабочих дня в неделю, сначала он еще 2 дня работал в другом месте, потом бросил ту работу и расслаблялся 3 дня в неделю.

Теж бачу що на заході у багатьох людей пагано з фінансовими звичками.
Люди викидають сезонні речі! (касається жінок) максимум віддають за якісь шоколадки в фб групах. Для мене якщо чесно викидування нового одягу (3-6 міс. давності) - дикість. І всі блін типу за екологію.
Те саме про щоденні кави по дорозі. І купа пластику на планеті - і пустий карман.
Набір недорогої кавоварки еспресо (Крупс) + кави (лаваца) - набагато приємніший по смаку та по бюджету. Та і дома краще і затишніше пити каву з власної чашки ніж на вулиці серед бомжів. (це я кажу не за каву в кав'ярні, а каву по дорозі).

Тут зачастую выбрасывают АБСОЛЮТНО новые вещи. Еще с ценниками из магазина, обувь в коробках. Пошли, набрали всего разного и/или разных размеров, что-то не подошло, идти сдавать обратно в магаз лень (в США, если не ошибаюсь, с чеком можно вернуть в течении года, но очереди в магазинах на возврат...как-то стояли в Мейсисе в очереди на сдать минут 40) ну и в гарбидж все это.
Насчет кофе - именно моя ситуация. И Лаваццы полный шкаф разной. Тоже, кстати, вопрос фин привычки. Не в том дело, что могу или не могу себе позволить. Пакет Лаваццы стоит 9.99, но когда сейл, то почему-бы не набрать разной впрок по 5.49?
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 15:16

flyman написав:
  rjkz написав:Есть в Сакраменто блогер Корифан. Тоже создает активы для дохода.
Сначала работал программистом, потом решил, что это не его. За первый год купил 11 юнитов под аренду. Применил очень интересную стратегию повышения качества и стоимости недвижимости.

Що за стратегія? 1К яка відчувається як 3к?

Нет, в Украине работать не будет.
Купил по FHA лону 4-плекс на границе благополучного и неблагополучного (цветного) районов. Эмигрантам зачастую сложно снять жилье - кредит скор, кредитная история, нет еще работы и тд.
Он из евангелистов, начал вновь прибывшим сдавать без всей этой туйни, потом договорился с банком, чтобы перевести этот лон на другую недвигу (так нельзя вообще-то) по этой-же улице. Начал агитировать всех из своей церкви делать так-же . Там у них типа коммуны, помогают друг другу и с ремонтами и со всей остальной фигнй. Начали давать приезжим возможность переночевать пару дней, прежде, чем те найдут жилье, если не у них. В общем, локация становилась все белее и белее, в результате их недвига поперла вверх и район стал приличным.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 15:19

Shaman написав:
  fler написав:
  rjkz написав:До него работал человек, ему со временем платили 22 в час, он жил один, платил за комнату 600 в месяц, перед уходом сказал, что нашел студию за 1100. Проработал 2 года без малого, когда пришел, как-то сказал, что у него осталось за день до первой зарплаты 8 долларов (это была его первая официальная работа, до этого работал нелегально, так как не было разрешения на работу).
Когда увольнялся, я спросил или ему есть на что жить, сказал, что около 6 куе отложил за это время. При этом, у него было 32 часа в неделю. Если-бы у него не было вредных финансовых привычек, то засундучил-бы больше. Очки солнцезащитные 300 долларов, стрижка 2 раза в месяц по 40 долларов, кофе по дороге на работу - 2 доллара, обед в Дели. Съездил на неделю на Аляску, любит рыбачить с катера - 80 долларов в день с человека. Яфон 13 про купил как только тот появился в продаже. У него было 4 рабочих дня в неделю, сначала он еще 2 дня работал в другом месте, потом бросил ту работу и расслаблялся 3 дня в неделю.

Не зрозуміла, що не так з цим працівником? Не бачу поганих фінансових звичок. Натомість, бачу що людина живе життя. Чому він мав відмовляти собі у всьому переліченому? Окуляри за 300 дол. - це норм (напр., в мене за 350 євро). Кава та зачіска - це взагалі дрібниці, no comments. Погано було б, якби він викидав гроші на цигарки, алкоголь, фастфуд і т.п., що шкодить здоров'ю. Або якби в нього була сім'я з дітьми, які "недоїдають" через ті витрати на себе коханого.

спочатку вирішив, що ви "вызываете огонь на себя". потім зрозумів, що питання трохи глибше. й це на фінансовому форумі мають розуміти.

а саме - iphone краще китайця, а мерс краще за ланос - ніхто не заперечує. але головне правило - людина має жити на рівні своїх доходів. тому те, що ви назвали "живе життя" - насправді це понти, на яких заробляють брендові фірми. iphone відразу після випуску - це нонсенс. й окуляри за 300 баксів - теж, якщо це не складна оптика, де лінзи коштують дорожче за оправу. людина працює за мінімум, но пускає пил в очі - класика. спочатку нехай вийде на рівень зп від 100-200 куе, а потім понтується. але не вийде, бо для цього треба працювати 6 днів на тиждень, а не 4.

а з приводу рибалки - був в мене колега, який це полюбляв - інколи їздив рибалити в Норвегію. теж постійно жалівся на низьку зп. але мав ще одну слабкість - годинники. в нього було десь близько десяти вартістю від 5 до 15 куе. теж жив повним життям :D

Собственно, именно об этом.
+1
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 17:43

fler написав:
  Shaman написав:
  fler написав:Не зрозуміла, що не так з цим працівником? Не бачу поганих фінансових звичок. Натомість, бачу що людина живе життя. Чому він мав відмовляти собі у всьому переліченому? Окуляри за 300 дол. - це норм (напр., в мене за 350 євро). Кава та зачіска - це взагалі дрібниці, no comments. Погано було б, якби він викидав гроші на цигарки, алкоголь, фастфуд і т.п., що шкодить здоров'ю. Або якби в нього була сім'я з дітьми, які "недоїдають" через ті витрати на себе коханого.

iphone краще китайця, а мерс краще за ланос - ніхто не заперечує. але головне правило - людина має жити на рівні своїх доходів. тому те, що ви назвали "живе життя" - насправді це понти, на яких заробляють брендові фірми. iphone відразу після випуску - це нонсенс. й окуляри за 300 баксів - теж, якщо це не складна оптика, де лінзи коштують дорожче за оправу. людина працює за мінімум, но пускає пил в очі - класика. спочатку нехай вийде на рівень зп від 100-200 куе, а потім понтується. але не вийде, бо для цього треба працювати 6 днів на тиждень, а не 4.

Знаю багато прикладів, коли людина все життя важко працювала, економила (на одязі, на відпочинку, на їжі тощо), хом'ячила гроші та врешті помирала, не скориставшись цими грошима. Як правило, діти потім проси_рали те нахомячене досить швидко. У мене питання - чи ЖИЛА та людина? Очевидно, ні. Що вона могла пригадати про своє життя, окрім того, як важко працювала та відмовляла собі у всьому?
Тепер про понти. Поясню на власному прикладі. Не купую багато одягу, надаю перевагу якісному, який часто ношу роками (обираю переважно базові речі, які легко комбінувати та вони не виходять з моди). Отже, одяг в основному коштовний, тому що якісний, але речей не багато. Те саме стосується взуття та аксесуарів. Напр., сонцезахисні окуляри за 350 євро: придбала у Парижі ще років за 5 до ковіду, класичні "краплі", брендові (roberto cavalli). Ношу із задоволенням. Ніколи не псувала зір дешевими пластиковими окулярами, тільки скло. (Може тому до цих пір звичайні окуляри мені не потрібні).
Про мій відпочинок. Щорічно поїхати на море - це must have. Крім того, культурно-освітні поїздки за кордон та по Україні. Мені є що пригадати і я вважаю, що витрачені гроші у такий спосіб - це крутіше, ніж на зроблений черговий євроремонт.

Можно вопрос?
Вы на это деньги зарабатываете?
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 18:52

rjkz написав:Можно вопрос?
Вы на это деньги зарабатываете?

Rjkz, бросьте. Никогда не поверю что человек достигший американской мечты не купит супруге солнцезащитные очки с правильной поляризацией за 350€ ))) это для нищебродов скидки в Миланском аэропорту на такое же бывают, но Вы ведь ого-го )))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

#<1 ... 704705706707708 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор