Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
hume написав:Меня всегда интересовало доплачивают ли дворникам, чтоб собирать весь этот мусор и везти в бак.
у нас в осбб это входит в обязанности. причем на его пути лабиринт из напаркованных авто. но мимо кассы никто мусор не кидает, недавно кинули окурок, по камерам сразу же нашли кто.
Вчера на набережно-крещатиковской прямо посреди дороги лежал огромный мусорный пакет из бака, который похоже выпал из мусоровоза. Я так подозреваю никто его не убрал и его растянуло ветром. И более чем уверен, что никто камеры не подымал и мусорящих мусорщиков не искал и разъяснительной работы не проводил. Про открытые решетки ливневок и новый мем от самого лучшего мэра думаю все тоже знают. Потому в Киеве по прежнему будут сносить исторические памятники архитектуры, на каждом освободившемся пятачке в центре будут лепить нахалстрои (привет Бродскому на Крещатике) и свечки, которые будут вешать на старую инфраструктуру. Ну и мэр конечно не при чем, потому что у него полномочий нема, а политическую волю уйти в отставку крепко сжали в кулак коррупционные потоки от безумной плеяды КП. Так что да - буквально при нашей жизни к нам поедут туристы - смотреть на сталкеровские реалии в центре Европы.
cherchiltank написав:В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)
пару лет назад уборщица сказала что хочет зарплату 8кгрн. все конечно возмутились, да как она смеет такие огромные суммы требовать с бедных жильцов, управитель предложил жильцам внести свои кандидатуры (включая себя лично) и чат приутих. Пришлось согласиться на её условия.
Більшість навіть не розуміє що з тих 5000 грн зарплати осбб ще платить єсв, пдфо та військовий збір - а половина взагалі вважає що домоуправитель повинен отримувати 10 тисяч зарплатні - і то багато, а так да - бажаючих серед мешканців працювати в осбб нема)
cherchiltank написав:В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)
пару лет назад уборщица сказала что хочет зарплату 8кгрн. все конечно возмутились, да как она смеет такие огромные суммы требовать с бедных жильцов, управитель предложил жильцам внести свои кандидатуры (включая себя лично) и чат приутих. Пришлось согласиться на её условия.
в моєму осбб зарплата двірника 16000 грн... він ще прибирає будинок 25 поверха, один під'їзд і квіти доглядає біля дому. тариф по квартирі 10 грн/м
Востаннє редагувалось Slon_Nosov в Сер 12 лип, 2023 09:29, всього редагувалось 1 раз.
rjkz написав:Тогда мы только начнем, но я не в курсе сколько сейчас коммуналка за АППС-М, оплачивают арендаторы, даже находясь все это время в забугорье (выехали за неделю до начала войны). Итак, с чего начнем? Может с того, сколько стоит в Украине отопление
Опалення в мене виходило 20-25 доларів. Далі, все що ви перераховували - дезинсекція, дератизація, прибирання - те, що має входити в роботи з утримання будинку, разом утриманням сміттєпроводів і поточними ремонтами. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.
Це напевно в новобуді? В мене в 2к радянської побудови виходило опалення 100-120 дол. приблизно. Але комунальні в Україні - це дуже дивна штука, багато дотацій і неринкових тарифів, тому і збитки https://forbes.ua/news/garpok-pishov-su ... 2023-14683
«ГарПок» пішов судом на «Енергоатом». Forbes дізнався деталі позову на 32,5 млрд грн
Faceless написав:. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.
Faceless написав:. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.
шара у меня 8,80 за метр
Можу помилятися, я не слідкував за муніципальними тарифами, але навіть якщо вдвічі більше - за 10 баксів всі ті роботи виконати просто неможливо. І тут все одно, скільки з 600 баксів у НЙ з'їдають податки.
шара у меня 8,80 за метр
Можу помилятися, я не слідкував за муніципальними тарифами, але навіть якщо вдвічі більше - за 10 баксів всі ті роботи виконати просто неможливо. І тут все одно, скільки з 600 баксів у НЙ з'їдають податки.
vitaliiangel написав:[ фонд оплаты труда 80% затратной части осбб
Поэтому маленькие дома типа хрущей, девятиэтажек, и свечек панелек на пару подъездов типа бас не могут адекватно отчислять на осбб, мало жилой площади, либо нужно устанавливать тариф несоизмеримый с качеством жилья.
vitaliiangel написав:[ фонд оплаты труда 80% затратной части осбб
Поэтому маленькие дома типа хрущей, девятиэтажек, и свечек панелек на пару подъездов типа бас не могут адекватно отчислять на осбб, мало жилой площади, либо нужно устанавливать тариф несоизмеримый с качеством жилья.
Саме тому підʼїзди в таких домах виглядають як бомжарні, а вибите вікно можуть не міняти а задєлать фанєркой, про систему опалення та водопостачання в будинку я промовчу, а ремонт даху напевно ляже на міський бюджет
hume написав:Поэтому маленькие дома типа хрущей, девятиэтажек, и свечек панелек на пару подъездов типа бас не могут адекватно отчислять на осбб, мало жилой площади, либо нужно устанавливать тариф несоизмеримый с качеством жилья.
Саме тому підʼїзди в таких домах виглядають як бомжарні, а вибите вікно можуть не міняти а задєлать фанєркой, про систему опалення та водопостачання в будинку я промовчу, а ремонт даху напевно ляже на міський бюджет
ремонт даху - ляже на жителів останнього поверху, знав такі випадки, у людей квартири заливало, а гроші на ремонт не виділялись