Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 911912913914915 ... 2916>
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 21:37

akurt написав:
  Shaman написав:радий за хлопця - багатий дядько в США. після університету відразу 20 куо на місяць - а кажуть, що капітализм такий хижий - а тут майже комунізм. :D
rjkz, я так гадаю діти після закінчення коледжу теж не менше 10 куо одразу? :lol:

Хороші слова, пане Shaman! Крім того, нагадаю, що згаданий хлопець - емігрант, який прибув з Індії. А дядько дійсно молодець. Чим займається - не питав, не знаю. Знаю, що вони з Богом забутої "дєрєвні". На скільки мені відомо єдине, що він знав на момент прибуття в США - це мова. Індійці всі її знають.
Почекаємо, що напише на ваше запитання пан rjkz.

я тут в Україні теж знаю про одного дядька, правда з Пакистану. й як його племінники приїхали сюди та стали доларовими мільйонерами - історія майже така, як у вас. 8)
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 21:39

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:
  Faceless написав:
  Shaman написав:в нашій країни мортидж - це по більшості фікція чи ярмо пожиттєво

Яка смілива заява. Цілковита неправда, насправді
  Shaman написав:в США до недавнього часу це був працюючий інструмент

І шо, вже не працює?
  Shaman написав:страховка (саме цікаве) - в нас немає такої статті витрат, навіщо?

У когось немає, у когось - є. Ніколи не чули про медичне страхування?
  rjkz написав:Есть очень много американских семей, которые живут от чека до чека при очень некислых доходах и есть много семей, имеющие не такие уж и кучерявые доходы, но скирдующие несколько куе в месяц.

Найсмішніше, що можна замінити "американських" на "українських"

давайте обговоримо, скільки загалом ви сплатите грошей при кредиті на 10-20 років під 15-20%? й чим це відрізняється від ставки 5% річних.

коли я кажу, що не зовсім працює, маю на увазі, що вартість житла значно зросла за останні роки - дякуючи друку грошей. тобто наразі немає нормального співвідношення зп-вартість житла ні в Україні, ні в США.

медичне страхування, як у США - коли платять багато людей й чималі суми - такої система в нас ще й близько немає. й скільки ця страховка покриває - ви знаєте багато людей, які платять за страхову в куо?

З кредитами в гривні треба враховувати, по-перше, те, що сама гривня досить швидко знецінюється. Житло в гривні навіть в кризу дорожчає.

По друге, нащо рахувати з 15-20%,якщо іпотека, принаймні останні роки, була куди дешевше.

В Україні не платять за страховку в куо, бо в нас оплата в гривні, хоча орієнтовно звісно можна оцінити в куо. Десь від 2000 дол екв на рік цілком нормальна страховка
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 21:48

Faceless написав:
Shaman написав:давайте обговоримо, скільки загалом ви сплатите грошей при кредиті на 10-20 років під 15-20%? й чим це відрізняється від ставки 5% річних.

коли я кажу, що не зовсім працює, маю на увазі, що вартість житла значно зросла за останні роки - дякуючи друку грошей. тобто наразі немає нормального співвідношення зп-вартість житла ні в Україні, ні в США.

медичне страхування, як у США - коли платять багато людей й чималі суми - такої система в нас ще й близько немає. й скільки ця страховка покриває - ви знаєте багато людей, які платять за страхову в куо?

З кредитами в гривні треба враховувати, по-перше, те, що сама гривня досить швидко знецінюється. Житло в гривні навіть в кризу дорожчає.

По друге, нащо рахувати з 15-20%,якщо іпотека, принаймні останні роки, була куди дешевше.

В Україні не платять за страховку в куо, бо в нас оплата в гривні, хоча орієнтовно звісно можна оцінити в куо. Десь від 2000 дол екв на рік цілком нормальна страховка

житло може й дорожчає, але переплати це не відміняє. зп ж не індексуються так швидко.

добре, скільки зараз іпотека? як тільки ми перейдемо на цифри, щоб купити квартиру за 200 куо, потрібна така зп, що навіть мій мільйон на рік (в який ніхто не вірить) не потягне :D (мій мається на увазі що я таку суму назвав, але переважна більшість не згодні)

те ж саме й страхування - таку суму в нас платять забезпечені люди. а в США - це стандартний набір працюючою людини
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 21:49

Shaman написав:
  rjkz написав:...
Эту неделю провел в НДж, в гостях семьи той знакомой, которая 20+ лет работает в финансовой компании.
Напомню, когда-то она работала продавщицей в киевском универмаге.
Тут была дошла до финдиректора финансовой компании, потом захотела более спокойной жизни и "спустилась" на должность контролера финотдела.
Ее сын года 2 назад купил в мортгидж дом за 700 куе, в свои 30 он поменял больше машин, чем я за всю жизнь. Только за то время, что мы тут у него уже 3-я тесла. Дом, несмотря на кризис на рилэстейтмаркете, за это время "сделал" +150 куе. По причине того, что это очень дорогой каунти, селятся обеспеченные люди. Собственно в этом доме мы и провели эту неделю - он живет один. 3 спальни, 3 санузла, кухня...метров может 50, ливинг рум, кабинет.
Их я-бы отнес к среднему среднему классу. Или чуть выше среднего.
ЧЕрез дорогу от его дома начинается другой городок, там только праперти такс начинается от 25 куе в год.
25 куе в год, каждый год - налог только за то, что ты владеещь недвижимостью, на которую заработал деньги и заплатил к этому времени с этого налоги! Налог на налоги!
С его слов, там в основном живут люди с семизначными цифрами годовых доходов.
И при этом они работают.
Но чтобы это было, когда-то либо они либо их предки приехали в США (все кроме индейцев сюда ПОНАЕХАЛИ) и работали на простой работе.

як вам подобається цей приклад - з продавця до фіндира. але якщо людина в 18 років працювала продавцем - то це не значить, що вона не стала б фіндіром наприклад в СКМ ;). я в студенські роки теж вантажником інколи працював - але я ж не кажу, що з вантажника доріс до фіндіра :D

а ці приклади в 30 років мортідж на 700 куо, 3та тесла - це або мамині гроші, або ви ще щось не кажете. або людина бездумно витрачає гроші, не думаючи про майбутне.

й взагалі, в США не прийнято обговорювати, хто скільки заробляє - чи не так?

Не, не "мамины гроши".
В 2014 году у него был, кажется лохус, его мама сказала, что хочет с ними жить - она рада, кушать - пожалуйста. Страховка у нее на всю семью, дети до 26 лет.
Но расходы на машину, развлечения и бизнес - сам.
Сейчас ее дочь закончила первый курс стейт юниверсити, подрабатывает в пиццерии, чтобы оплачивать кроссовер Мазда и связанные расходы.
Сколько он зарабатывает - я не знаю.
Что было-бы останься она в Украине - никому не известно. "История не имеет сослагательного наклонения" (с).
Насчет неразумных расходов - у меня не сложилось мнение что он ведет финансово неграмотный образ жизни.
Из того что могу таки отметить - большие расходы на еду, большинство которой идет в мусор. Также он не ест, то, что приготовлено не сегодня, поэтому часто питается вне дома. Хотя сам умеет обалденно готовить. Стейк на гриле и запеченная картошка в соусе были изумительны. Но уже на следующий день он это не ел, пришлось нам справляться, чтобы не выбрасывать :oops: .
Первую теслу он продал в момент, когда подскочили цены на машины, в результате, она ему обошлась в 100 долларов в месяц владения. Вторая тесла вообще обошлась в ноль - продал за сколько купил. Учитывая, что расходы на электричество для машины - около 100 долларов в месяц (это у его мамы, допускаю, что у него не больше), то выглядит финансово грамотным. У меня только один вопрос - как он умудряется так покупать и продавать? Кроссовки он покупает по 60 долларов, при цене в 180, сразу берет несколько пар - убивает их на баскетболе каждую неделю.
Говорил, что есть ресурс, который отслеживает все товары и сейлы, и раз-два в год через него можно взять что угодно с большим дисконтом. Надо будет взять линк.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 21:55

Faceless написав:
  rjkz написав:Ну, тут надо внимательно посмотреть на саму Калифорнию, на ее расходы на маргиналов. Не удивительно, что не все владельцы бизнесов, и не только, хотят оплачивать популизм властей штата.

Вони настільки загралися в "некримінальний мінімум" (крадіжка товарів на суму нижче певного порогу навіть не розглядається, і на це закривають очі. Таке явище насправді є багато де) що торгові мережі почали скорочувати там присутність.

Да, это вообще бред.
ЧТо-то около 940 долларов.
Представляю себе картину, чувак вытаскивает бумажник у прохожего, отлистывает 940 долларов, догоняет, отдает со словами "Остальное - завтра".
Разрешили марихуану. Рассматривают вариант, что может "тяжелые" наркотики не такие уж и тяжелые.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 22:01

Сибарит написав:
  Shaman написав:а ці приклади в 30 років мортідж на 700 куо, 3та тесла - це або мамині гроші, або ви ще щось не кажете. або людина бездумно витрачає гроші, не думаючи про майбутне.

й взагалі, в США не прийнято обговорювати, хто скільки заробляє - чи не так?

Прежде всего, в США не принято обсуждать, как человек тратит заработанные деньги :)
Заработал - достоин уважения. А выбор образа жизни - личное дело.
Убежденность в необходимости копить на будущее - это следствие нашей неуверенности в завтрашнем дне. В США с этим попроще. Есть профессия, есть набор страховок, есть пенсионный фонд - этого достаточно. К тому же ипотека (ничего, что я в нашей терминологии?) там скорее инвестиция, а не расходы.

И еще одна маленькая деталь. Придя в себя после иммиграции и став на ноги, даже наши люди многие начинают понимать, что всех денег не заработаешь, умеряют аппетиты и начинают искать баланс между работой и личной жизнью. Ленивые американцы пытаются искать этот баланс с самого начала.

Это, кстати, один из аргументов, почему ньюкамеры быстро "становятся на ноги".
Готовы работать много и качественно. ЧЕм выгодно отличаются от многих американцев. Но в то-же время, со временем, растет счет в банке и несколько снижается мотивация, а снизу подпирают новые ньюкамеры, что мотивирует переезжать в более спокойные регионы, где ньюкамеров не так много, чтобы была меньше конкуренция на рынке труда.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 22:12

Shaman написав:
  akurt написав:Пан Shaman! Добре, що не подавилися.
А люди рахують і гроші, і напруженість роботи і не хочуть продавати 3 години свого молодого красивого життя за безцінь.
Крім того, вміння рахувати гроші привчає до:
- вміння віддавати борги; особливо родичам;
- вчасно гасити кредити;
- вчасно сплачувати в ОСББ платежі;
- оплачувати комунальні послуги.
Не всім дано.
Ну і головне результат: ви де зараз працюєте, якщо працюєте?
A хлопцеві 27 років - живе в San Diego та працює в Apple.
Повчите якось його рахувати гроші.
Я з боку подивлюсь. З цікавості.

так й я про теж - навіщо продавати 3 години свого життя за зекономлений бензин ;)

радий за хлопця - багатий дядько в США. після університету відразу 20 куо на місяць - а кажуть, що капітализм такий хижий - а тут майже комунізм. :D

rjkz, я так гадаю діти після закінчення коледжу теж не менше 10 куо одразу? :lol:

Мои? ННе знаю, еще рано об этом говорить.
Кто знает что будет через 10+лет?
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 22:15

Shaman написав:
  akurt написав:
  Shaman написав:радий за хлопця - багатий дядько в США. після університету відразу 20 куо на місяць - а кажуть, що капітализм такий хижий - а тут майже комунізм. :D

Хороші слова, пане Shaman! Крім того, нагадаю, що згаданий хлопець - емігрант, який прибув з Індії. А дядько дійсно молодець. Чим займається - не питав, не знаю. Знаю, що вони з Богом забутої "дєрєвні". На скільки мені відомо єдине, що він знав на момент прибуття в США - це мова. Індійці всі її знають.
Почекаємо, що напише на ваше запитання пан rjkz.

я тут в Україні теж знаю про одного дядька, правда з Пакистану. й як його племінники приїхали сюди та стали доларовими мільйонерами - історія майже така, як у вас. 8)

Захур?
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 22:23

Присмотрел себе недвигу. Главное никакого овонблока. Решил купить. Но курс лека опять укрепился до 93 за доллар🤦‍♂️Придётся повременить.
https://youtube.com/shorts/pd7RV8VCkFc?feature=share
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 23:12

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Я в том числе потому и не продавал ничего в Киеве, чтобы не было соблазнов и был пендель.

а може, "якщо не складеться, то щоб було куди вернутися і жити на пасивний дохід з оренди"?
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 911912913914915 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему