Житлово-комунальне господарство в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 2829303132 ... 52>
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:19

vitaliiangel написав:
  hume написав:Меня всегда интересовало доплачивают ли дворникам, чтоб собирать весь этот мусор и везти в бак.
у нас в осбб это входит в обязанности. причем на его пути лабиринт из напаркованных авто. но мимо кассы никто мусор не кидает, недавно кинули окурок, по камерам сразу же нашли кто.

Вчера на набережно-крещатиковской прямо посреди дороги лежал огромный мусорный пакет из бака, который похоже выпал из мусоровоза. Я так подозреваю никто его не убрал и его растянуло ветром. И более чем уверен, что никто камеры не подымал и мусорящих мусорщиков не искал и разъяснительной работы не проводил.
Про открытые решетки ливневок и новый мем от самого лучшего мэра думаю все тоже знают. Потому в Киеве по прежнему будут сносить исторические памятники архитектуры, на каждом освободившемся пятачке в центре будут лепить нахалстрои (привет Бродскому на Крещатике) и свечки, которые будут вешать на старую инфраструктуру. Ну и мэр конечно не при чем, потому что у него полномочий нема, а политическую волю уйти в отставку крепко сжали в кулак коррупционные потоки от безумной плеяды КП.
Так что да - буквально при нашей жизни к нам поедут туристы - смотреть на сталкеровские реалии в центре Европы.
striped

Подякував: 3622 раз.
Подякували: 733 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:21

vitaliiangel написав:
  cherchiltank написав:В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)

пару лет назад уборщица сказала что хочет зарплату 8кгрн. все конечно возмутились, да как она смеет такие огромные суммы требовать с бедных жильцов, управитель предложил жильцам внести свои кандидатуры (включая себя лично) и чат приутих. Пришлось согласиться на её условия.

Більшість навіть не розуміє що з тих 5000 грн зарплати осбб ще платить єсв, пдфо та військовий збір - а половина взагалі вважає що домоуправитель повинен отримувати 10 тисяч зарплатні - і то багато, а так да - бажаючих серед мешканців працювати в осбб нема)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:24

vitaliiangel написав:
  cherchiltank написав:В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)

пару лет назад уборщица сказала что хочет зарплату 8кгрн. все конечно возмутились, да как она смеет такие огромные суммы требовать с бедных жильцов, управитель предложил жильцам внести свои кандидатуры (включая себя лично) и чат приутих. Пришлось согласиться на её условия.

в моєму осбб зарплата двірника 16000 грн... він ще прибирає будинок 25 поверха, один під'їзд і квіти доглядає біля дому.
тариф по квартирі 10 грн/м
Востаннє редагувалось Slon_Nosov в Сер 12 лип, 2023 09:29, всього редагувалось 1 раз.
Slon_Nosov

Подякував: 1084 раз.
Подякували: 717 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:29

Faceless написав:
rjkz написав:Тогда мы только начнем, но я не в курсе сколько сейчас коммуналка за АППС-М, оплачивают арендаторы, даже находясь все это время в забугорье (выехали за неделю до начала войны).
Итак, с чего начнем?
Может с того, сколько стоит в Украине отопление

Опалення в мене виходило 20-25 доларів.
Далі, все що ви перераховували - дезинсекція, дератизація, прибирання - те, що має входити в роботи з утримання будинку, разом утриманням сміттєпроводів і поточними ремонтами. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.

Це напевно в новобуді? В мене в 2к радянської побудови виходило опалення 100-120 дол. приблизно. Але комунальні в Україні - це дуже дивна штука, багато дотацій і неринкових тарифів, тому і збитки
https://forbes.ua/news/garpok-pishov-su ... 2023-14683
«ГарПок» пішов судом на «Енергоатом». Forbes дізнався деталі позову на 32,5 млрд грн
майже ярд доларів...
BIGor

Подякував: 1453 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:44

Faceless написав:. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.
шара у меня 8,80 за метр
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:49

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

vitaliiangel написав:
  Faceless написав:. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.
шара у меня 8,80 за метр
Можу помилятися, я не слідкував за муніципальними тарифами, але навіть якщо вдвічі більше - за 10 баксів всі ті роботи виконати просто неможливо. І тут все одно, скільки з 600 баксів у НЙ з'їдають податки.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:54

Faceless написав:
vitaliiangel написав:
шара у меня 8,80 за метр
Можу помилятися, я не слідкував за муніципальними тарифами, але навіть якщо вдвічі більше - за 10 баксів всі ті роботи виконати просто неможливо. І тут все одно, скільки з 600 баксів у НЙ з'їдають податки.

фонд оплаты труда 80% затратной части осбб
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 10:42

vitaliiangel написав:[

Поэтому маленькие дома типа хрущей, девятиэтажек, и свечек панелек на пару подъездов типа бас не могут адекватно отчислять на осбб, мало жилой площади, либо нужно устанавливать тариф несоизмеримый с качеством жилья.
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 10:46

hume написав:
  vitaliiangel написав:[

Поэтому маленькие дома типа хрущей, девятиэтажек, и свечек панелек на пару подъездов типа бас не могут адекватно отчислять на осбб, мало жилой площади, либо нужно устанавливать тариф несоизмеримый с качеством жилья.

Саме тому підʼїзди в таких домах виглядають як бомжарні, а вибите вікно можуть не міняти а задєлать фанєркой, про систему опалення та водопостачання в будинку я промовчу, а ремонт даху напевно ляже на міський бюджет
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 10:56

cherchiltank написав:
  hume написав:Поэтому маленькие дома типа хрущей, девятиэтажек, и свечек панелек на пару подъездов типа бас не могут адекватно отчислять на осбб, мало жилой площади, либо нужно устанавливать тариф несоизмеримый с качеством жилья.

Саме тому підʼїзди в таких домах виглядають як бомжарні, а вибите вікно можуть не міняти а задєлать фанєркой, про систему опалення та водопостачання в будинку я промовчу, а ремонт даху напевно ляже на міський бюджет

ремонт даху - ляже на жителів останнього поверху, знав такі випадки, у людей квартири заливало, а гроші на ремонт не виділялись
Феодал

Подякував: 26 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 2829303132 ... 52>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей