|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 20 чер, 2023 18:54
BIGor написав: gonchik74 написав: Shaman написав:дійсно, що мали на увазі? те що людина, якщо бачить порушення закону, сигналізує в поліцію? й вважає правильним, що порушника наказали? так це типовий європеєць. й нам до цього треба дійти
А в чому порушення, власне кажучи? Ну от наприклад, я дав гроші доньці, що навчається за кордоном. Ковід/війна, мало що ще нас чекає. В банку, де вона має рахунок фізичних кас просто немає. Пару разів записувалась на зустріч з менеджером - теж глухо. Ходила, тикала в банкомат. Згодом запитали, що до чого. Пояснила. Наче питань не лишилось, але хто знає, як воно буде, коли вирішить тратити суттєвіші суми, ніж просто на життя.
Ви же самі по легенді живете закордоном.
Ну капець викриття))) Ми в різних закордонах. Я в Вашому, а вона в більш закорднонному. Давав ще коли в Україні жив.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 чер, 2023 19:31
gonchik74 написав: Shaman написав:дійсно, що мали на увазі? те що людина, якщо бачить порушення закону, сигналізує в поліцію? й вважає правильним, що порушника наказали? так це типовий європеєць. й нам до цього треба дійти
А в чому порушення, власне кажучи? Ну от наприклад, я дав гроші доньці, що навчається за кордоном. Ковід/війна, мало що ще нас чекає. В банку, де вона має рахунок фізичних кас просто немає. Пару разів записувалась на зустріч з менеджером - теж глухо. Ходила, тикала в банкомат. Згодом запитали, що до чого. Пояснила. Наче питань не лишилось, але хто знає, як воно буде, коли вирішить тратити суттєвіші суми, ніж просто на життя.
те, що ви описуєте - начебто немає порушень. а насправді, просто є правила сплати податків - треба дивитись - гроші від батьків без податків або з податками (а якщо з-за кордону) - як в вашому випадку. й все - роби за законом. або сам вивчай правила, або є навчені люди. ви ж розумієте, що питання в іншому. набагато більше випадків - людина вивезла умовно 50 тис євро - але сіла на соціал - це порушення. там же чітко прописано обмеження на соціал - кількість грошей, навіть вартість машини. тих, хто повернеться з еміграції, напевне нічого й не помітять. а ті, що спробують залишитись - рано чи пізно запитають - звідки гроші. але це основа добробуту розвинених країн - хочеш якісно жити - плати податки. а в нас навіть ІТ ще до цього до кінця не звикло - тобто гроші зароблені чесно, а от з податками - біда час, час й час. й дядя/тьотя з податкової 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1642 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 20 чер, 2023 19:33
Прохожий написав: slonomag написав: wild.tomcat написав:скільки пафосу можете щось сказати про законність свого виїзду з україни минулаго року?
Уже писал. Вполне законно выехал. Без взяток военкомам, ВЛК, больными родственниками и тд. Не считаю что кто-то остался в обиде (ни я, ни Украина).
"в командировку"? "инвалид"? или "выехал законно-не вернулся незаконно"?
через прикородонні пункти перепуску всі виїджають законно. просто не всі повертаються зразу. дехто у липні, дехто після дощику в четвер
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 20 чер, 2023 20:46
stm написав: rjkz написав:Швейцария - не в ЕС.
Я тоже так думала, но оказалось что я могла ездить по биометрике как в Италию так и Швейцарию без визы по 90/180
Тем не менее, Швейцария - не член ЕС, на нее не распространяются законодательные ограничения ЕС, она может их поддерживать или нет. Я был удивлен, но один химический компонент, используемый в Германии, не может производиться по законодательным ограничениям в ЕС, поэтому он производится в Швейцарии. То же самое с происхождением денег. Традиционно, Щвейцария - это Мекка для беглого капитала, где не спрашивают где, когда и каким образом он получен.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8663 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Вів 20 чер, 2023 20:47
Shaman написав:ви ж розумієте, що питання в іншому. набагато більше випадків - людина вивезла умовно 50 тис євро - але сіла на соціал - це порушення. там же чітко прописано обмеження на соціал - кількість грошей, навіть вартість машини.
Цікавий факт на цю тему: наші люди в Канаді можуть отримати пільговий проїзний квиток на всі види транспорту на місяць (за 37 - здається - доларів замість здається 120, цифри називаю по пам"яті) та картку знижок на 75% для відвідування всіх музеїв та інших закладів. Раніше такі приємні речі видавали майже миттєво - в одній з соціальних установ треба було швидко та легко отримати так званий " Лист від соціального чиновника" ( я так розумію, що він підтверджував, що з України прибув на життя повний злидень) та на його підставі отримати мішок смаколиків. Але тепер такі прохання РЕТЕЛЬНО та дуже довго - по три тижня - перевіряються - не знаю точно як - і вже є численні випадки відмов: хитрі канадці вже можуть дізнатися хто, та що, та де, та скільки має. Можливо, просто перевіряють, скільки грошей задекларував в аеропорту в момент в"їзду. Там цікава система, я такої ніде не зустрічав: стоять в аеропорту автомати, де іноземець заповнює анкету та вказує, скільки бабулєтів та нахом"яченого бабла завозить (немає обмежень), роблять фото фейса, роздруковує автомат Митну декларацію - і з нею вже підходять до прикордонника. Можливо, обсяг бабулєтів та бабла беруть дуже просто з цієї бази даних.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1452 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 20 чер, 2023 21:03
Shaman написав: те що людина, якщо бачить порушення закону, сигналізує в поліцію? й вважає правильним, що порушника наказали? так це типовий європеєць. й нам до цього треба дійти
Ты уже дошел. Своей фразой а з приводу визнання помилок - ви принципово не визнаєте. щось здається, це така особливість російськомовних
Если бы ты сказал это в Штатах, скажем, по поводу мексиканцев, уже сел бы, нацик.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 20 чер, 2023 21:37
akurt написав:Цікавий факт на цю тему: наші люди в Канаді можуть отримати пільговий проїзний квиток на всі види транспорту на місяць (за 37 - здається - доларів замість здається 120, цифри називаю по пам"яті) та картку знижок на 75% для відвідування всіх музеїв та інших закладів.
В Польщі навпаки, ньюкамери платять х2 за проїздні від місцевих (які мають карту краківянина). Щоб платити менше - треба проробити рік і подати декларацію. Або купити хату.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1463 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 20 чер, 2023 22:04
Starikan написав: Shaman написав: те що людина, якщо бачить порушення закону, сигналізує в поліцію? й вважає правильним, що порушника наказали? так це типовий європеєць. й нам до цього треба дійти
Ты уже дошел. Своей фразой а з приводу визнання помилок - ви принципово не визнаєте. щось здається, це така особливість російськомовних
Если бы ты сказал это в Штатах, скажем, по поводу мексиканцев, уже сел бы, нацик.
попустись... второй раз предлагаю обосновать свои наезды на меня. поскольку не обоснуешь, то язык попридержи по поводу последней фразы - а что в ней не так? ты забыл, что у нас война и что три четверти населения Раши не признают преступлений своей страны? хоть ты им кол на голове теши. так что извини в настоящее время русский и брехло - это уже скоро станет нарицательным. подтверди, что образованный человек должен уметь общаться и извиниться, когда был не прав. я же досточно вежливо ответил? большинство форумчан уже напихали бы...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1642 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Сер 21 чер, 2023 04:38
Додамо гілці патріотизму, позитиву й позлимо Максима:
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8663 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Сер 21 чер, 2023 05:41
Shaman Ты своим разумом даже не можешь понять, что "русский" и "русскоязычный", а также "русский" (национальность) и "россиянин" (гражданство) - разные понятия, и своими высказываниями оскорбляешь русскоязычную и русскую (по родителям) часть населения Украины и сеешь межнациональную вражду, за которую в принципе должен был бы ответить по УК. Как и все твои единомышленники на форуме: будивельник, сергей_срывкин и другая "почетная" компания, занятая буллингом ЛАДа. Украину пытаются уничтожить далеко не только "русские", а и ассимилировавшиеся в империи украинцы, и тувинцы-буряты-башкиры, и другие "россияне". Но я почти уверен, что здравый смысл - единственное, чего в Украине не хватает уже много лет - всё же победит и фарионщина сгинет.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-