Европа требует от “Газпрома” $17 млрд за недопоставленный газ
Отключение газа странам Европы в попытке «заморозить» клиентов на единственном крупном экспортном рынке может дорого обойтись «Газпрому».
Европейские компании одна за другой к российской газовой монополии иски о взыскании убытков, общая сумма которых по состоянию на май 2023 года могла перевалить за $17 млрд.
В четверг о начале арбитражного разбирательства с “Газпромом” объявила польская Europol Gaz. Компания, управлявшая польским участком трубопровода “Ямал-Европа”, который качал газ из Западной Сибири потребителям в Германии, требует 6 млрд злотых, или $1,45 млрд.
Эта сумма включает просроченные платежи за транспортировку газа на 850 млн злотых и еще 5 млрд злотых “упущенной прибыли”, рассказал министр государственных активов Польши Яцек Сасин.
Иски против “Газпрома” уже подали около 10 компаний. Рекордный - на $12,5 млрд - поступил от немецкой Uniper, покупавшей в России 20 млрд кубометров газа ежегодно.
Будучи крупнейшим импортером российского газа в Германии и одним из инвесторов проекта «Северный поток — 2», Uniper оказалась на грани банкротства и была де-факто национализирована после того, как осталась без ключевого поставщика и была вынуждена закупать топливо по взлетевшим ценам на спотовом рынке. На спасение компании правительство ФРГ потратило 29 млрд евро.
Еще около $1 млрд от «Газпрома» требует RWE - другой немецкий импортер газа, получавший 1 млрд кубометров в год.
Французская Engie потребовала от “Газпрома” около $1,3 млрд с учетом импорта на 2 млрд кубометров в год, оценивал ранее аналитик БКС Рональд Смит.
Итальянская Eni подала иск в мае, не раскрывая его сумму. Однако с учетом объема закупок - около 20 млрд евро - он может исчисляться миллиардами евро, как и у немецких импортеров.
abvertaras написав:Чесно кажучи більше всього хотілося-б побачити подальшу деградацію, гниття і перетворення росії в тумба-юмбу, гіршу за КНДР. І щоб всіх "рускіх" репресували і обмежували по повній програмі їхні-ж царі.
Я вже писав раніше про нафту. За податковим режиом 18-19 років у орків лишалося нафти станом на кінець 2023 року 8,5 млрд. т. або ж на 17 років. Посилання: https://www.vedomosti.ru/business/artic ... tneftegazu Станом на зараз цю оцінку можна ще зменшити, бо є дисконт ціни, санкції на експорт, санкції на обладнаня. Ще одною проблемою є те, що кілька мільйонів чоловіків зайняті війною, а могли б бути зайнятими розбудовою нових родовищ. Так само й економіка підорів зайняти виробництвом газотурбінних двигунів для бойових гелікоптерів, літаків та крилатих ракет, а не для нафтогазових промислів та гелікоптерів, щоб возити вахти. Навіть інфраструктуру Півночі та Сибіру не можна розвивати за рахунок Газпрому бо він теж без грошей. А на той самий проект Восток ойл - дуже великі видатки, там навіть атомні криголами треба будувати. А ще роснефть винна дуже багато грошей китайцям і там все теж розписано десь до 2030 року. Так що у випадку завершення війни на наших умовах та стягнення репарацій грошей на нову війну вже просто не буде. У випадку продовдення війни до 2025 року вони просто не запустять Восток-ойл і їх видубуток нафти впаде до 450 млн. т.
Первый за четыре года прямой рейс Москва — Тбилиси приземлился в аэропорту Шота Руставели
В аэропорту дежурят десятки полицейских, которые не дают пройти в зал прилета участникам акции под лозунгом “Российский корабль не доставит нас в Евросоюз”.
andrijk777 написав:"немного" це скільки? Для когось "немного" це 10 років, для когось 100 років. І ви сильно переоцінюєте можливості і швидкість розвитку ШІ.
І ваше питання звучить прекрасно, але воно є абсолютно незрозумілим для ідеального ШІ. "сделай идеальную гиперзвуковую ракету" - ви 100% одержите питання у відповідь - А що таке "ідеальна"? Наприклад "побудуй мені ідеальний дім" - є незліченна кількість таких домів. Хто вам сказав що "идеальна ракета" це не буде просто ядерна бомба наприклад на 100 Мт., яка вже є в наявності зі всіма "чертежами и программным обеспечением". Чим не ідеальна ракета?
В ідеалі звичайно все складніше, але ШІ зможе на основі моделювання відворювати різні механізми, можливо навіть йому буде зроблене конструкторське бюро, де він зможе все реалізувати, методом проб і помилок виробляти за швидкий час те, на що людина витрачає роки освіти і практики. Фактично зараз все це не потрібне, бо спочатку потрібно досягти технологічної сингулярності ШІ, а це вже питання кількох років - далі йому дадуть потрібні фізичні інтерфеqcи і SkyNet напише на всіх девайсах "hello, world!"
andrijk777 написав:"немного" це скільки? Для когось "немного" це 10 років, для когось 100 років. І ви сильно переоцінюєте можливості і швидкість розвитку ШІ.
І ваше питання звучить прекрасно, але воно є абсолютно незрозумілим для ідеального ШІ. "сделай идеальную гиперзвуковую ракету" - ви 100% одержите питання у відповідь - А що таке "ідеальна"? Наприклад "побудуй мені ідеальний дім" - є незліченна кількість таких домів. Хто вам сказав що "идеальна ракета" це не буде просто ядерна бомба наприклад на 100 Мт., яка вже є в наявності зі всіма "чертежами и программным обеспечением". Чим не ідеальна ракета?
В ідеалі звичайно все складніше, але ШІ зможе на основі моделювання відворювати різні механізми, можливо навіть йому буде зроблене конструкторське бюро, де він зможе все реалізувати, методом проб і помилок виробляти за швидкий час те, на що людина витрачає роки освіти і практики. Фактично зараз все це не потрібне, бо спочатку потрібно досягти технологічної сингулярності ШІ, а це вже питання кількох років - далі йому дадуть потрібні фізичні інтерфеqcи і SkyNet напише на всіх девайсах "hello, world!"
Не зовсім розумію що таке технологічна сингулярність? Взагалі-то вона настала як мінімум в березні 1997 року коли комп обіграв найкращу людину в шахмати. Якщо треба щоб комп повністю замінив людину то я думаю такого не буде і через 100 років.
Не зовсім розумію що таке технологічна сингулярність? Взагалі-то вона настала як мінімум в березні 1997 року коли комп обіграв найкращу людину в шахмати. Якщо треба щоб комп повністю замінив людину то я думаю такого не буде і через 100 років.
Технологічна сингулярність - це коли ШІ зможе робити нові відкриття, або самовдосконалювати власний рівень.
Володимир Зеленський «найближчими днями» планує зустрітися з президентом США Джо Байденом
Президент України Володимир Зеленський «найближчими днями» зустрінеться з президентом США Джо Байденом. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону голова Офісу президента Андрій Єрмак.
«З Байденом президент буде зустрічатися найближчими днями. Я думаю, що в деталях буде проговорювати не тільки це питання (винищувачів – «Главком»), а багато інших», – сказав Єрмак
Голова Офісу президента підтвердив, що українська делегація на чолі з Володимиром Зеленським з Саудівської Аравії вирушить до Японії, де проходить саміт G7.
За словами політика, відсьогодні офіційно можна сказати про створення «коаліції винищувачів».
«Це говорить про те, що Україна дуже швидко матиме все необхідне для того, щоб захистити наше українське небо, міста і наших громадян», – додав Єрмак.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в П'ят 19 тра, 2023 20:29, всього редагувалось 1 раз.
fox767676 написав:Я вважаю що кордони 1991 не наблизять до миру та членства в НАТО, але поки що така точка зору піллається остракізму.
А я вважаю що наблизять. Причому сильно наблизять.
Може й наблизять, але це нереально. В кращому разі буде як з Прибалтикою при совку, коли США не визнавали її приєднання, але реально нічого не вимагали.