Успіх написав:........ то чому ми не можемо набрати/купити/орендувати і найманців? ........
Вообще-то, мы с самого начала призывали добровольцев со всего мира. Уже писал, думаю, что такая высокая зарплата в армии была установлена именно ради привлечения наёмников из-за границы. Кто-то даже приехал и воюет. Но явно мало.
Сейчас этот вертолет летит на восток и, вероятно, направляется в Россию. Подытоживая, мониторинговая группа отметила, что во время последнего вылета территорию Беларуси покинули вертолет Ми-24, а также 9 истребителей Су-34 и Су-30СМ.
Пофантазирую на этом факте ... и при чём здесь "вагнеровцы" ...
Фантазирую, что "вагнеровцы" таки попробуют зайти на территорию т.н Сувалкского коридора, там пошалят и уйдут. Может даже несколько раз. Этакая проверка НАТО.
А авиацию убрали, чтобы РФ, в случае чего: 1) сказала, нас там нет, а за вагнеровцев мы не отвечаем. (на самом деле нет) 2) если Польша решит ответить, то чтобы не было ударов по российской авиации, а белорусскую авиацию и аэродромы не жалко. Зато можно потом гундеть, как они готовы вступится за белоруссов. Но только гундеть
prodigy написав:після 18 місяців-не маю довіри і до Захода
В натурі:
«Ми союзники, але не фраєри. Це повинна знати українська держава, це мають знати українські політики», – такими жорсткими словами відреагував міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек на виклик польського амбасадора в Києві до МЗС України. Українська молодь і більшість українських політиків вжила б у такому контексті радше не слово «фраєр» (frajer), а більш характерне для них нині слово «лох». https://zaxid.net/soyuzniki_ale_ne_frayeri_n1568597
українські надводні дрони-камікадзе мають певні переваги над спеціалізованими протикорабельними ракетами. І мова звісно йде не лише про дальність, бо для атаки вочевидь було необхідно подолати понад 600 км, а й у питанні селекції цілі для атаки.
Наприклад оператор, який безпосередньо керує дроном, проводить його вздовж борта, що дозволяє точно ідентифікувати судно, а вже потім спрямовує його точно у машинне відділення. У результаті, як повідомили самі рашисти: розливу палива не відбулось, постраждалих немає, але судно втратило хід через пошкодження та затоплення силової установки. Останнє чудово видно на фото з самого танкера: https://defence-ua.com/news/ataka_na_ro ... 12430.html
хороша робота, танкер уражений, розливу палива не відбулось(і це дуже важливо, тому це наше море і воно має залишитись нашим нащадкам чистим і від нафти і від руських танкерів)
prodigy написав:після 18 місяців-не маю довіри і до Захода
В натурі:
«Ми союзники, але не фраєри. Це повинна знати українська держава, це мають знати українські політики», – такими жорсткими словами відреагував міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек на виклик польського амбасадора в Києві до МЗС України. Українська молодь і більшість українських політиків вжила б у такому контексті радше не слово «фраєр» (frajer), а більш характерне для них нині слово «лох». https://zaxid.net/soyuzniki_ale_ne_frayeri_n1568597
партія Prawo i Sprawiedliwość Леха Качинського воду мутить (перед майбутніми виборами), бо має низький рейтинг і про неї майже забули (до речі, Лех -саме той президент, який загинув у ту154 над Смоленськом), намагався покращити відносини з мордером, а вони йому свиню підклали (писали, що не тільки помилка пілота і щось привідними радіомаяками було не гаразд) https://www.unian.ua/economics/agro/zer ... 51867.html
"В "Праві і справедливості" дуже обурені тим, що українське зерно, яке мало йти до інших країн, через різні "мутні фірми" (передусім польські), почало з’являтися у Польщі у зернових сховищах. У польських фермерів з’явилися дуже великі проблеми зі збутом та цінами, і їм це просто вдарило по кишенях. Для них це справа виживання", - наголосив експерт.
Він також наголосив, що польська влада могла запобігти тій ситуації, що склалася.
Успіх написав:Бо тим, кому НЕ зменшили, то мали підвищити до 150-200К! Бо, якщо говорити про нас, то ризики трохи збільшились, так як за 17міс кацапи навчились влучніше стріляти і більше застосовувати дронів-камікадзе!
Ви так і не відповіли, яку % отриманих грошей ви готові повернути, щоб демобілізуватися? Мабуть що ніякий, бо інакше б знайшли вже вихід. І 50-70% ви не готові платити, щоб найманці за вас воювали. Більше того, практика виборів 19го показала, що всі готові "відеть мір вглазах", аби тільки не витрачатися на оборону.
По виділеному чорним☝️- то я вже відповідав, але мабуть потерли. Тож ще раз напишу - я ГОТОВИЙ за кожен місяць(а я тут вже більше 17міс) залишити собі по 30Кгрн, а все що мені держава заплатила "зверху"(а я ~9міс отримував 98500грн премії і 14000грн з/п, а решта місяців отримую 29550грн премії і 20000грн) віддати назад в бюджет за "завтрашню демобілізацію"! (хоч якого куя - мені ж то платили за певний ризик?) - але нехай, я б погодився повернути в бюджет оту більшу половину отриманих коштів, якщо мене б завтра демобілізували! По підкресленому☝️ - то не зрозумів. Ви на "відкуп" натякаєте?(заплатити/відкупитись в незаконний спосіб?)
Banderlog написав:
andrijk777 написав:
Успіх написав:ПИТАННЯ ДО ВСІХ! Чи готові конкретно ВИ(якщо ще до цього часу не в окопі) воювати ще 2-3-5років, чи більше? І, якщо ВИ вже пенсіонер, чи просто не придатний - чи готові ВИ віддати свою дитину на фронт, добре знаючи, що війна буде затяжною?(ще 2-3-5р)
Ні, я не готовий. Максимум рік. Якщо за рік ситуація критично не міняється то краще "поганий мир". *під "поганим миром" я розумію повернення до кордонів 2022 року.
питання в іншому. З чого видно що ситуація має помінятись на нашу користь? Підтримка заходом дозується щоб була ситуація динамічної рівноваги на фронті. Більше нам не дають. Економічні ресурси України зменшуються швидше ніж російські. Нищиться енергетика й портова інфраструктура. Наступаєм ми. Тому втрати вищі в нас. Які підстави вважати що ситуація переломиться на нашу користь? І звідки думка що час грає на нас? Як на мене треба переходити до оборони по всій лінії зіткнення і пробувати домовлятись про припинення вогню.
От вище andrijk777 хоч чесно надав відповідь(за що респект👍) - а не так як інші вужі на сковороді "круть-верть"! І Ваш комент підкреслює, що то лише "диванні ухилянти" і їхні жінки хочуть воювати до кордонів 91го року, або просто ще воювати 3-5-10р. до розвалу педерації/коли загнеться вона економічно.(але це тільки МОЖЕ загнеться - це зовсім не точно )
Успіх написав:Бо тим, кому НЕ зменшили, то мали підвищити до 150-200К! Бо, якщо говорити про нас, то ризики трохи збільшились, так як за 17міс кацапи навчились влучніше стріляти і більше застосовувати дронів-камікадзе!
Ви так і не відповіли, яку % отриманих грошей ви готові повернути, щоб демобілізуватися? Мабуть що ніякий, бо інакше б знайшли вже вихід. І 50-70% ви не готові платити, щоб найманці за вас воювали. Більше того, практика виборів 19го показала, що всі готові "відеть мір вглазах", аби тільки не витрачатися на оборону.
По виділеному чорним☝️- то я вже відповідав, але мабуть потерли. Тож ще раз напишу - я ГОТОВИЙ за кожен місяць(а я тут вже більше 17міс) залишити собі по 30Кгрн, а все що мені держава заплатила "зверху"(а я ~9міс отримував 98500грн премії і 14000грн з/п, а решта місяців отримую 29550грн премії і 20000грн) віддати назад в бюджет за "завтрашню демобілізацію"!
Це ти тільки на словах, по факту - ти вдавишься щось віддати
Бо ти сам крав - типу в відпустці, але отримував бойові