Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
BIGor написав:Коли відбувається таке драматичне падіння як зараз - однозначно вигідніше (і менш ризикованіше) пересидіти в оренді.
когда вы покупаете свою квартиру, для себя вы фиксируете точку входа "раз и навсегда".
Когда арендуете (с намерением это делать 5-10-20 лет) вы фиксируете цену аренды максимум на год. Точка входа получается плавающая.
Через 5-10лет аренда возможно сделает х2 а ваш доход вырастет на 40% или вообще упадёт (и такое бывает). И быстро забетонироваться не выйдет, поскольку растёт аренда, с ней растёт доходность, соответственно растёт и цена квартиры. Это взаимосвязанные величины
на падающем рынке выгоднее арендовать, с оговоркой что ваш доход падает медленнее ставки аренды. На растущем выгоднее жить в своём. Потому что кроме роста аренды растёт и цена актива.
Рынок не может всё время расти или падать. За текущим падением тоже будет рост.
Украине даже на фоне депопуляции на одного человека приходится всего 22 м2 жилой площади.
Крім дефіциту житла треба ще і гроші тим, кому воно треба. В Африці живуть впʼятьох в будці з лози , обмазаною глиною. Там є дефіцит? Угу. Але мало хто купує цегляне, бо нема за що.
Це не значить, що неможливо запропонувати. У кого є гроші, ті мають особняки на 2 поверхи, електроенергію, Тойота прадо і їдять добре.
Украине даже на фоне депопуляции на одного человека приходится всего 22 м2 жилой площади.
Крім дефіциту житла треба ще і гроші тим, кому воно треба. В Африці живуть впʼятьох в будці з лози , обмазаною глиною. Там є дефіцит? Угу. Але мало хто купує цегляне, бо нема за що.
Це не значить, що неможливо запропонувати. У кого є гроші, ті мають особняки на 2 поверхи, електроенергію, Тойота прадо і їдять добре.
Середня місячна заробітна плата в країнах Африки і Україні на початок 2016 року, долл США.
Сейчас средняя выше чем в 2016, примерно 400$ допустим упадём до 150$ (если доллар станет па 100) смотрим цены в Египте (там сверху можно выбрать гривну или доллар) https://ru.traveltables.com/country/egy ... of-living/
В Африці немає скорочення населення. Заявляється що на фоні депопуляції у КРЖН не має перспектив. А я кажу, що замість 22 м2 на одного, буде 39 м2 як в Германії. Тобто в Україні все ще є дефіцит житла. І покращувати житлові умови є куди навіть за рахунок померлих.
Тобто не будівництвом, а успадкуванням покращення житлових умов.
vitaliiangel , та я не стверджую, що квартири будуть за хліб роздавати. Доречі навпаки, в тій же Африці через дефіцит елітного, воно для вимогливих клієнтів коштує космос. Бо одиничні прєлесті (як у Макса) , кому треба - той заплатить. Нема пропозиції. Я про те, що дефіцит метрів на кількість населення ще зовсім не показник. Показник - наявність грошей в країні.
Щодо таблиці , ми ж ще в тіні маємо. Та і заробітчани шлють. Тобто реально грошей більше, ніж в бідних Африках.
Hotab написав:Щодо таблиці , ми ж ще в тіні маємо. Та і заробітчани шлють. Тобто реально грошей більше, ніж в бідних Африках.
таблица интересна тем что в Киеве на моменте цены арены примерно как в Каире. Я так понимаю, что независимо от сценариев и даты окончания войны, по недвижимости сейчас дно. То есть момент для удачных покупок. Всё же Украина богаче, чем Египет. Даже с учётом разрушенной промышленности. помидоры по 55 и огурцы по 30 у нас разбирают на ура
Hotab написав:Щодо таблиці , ми ж ще в тіні маємо. Та і заробітчани шлють. Тобто реально грошей більше, ніж в бідних Африках.
таблица интересна тем что в Киеве на моменте цены арены примерно как в Каире.
А на продаж? Каїр:
Ціна за м2 на покупку квартири в центрі міста 27,439.51 ₴ Ціна за м2 на покупку квартири за межами центру міста 14,840.24 ₴
Я не стверджую, що будемо падати сильно і довго. Я взагалі не знаю, чи бачу себе через 5-10 років в Україні. Буде видно по новій роботі і як себе буде почувати авіакомпанія.
Hotab Вы были в Каире? Мой друг, путешественник, был(лет 12 назад). Там аналог нашей панельки 70х позиционируется суперлюксуриаппартшейхтетрис. А башен типа Г9а и Кловского шила вообще нет(в Бомбее к примеру есть и там цена доступна для 0.00001% пересичных). За 20кгрн метр в Каире будет нахалстрой в лучшем случае из монолита со стенками в полкирпича, в худшем - из г9вна со дна Нила скреплённого коровьим дер...мом и очагом вместо ЭЭ и газа(но баллоны рулят, в том числе и периодическими пожарами)
Востаннє редагувалось барабашов в Чет 13 лип, 2023 15:33, всього редагувалось 1 раз.