fler написав:Зараз в Одесі та Мико набирають, аж гай шумить. Пакують по кілька автобусів на день. Це інформація з перших рук. Є також інфа зі ЗМІ про мобілізацію в Івано-Франківську.
ви ж розумієте якість (в першу чергу моральну) мобілізованих яких пакують в автобуси, які з них будуть штурмовики чи піхота на нулі? Тільки не пишіть що всі вони йдуть заміщати вакантні місця по чистці картоплі на третій лінії Саме зараз у нас найсильніша армія (стосовно людського ресурсу), далі буде гірше. Нерозумію про які багато контрнаступів говорив Данілов (чи хто там) на мою думку багато річна війна можлива тільки в двох варіантах: а) низької інтенсивності АТО-2 (чекаємо краху путінського режиму) б) hi-tech війна яка зведе до мінімуму різні мясні штурми, наступи колонами та інше. Наприклад наша ППО + дальнобійні ракети проти їх ракет+шахедів. Але тоді інфраструктурі буде повна торба Утопія це безкінечна мобілізація і думки що всі можуть воювати (тільки чомусь за 16 місяців ніяк не дойдуть до військомату) і якісно замінити професіоналів та добровольців
Хто слідкує за новинами у світі, бачать, що "дали добро" на "останній шанс" щодо "покращення переговорних позицій". Думаю, що в середині липня буде остаточно зрозуміло.
Ці дискусії поки перебувають на ранній стадії: американські чиновники підкреслюють, що війна ще досить довго залишатиметься "гарячою", а адміністрація Байда планує надати Україні зброю і підтримку, необхідну для витіснення росіян з якомога більшої частини території.
Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена на умовах анонімності сказав, що наразі розглядається низка планів на випадок надзвичайних ситуацій, але ситуація є мінливою, і єдиний упевнений прогноз полягає в тому, що Росія не завоює Україну.
detroytred написав:Ці дискусії поки перебувають на ранній стадії: американські чиновники підкреслюють, що війна ще досить довго залишатиметься "гарячою", а адміністрація Байда планує надати Україні зброю і підтримку, необхідну для витіснення росіян з якомога більшої частини території.
Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена на умовах анонімності сказав, що наразі розглядається низка планів на випадок надзвичайних ситуацій, але ситуація є мінливою, і єдиний упевнений прогноз полягає в тому, що Росія не завоює Україну.
flyman написав:Хто слідкує за новинами у світі, бачать, що "дали добро" на "останній шанс" щодо "покращення переговорних позицій". Думаю, що в середині липня буде остаточно зрозуміло.
Правий prodigy. Якщо згадати бої під Херсоном минулого року. То все почалося десь в наприкінці червня - в липні. Під Високопіллям та перший плацдарм в районі Давидового Броду. Потім були другий плацдарм Андріївка-Лозове та бої біля Високопілля. Ще в серпні орки змогли не зрозуміло навіщо віджати Благодатне. Були ще й наступи з напряму Миколаєва та інші. А посипалися вони лише на початку вересня. А серйозна втрата території орками була на початку жовтня. І так само аналогічно до минулого року, що орки несуть втрати на всіх інших напрямах і втратили можливість на інших напрямах поповнювати резерви. Тобто можливо, що серйозна втрата території орками буде десь біля Бахмуту або в Луганській облассті.
andrijk777 написав:Тупіка можливо і немає, але були деякі сподівання(в мене) на бліцкриг. Тобто прорив фронту і вихід в тил. Тактика "розм'ягчити ворога" - це на роки і з великими жертвами. Якщо так, то я б краще вривався в Бєлгородську/Курську області по-серйозному. А якщо опору не буде - то йти дальше на Москву. Нажаль цього не буде по причині домовленостей/шантажу "деяких посадових осіб".
Глибокі прориви великими силами малоймовірні в звязку з певною перевагою ворога в повітрі і значним мінуванням території. По цій же причині йти на Москву всерйоз складно - тут вже нам доведеться берегти свої комунікації від ДРГ. Аналогічно малоймовірно наступ на Ростов через Бєлгород з оточенням донбаського угрупування. ІМХО, найбільш ймовірний варіант - це поступове витискання ворога на південь. При витисненні на 5-10 км, до основної лінії укріплень, вийдемо на честкове накриття Хаймарсами траси М14, що значно ускладнить ситуацію для росіян. Тоді на осінь можливий херсонський варіант...
trololo написав:в 2014 не стояло питання виживання держави, хоча втрати і людей і майна були величезні.
в смысле не стояло? то что мы устояли - не значит что не было угрозы распада. вам напомнить количество псевдо республик организовывающихся? вам напомнить Дебальцево во время которого подписали минск-2? вам напомнить планы на новососию? мда... на сколько же коротка память у людей.
я все прекрасно памятаю, ризик був, але мінімальний, оскільки росіяни тоді використовували свої збройні сили доволі обмежено. і захопленння дебальцево із спробою закхоплення києва, порівнювати недоречно.
trololo написав:в 2014 не стояло питання виживання держави, хоча втрати і людей і майна були величезні.
Стояло і навіть гостріше ніж зараз по причині того що ми були абсолютно не готові + абсолютно не готові були і наші "друзі", які самі просили нас "не дьоргатись" під час захоплення Криму. Нас тоді спасло тільки одне - небажання(сцикливість) путіна взяти усю Україну.
ну так і я про те. пуйхло на той момент не ставив задачу повного знищення України, тому і ризики були зовсім інші.
andrijk777 написав:Тактика "розм'ягчити ворога" - це на роки і з великими жертвами. Якщо так, то я б краще вривався в Бєлгородську/Курську області по-серйозному. А якщо опору не буде - то йти дальше на Москву. Нажаль цього не буде по причині домовленостей/шантажу "деяких посадових осіб".
Маршали диванних військ - це так мило
Маршали реальних військ радили нам йти на шашлики перед війною. Мені якби все-рівно, я під бомби не попав, але в Маріуполі було не солодко. А втікти з Маріуполя можна було без проблем, якби люди хоча б трішки слухали таких "Маршалів диванних військ" як я. Ви слухайте "маршалів реальних військ" а я послухаю усіх по-трошки.
Стояло і навіть гостріше ніж зараз по причині того що ми були абсолютно не готові + абсолютно не готові були і наші "друзі", які самі просили нас "не дьоргатись" під час захоплення Криму. Нас тоді спасло тільки одне - небажання(сцикливість) путіна взяти усю Україну.
ну так і я про те. пуйхло на той момент не ставив задачу повного знищення України, тому і ризики були зовсім інші.
А якби одного прекрасного дня в 2014 пуйло проснувся і поставив задачу? Реально це? 100% реально. Тому дивна у вас логіка. Не ставив задачу - значить ризиків не було. А поставив в 2022 - то "з'явилися" ризики. Ні! Ризики - це є ймовірність тієї чи іншої ситуації. Ризики в 2014 були вищі, тому що ймовірність захоплення всієї України в 2014 була значно вища ніж в 2022.