Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 694695696697698 ... 1056>
Повідомлення Додано: Пон 15 тра, 2023 17:29

beee написав:з валютної карти укр.банку можна переказати на картку любого банку за бугром систем Visa і Mastercard (по номеру картки) в еквіваленті 30 тис грн в день і 100 тис в міс.
Іду кидаю в юнивёрсал себе на валютную (долларовую) карту 800 баксов (30 кгрн), ввожу номер польской карты, оно автоматом конвертирует в злотый (кстати по нормальному курсу). комиссия 1% моно и 2% приват.
другие банки не спрашивал

Дивно. Пробували десь 2-3 тижні тому - не проходить транзакція.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 16 тра, 2023 09:49

Цікаві дані про інвестиції іноземців в нерухомість Іспанії...

Дані за 2022 рік: іноземці кинулися купувати житло в Іспанії.
Купівля ними квартир зросла в минулому році на 28,5%, порівняно з тим, що зростання фактів купівлі серед іспанських покупців була вищою тільки на 1,8%.
Кожне п’яте житло, продане в Іспанії у 2022 році, було придбано іноземним покупцем, свідчать дані Генеральної ради нотаріусів Іспанії.
Це найвище зростання угод з іноземцями з 14 років тому, коли ринок нерухомості обвалився під час фінансової кризи.
Тобто кожне п’яте житло, продане у 2022 році, було придбано іноземним покупцем, а в кожному десятому випадку покупець, окрім того, що не мав іспанського громадянства, навіть не проживав у країні на момент покупки.

Пояснення брокерів полягає в тому, що ціни доступніші порівняно з сусідніми країнами, а водночас клімат, море, їжа та гостинність місцевих жителів роблять країну привабливішою.

(за даними https://lupa.bg/)
Востаннє редагувалось akurt в Вів 16 тра, 2023 10:49, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 16 тра, 2023 09:59

Цікаві дані про нерухомість в Болгарії...

Ціни на житло в Болгарії побили рекорд з 2008 року.
За період квітень-червень 2022 року порівняно з ІІ кварталом 2021 року ціни на існуюче житло зросли на 16%, а нове будівництво – на 12,3% у річному обчисленні.
Думка фахівців з нерухомості в Болгарії:
"В нашій країні очікується значне зниження цін на нерухомість, яке стане більш відчутним у другій половині 2023 року. Основною причиною очікуваного невеликого зниження є вже згаданий попит у великих містах, який залишається серйозним, а з іншого боку, болгарська банківська система «перевантажена грошима», і процентні ставки почнуть рости дуже повільно.

Ціни на житло навряд чи значно знизяться у 2023 році, але очікується, що розрив скоротиться на 5–15% порівняно з поточним рівнем. Серед основних факторів – зниження інтересу до об’єктів, які ще будуються (“greenfield”). Мова йде про кооперативи, які ще будуються, і забудовники вже прорахували подорожчання будматеріалів, які також, швидше за все, зазнають зниження.

Ще одна категорія житла, на яку очікується зниження цін, – це житло із завищеною ціною. У випадку з Болгарією мова йде про 15% від загального обсягу угод. Ми всі усвідомлюємо, що ці типи нерухомості коштують не так багато, як їх рекламують, і їх великий обсяг має значний вплив на весь ринок нерухомості. У 2023 році очікується значне зниження попиту на нерухомість, що неминуче призведе до хоча б часткової нормалізації цін на переоцінену нерухомість".

Середня вартість трикімнатної квартири в Софії, наприклад, досягла 170-180 тис. євро, що є своєрідним рекордом і відображає близько 45-відсоткове зростання цін за період з весни 2021 року по весну 2022 року.

Джерело:
https://business.dir.bg/comments/poskap ... 08-g-u-nas
https://www.orb.bg/post/28/analiz_na_pa ... pkQAvD_BwE
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 16 тра, 2023 10:19

Цікаві дані про нерухомість в Туреччині

Інститут статистики Туреччини сьогодні оприлюднив дані про інвестиції іноземців в нерухомість за квітень 2023 року.

1. Загальна ситуація на ринку нерухомості.
У квітні 2023 року в Туреччині було продано 85 652 квартир/будинків.

Продажі житла по всій Туреччині в квітні знизилися на 35,6% в порівнянні з тим же місяцем минулого року і склали 85 652. Стамбул мав найвищу частку продажів квартир - куплено 13 944 квартир (частка від загального ринку 16,3%). За кількістю продажів за Стамбулом йдуть Анкара з 10 000 продажів будинків (11,7% частка) та Ізмір з 4 960 продажів квартир (5,8% частка).

2. Кількість інвестицій в нерухомість іноземцями.
У квітні 2023 іноземцям продано 2 557 квартир/будинків.
Продажі житла іноземцям у квітні скоротилися на 60,3% порівняно з тим же місяцем минулого року.
У квітні частка продажу житла іноземцям у загальному обсязі продажу житла становила 3,0%. Анталія посіла перше місце з продажу будинків іноземцям з продажами 1 024 квартир. За Анталією йдуть Стамбул із 792 продажами квартир і місто Мерсін із 186 продажами будинків відповідно.

3. Розподіл іноземних інвесторів за громадянством.

Сюрпризів немає: невизначеність з подальшим курсом Туреччини після травневих виборів призупинила марш громадян Німеччини, та більш обережно діяли громадяни США та Великої Британії.
Але є і сюрприз: ВПЕРШЕ ЗА ВЕСЬ ЧАС громадяни України вийшли на ТРЕТЄ місце в ТОП-20 інвесторів.
Ще сюрприз: в ТОП-20 увірвались громадяни Норвегії. Не дивуюсь.
Повернулись в ТОП-20 хитрі ізраїльтяни.

Ну що ж, цікавий вид діяльності: інвестиції в нерухомість.
Форум-то Фінансовий - (Фіна́нси (від середньовічно-латинського financia — наявність, дохід) — економічна категорія, що відображає економічні відносини в процесі створення і розподілу фондів грошових коштів) - є матеріали для роздумів...
Бажано не не підставі роздумів дезінформаторів форуму...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 16 тра, 2023 15:08

Якщо діючий президент залишиться на посаді

akurt написав:Ану вставай, чоловіче, третій півень кукуріче!

У "переломні" моменти розвитку тієї чи іншої держави можна отримати профіт або і втратити профіт.
Звісно, нам хочеться отримати або виграти.
14 травня 2023 року дуже важлива світова подія - саме світова - і яка вплине на Україну та українців - вибори президента однієї найпотужніших країн світу за військовим та економічним потенціалом - сусіда України - члена НАТО - регіонального лідера світу - Турецької республіки.

Вибори вже йдуть - дільниці закриються о 17-00 і на ранок понеділка багато чого з"ясується.

Нам з Вами цікаво тільки з точки зору інвестицій.
Спробуємо вгадати.
Варто вгадати: наприклад, в липні 2018 року без видимих причин курс ліра/долар раптом підстрибнув з цифри 4,00 до цифри 7,14 (!).
Ну хтось думав, щоби воно значило, а хтось терміново побіг в обмінник - злив бакси по 6.96 (по 7,14 не встиг) та купив квaртиру 3+1 (4-и кімнатну) замість ціни в (300 000/4)=75 000$ за (300 000-30000)/6,96)=38 793$.
Я в той час був в Україні та не зробив так, як мій приятель з Харкова. А міг би... та й кожен з форумчан зміг би: тоді авіаквитки з Харкова, Львова та Запоріжжя на Стамбул були по 29 доларів в один бік. Із Стамбула на Анталію - по 14 доларів в один бік. Були такі ціни...

Там 30 000 лір був дисконт - продавець продавав вже місяця з 3 та трохи втомився, тому погодився на дисконт відразу в 10 відсотків.
Крім того в ті далекі - 2018 рік - 5 років тому - ціла вічність - ще громадяни Туреччини не любили так долар, як його завжди любили в Україні....

Тепер мої сценарії:
- Якщо діючий президент залишиться на посаді, турецька ліра зазнає ще одного значного знецінення. У довгостроковій перспективі, якщо економічні тенденції та грошово-кредитна політика не зміняться, може статися значне знецінення ліри. З того, що я відчуваю:, курс буде 22 ліри до середини літа, а в кінці року до 24...26 лір за 1 долар.

Для закордонного інвестора - цей добре або дуже добре: все стає для нього дешевше і дешевше.

Наприклад, вчора на зборах мого ОСББ затвердили нову ціни квартплати - замість 150 лір на місяць (в середньому за рік близько 8,82 долари) - буде 180 лір (це прогнозовано від 8 до 7,5 долари США на місяць. Зауважу, що в цю ціну входить буквально вилізане подвір"я, чистісінький підʼїзд, без однієї плямки кабіна ліфта, парковка, чудовий сад з помаранчовими, гранатовими, лимонними та черешневими деревами, хвойники, пальми та 5 місяців на рік - плавальний басейн).
Якщо оце буде саме так, то інвестори - я іх ціла купа - мільйони людей з мішками грошей - подивіться дуже цікаве відео від rjkz на гілці про Еміграцію та заробітчанство - спрямують мішки грошей знову в Туреччину.
Незважаючи на нові проблеми з турецькою економікою та землетруси, діючий президент все ще достатньо популярний, щоб отримати достатню кількість голосів.
Я прогнозую перемогу в 50-55 відсотків. Діючий президент - це стабільність.

- якщо прийде "Кіт в мішку" - 74-и річний приємний на зовнішній вигляд дідусь з незрозумілою Програмою, різнобічними векторами заяв (то він веде перемовини з путіним, то раптом тиждень тому заявив, що всіх росіян треба вигнати сраною мітлою) - ніхто не може спрогнозувати напрямок економічного розвитку і інвестицій. Тим більше, що він ставленик коаліції з 6-ти партій і всім лідерам інших братій твердо пообіцяв високі посади. Лебідь, рак та щука...

Я проаналізував його виступи та прийшов до висновку, що він має якийсь "Магічний напій" - як у відомій опері - та після його скуштування - долар якимось чудом зупиниться на відмітці "15" (!).
Для громадян це добре, бо теоретично популізм зіграє позитивну роль:
- при мінімалці в 8500 лір двірник на вулиці буде отримувати 8500/15=566,666 долара на місяць.
- пенсіонер буде отримувати 5500/15=366,666 долари.
- звичайний працівник готеля або держслужбовець - приблизно 22000/15=1466,666 долари.

Але кожна медаль - навіть шоколадна - має два боки: тоді звичайна квартира 1+1 в пристойному районі буде коштувати не 3 200 000/19,5=164 100 долари США, а 3 200 000/15=213 333 долари США.
А кіло яловичини однозначно буде коштувати дорожче, ніж в Італії або в Ізраїлі...
Вирогідність другого сценарію оцінюю в 45-49,99%.

Перший сценарій є більш позитивним ДЛЯ УКРАЇНИ ТА УКРАЇНЦІВ: стабільність, прогнозованість та добрі особисті відносини між президентами двох країн.

Нагадаю, президент Туреччини був в Україні безпосередньо перед початком великої жахливої війни та намагався підтримати Україну і особистою присутністю, і конкретними - нехай і не самими великим - діями...
Нагадаю також, що Туреччина вже запустила масове виробництво того, чого бракує Україні: власних винищувачів 5-го (!!!) покоління, нового одного з найпотужніших в світі танків (на заміну Леопардам-2), легких бойових літаків нового покоління, єдиних в світі кораблів для безпілотних літальних апаратів. Має великий досвід ведення бойових дій і дуже жалкує за власними загиблими солдатами - на кордоні із підтримуваною росією Сирією - ховають своїх солдатів щодня...

Ну що ж, як в пісні співав один красень: "Подождём, твою мать, подождём..."

P.S. За повідомленнями моїх респондентів вчора міняли "Золотого базару" в Стамбулі продавали долар не дешевше, ніж по 23 ліри за 1 долар.
Офіційний курс: близько 19,50.

І що, якщо "не якщо"?
"Не встає" турецька нерухомість , хоча 3й півень прокукурікав, а в першому турі не зайов, чи "встає", але з допомогою іпотечної "Віагра", при умові що всіх багато а іпотеки мало?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 17 тра, 2023 07:47

Саме Вам, пане флаймане, не варто писати про іпотеку: на жаль, Вам то і не світило, і не світить.
Я Вам вже не один раз писав: хочете кудись інвестуватиі - вивчайте законодавство країн, які вночі наснилися.

1. Якби Ви те вивчили, то знали б, що в різних країнах різна практика надання чи не надання кредитів на нерухомість. Я вже наводив приклади моїх приятелів в Бельгії, в США, у Франції та у Великій Британії. І це реальні приклади, а не голе теоретизування, чим Ви займаєтеся багато років з к.к.д.=0.

2. Мій колишній підлеглий після закінчення фахових курсів у Києві отримав направлення на роботу в Ірландії. Дуже важко там працював - спочатку на зарплатню в 1500 євро, потім на 2000 євро. Через 5 років ОФІЦІЙНОГО працевлаштування, отримав громадянство Ірландці та купив собі квартиру в кредит в Ірландії - здається на 25 років. Виплачує по 800 євро на місяць. З 2000 євро зарплатні виплачувати 800 євро досить важко - тому почав думати, як заробляти більше. Думаючі (є такий процес мозкової діяльності: "думати") - він не писав повну дурню та повні нісенітниці на фінансових форумах - а змінив не тільки місце роботи, а й країну проживання - Ірландію на Бельгію (східна її англомовна частина). Тут вже вийшов на 3500-4000 євро на місяць та взяв в кредит 2-о поверховий будинок тепер в Бельгії. З виплатою за кредит 850 євро на місяць. Цікаво, що один з банків в Бельгії цілий тиждень думав: надати іноземцю кредит, чи не надати. Надав.
Думаючи головОМ, а не ногОМ, здав свою квартиру в Ірландії за 850 євро на місяць та тими грошами сплачує кредит за 2-о поверховий будинок в Бельгії.
Ось що таке іпотека. Хоч я Вам розкажу.

Таким чином, якщо думати головОМ, а не ногОМ, то можна мати станом на сьогодні: 2 нерухомості в двох країнах Європи, гарну високооплачувану роботу (багато зробив для підвищення свого професійного рівня), жінку, привезену не з Філіппін, а з України, та дитину.

3. В Туреччині законодавство дозволяє продавати нерухомість іноземцям в кредит. Механізм такий є, але на практиці банки неохоче кредитують іноземців.
І високі вимоги до ОФІЦІЙНИХ (!) доходів іноземця.
Іноземці роблять простіше: вони не несуть гроші на депозити в гівнобанки, а викопують гроші з попід груші та купують нерухомість для себе, коханого, для родини, коханої, для батьків, коханих.
Купують за наявними грошима в кишені: хтось - як один знайомий киянин - за 34 000 доларів, хтось, як інший знайомий з Харкова - за 45 000 євро, хтось - як я - за 49 000 доларів, хтось, як один моряк з Херсона - за 91 000 євро. По кишені. По можливостям.

4. Забудовник - то бізнесмен. Його задача - проста як турецький помаранч: виконати умову Карли Маркси: "Каждый раз, когда один товар обменивается на другой, к рукам третьего лица прилипает денежный товар. Обращение непрерывно источает из себя денежный пот. Таким образом, сам рыночный процесс представляет собой бесконечное движение стоимости, которое воплощается прежде всего в деньгах".

Для виконання цього Забудовник пропонує закордонному інвестору безвідсоткове розтермінування - як правило, на 18 місяців.

Людина, яка все життя ПРАЦЮВАЛА та щось РОБИЛА (Робота (економіка) — процедура, підпроцес чи завдання, що відбувається протягом певного проміжку часу і має відчутні результати) та чимось ДУМАЛА (це важливо), за цей час вишукує необхідні кошти, вкладає їх та отримує те, чого у вашому житті не вистачає: РЕЗУЛЬТАТ (Результа́т (через фр. résultat від лат. resultatum — «те, що вискочило»), пі́дсумок, ску́ток, вислід — кінцевий наслідок послідовності дій. Можливі результати містять перевагу, незручність, вигоду, збитки, цінність і перемогу.)
Ваші десятки тисяч повідомлень на Фінансовому форумі України теж містяться в переліку вище: незручність та збитки.

Але якщо такого персонажа, як flyman не було б - його треба було створити, можливо колективним розумом: концентарція кумедно-хибних думок та дій.
Тут можна тільки аплодувати. Хочеш знати, як НЕ варто робити в житті, познайомся з флайманом.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 17 тра, 2023 08:19, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 17 тра, 2023 08:06

Розподіл інвесторів в нерухомість Туреччини
(підсумки квітня 2023 року)
Примітка: Панове! Я тут інвестував і саме тому про це і пишу. Хтось інвестував в інших країнах - пишіть, я ж не заважаю. Я пишу про те, до чого сам маю безпосереднє відношення.
Зображення

Що тут цікавого:
- інвестори з України вийшли вперше за останні 10 років на місце 3.
- вперше за весь час я побачив інвесторів з Норвегії. Цьому сприяє відкриття авіарейсів - прямих з Анталії в Осло та Хельсінки. На ринок авіаперевезень зайшли і Norwegian, і Finnair.
- значно скоротили свою активність росіянці.
Тут цікаво...
По-перше, Туреччина прийняла рішучі та ефективні міри проти росіянців: з 26 грудня 2022 року не видає ВНП в країні росіянцям. Зовсім.
По-друге, Туреччина заборонила користуватися на своїх території автівкам російської реєстрації (можна тільки 90 днів з моменту перетину кордону).
Я щодня багато рухаюся на авто по Анталії і не тільки - практично за день не бачу автівок з російськими автономерами.
Штрафмайданчики митниць в різних містах Туреччини забити вщент автівками з номерами РФ. Росіянцю вигідно здати авто на штрафмайданчик митниці - з дня здачі припиняється нарахування карколомних штрафів за використання авто, платить тільки за парковку по 50 лір (близько 3 євро) за 1 добу "зберігання".

По-третє: для російських багатіїв встановлені якісь ще для мене незрозумілі перешкоди в отриманні громадянства через інвестиції (купівля нерухомості на суму, більшу за 400 000 доларів за Актом незалежної експертизи): вчора ми з юристами вивчали цю ситуацію та виявили цікаве: хоча і існує процедура подачі документів на отримання громадянство через інвестиції, але скористатися нею росіянець не може: система отримання "рандеву" на подачу документів відповідає (треба вказувати номер картки ВНП росіянця - вони відразу бачуть, хто це є), що вільних слотів на подачу документів для росіянця немає ні на які дати. Думали, можливо глюк системи - зробили експерименти: вільні слоти є - але тільки в Анкарі.
Ну ось така ситуація...
Комусь в Еквадор пора...
Мені не треба...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 12:50

Money, money, money...

"I work all night, I work all day to pay the bills I have to pay
Ain't it sad?"
(ABBA).

В світі в наші жорсткі часи друкуються міл"ярди грошей - часто нічим не забезпечених...
Працює людина працює, ніби-то щось нахом"ячила - а грошва десь поділася...
Деякі кмітливі люди беруть хабарі. Суми зростають, бо інфляція ж...
Деякі кмітливі люди - як пан Гордон - мудро порахував, що не варто в наш час робити ремонт в квартирі - купив залізобетонний паралелепіпед - продав залізобетонний паралелепіпед - купив комерційну нерухомість на стадії будівництва - почекав завершення - здав в оренду - ремонт робить орендар.
Все просто... Особливо якщо паралелепіпедів куплено не менше трьох... Це я вчора випадково натрапив на його інтерв"ю...

Куди ж вкладають люди гроші ще? Я ж НЕ вкладую в крипту або в юнацькі ночні мрії...
Я - практик, який любить цифри та калькулятор.
Що відбувається на тому ринку нерухомості, де я особисто є інвестором?
(знаю-знаю та відчуваю кожного дня, як декого дратують ті КОНКРЕТНІ цифри, КОНКРЕТНІ ФАКТИ та КОНКРЕТНІ приклади, які я намагаюся аналізувати... Ой і дратують....)

Ну так пишіть про власні вкладення в нерухомість Іспанії, Франції, Монголії, або - зараз стає модним - Малайзії, яка широко відкрила двері для експатів...

Немає конкретних прикладів щось...

1. Згідно з поточними даними Центрального банку Туреччини (CBRT), ціна квадратного метра квартири по всій країні станом на березень 2023 досягла 21 777 TL, а середня ціна квартири площею 100 квадратних метрів зросла до 2 мільйонів 177 тисяч TL.
2 177 000 лір - це станом на березень близько 115 000 доларів США.
На мене весь час лили бруд більше всього тоді, коли я рекомендував вкластися в квартиру за ціною в діапазоні від 34 000 доларів до 54 000 доларів.
Хтось дуже не хотів, щоби учасники форум думали про варіант ефективного вкладення своїх коштів.

2. В найбільшому місті Європи - Стамбулі - станом на березень 2023 ціни на квадратний метр зросли до 33 731 TL, тоді як ціна середньої квартири площею 100 квадратних метрів у цьому місті досягла 3,3 млн TL. Ця сума зростає до 4 мільйонів TL за будинок площею 120 квадратних метрів.
3 300 000 лір - це близько 170 000 доларів США. Це - звертаю увагу - СЕРЕДНЯ ціна.
Оскільки CBRT оперує офіційними даними з Державного кадастрового центра, де фігурують цифри з Актів експертиз квартир, які - як правило - занижені по відношенню до ринкових цін приблизно на 30%, то можете порахувати реальну РИНКОВУ ціну квартир.

3. Згідно з останніми заявками на кредити на житло, 90 відсотків квартир з оціночною вартістю менше 1 мільйона турецьких лір (близько 52 000 доларів) отримують кредити.
В діапазоні з оціночною вартістю квартир від 1 до 2 мільйонів TL - кредити отримують 60-70 відсотків заявників.
В діапазоні з оціночною вартістю квартир від 2 до 5 мільйонів TL - кредити отримують 50-60 відсотків заявників.
Я думаю, банки розуміють, що більш дороге житло хочуть купити більш заможні люди.
Або ви - НЕ заможна людина, йдіть геть!
У Стамбулі банки дають максимум 2 023 860 TL.

4. Проаналізувавши дані, я порахував, що щомісячний платіж, необхідний для кредиту на житло в розмірі 2 мільйонів TL, на суму, що залишилися до сплати, починається щонайменше від 33 000 TL (близько 1 690 доларів) і досягає 72 000 TL (близько 3 700 доларів).
Це досить висока сума для Туреччини, де мінімалка хоч і перевищує мінімалку в Україні, але є недостатньою для купівлі власного житла (8 500 лір).
Зарплатню в 33 000 лір можуть мати власники або орендарі кафе, ріелтори, менеджери великих готелів або працівники сучасних - інколи державних - підприємств. Ну, наприклад, Turktelekom.

5. Дані, оприлюднені позавчора Інститутом статистики Туреччини (я іх розмістив вище), показали зниження продажів квартир і продажів будинків у кредит. Дивного нічого немає: ціни на квартири кусаються...

Джерело даних: https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/en/tcmb+en
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2023 16:34

Купуємо нерухомість в Малайзії!

Як відомо, ця країна оголосила про початок масштабного проєкту - запрошення до себе на прожиття іноземців за пільговими умовами.
Перша вимога: офіційна стала зарплатня в сумі не менше 2 000 доларів на місяць.
Багато хто отримує таку зарплатню офіційно: наприклад, ІТ-ники.

Я зараз веду розмови з людиною із зарплатнею не менше: черговим моряком з моїх приятелів - посада на судні дуже дуже приємна: Electronic Eng.Jr./ Entertainment. Зарплатня 3100$.
Працює на дуже дуже відомого судновласника: (не розголошую).

З ним поговорили про нерухомість в Малайзії: він це питання вивчав більш менш докладно.

1. Орієнтир зарплатні в Малайзії 3000 ринггітів або 660 доларів США.
2. Якщо зарплатня становить 3000 ринггітів на місяць, щомісячна позика за правилами в Малайзії не повинна перевищувати 900 ринггітів.
3. Нормальне житло, на яке дивиться око, може мати ціну продажу 500 000 ринггітів. Це близько 110 000$.
4. При терміні позики 30 років і процентній ставці в Малайзії 4,5% щомісячна позика становить близько 2533 малайзийських ринггітів. Виходячи з ліміту в 900 ринггітів, цей будинок не для того, у кого зарплатня 3000.
5. Зрозуміло, що така людина повинна шукати щось на суму припустимо в 170 000 (37 500 доларів). При терміні позики 30 років і відсотковій ставці 4,5% щомісячна позика становить приблизно 860 малайзийський ринггіт. Це те, що вже можна собі дозволити!
6. Не все просто: спочатку треба перевірити коефіцієнт обслуговування боргу (DSR). Банк використовуватиме це, щоб обчислити, чи має особа право на отримання позики, яку запитує у банка. Крім того, також потрібно перевірити кредитний звіт CCRIS (Центральна інформаційна система кредитної інформації ).
7. В Малайзії є купа необхідних платежів:
- комісія за бронювання нерухомості зазвичай становить 2%-3% від суми кредиту. Скажімо, якщо ця комісія виходить в 5000 ринггітів, ви повинні підготувати гроші тільки готівкою.
- при підписанні договору купівлі-продажу (SPA) необхідно сплатити 10% від суми кредиту.
- "Меморандум" про передачу нерухомості (MoT - гербовий збір за передачу права власності на ваше ім'я): 1% за перші 100 000 ринггітів; 2% за наступні 400 000 ринггітів; та 3% на решту суми.
- юридичні збори за договором купівлі-продажу (SPA): 1% за перші 150 тисяч рингітів та - увага -
7% від решти суми.
- "Штампування" для SPA: зазвичай декілька сотень рінггітів;
- Гербовий збір за кредити: 5% від суми кредиту;
- Юридичні збори за договорами позики: зазвичай декілька сотень рінггітів;
- Комісія за передачу права власності: зазвичай декілька сотень рінггітів.

У зв"яку з відкриттям дверей для експатів у бюджеті на 2023 рік передбачено звільнення від сплати Гербового збору (сплати в розмірі 0%) для будинків/квартир вартістю нижче 500 000 ринггітів.

Що можуть купити учасники форуму?
Ви НЕ зможете купите більш-менше дешеве житло, яке будується за Програмами підтримки громадян - це тільки для громадян країни. Зазвичай ціна таких бюджетних квартир - недорогі - ціною від 150 000 до 400 000 ринггітів, площею близько 1000 квадратних футів (близько 100 кв.м).
400 000 - це близько 89 000 доларів.
Такі квартири є в Паханг, Куала-Тренган, Дангун, Кемаман, Хулу Теренгану, Сетіу, Бесут і Маранг.

Ну а смаколики ближче до цивілізації: Куала-Лумпур, Путраджая та Лабуан. Нерухомість - бюджетна - тільки для громадян - коштує 300 000 ринггітів і нижче.

В довідник інвестора:
- Попит на нерухомість у Малайзії зменшується через зростання цін у четвертому кварталі 2022 року.
- Індекс попиту на продаж (за даними PropertyGuru Malaysia) скоротився на 14,8 відсотка в четвертому кварталі 2022 року, що свідчить про те, що потенційні покупці житла можуть зіткнутися з проблемами доступності або браком впевненості в цінах на нерухомість на поточному ринку.
- синусоїда в нерухомості присутня і в Малайзії: звіт про ринок нерухомості Малайзії (MPMR) за перший квартал 2023 року показує, що ціни на нерухомість почали зростати, незважаючи на зниження попиту з боку покупців.
- для мене неочікуваним було повторення ситуації з нерухомістю в Туреччині: хоча ринок нерухомості спостерігав активність протягом 2022 року, аналітики вважають, що малайзійці все ще обережно приймають важливі рішення про купівлю. Зростання інфляції та вищі витрати на позики зменшують бюджет потенційних покупців, що змушує Забудовників підвищувати ціни, щоб покрити високу вартість інвестицій у нерухомість.

Вдалих інвестицій!
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 13:01

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt написав:Розподіл інвесторів в нерухомість Туреччини
(підсумки квітня 2023 року)
Примітка: Панове! Я тут інвестував і саме тому про це і пишу. Хтось інвестував в інших країнах - пишіть, я ж не заважаю. Я пишу про те, до чого сам маю безпосереднє відношення.

З чим можна Вас і привітати. Оркопабліки пишуть про те, що центробанк Туреччини злив 9 млрд доларів за тиждень. Власне вся ставка була по перемозі Ердогана в першому турі.
І судячи з того, що дефіцит зовнішньої торгівлі Туреччини склав 109 млрд доларів, а покриття імпорту експортом лише 70% я цим оркопаблікам вірю.
https://trendeconomy.ru/data/h2/Turkey? ... ,2012,2011

Власне все відносне "благополуччя" Туреччини у 2022-2023 роках фінансується кредитами, або валютними свопами з росії з єдиною метою утримати у влади Ердогана.

І власне якщо переможе Киличдароглу то він економічні негаразди звалить на Ердогана, то в Ердогана буде лише один механізм утримання у влади - це війна. З ким то вже інше питання...

Перспективи інвестицій в нерухомість у будь-якому випадку такі собі...
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
  #<1 ... 694695696697698 ... 1056>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему