Я свою думку з приводу можливості навести лад (регуляторам привести діяльність посадовців, підприємців, громадян, організацій до більш-менш приємливого рівня функціонування. Тобто щоб не було отаких занадтих випадків і безконтрольної діяльності) давно виказав: - коли дійсно виникла бажання, то зробили майже неможливе: прибрали всіх продавців цигарок на кожному куті; всілякі казіно, букмекерів; з залізниці зробили лялечку. До того ж дуже швидко.
А отакі заходи, як у посиланнях, є процесом заради самого процесу. Начебто боряться-боряться (до того ж ні з того ніж чого раптом починають. Наче тільки вчора ці побори існують), а принциповий результат мізер.
Цигарки, залізниця, казіно теж потроху повернулися в напрямку старого рівня. Але тоді - коли зникло реальне бажання регулятора, управлінців.
Ні я по темі военкора. Чи могла дружина военкора вирішити в Одесі проблеми іспанських зернотрейдерів? Звісно, чисто теоритично.
Ничего не понятно, но очень интересно (с) Голос Дроздова: давайте не будем им мешать, а просто понаблюдаем )))
Там неважливо хто стоїть. Відбувається об'єктивний неминучий процес підпорядкування фактично добробату державі.
Деякі загальні принципи однакові у всіх... Головне, що вчасно. Під час розгортання нашого контрнаступу. Гадаю, що наші це прорахували.
Наврядчи сильно вплине, але прищімить трохи точно. Дрібниця, але приємно.
"Мы - донские казаки! Чистых кровей, без подмесу! Наше дело - рубить... Нам все равно, кого рубить, лишь бы рубить. Так я говорю, Мелехов? " М. Шолохов
На текущий момент весь профит из ситуации - это сбитые три вертушки (2 постановщика помех и один ударный) и десяток-другой личного состава. Маловато. Надо хорошая бойня. Лучше на въезде в Москву.
Имхо на ситуацию на фронте существенно не повлияет, он не посыплется от этого.
В дальнесрочной перспективе силовой или несиловой приход к власти Пригожина(а вдруг?) для Украины скорее благо, чем зло. (ИМХО, конечно) Этого интересуют деньги, а не земли. А деньги он сейчас берет из Африки. В Украине только расходы.
Востаннє редагувалось Hotab в Суб 24 чер, 2023 09:49, всього редагувалось 2 разів.
По загальному. Позицію футболіста займе футболіст. Позицію токаря займе токар. А позицію корупціонера займе корупціонер. чудо, звичайно, буває, але рідко і ним потрібно скористатись.
Беремо корупцію в медицині. Типова страховка в Києві починається від 50 тис. Оформили страховку і ніякої корупції.
5 трлн. грн. на рік, в сучасних цінах, і страхові компанії переконають всіх разом і кожного окремо, що корупції немає. Це і є европейский шлях. Залишилось тільки гроші заробити.
detroytred написав:Я свою думку з приводу можливості навести лад (регуляторам привести діяльність посадовців, підприємців, громадян, організацій до більш-менш приємливого рівня функціонування. Тобто щоб не було отаких занадтих випадків і безконтрольної діяльності) давно виказав: - коли дійсно виникла бажання, то зробили майже неможливе: прибрали всіх продавців цигарок на кожному куті; всілякі казіно, букмекерів; з залізниці зробили лялечку. До того ж дуже швидко.
Приклад який чудово демострує ваше нерозуміння економічних процесів.. Розганяння бабок з сигаретами чи бомжів з залізниці - це приклад наведення формального зовнішнього порядку...на який витрачено коштів більше ніж отримано в результаті наведення цього порядку... Найтихіше і найбільший порядок - на цвинтарі...
Насправді , прикладами наведення економічного ладу - є якраз те що для вас ужась-ужась... Наприклад Закон про кооперацію , який одним махом перевів спекулянтів(кримінальна частина суспільства) у підприємців(рушійна сила реформ в будь-якому суспільстві) Закон про заборону пожежному інспектору перевіряти торгову точку у випадку наявності в цієї точки страхового полісу від пожежі... Закон про обовязкову автоцивілку( уявляєте скільки даїшників втратили корупційні можливості)
Тобто Можна звичайно продовжувати ... Але є одна загальна межа, яка ділить погані і хороші закони
Закон який зменшує кількість обмежень і збільшує поле дозволів є прогресивнішим Закон який збільшує обмеження - є регресивним.. Від цього і відштовхуйтесь.
ПС Тільки не треба зараз приводити приклад військових обмежень а - армія в порівнянні з цивільним суспільством завжди була на порядок більше обмежена в розрізі громадянських прав б - війна це саме по собі виключення з правил нормальності
Hotab написав:На текущий момент весь профит из ситуации - это сбитые три вертушки (2 постановщика помех и один ударный) и десяток-другой личного состава. Маловато. Надо хорошая бойня. Лучше на въезде в Москву. Имхо на ситуацию на фронте существенно не повлияет, он не посыплется от этого.
В дальнесрочной перспективе силовой или несиловой приход к власти Пригожина(а вдруг?) для Украины скорее благо, чем зло. (ИМХО, конечно) Этого интересуют деньги, а не земли. А деньги он сейчас берет из Африки. В Украине только расходы.
ХЗ кто он такой и что ему надо. А что если это прецедент?
Будівельник *чи бомжів з залізниці* -- ось на цій основі й побудований...))
Те, що результату можна досягти не прямим впливом регулятора, а впливом через змінення умов -- я не те, що хоч колись заперечував, а навпаки -- підтримую саме цей шлях.
Ще кращий результат досягається комбінацією цих двох принципово різних шляхів. В США суворе покарання за несплату податків чомусь не бажають прибирати й замінювати на інший інструмент (косвеного впливу).
Дійсно набридли... Вам головне ж проспівали: "Приклад який чудово демострує ваше нерозуміння економічних процесів..", "Насправді , прикладами наведення економічного ладу - є якраз те що для вас ужась-ужась..."
Зі стелі... Надали б хоч раз мої твердження, де я принипово саме за оці методи примусу або про моє ужасть-ужасть від ринкових інструментів --- то б ніяких питань. А так зі стелі приписуєте все, що забажалося. Мені потім спростовуй. Цікаво, що капець, постійно одне і теж саме.
Востаннє редагувалось detroytred в Суб 24 чер, 2023 10:03, всього редагувалось 2 разів.
Прогнозую (як я би планував це все) зараз спробу армії РФ точково знищити Пригожина. Або якась високоточна ракета (військові генерали армії РФ поряд це абсолютно не проблема, спишуть) , або кріт який давно поряд з ним знаходиться, отримає команду на ліквідацію.